Дата и час: Вто Фев 11, 2025 5:00 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Аниме Обзор: Зима 2008
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2008 10:03 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Зима 2008
    Изображение

Темата е сезонна, обикновенно пускаме такива теми за обобщаване на аниме сезоните.

И така изминалият сезон е първи за дългоочакваната 2008ма година, и като такъв имаше доста добри попадения. Общо взето продължи тенденцията от 2007ма на кратките романсчета, но това се предполага, че е заради очакваният "БУМ" на пролет 2008. Въпреки тях, с продълженията на екшъните от Есен 2007, и от новата ни година придойдоха някои обещаващи заглавия в този жанр, но дали ще си ударжат на обещанията -времето ще покаже.

Ето и личният ми обзор за Зима08, карайки по списъка от Ани за по-лесно ^^"
    Sisters of Wellber Dai ni Maku - втората част, мен лично си ме радва, тъй като си непосредствено продължение, но за съжаление не се намират субъри, а като няма субъри, raw провайдърите и те се ослушват и за това съм още на 1ви епизод T__T

Rosario to Vampire го дропнах на 3ти епизод. Убили са драмата някак и цялото това "чуу" и трансфорамции го правят твърде детско и флашкаво. Освен това Гонзо си изливат последните техники анимация ...

H20 се опитват да избият яко пари чрез лолита сякаш, но все пак ми е интересно развитието на историята или по-точно .. как ще могат да я развият...

Hatenkou Yuugi е свежо екшънче с вече изградени герои, при които ще чакаме не развитие, а директно развръзка, за това и може би ни подхвана без да влагат особено история и подход към зрителя одмах...

Persona - поредното аниме в което срещаме любимата дума на японците - trinity. Интересно този път как ще я вържат, но тва на страна, анимето има бая потенциал откъм развитие и философска гледна точка. Светът е мрачен и изоставен, но пък това допринася допълнитело за психарската атмосфера.. от самото начало си се усеща, че анимето не е нормално..

True Tears - the T_T emotiocon anime. Най-красивата и вложена анимация за сезона, приятна изненада, като за романсче

Zoku: SZS - the anime :nod: Най-добрата(а наскоро осъзнах и смислена) пародия на японския живот евър (2!) :lol:

Shigofumi напомня на онова Shinigami no ballad от 06та, но е трагедия, не точно драма. Хич не е лошо...

Kimi ga aruji - BEST ECCHI H COMEDY 2008 :thumbsup: Супер актуално еччи, 100% авторите четат сайтове като ~chan.xxx :nod:

Minami-ke OKAWARI!!!II!! - СУПЕР продължение, достойно за 2008ма със страхотния му арт! След 1ви епизод като свикнете, другите 2 вече или ще ви харесва повече или ще сте си на номралното Минами, а ние всички знаем, че "нормално" Mинами - няма :nod:

Gunslinger Girl ІІ завъртяха поредната убийствена интрига в буквалния смисъл, но противника си разкри слабата точка още в 3ти епизод..

Ookami to koushinryou е най-приятната изненада за сезона, най-приятното аниме с приказна, селска атмосфера и талисмана на FireFox, за главна героиня. Какво по-хубаво от това :nod:
Незасегнатите са или дорпнати или не съм им обърнал внимание.
От следващите студени месеци, очаквам само Mnemosyne no musumetachi и евентуално Bus Gamer. Други изненади предполагам няма да има, но дано греша. Силата на този сезон е в разновидноста, започнаха доста различни анимета, няма акцентиране на романсите, като през цялата минала година. Ранородноста в заглавията и арта винаги е на добре и означава, че ще има за всички. Приятно гледане на тепърва навлизащите в сезона, а на вече стъпилите здраво - дайте да си сверим часовниците ^^ Това е от мен, за този сезон, другия пак.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2008 11:35 pm 
Аватар

Аз сурови не гледам, да не добия погрешни представи за сюжета още в началото :Р и ще давам по ред...
оценките ми са: nice, so-so, nah ^^"

