Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 24 от 40 [ 591 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 40  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме!
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 3:28 am 
Аватар
AnimeGod

Обнови ли са информацията и на сайта. По някаква причина прескочиха предишната версия обаче.
Близо пет месеца я пренебрегваха все едно е чумава...

пс. Аз все още искам да знам как се увеличават вградени АСС субтитри при чист MPC-HC?
Имам предвид без да инсталирам допълнително Хаали сплитер. Ако има начин моля някой да обясни.
Принципно открих че има такава опция - Styles. Излизат всички имена на шрифтове от файла с възможност за промяна.
Обаче тя работи само с инсталираните в Джама а е стандартна практика да се ползват други като се вграждат в мкв-то.
Съответно при опит да променя големината ми казва "Духате супата"! :(

Edit: [ACX] Tokko върви без проблеми докато с по предишната версия се появяваха артефакти.
Лагването при превъртане явно е неизбежно но преди ми се спичаше яко дори при 480p та явно и тоя проблем е оправен.

Може би с тая версия няма да има нужда от CoreAVC за да върви всичко като хората.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 8:50 pm 
Аватар

CoreAVC само зарад недостиг на пауър за рендването ли го ползваш или има някакви др. плюсове и магии, които прави

ПС: за субовете ще пробвам в някоя виртуалка, че винаги съм (бил) с к-лайт мега пакета и винаги всичко е вървяло от рас без да се налага да се занимавам да конфигурирам ръчно различните модули/програми

МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 9:27 pm 
Аватар
AnimeGod

То и на мен ми върви всичко със СССР но като при всички пакети и тук се разчита на FFDShow.
Докато аз търся нещо с хардуерно ускорение което да е безплатно и да работи. :wink:
При чист MPC-HC по няква причина макар и рядко някой рипове излизаха на артефакти.
Като слагах CoreAVC проблема се оправяше но вече ползваме платено решение.
С тази версия на mpc изглежда обаче няма да има проблеми и мисля да си я ползвам.
Единствения недостатък които и намирам е със субтитрите.
-1. Може да се променят само ако шрифта е инсталиран.
-2. Не помни промяната и трябва на всеки епизод да ги уголемяваш.
-3. Всеки шрифт трябва да се променя отделно. Но това може да се брой и за плюс.
Примерно Хаали променя всички шрифтове и това не винаги е добре.

Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 9:58 pm 
Аватар

edit:
вярно, сега го забелязах чак
постa бе напълно грешен - нямаше общо с въпроса ти

Последна промяна anAngel на Пон Фев 14, 2011 1:25 pm, променена общо 2 пъти

МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 10:46 pm 
Аватар
AnimeGod

С последната версия съм 1.5.0.2827. Опцията която визираш игнорира шрифтовете в мкв-то и ги пуска като срт.
Демек губиш стайлинга за сметка на уголемяването. Правилната настройка е от Styles при пуснат филм.
Примерно RyuKo са ползвали Times New Roman при субтитрите на Trigun и няма проблем понеже шрифта го има в Джама.
Ако обаче липсваше нямаше да е възможно хем да запазим стайлинга хем да ги уголемим.
Всъщност решението е елементарно. Инсталираме Хаали и си решаваме проблема.
Защо обаче разработчиците на плеара не ебават проблема. Ето това не разбирам?
Това тяхното не е решение та дори заобикаляне на проблема. :?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 1:46 am 

Искам да питам една подробност дето ми ставаше преди с предпоследния CCCP и по точно с MPC-HCто в него.

Не помня какво съм пипал но като гледах DVD5 копие с тоя player ми излизаха субтитри на английски с черни ленти зад буквите.

А от torrentа и на домашното DVD си пишеше, че само български има.

ТО българските се пускаха но тези английски ги препокриваха и не се изключваха.

Това ставаше на ПОВЕЧЕТО от DVD5 филмите дето свалях като ги гледах на компа ми. На домашното DVD нямаше никакви проблеми и разлика от сега.

Тоя проблем след като си сложих най-новото CCCP го няма, но се интересувам как става. Как се пуска и гаси. Искам на някой американски филми да им виждам английските субтитри щото понякога не им схващам какво говорят а zamundaджиите ги махат английските субтитри ако има такива по принцип.

До колкото знам тези се слагат за глухите от компанията, но до колкото разбирам тия дето са ги преработвали с BG субтитри не са си свършвали работата на 100% X).

МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 3:04 am 
Аватар
AnimeGod

По същия начин като при мкв. С тая подробност че трябва да изчакаш да почне самия филм.
А споменатия проблем с наслагването на различни субтитри е бил персонално при теб.
Вероятно нещо се е било омазало.

Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 8:12 am 

Не беше така.

Самото английско субтитри го няма като избор от Navigate то просто си тръгваше а само BG субтитрито можех да си го пускам и спирам.
А това си е не само на 1 DVD, а не са някакви калпави AVIта.

Помня че бях пипал нещо из MPCто или там filterите на CCCPто.

МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 10:03 am 
Аватар

Предполагам, че има предвид английски и хард суб и български софт отгоре! Ако съм те разбрал правилно, питаш как да тръгват българските на черен фон, за да покриват максимално английските под тях? :o

МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 10:33 am 
Аватар
AnimeGod

Прав си че в Замунда им е навик да заменят английските с български субтитри вместо да ги слагат като отделен стриим.
Но няма как да ти излезнат английските под българските тъй като са премахнати. Единствено в менюто вероятно ще пише че са английски.
По скоро е както казва Злобчо. Самото двд е хардсуб и са му добавени допълнителни субтитри като този които ги е правил им е задал някъв фон за да се четат по лесно.
Самите субтитри не можеш да ги променяш по никакъв начин тъй като са картинки а не текст.
Всъщност единствената разлика между тях е че тези които са отделен стриим може да ги спреш а другите не.
Има и друг случай които също е гадничък. Субтитри на два езика на един стриим. Едни върху други са и се четат но заемат бая място.

ps. Обикновено става дума за разни китайски скрийнъри (Shaolin) които са изтекли в нета
както и стари филми които просто са пуснати на двд носител. Та проблема е в двд-то а не в плеара.
Все пак ако имаш съмнения можеш да провериш чрез DVDFab колко стрийма субтитри има в двд-то.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 2:47 am 

Не, не са стари филми. Shooter, Dark Knight, Watchmen, Ghost Rider и подобни .

Английски субтитри дето не можеха да се спрат и изберат от Navigate излизаха с черна лента зад буквите а под това бяха BG субтитрите(ако ги пуснеш). Бяха нещо като дубтитри но имаше и в () звуците на някой неща от заден план и такива.

zlobcho говора за DVD копия (IFO, BUP, VOB) случая само DVD5ки де.

Не знам как го направих тоя номер с CCCP 2009-09-09 и за това питах дали има някой дето му е ставало и знае как да се пуска и гаси. Щото аз тогава така и не намерих как да го оправя докато не сложих CCCP 2010-10-10. И сега се дразна че не го и снимах да покажа.
С тоя pack пробвах същите DVDта на тия филми дето съм записвал и не се появявал тоя номер.

МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 9:56 am 
Аватар

Ами то аз те разбрах, ама знае ли човек какви си ги творил? :confused: Иначе съм дърпал DVD-та, които имаха хардсуб на руски (примерно бележките тип: Летище Ню Йорк и т.н.) и си вървяха с английски субтитри. Но пък стандартни субтитри винаги могат да се изключат от менютата, или сменят. Имаше време, когато свалях и гледах много DVD филми, но аз си използвам k-lite mega и досега проблем не съм имал. А иначе преди беше модерно на първите DVD screen-ъри да има хард надписи и часовник, както ти каза Наруто, вече е основно за стари азиатски филми. Пооправиха се вече тези неща. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 10:11 am 
Аватар
AnimeGod

Де да се бяха поправили. Ето Shaolin е от тази година и е хард. :?

ps. DARK MASTER в СССР по подразбиране се разчита за субтитрите на VobSub.
Но MPC-HC и FFDShow си имат собствена подръжка която е изключена.
Ако си толкова любопитен пробвай да включиш и нея пък да видим какво ще стане.
Може и да успееш да омажеш нещата нарочно този път... :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 06, 2011 3:23 am 
Аватар

Имам малък проблем. Гледах един епизод на едно аниме 1080p BD и всичко беше перфектно, освен едно - на OP и ED картината забавяше, за това звука спираше за малко, докато картината настигне звука (горе-долу секунда). Чудех се дали не е от кодеците, за това влязох в тая тема и първо махнах старите, както пише с uninstall и после рестарт на компютъра, след това изтеглих новите на CCCP (макар че и преди бях с тях, но не бях махнал старите, които или са били отново тези, или просто по-стара версия на CCCP), както и махнах DiVx Web-player (или нещо такова беше) и DiVx кодеци, защото и без това не го ползвах (уеб плейъра). Инсталирах новите на CCCP, направих там някакви настройки и пуснах същия епизод. Прехвърлих набързо OP и ED и нямаше забaвяне, но ето тук дойде малкият проблем - субтитрите, преди да махна старите кодеци, бяха перфектно изгладени, а сега са леко наръбени (ето снимка, за да видите за какво говоря, макар че тук може малко да не се вижда, но ви уверявам, че е неприятно с тези ръбести субтитри). Въпросът е, как да си върна перфектните субтитри ?!

Edit: Прегледах друг епизод на друго аниме, там субтитрите бяха още по-гадни.
Edit 2: Забравих да спомена - използвам MPC-HC, който е включен в CCCP.

МнениеПубликувано на: Нед Мар 06, 2011 4:12 am 
Аватар

Проблемът с оп и ед съм почти 100% сигурен, че е заради караоке стила на текста, случва се забавяне заради ефектите, които се прилагат там. :confused:

Иначе за субтитрите ще съм откровен - не ползвам този плейър, не съм срещал този проблем и не знам как може да се оправи, но имам някакви съмнения че е от видео процесинга (аз лично съм настроил кмплейър-а си на vmr-9 renderless без допълнителните екстри, билинеар, откъде и субтитрите получават няколко възможни опцийки. А, и да не забравя - позволил съм му да ползва всички кодеци на к-лайт наместо своите). :confused:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 24 от 40 [ 591 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 40  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]