|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 4:01 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] |
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: От какво има нужда 1 успешна манга Публикувано на: Вто Мар 25, 2014 12:40 am |
|
krish |
|
|
|
Здравей, Kyo_KuSanaGi! Честно да ти кажа в днешно време не знаеш какво ще се хареса на хората, то като се замисля не от днешно, от поне 4-5 години е така. Просто се пробваш и залагаш на мангата; Може да споделиш някой твои драсканици или 2-3 страници от манга да видим как ги правиш, ако искаш де
|
|
|
Заглавие: Re: От какво има нужда 1 успешна манга Публикувано на: Вто Мар 25, 2014 2:36 am |
|
bmine |
|
|
|
И 200 страници да направиш няма да станеш богат, нито известен. Защо не ни кажеш точно какво искаш от правенето на манга? Няма лесни пари, няма и слава в това. Удоволствие? Одобрение от други хора? Но тъй като се допитваш до форум, заключвам, че нямаш желание. Щом нямаш желание, няма да намериш начини, следователно няма смисъл. Съвета ми е да питаш себе си дали искаш да правиш манга, нищо повече.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: От какво има нужда 1 успешна манга Публикувано на: Вто Мар 25, 2014 10:15 am |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Здравей. Местя темата в раздел фенскусии. Може да прегледаш тези теми за помощ при избиране на стил и материали за рисуване: viewtopic.php?f=47&t=71765viewtopic.php?f=47&t=69975viewtopic.php?f=47&t=475Относно спонсори - у нас ме съмнява, но може да се свържеш с някое издателство, пари едва ли ще изкараш (поне в началото), но ако се съгласят да ти я публикуват поне безплатно - пак е нещо... Иначе защо не опиташ да изпратиш запитване към японски издателства? Няма да навреди 1 мейл на английски със запитване и няколко скици и примерна история да пратиш на някое подходящо за търсената аудитория издателство.
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: От какво има нужда 1 успешна манга Публикувано на: Вто Мар 25, 2014 3:55 pm |
|
Love child |
Feed you with a kiss |
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 11:49 am Мнения: 3363 Местоположение: Daten City
|
protip от мен: за успешна манга трябва да можеш да рисуваш собствени персонажи.. това, което си показал са все прерисувани неща D:
|
|
|
Заглавие: Re: От какво има нужда 1 успешна манга Публикувано на: Сря Мар 26, 2014 1:53 pm |
|
faye |
|
|
|
Не знам защо всеки път се пита за начини за публикуване и евентуално издателство. В Бг няма начин да се намери някой готов да спонсорира аматьор(някой без предишни публикации). От гледна точка на издателя това"искам да рисувам манга" звучи като: много съм зарибен и имам идеи и искам да опитам да надраскам нещо. И означава, че най-вероятно инвестицията няма да е оправдана, тъй като автора има риск да се откаже, пазара не е преритал за тази идея и е неоправдано. Бих писала и по-подробно защо смятам, че е лудост да се търси инвестиране за подобен проект в България, но дори батерията на тела няма да ми стигне Разбира се щом имаш желание има и алтернативи. Единият начин е сам да покриеш разходите попубликуването. Това би означавало и на собствени разоски да я рекламираш и разпротраняваш. Лоша инвестиция, ако имаш желание за икономическа изгода. Другият начин е да забравиш физическия формат и да публикуаш онлайн, което е доста добро решение. Всички корейски уебове получават пари на брой кликвания. Някъде засякох, че има подобен хамерикански сайт също. Ако си склонен да сътвряваш творбата си на английски това е доста добър вариант. На бг... Най-доброто е да си направиш блог за лично творчество и да се опражняваш до момента в който портфолиото ти е достатъчно добро, че някой да се навие да те спонсорира. А има и още един вариант: различни конкурси и дивидентът от участие и отличие в някой от тях, както и проекти с арт насоченост.
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 12 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|