Rosario to Vampire - Единственото /засега/ добро ечи за годината, историята започна добре, но лигаво... готин герой в подходяща обстановка, но твърде голямо изобилие от женски за един пълноценен харем /nah/
H2O: Footprints in the Sand - харем, харем... жалко, че присъстват два индивида от мъжки пол в един харем :Р.... и все пак действията се развиват в доста приятна обстановка, въпреки нелогичните такива /биене на момичета, сляп проглежда/ /nah/
Hatenkou Yuugi - това е първото аниме, което ме зарадва, приятна комедия и confan ^.^ /nice/
PERSONA -trinity soul- - никак не ми харесаха излезналите епизоди; първият, окей, става... хубава анимеция, наподобяващ ayakashi fantasy и да... но продължението не ми допадна /твърде много излишна информация ^^"... е сега, последният преведен беше хубав в последните минути/ /nah/
Major 4 - ляля... страхотно продължение, интересни и забавни събития още от първия епизод, пасва идеално на жанровете, които я градят /so-so/
True Tears - няа~ Noe kawaii, Ai-chan kawaii ^.^, 2/3 героини, които ме радват тази година. очертава се да е един романс с подобаващ край, но кой знае какво ще се измисли /след разочарование като Ms;Ys/ /ni~ce/
ZSZS - мада, мада, сенсеят има много да ВИ учи :Р, гледайте да слушате в час... да не правите като мен да се спуквате /от щото там/ по някое време и да се наложи 3 пъти преповтаряне на епизода xP. /все пак... so-so/
Shigofumi - грабваща история, разнообразия от ситуации, с нетолкова интересни характери, но допълващи се /nice/
They are my noble Masters - ху-ху хубаво аниме за губене /в добрия смисъл/ на време, комедия + малко ечи. Hato-nee(hug o^.^o) /so-so/
Minami-ke Okawari - е пък същото мнение, обаче (shake)... като самостоятелно аниме нямаше да го харесам, но под предвид sequel-a може би става /Hosaka =))//so-so -> nah/
Gunslinger Girl: Teatrino - никак... чакам повече екшън, от този сериал само това чакам, драма и романс ще трябва да оставят за някое друго аниме... но вижте сега... 1/3 е тук :mm: Triela that is /anyway, nah/
Ookami to Koushinryou - Талисман на Firefox (sweet). Много спокойна атмосфера, ако не беше fantasy-то /'кучето'/ щеше да е хубав slice of life ^^ /so-so/
Hakaba Kitarou - Хубави OP/ED, интересна анимеция все пак след половин век преработки :], класика в жанра /аниме/, но има още да показва /so-so ->/
Крайна оценка: 4-ка /добра/ :Р, Като цяло сезонът изпъква с нелоши заглавия, а тези, които откряват сигурно ще ни разочароват :lol: и да... до другата зима има още мноого време да се порадваме на качественото /да се надяваме и количественото/ развитие на туй японско изкуство /индустрия, но карай :Р/ Няа~

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2008 2:37 am 
Аватар
Masaka?!

Писал съм уж за хората, които нямат време за гледане; тези, които имат, вече сигурно гледат почти всичко и нямат нужда от препоръки... :lol: Болд-натите неща си заслужават да се видят за какво става дума, споменатите мооооже и да се окажат добри. Може да съм изпуснал уж някое потенциално добро заглавие, но надали - всичко останало е/изглежда ми посредствено в най-добрия случай....

Продълженията:
Major 4 - ако сте фенове на първите 3 части, ще го гледате сигурно... ако ли не/не сте ги гледали - pass.
Gunslinger Girl 2 - продължение на ала Noir екшънa с млади девойки... съмнителна история: гледайте ако сте фенове на оригинала с едно на ум...
Продълженията на Minami-ke и Тъжният сенсей са задължителни за всички фенове на поредиците (навсякъде това ми тръбят). Аз още не съм гледал оригиналите, но ще го направя скоро, пък са и кратки - 12, 13 епа....

Нови заглавия:
PERSONA -trinity soul- - това ще трябва да го гледам, за да кажа нещо... изглежда съмнително, по-скоро ще изчакам да свърши и ако няма позитивно-бомбастични ревюта (най-вероятно) няма и да се гледа... :mm:
Shigofumi - sounds promising... зяпам го в момента.
True Tears - романс/драма със страхотна анимация и страшно зарибяващ OP. Може да не е за всеки вкус, но специално за мен е на светлинни години пред Clannad по отношение на дизайн на героите. Няма ги 'мое'-лоли чудовищата, чиито очи заемат 7/8 от лицата им... Гледайте го най-малкото заради анимацията, пък и дорамата и девойките хич не са лоши ^^,
Wolf and Spice - страшно свежо и нестандартно заглавие (засега). Сейнен приключение в свят подобен на ренесансова Европа, общо взето аниме за търговия O_o''' (може би с щипка романс) и една от най-сладките, умни и изпипани аниме героини, които съм виждал. <3

В крайна сметка имаме две стабилни продължения (които нз дали са всъщност стабилни и говоря наизуст в момента) и две многообещаващи нови сериалчета + 1, 2 с потенциал. 2008ма започва добре (зимният сезон по принцип уж е по-постен...).

ПС:
Най-популярните анимета в 2чан: Зетсубо Сенсей, следван от True Tears, там някъде Minami-ke?, след това по популярност идват Shigofumi и Wolf and Spice, а за заглавията под тях не ме грее...

В западните форуми популярни са True Tears и Wolf and Spice (което навсякъде го пишат Spice and Wolf ><)...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]