Дата и час: Чет Фев 06, 2025 7:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Shigofumi (зима 2008)
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2008 11:25 pm 
Аватар

Shigofumi

Изображение

Official Title japanese シゴフミ
Други: Shigofumi ~Stories of Last Letter~
Вид: TV Series
Брой епизоди: 12
Година на излъчване от 06.01.2008 до 23.03.2008

Историята се развива около Фумика- тихо ,но здраво работещо момиче,носещо пощальонска униформа, и нейният партньор Маяама...Шигофуми е последното писмо, което този/тази, който/която умира иска да остави на неговите/нейните най-обичани същества- семейство,приятели или някой друг много скъп човек

Официален сайт : http://www.shigofumi.com/
---
На вълна пощальони съм заради < Tegami Bachi >

Главната героиня се очертава да бъде сладко белокосо лоли със свръх сили(жезъл,който говори, и ангелски крила)
Официалният ковър ми се струва доста червен обаче..а и като имате предвид,че
това ще са писма с последните думи на някого -най-вероятно и Драма

Изображение :mm:

PS Тема във Връзки

Последна промяна crazy_little_crow на Вто Юли 15, 2008 1:42 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2008 10:39 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Оле.... :shock: Това ми напомня на едно такова, пак добро, пак драма, но беше със шинигами, а не със пощальон от 2006та :hmm: Общо взето същия трагичен сеттинг... мн кофти, ма тва аниме хич няма да е весело, драма е в най-добрия случай, но първия епизод си беше трагедия :?
Атмосферата през цялото време сочеше на кофти пагобност, но... се си мислиш, че Фумика ще направи 'нещо', за да оправи нещата.... yet тя постъпва правилно и не се намесва =/
Нз, яко грубо... 2ри еп като го гледам ще е и хлипав... в тоя първия нямах време да се усетя, а и си беше некъв страшен и по-скоро гаден, отколкото драматичен...но вече като знам сетинга, почваме с кофтито напред.... =/
Мнах, нз. Онова от 06та не го доизгледах, щот не си падам мн по драми, нищо чудно и с това да стане така. Иначе са си добри анимета :]

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2008 10:47 pm 
Аватар

Явно пролетните месеци ще са белязани и от предходната година- Слайс ъф лайфове и Драми :)

Така се очертава общо взето -за момента анимето не е никак лошо...
Атмосферата е някаква тегава,хората умират -никой не ги спасява -като реалният живот горе-долу
Анимето е учудващо сериозно въпреки образа на Фумика
... е предполагам че понататък ще си се застъпи за момчето :)

Саяне многото драми наведнъж не е на добре-разнообразявай иначе ще се скапеш

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2008 10:57 pm 
Аватар

От горните два коментара се реших да го гледам,но ще изчакам да излезе цялото.Такива неща се гледат като са завършени иначе се губи усещането...съветвам и другите,които ще го гледат,да изчакат,но тук вече е въпрос на избор :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 10, 2008 11:38 pm 
Аватар

Звучи ми обещаващо.Щом ще е 12 еп направо кат излезне цялото ще го гледам

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 11, 2008 2:40 am 

Кога ще излиза изглежда интересно...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 19, 2008 11:27 pm 
Аватар

Такива онгоинги следя с удоволствие ^^
За жалост точно те остават най-малко коментирани.
Страхотен 1 епизод, мина ми очакванията. Историята не беше нищо особено в самото начало, но в края вече знаех, че има какво да се очаква от това аниме.
Като цяло ми напомня най-много на Jigoku Shoujo и ако се развие по подобен начин, ще ми задържи интереса. Главната героиня също много прилича на Ай, държи се спокойно и хладнокръвно и явно не може да умре ей така.
Иначе красив арт, много приятна атмосфера. Очаквам и интересни истории от тук нататък.
Само дето 1 еп го преведоха 5-6 групи вече, а 2 още се губи :/
А ако е 12 епизода само, доста е кратко.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 19, 2008 11:39 pm 
Аватар

Ара... а се чудех къде беше темата :drop:
На пръв поглед, безобидно момиче тип шинигами с говорещо животно/в случая жезъл/ веднага го асоцирам с Shinigami no Ballad => спокойна, приятна атмосфера. И наистина беше такава! ^^
~ докато не си извадихме джобното ножче и порязахме приятелчето ~
И все пак, защо да не боднем и пратеника на смъртта*
Музиката беше хубава... анимация~ достатъчна за годината. Като цяло, това аниме ми върна надеждите за добро начало на 2008 ^^ /досега само Hatenkou Yugi, Major и ZSZS... както и новите лолита от GG :lol: /.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 20, 2008 10:53 pm 
Аватар

