|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:09 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Сря Фев 02, 2011 3:28 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Обнови ли са информацията и на сайта. По някаква причина прескочиха предишната версия обаче. Близо пет месеца я пренебрегваха все едно е чумава... пс. Аз все още искам да знам как се увеличават вградени АСС субтитри при чист MPC-HC? Имам предвид без да инсталирам допълнително Хаали сплитер. Ако има начин моля някой да обясни. Принципно открих че има такава опция - Styles. Излизат всички имена на шрифтове от файла с възможност за промяна. Обаче тя работи само с инсталираните в Джама а е стандартна практика да се ползват други като се вграждат в мкв-то. Съответно при опит да променя големината ми казва "Духате супата"! Edit: [ACX] Tokko върви без проблеми докато с по предишната версия се появяваха артефакти. Лагването при превъртане явно е неизбежно но преди ми се спичаше яко дори при 480p та явно и тоя проблем е оправен. Може би с тая версия няма да има нужда от CoreAVC за да върви всичко като хората.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Сря Фев 02, 2011 9:27 pm |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
То и на мен ми върви всичко със СССР но като при всички пакети и тук се разчита на FFDShow. Докато аз търся нещо с хардуерно ускорение което да е безплатно и да работи. При чист MPC-HC по няква причина макар и рядко някой рипове излизаха на артефакти. Като слагах CoreAVC проблема се оправяше но вече ползваме платено решение. С тази версия на mpc изглежда обаче няма да има проблеми и мисля да си я ползвам. Единствения недостатък които и намирам е със субтитрите. -1. Може да се променят само ако шрифта е инсталиран. -2. Не помни промяната и трябва на всеки епизод да ги уголемяваш. -3. Всеки шрифт трябва да се променя отделно. Но това може да се брой и за плюс. Примерно Хаали променя всички шрифтове и това не винаги е добре.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Сря Фев 02, 2011 10:46 pm |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
С последната версия съм 1.5.0.2827. Опцията която визираш игнорира шрифтовете в мкв-то и ги пуска като срт. Демек губиш стайлинга за сметка на уголемяването. Правилната настройка е от Styles при пуснат филм. Примерно RyuKo са ползвали Times New Roman при субтитрите на Trigun и няма проблем понеже шрифта го има в Джама. Ако обаче липсваше нямаше да е възможно хем да запазим стайлинга хем да ги уголемим. Всъщност решението е елементарно. Инсталираме Хаали и си решаваме проблема. Защо обаче разработчиците на плеара не ебават проблема. Ето това не разбирам? Това тяхното не е решение та дори заобикаляне на проблема.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Фев 15, 2011 1:46 am |
DARK MASTER |
|
|
Регистриран на: Съб Сеп 08, 2007 12:11 am Мнения: 1194 Местоположение: UK
|
Искам да питам една подробност дето ми ставаше преди с предпоследния CCCP и по точно с MPC-HCто в него.
Не помня какво съм пипал но като гледах DVD5 копие с тоя player ми излизаха субтитри на английски с черни ленти зад буквите.
А от torrentа и на домашното DVD си пишеше, че само български има.
ТО българските се пускаха но тези английски ги препокриваха и не се изключваха.
Това ставаше на ПОВЕЧЕТО от DVD5 филмите дето свалях като ги гледах на компа ми. На домашното DVD нямаше никакви проблеми и разлика от сега.
Тоя проблем след като си сложих най-новото CCCP го няма, но се интересувам как става. Как се пуска и гаси. Искам на някой американски филми да им виждам английските субтитри щото понякога не им схващам какво говорят а zamundaджиите ги махат английските субтитри ако има такива по принцип.
До колкото знам тези се слагат за глухите от компанията, но до колкото разбирам тия дето са ги преработвали с BG субтитри не са си свършвали работата на 100% X).
_________________ And wrath shall pour, from mouths of steel, on spawns of Satan!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Фев 15, 2011 3:04 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
По същия начин като при мкв. С тая подробност че трябва да изчакаш да почне самия филм. А споменатия проблем с наслагването на различни субтитри е бил персонално при теб. Вероятно нещо се е било омазало.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Фев 15, 2011 8:12 am |
DARK MASTER |
|
|
|
Не беше така.
Самото английско субтитри го няма като избор от Navigate то просто си тръгваше а само BG субтитрито можех да си го пускам и спирам. А това си е не само на 1 DVD, а не са някакви калпави AVIта.
Помня че бях пипал нещо из MPCто или там filterите на CCCPто.
