Дата и час: Съб Фев 01, 2025 3:45 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: От какво има нужда 1 успешна манга
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2014 5:16 am 
Аватар

Върти ми се в главата да направя манга. Мога да рисувам имам идеи за герои сюжет и тн stоryline.Въпросът ми е какво точно е нужно за да се публикува патентова 1 манга ?Има ли преспективи за спонсори инвеститори у нас ? И не на последно Място какво повече бихте искали да виждате в 1 манга от типа шоунен защото такава ми се върти в главата и какво по малко .Като за начало идеята ми е шоунен предназначен за по-възрастната аудитория по-малко лигави сополиви моменти,повече битки ,интересна но не и прекалено заплетена история разтягаща локуми .Също така доста дразнещо наблюдавал съм в различни анимета и манги любовна история която винаги остава на заден план дори незабелязана от главния портагонист което е глупаво и нереалистично мисля че една любовна история трябва да има поне някакъв физически контакт а не само платонично.

Заглавие: Re: От какво има нужда 1 успешна манга
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2014 11:27 am 
Аватар

Не знам какво е нужно, сигурно да отидеш с готова работа у някое издателство и да говориш с тях?

Но иначе идеите са безполезни ако не ги реализираш. Направи и дай да видиме.
Може би не бих го нарекъл шонен, но мангата, която правя сега е горе-долу по твоето описание.

Успешната манга има нужда от опитен автор и постоянство, това е според мене.
Така, че те насърчавам да направиш манга! Ако искаш да видиш моята, кажи и ще ти дам линк.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 12:40 am 
Аватар

Здравей, Kyo_KuSanaGi! Честно да ти кажа в днешно време не знаеш какво ще се хареса на хората, то като се замисля не от днешно, от поне 4-5 години е така.
Просто се пробваш и залагаш на мангата; Може да споделиш някой твои драсканици или 2-3 страници от манга да видим как ги правиш, ако искаш де :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 2:13 am 
Аватар

точно за това питам имали смисъл изобщо да направя 2 3 страници

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 2:36 am 
Аватар

И 200 страници да направиш няма да станеш богат, нито известен. Защо не ни кажеш точно какво искаш от правенето на манга? Няма лесни пари, няма и слава в това.

Удоволствие? Одобрение от други хора?
Но тъй като се допитваш до форум, заключвам, че нямаш желание.
Щом нямаш желание, няма да намериш начини, следователно няма смисъл. :roll:

Съвета ми е да питаш себе си дали искаш да правиш манга, нищо повече.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 2:40 am 
Аватар

Kyo_KuSanaGi - Ами по твоите думи, че можеш да рисуваш се предполага, че си рисувал манга преди или поне си се мъчил. Защото едно е да можеш да рисуваш по принцип, а съвсем друго да рисуваш манга. (И това се отнася не само за мангата, а и за много други неща.)

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 3:28 am 
Аватар

bmine допитвам се защото мисля че във форумите на този сайт има хора които разбират повече от мен.
krish https://www.facebook.com/profile.php?id ... 418&type=3 ето някои мой скици но ако питаш специално някакви страници не съм правил

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 10:15 am 
Аватар
Sky King

Здравей.
Местя темата в раздел фенскусии.

Може да прегледаш тези теми за помощ при избиране на стил и материали за рисуване:
viewtopic.php?f=47&t=71765
viewtopic.php?f=47&t=69975
viewtopic.php?f=47&t=475

Относно спонсори - у нас ме съмнява, но може да се свържеш с някое издателство, пари едва ли ще изкараш (поне в началото), но ако се съгласят да ти я публикуват поне безплатно - пак е нещо...

Иначе защо не опиташ да изпратиш запитване към японски издателства? Няма да навреди 1 мейл на английски със запитване и няколко скици и примерна история да пратиш на някое подходящо за търсената аудитория издателство.

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 3:55 pm 
Аватар
Feed you with a kiss

protip от мен:
за успешна манга трябва да можеш да рисуваш собствени персонажи.. това, което си показал са все прерисувани неща D:

МнениеПубликувано на: Вто Мар 25, 2014 9:42 pm 
Аватар

Ghostbuster мерси ще хвърля 1 око когато ми се освободи време
Love child тези дни ще кача и скица на главния герой който мисля да бъде ще приема сякакви мнения

МнениеПубликувано на: Сря Мар 26, 2014 1:53 pm 
Аватар

Не знам защо всеки път се пита за начини за публикуване и евентуално издателство.
В Бг няма начин да се намери някой готов да спонсорира аматьор(някой без предишни публикации). От гледна точка на издателя това"искам да рисувам манга" звучи като: много съм зарибен и имам идеи и искам да опитам да надраскам нещо. И означава, че най-вероятно инвестицията няма да е оправдана, тъй като автора има риск да се откаже, пазара не е преритал за тази идея и е неоправдано. Бих писала и по-подробно защо смятам, че е лудост да се търси инвестиране за подобен проект в България, но дори батерията на тела няма да ми стигне :lol:
Разбира се щом имаш желание има и алтернативи. Единият начин е сам да покриеш разходите попубликуването. Това би означавало и на собствени разоски да я рекламираш и разпротраняваш. Лоша инвестиция, ако имаш желание за икономическа изгода. Другият начин е да забравиш физическия формат и да публикуаш онлайн, което е доста добро решение. Всички корейски уебове получават пари на брой кликвания. Някъде засякох, че има подобен хамерикански сайт също. Ако си склонен да сътвряваш творбата си на английски това е доста добър вариант. На бг... Най-доброто е да си направиш блог за лично творчество и да се опражняваш до момента в който портфолиото ти е достатъчно добро, че някой да се навие да те спонсорира.
А има и още един вариант: различни конкурси и дивидентът от участие и отличие в някой от тях, както и проекти с арт насоченост.

МнениеПубликувано на: Сря Мар 26, 2014 3:19 pm 
Аватар

За английски става въпрос разбира се въобще не съм се и замислял че има някакъв шанс за пробив на български език

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]