Дата и час: Пет Мар 14, 2025 8:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Клишето в едно аниме...
 Хич не ми пречи! Не се и замислям! Важно е анимето да е добро, дреме ми на кое прилича... Ако това на което прилича е добро - ще гледам и него :)  61%  61%  [ 128 ]
 Не мога да избегна да не ми се набие в очите-> so-so, зависи как са го пренаписали....все го забелязвам..  34%  34%  [ 72 ]
 Еми писна ми от клишета вече !  5%  5%  [ 10 ]
Общо гласове : 210

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 2:37 am 
Аватар

Хубава тема, която е забравила какво е да си на първа страница :o

- Не мисля, че има някакво значение от кога гледаш аниме, всеки има своето субективно мнение. Някои се дразнят от клишета и търсят само новото и необикновеното, за други това не е толкова важно и имат по-висока оценка за сериали, взаимствали от други. Според мен винаги и винаги зависи от самото заглавие и как авторите използват своите и идеите на други. Индустрията е доста активна от твърде много време, за да остане прозорче за изцяло нови сюжети, герои, история и т.н.

- Но не става въпрос за това кое на кое прилича, нали? Има някои просто дразнещи фактори, които се набиват на очи и по-често това е огромен минус, отколкото нещо, което може да се пренебрегне. Във всеки втори shounen героите са живи no matter what, всяка мацка с меч просто не може да бъде победена, ако е на страната на добрите, в почти всеки романс присъства едно лоли, което се появява в точните (неподходящи) моменти и т.н. Според мен темата именно има за цел да засегне тази част от елементите, които не ми (1л. ед.ч.) харесват - на мен като аниме фен - и кои са те и къде присъстват. Защото всеки може да измисли или намери прилика между две заглавия, но по-важното е причината едното да е по-добро в дадено отношение.

- Гласувам за първия отговор в анкетата, тъй като не обичам да мисля особено негативно, приемам почти всичко (е, Jinki:Extend не успях). :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 2:59 pm 
Аватар

Прес си го каза много добре :) И аз обикновено мисля позитивно и дори да забележа такива неща,не ми правят особено впечатление и пак мога да си се накефя на анимето :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 5:53 pm 
Аватар

Стига да е готино анимето,клишетата не ми пречат.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 9:03 pm 
Аватар

Хич не ми пречи! Не се и замислям! Важно е анимето да е добро, дреме ми на кое прилича... Ако това на което прилича е добро - ще гледам и него :)

Най-добтире анимета които съм гледал са клиширани до дупка, но това не им пречи да са по-добри от аниметата от които грабят с пълни шепи.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 3:07 am 
Аватар

Както почти всички БГ спорове и този прерасна в размяна на обиди и показна агресивност. Тц тц тц.

Радвам се, че все пак има хора, които искат нещо повече от "добре забравеното старо" :)

А за другите - е добре де! Не ви ли писна деца да спасяват света?! Деца да имат супер сили?! Ето ви едно наистина ужасно клише. 99% са правени за деца, героите са деца, летят, хвърчат и раздават справедливост. Клише.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 3:09 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Хич не ми пречи! Не се и замислям! Важно е анимето да е добро, дреме ми на кое прилича... Ако това на което прилича е добро - ще гледам и него :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 4:12 am 
Аватар

dggm написа:
А за другите - е добре де! Не ви ли писна деца да спасяват света?! Деца да имат супер сили?! Ето ви едно наистина ужасно клише. 99% са правени за деца, героите са деца, летят, хвърчат и раздават справедливост. Клише.

Те то ако не беше така, няяше да гледам аниме въобще.