_________________ And wrath shall pour, from mouths of steel, on spawns of Satan!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Фев 15, 2011 10:33 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Прав си че в Замунда им е навик да заменят английските с български субтитри вместо да ги слагат като отделен стриим. Но няма как да ти излезнат английските под българските тъй като са премахнати. Единствено в менюто вероятно ще пише че са английски. По скоро е както казва Злобчо. Самото двд е хардсуб и са му добавени допълнителни субтитри като този които ги е правил им е задал някъв фон за да се четат по лесно. Самите субтитри не можеш да ги променяш по никакъв начин тъй като са картинки а не текст. Всъщност единствената разлика между тях е че тези които са отделен стриим може да ги спреш а другите не. Има и друг случай които също е гадничък. Субтитри на два езика на един стриим. Едни върху други са и се четат но заемат бая място.
ps. Обикновено става дума за разни китайски скрийнъри (Shaolin) които са изтекли в нета както и стари филми които просто са пуснати на двд носител. Та проблема е в двд-то а не в плеара. Все пак ако имаш съмнения можеш да провериш чрез DVDFab колко стрийма субтитри има в двд-то.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Сря Фев 16, 2011 2:47 am |
DARK MASTER |
|
|
|
Не, не са стари филми. Shooter, Dark Knight, Watchmen, Ghost Rider и подобни .
Английски субтитри дето не можеха да се спрат и изберат от Navigate излизаха с черна лента зад буквите а под това бяха BG субтитрите(ако ги пуснеш). Бяха нещо като дубтитри но имаше и в () звуците на някой неща от заден план и такива.
zlobcho говора за DVD копия (IFO, BUP, VOB) случая само DVD5ки де.
Не знам как го направих тоя номер с CCCP 2009-09-09 и за това питах дали има някой дето му е ставало и знае как да се пуска и гаси. Щото аз тогава така и не намерих как да го оправя докато не сложих CCCP 2010-10-10. И сега се дразна че не го и снимах да покажа. С тоя pack пробвах същите DVDта на тия филми дето съм записвал и не се появявал тоя номер.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Сря Фев 16, 2011 10:11 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Де да се бяха поправили. Ето Shaolin е от тази година и е хард. ps. DARK MASTER в СССР по подразбиране се разчита за субтитрите на VobSub. Но MPC-HC и FFDShow си имат собствена подръжка която е изключена. Ако си толкова любопитен пробвай да включиш и нея пък да видим какво ще стане. Може и да успееш да омажеш нещата нарочно този път...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Нед Мар 06, 2011 3:23 am |
|
Ludicross |
|
|
Регистриран на: Съб Май 29, 2010 6:31 pm Мнения: 2134 Местоположение: Велико Търново
|
Имам малък проблем. Гледах един епизод на едно аниме 1080p BD и всичко беше перфектно, освен едно - на OP и ED картината забавяше, за това звука спираше за малко, докато картината настигне звука (горе-долу секунда). Чудех се дали не е от кодеците, за това влязох в тая тема и първо махнах старите, както пише с uninstall и после рестарт на компютъра, след това изтеглих новите на CCCP (макар че и преди бях с тях, но не бях махнал старите, които или са били отново тези, или просто по-стара версия на CCCP), както и махнах DiVx Web-player (или нещо такова беше) и DiVx кодеци, защото и без това не го ползвах (уеб плейъра). Инсталирах новите на CCCP, направих там някакви настройки и пуснах същия епизод. Прехвърлих набързо OP и ED и нямаше забaвяне, но ето тук дойде малкият проблем - субтитрите, преди да махна старите кодеци, бяха перфектно изгладени, а сега са леко наръбени ( ето снимка, за да видите за какво говоря, макар че тук може малко да не се вижда, но ви уверявам, че е неприятно с тези ръбести субтитри). Въпросът е, как да си върна перфектните субтитри ?! Edit: Прегледах друг епизод на друго аниме, там субтитрите бяха още по-гадни. Edit 2: Забравих да спомена - използвам MPC-HC, който е включен в CCCP.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Нед Мар 06, 2011 4:12 am |
|
Thaumaturgist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
Проблемът с оп и ед съм почти 100% сигурен, че е заради караоке стила на текста, случва се забавяне заради ефектите, които се прилагат там. Иначе за субтитрите ще съм откровен - не ползвам този плейър, не съм срещал този проблем и не знам как може да се оправи, но имам някакви съмнения че е от видео процесинга (аз лично съм настроил кмплейър-а си на vmr-9 renderless без допълнителните екстри, билинеар, откъде и субтитрите получават няколко възможни опцийки. А, и да не забравя - позволил съм му да ползва всички кодеци на к-лайт наместо своите).
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|