|
Дата и час: Пет Мар 14, 2025 8:26 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Окт 29, 2008 2:37 am |
 |
Pres |
|
 |
|
Хубава тема, която е забравила какво е да си на първа страница
- Не мисля, че има някакво значение от кога гледаш аниме, всеки има своето субективно мнение. Някои се дразнят от клишета и търсят само новото и необикновеното, за други това не е толкова важно и имат по-висока оценка за сериали, взаимствали от други. Според мен винаги и винаги зависи от самото заглавие и как авторите използват своите и идеите на други. Индустрията е доста активна от твърде много време, за да остане прозорче за изцяло нови сюжети, герои, история и т.н.
- Но не става въпрос за това кое на кое прилича, нали? Има някои просто дразнещи фактори, които се набиват на очи и по-често това е огромен минус, отколкото нещо, което може да се пренебрегне. Във всеки втори shounen героите са живи no matter what, всяка мацка с меч просто не може да бъде победена, ако е на страната на добрите, в почти всеки романс присъства едно лоли, което се появява в точните (неподходящи) моменти и т.н. Според мен темата именно има за цел да засегне тази част от елементите, които не ми (1л. ед.ч.) харесват - на мен като аниме фен - и кои са те и къде присъстват. Защото всеки може да измисли или намери прилика между две заглавия, но по-важното е причината едното да е по-добро в дадено отношение.
- Гласувам за първия отговор в анкетата, тъй като не обичам да мисля особено негативно, приемам почти всичко (е, Jinki:Extend не успях).
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Окт 29, 2008 9:03 pm |
 |
Wind_Falcon |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Хич не ми пречи! Не се и замислям! Важно е анимето да е добро, дреме ми на кое прилича... Ако това на което прилича е добро - ще гледам и него
Най-добтире анимета които съм гледал са клиширани до дупка, но това не им пречи да са по-добри от аниметата от които грабят с пълни шепи.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Окт 30, 2008 3:07 am |
 |
dggm |
|
 |
Регистриран на: Съб Апр 01, 2006 2:53 am Мнения: 182 Местоположение: Варна
|
Както почти всички БГ спорове и този прерасна в размяна на обиди и показна агресивност. Тц тц тц.
Радвам се, че все пак има хора, които искат нещо повече от "добре забравеното старо"
А за другите - е добре де! Не ви ли писна деца да спасяват света?! Деца да имат супер сили?! Ето ви едно наистина ужасно клише. 99% са правени за деца, героите са деца, летят, хвърчат и раздават справедливост. Клише.
_________________ Air France SUX
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Окт 30, 2008 4:12 am |
 |
Wind_Falcon |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
dggm написа: А за другите - е добре де! Не ви ли писна деца да спасяват света?! Деца да имат супер сили?! Ето ви едно наистина ужасно клише. 99% са правени за деца, героите са деца, летят, хвърчат и раздават справедливост. Клише.
Те то ако не беше така, няяше да гледам аниме въобще.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Окт 30, 2008 4:48 pm |
 |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Абе нямам против, но понякога просто се усещаш как несъзнателно въздъхваш адски изморено, когато вкарат някой до болка познат похват / сцена / ситуация. (аман от инцидентни срещи в баните примерно, или неловка ситуация и нахлува третото лице от триъгълника, защото любовен триъгълник ВИНАГИ има и прочие)
НО! Важното е как се развиват нещата след това и как реагтират самите герои от даденото аниме. Пък и понякога такива сцени имат адски оригинални развития
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Окт 30, 2008 10:00 pm |
 |
moonbeam |
|
 |
|
По принцип клишетата винаги ми се набиват на очи,но понякога добре подбраното клише е по-добро от нескопосан опит за оригиналност.Не е важно кое на кое прилича,стига новото да изпъква с нещо или поне да е по-добро откъм арт.На мен лично тия лолита направо ми избодоха очите,или вечната класика двама главни герои-единият пълен мухльо и дразнител,а другият почти безсмъртен.Дразни ме също и когато лошият почти е победил нашите любимци,но накрая естествено като по чудо те му виждат сметката с един единствен и просто удър.Важното е анимето да има добра история,добре развити персонажи и нещо което да те държи в напрежение до самия край,а дали ще има няколко добре познати на всички фрази,любовни триъгълници,сълзливи сцени и т.н.,в крайна сметка няма чак толкова голямо значение.В крайна сметка всичко зависи от настроението,може в даден момент да дропна анимето защото да речем има много лигави сцени,но после да го почна пак защото ми се гледа точно такива изтъркана,пенеща се,романтична историйка.
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно клишетата в едно аниме...  Публикувано на: Чет Май 21, 2009 6:06 pm |
evip |
|
 |
|
Понякога са изнервящи,но заради тях анимето е по-добро,както идиота,който после се оказва,че не е идиот,ечито,готиният емо герой,лишен от смях(за да се радват децата)и т.н
Последна промяна evip на Нед Юни 07, 2009 5:35 pm, променена общо 2 пъти
_________________ Акаунтът е изключен
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Относно клишетата в едно аниме...  Публикувано на: Съб Май 23, 2009 7:02 pm |
 |
Karibdus |
|
 |
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 1:36 am Мнения: 3340 Местоположение: MetalLand
|
Хич не ми пречи! Не се и замислям! Важно е анимето да е добро, дреме ми на кое прилича... Ако това на което прилича е добро - ще гледам и него
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|