Силен първи епизод и наистина напомня на Shinigami no Ballad ^-^ Най-малко, защото главната героиня е със сива дълга коса и всезнаещ придружител xD Саяне изгледай го - и бтв е 6 епа и не е чак толкова депресиращо колкото се очаква xD Сега от Shigofumi oчаквам нещо по-силно xD Искам да стане депресиращо ^^ И мацката да си махне шапката :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 6:58 pm 
Аватар

Странно как за 2 епа съвсем ми се промени мнението за това аниме. Като изгледах 1 еп в началото някак ми се стори.. ами не знам, не толкова оригинално. Но края беше :shock: А 2ри епизод - :shock: :shock: Ужас, толкова много противоречиви чувства минаха през мен, че останах без дъх.
Гадно ми беше за Шоута, човека просто преследваше мечтите си и искаше да вярва в Аясе, за това ми стана отвратително в края на 1ви еп. Но след това като се разкриха мотивите й, ест. вече започнах да я разбирам защо е убила баща си, келявия му.. :? Не че ми стана по-добре за Шоута.
И тя обаче по много кофти начин умря ~.~ Но някак се очакваше, дори пак да беше изстреляла ракетата, щеше да я мъчи вина като се осъзна най-после. Олей, просто тегава атмосфера през цялото време.
И на мен много ми заприлича на Jigoku Shoujo - добре обаче че там нямаше досадна гега, дето да ме дразни ~.~ Тоя говорещ жезъл.. просто ми идва в повече понякога, не знам, нещо гласа ми бърка в червата. Но ще се изтърпи де ^^'
Арта е хубав, доволна съм. Оп и Енд са.. ми нормални^^ Хаха, само ми беше странно някак в оп като Фумика си вървеше преспокойно в сивата тълпа с тия странни дрешки и.. гегата :lol: Хората явно са свикнали с луди косплеъри :P
Таа за обобщение: за сега е много добре. Ще си го следя до край и това е^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 8:26 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Оу, тва наистина се оказа някво различно ._o
След 2ри еп, направо й симпатизирам на момичето. Шоута донякъде си е прав, че си е виновен. А на толкова изтрещяло момиче просто абсурд да му сложа каквато и да е вина. Само да е жива и здрава сестра й, друго не мога да кажа по случая =/
Жезъла верно не му е мястото много там, ма трябва да има нещо тъпо, което малко да те разсейва, че иначе мн ще натежи атмосферата.
Иначе като извади ония 9мм пистолет надписа на монитора ми от samsung ми се промени на shocked за сегунда ;Р после малко смях ме напуши и после вече трябваше да я слушам какво говори..

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 10:34 pm 
Аватар

Видяхте ли а ^^ Много добре си върви анимето.
Гегата си ми е много симпатична на мен впрочем. А и си мисля, че тя преди е била пощальон, щом толкова държи да се отнасят с нея като с човек, да казват, че "спи" и т.н. А и в оп имаше някакво друго момиче, което доста даваха. Оп-а веднага се познаваше, че е на Ali Project, наистина е сякаш използват една мелодия ^^''. Не може да се каже, че ми хареса кой знае колко, но е приемлив.
С продължението на историята още повече ми напомня на Bokurano по измъчени деца. Абсолютно си го е заслужил бащата, че ако не е заслужавал и нещо повече.. Но страшно гадно за Шота, защото е имал мечти момичето и беше един такъв миличък и ентусиазиран, умря си за едното нищо. Много шигофумита взеха да се раздават около тази история. Сега пък и на сестрата дадоха.
А относно изпъкването на Фумика и Канака- мисля, че не всички ги вижат. От онази двойка във влака само жената я виждаше. Има си някакъв трик тука от сорта на: само хора, срещали се със смъртта, такива с умрял близък, с чиста душа или някакво от сорта.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 21, 2008 10:42 pm 
Аватар

Мен ми хареса излитането на ракетата и символиката ^^ И за момичето то си бяха загатнали в миналия епизод, че има нещо свързано с момичто и леглото в сексуална насока/аз си представях, че е изнасилвана от баща си/ xD Но според мен умря по страшно тъп начин. . .Не беше изобщо честно и какво ще стане със сестра й? Бедното момиченце - като се има на предвид, че е срамежлива, направо зле ми става. A относно пистолета, считам, че това е писмо, което не може да стигне до получателя и ще има ключова цел в анимето xD Поне на пръв поглед де ^^'

Хм Харука - съгласна съм - няма начин всички да могат да я виждат. Иначе щеше да е с къде къде по-човешки вид, не мислите ли? И стафа нямаше да е стаф xD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 25, 2008 4:14 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ем... първото писмо беше... болно oO" баси..
Второто - абсурдно... Oo"
Третото важно нещо в епизода - странно o.o' Как така... тя е жива?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2008 8:34 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Този епизод беше странен...
Някой пази ли си първи да провери момичето как беше казала, че се казва.. Мика ли беше наистина?

Изображение
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]