|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 8:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Shigofumi (зима 2008) Публикувано на: Вто Яну 08, 2008 11:25 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Shigofumi Official Title japanese シゴフミ Други: Shigofumi ~Stories of Last Letter~ Вид: TV Series Брой епизоди: 12 Година на излъчване от 06.01.2008 до 23.03.2008 Историята се развива около Фумика- тихо ,но здраво работещо момиче,носещо пощальонска униформа, и нейният партньор Маяама...Шигофуми е последното писмо, което този/тази, който/която умира иска да остави на неговите/нейните най-обичани същества- семейство,приятели или някой друг много скъп човек Официален сайт : http://www.shigofumi.com/--- На вълна пощальони съм заради < Tegami Bachi >Главната героиня се очертава да бъде сладко белокосо лоли със свръх сили(жезъл,който говори, и ангелски крила) Официалният ковър ми се струва доста червен обаче..а и като имате предвид,че това ще са писма с последните думи на някого -най-вероятно и Драма PS Тема във Връзки
Последна промяна crazy_little_crow на Вто Юли 15, 2008 1:42 am, променена общо 1 път
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Яну 10, 2008 10:39 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Оле.... Това ми напомня на едно такова, пак добро, пак драма, но беше със шинигами, а не със пощальон от 2006та Общо взето същия трагичен сеттинг... мн кофти, ма тва аниме хич няма да е весело, драма е в най-добрия случай, но първия епизод си беше трагедия Атмосферата през цялото време сочеше на кофти пагобност, но... се си мислиш, че Фумика ще направи 'нещо', за да оправи нещата.... yet тя постъпва правилно и не се намесва =/ Нз, яко грубо... 2ри еп като го гледам ще е и хлипав... в тоя първия нямах време да се усетя, а и си беше некъв страшен и по-скоро гаден, отколкото драматичен...но вече като знам сетинга, почваме с кофтито напред.... =/ Мнах, нз. Онова от 06та не го доизгледах, щот не си падам мн по драми, нищо чудно и с това да стане така. Иначе са си добри анимета :]
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Яну 10, 2008 10:47 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Явно пролетните месеци ще са белязани и от предходната година- Слайс ъф лайфове и Драми
Така се очертава общо взето -за момента анимето не е никак лошо...
Атмосферата е някаква тегава,хората умират -никой не ги спасява -като реалният живот горе-долу
Анимето е учудващо сериозно въпреки образа на Фумика
... е предполагам че понататък ще си се застъпи за момчето
Саяне многото драми наведнъж не е на добре-разнообразявай иначе ще се скапеш
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 19, 2008 11:27 pm |
|
Haruka |
|
|
|
Такива онгоинги следя с удоволствие ^^
За жалост точно те остават най-малко коментирани.
Страхотен 1 епизод, мина ми очакванията. Историята не беше нищо особено в самото начало, но в края вече знаех, че има какво да се очаква от това аниме.
Като цяло ми напомня най-много на Jigoku Shoujo и ако се развие по подобен начин, ще ми задържи интереса. Главната героиня също много прилича на Ай, държи се спокойно и хладнокръвно и явно не може да умре ей така.
Иначе красив арт, много приятна атмосфера. Очаквам и интересни истории от тук нататък.
Само дето 1 еп го преведоха 5-6 групи вече, а 2 още се губи :/
А ако е 12 епизода само, доста е кратко.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 19, 2008 11:39 pm |
|
SSJ Kisoso |
|
|
|
Ара... а се чудех къде беше темата
На пръв поглед, безобидно момиче тип шинигами с говорещо животно/в случая жезъл/ веднага го асоцирам с Shinigami no Ballad => спокойна, приятна атмосфера. И наистина беше такава! ^^
~ докато не си извадихме джобното ножче и порязахме приятелчето ~
И все пак, защо да не боднем и пратеника на смъртта*
Музиката беше хубава... анимация~ достатъчна за годината. Като цяло, това аниме ми върна надеждите за добро начало на 2008 ^^ /досега само Hatenkou Yugi, Major и ZSZS... както и новите лолита от GG /.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Яну 21, 2008 6:58 pm |
|
Kitsune~ |
|
|
|
Странно как за 2 епа съвсем ми се промени мнението за това аниме. Като изгледах 1 еп в началото някак ми се стори.. ами не знам, не толкова оригинално. Но края беше А 2ри епизод - Ужас, толкова много противоречиви чувства минаха през мен, че останах без дъх.