Заглавие: >.<
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 1:05 pm 
Аватар

За мен лично няма значение - ако клишето е използвано умело и не се натрапва (демек некой си разбира от работата и като е слагал клишета не ги е слагал просто ей така) няма проблем - проблем има ако всичко в анимето е правено некадърно и клишето само си крещи от 100 км с неонов надпис:"Аз съм клише " :D :D :D :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 2:21 pm 
Аватар
Sky King

На мен ми се набиват в очите, но по принцип ги издържам, ако анимето е добре направено като цяло.Предполагам си зависи и от настроението в което съм в момента... но има някои които са във всяко аниме и ми лазят здраво по нервите - например като дадат някоя цикада върду дърво и как цирика... единствената вариация на тая сцена съм виждал в Blue Gender май където показаха мъртва цикада :lol:
Друго което ми бърка в здравето е когато почне да духа вятър на някоя романтична/тргична/трагикомична сцена.Има и още някои(като например "пийни си от мойта сламка....-"ооо това е нещо като целувка"...) ,но като цяло се стремя да не им обръщам чак толкова внимание, а да "чета между редовете" и да разбера смисълът на сцената и защо са вкарали клише в нея.. ако не намеря смисъл обаче обикновенно много се разочаровам от въпросното аниме :?

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 4:48 pm 
Аватар
in need of a hero

Абе нямам против, но понякога просто се усещаш как несъзнателно въздъхваш адски изморено, когато вкарат някой до болка познат похват / сцена / ситуация. (аман от инцидентни срещи в баните примерно, или неловка ситуация и нахлува третото лице от триъгълника, защото любовен триъгълник ВИНАГИ има и прочие)
НО! Важното е как се развиват нещата след това и как реагтират самите герои от даденото аниме. Пък и понякога такива сцени имат адски оригинални развития :)

{АЗ} {AIR GEAR}
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 10:00 pm 
Аватар

По принцип клишетата винаги ми се набиват на очи,но понякога добре подбраното клише е по-добро от нескопосан опит за оригиналност.Не е важно кое на кое прилича,стига новото да изпъква с нещо или поне да е по-добро откъм арт.На мен лично тия лолита направо ми избодоха очите,или вечната класика двама главни герои-единият пълен мухльо и дразнител,а другият почти безсмъртен.Дразни ме също и когато лошият почти е победил нашите любимци,но накрая естествено като по чудо те му виждат сметката с един единствен и просто удър.Важното е анимето да има добра история,добре развити персонажи и нещо което да те държи в напрежение до самия край,а дали ще има няколко добре познати на всички фрази,любовни триъгълници,сълзливи сцени и т.н.,в крайна сметка няма чак толкова голямо значение.В крайна сметка всичко зависи от настроението,може в даден момент да дропна анимето защото да речем има много лигави сцени,но после да го почна пак защото ми се гледа точно такива изтъркана,пенеща се,романтична историйка.

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Чет Май 21, 2009 1:54 pm 
Аватар

moonbeam написа:
...

Точно, точно! :ok: :ok: :ok: :ok:

CLC: Бъди така добър и прочети Правилата на форума ! - първо не слагай цитат по-дълъг от твоето собствено мнение , второ мнения тип - браво , +2 , x2334 не се приемат и трето - гледай да има повечко думички отколкото имоушънки в поста ти ~

Последна промяна crazy_little_crow на Чет Май 21, 2009 2:06 pm, променена общо 1 път
Reason: Прочети Правилата на форума! При следваща подобна изцепка постът ще бъди изтрит!

Заглавие: Re: Относно клишетата в едно аниме...
МнениеПубликувано на: Чет Май 21, 2009 6:06 pm 

Понякога са изнервящи,но заради тях анимето е по-добро,както идиота,който после се оказва,че не е идиот,ечито,готиният емо герой,лишен от смях(за да се радват децата)и т.н

Последна промяна evip на Нед Юни 07, 2009 5:35 pm, променена общо 2 пъти

МнениеПубликувано на: Пет Май 22, 2009 6:28 pm 
Аватар

Защо винаги osamanajimi харесва главния герой?Ем,тъпо става след 20-тия харем дето си гледал...

Затова вече се чудя какво да гледам...То нищо свястно не остана...

И на виенското колело "романтичната сцена"...За мен японците показват много от своите задръстени страни така...Ем тези goukon...Клишета много,анимета много,няма избор...

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 23, 2009 7:02 pm 
Аватар

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]