Гадно ми беше за Шоута, човека просто преследваше мечтите си и искаше да вярва в Аясе, за това ми стана отвратително в края на 1ви еп. Но след това като се разкриха мотивите й, ест. вече започнах да я разбирам защо е убила баща си, келявия му.. Не че ми стана по-добре за Шоута.
И тя обаче по много кофти начин умря ~.~ Но някак се очакваше, дори пак да беше изстреляла ракетата, щеше да я мъчи вина като се осъзна най-после. Олей, просто тегава атмосфера през цялото време.
И на мен много ми заприлича на Jigoku Shoujo - добре обаче че там нямаше досадна гега, дето да ме дразни ~.~ Тоя говорещ жезъл.. просто ми идва в повече понякога, не знам, нещо гласа ми бърка в червата. Но ще се изтърпи де ^^'
Арта е хубав, доволна съм. Оп и Енд са.. ми нормални^^ Хаха, само ми беше странно някак в оп като Фумика си вървеше преспокойно в сивата тълпа с тия странни дрешки и.. гегата Хората явно са свикнали с луди косплеъри
Таа за обобщение: за сега е много добре. Ще си го следя до край и това е^^
_________________ Zoku~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Яну 21, 2008 10:34 pm |
|
Haruka |
|
|
|
Видяхте ли а ^^ Много добре си върви анимето.
Гегата си ми е много симпатична на мен впрочем. А и си мисля, че тя преди е била пощальон, щом толкова държи да се отнасят с нея като с човек, да казват, че "спи" и т.н. А и в оп имаше някакво друго момиче, което доста даваха. Оп-а веднага се познаваше, че е на Ali Project, наистина е сякаш използват една мелодия ^^''. Не може да се каже, че ми хареса кой знае колко, но е приемлив.
С продължението на историята още повече ми напомня на Bokurano по измъчени деца. Абсолютно си го е заслужил бащата, че ако не е заслужавал и нещо повече.. Но страшно гадно за Шота, защото е имал мечти момичето и беше един такъв миличък и ентусиазиран, умря си за едното нищо. Много шигофумита взеха да се раздават около тази история. Сега пък и на сестрата дадоха.
А относно изпъкването на Фумика и Канака- мисля, че не всички ги вижат. От онази двойка във влака само жената я виждаше. Има си някакъв трик тука от сорта на: само хора, срещали се със смъртта, такива с умрял близък, с чиста душа или някакво от сорта.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Яну 21, 2008 10:42 pm |
|
Nilion |
|
|
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 3:38 pm Мнения: 4992 Местоположение: sofha-ha Състояние : присхически болна
|
Мен ми хареса излитането на ракетата и символиката ^^ И за момичето то си бяха загатнали в миналия епизод, че има нещо свързано с момичто и леглото в сексуална насока/аз си представях, че е изнасилвана от баща си/ xD Но според мен умря по страшно тъп начин. . .Не беше изобщо честно и какво ще стане със сестра й? Бедното момиченце - като се има на предвид, че е срамежлива, направо зле ми става. A относно пистолета, считам, че това е писмо, което не може да стигне до получателя и ще има ключова цел в анимето xD Поне на пръв поглед де ^^'
Хм Харука - съгласна съм - няма начин всички да могат да я виждат. Иначе щеше да е с къде къде по-човешки вид, не мислите ли? И стафа нямаше да е стаф xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|