|
Дата и час: Пон Фев 10, 2025 5:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Вграждане на субтитри, чрез VirtualDub и VSfilter ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 14, 2008 12:39 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=405_1342971944.jpg) |
dripper |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm Мнения: 10614 Местоположение: Варна
|
Тъй и тъй нямам какво да правя тъй, че ще покажа на бързо как се вграждат по-сложни караоке субтитри във видео файл. За тази цел ви трябват: VirtualDub, VSfilterЗнаете, че когато си правите нормални карaоке субтитри с "k" тага на Аегисуб и си го качите на видео файл всичко е наред, но проблема идва, когато почнете да ползвате други тагове като "org" примерно. Просто работата не става и това си е. Субовете забиват на един фрейм и не мърдат. 1. Дърпате си първо VirtualDub (той ще бъде сигурно в архив) и го разархивирайте. Примерно в: C:\Program Files\VirtualDub2. После си дръпнете VSfilter и го инсталирайте. Той по подразбиране ще се запише в C:\Program Files\DirectVobSub\3. И тук вече идва "сложната" част. Влизате в директорията: C:\Program Files\DirectVobSub\ и там ще намерите един файл, който се казва VSFilter.dll. 4. Копирате този файл и го слагате в директорията C:\Program Files\VirtualDub\plugins\ изрично подчертавам plugins. ![Изображение](http://img232.imageshack.us/img232/6799/39335188tm1.th.jpg) 5. След това преименувате разшерението на файла от ".dll" на ".vdf". ![Изображение](http://img232.imageshack.us/img232/7517/37932810yw2.th.jpg) 6. И сте готови. Влизате във своя VirtualDub, отивате на Video/Filters. ![Изображение](http://img175.imageshack.us/img175/6329/32987756ge9.th.jpg) 7. Ще ви се появи един прозорец и там ще трябва да натиснете Add...![Изображение](http://img175.imageshack.us/img175/8664/82045895hw4.th.jpg) 8. И пак ще ви се отвори един прозорец, скролвате на долу и виждате, че ви се е появило едно нещо, дето се нарича TextSub. Натисакте ОК. ![Изображение](http://img175.imageshack.us/img175/1356/76237706ua4.th.jpg) 9. Търсите ".ass" субтитрите, които искате да вградите и вече си знаете как да си запишите видео файла. Лесна работа, стига някой да го обясни. Ето ви и един тестов файл, който направих, за да видите какво се получава: TestНадявам се да съм помогнал.
Последна промяна dripper на Чет Дек 18, 2008 9:20 am, променена общо 1 път
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 14, 2008 5:33 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5718_1276776570.gif) |
dwigga |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 10:56 pm Мнения: 1378 Местоположение: In a world of music
|
Най-лесният начин да харднеш титри
Браво за туториала (който мен ме мързеше да направя)
dwigga написа: ~ Само ако субтитрите са .srt ~ Сваляш VirtualDubMod (just google them).
1. Отваряш VDM. 2. Зареждаш видеото от Video->Open. 3. Отиваш на Streams->Stream List->Add-> посочваш титрите и -> Open 4. Save as -> and bam! Its a hardsub
Ако титрите са .srt може да се пропусне и vsfilter-a, защото VDM си има подръжката, но все пак препоръчвам използването на .ass
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 14, 2008 7:04 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=405_1342971944.jpg) |
dripper |
|
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm Мнения: 10614 Местоположение: Варна
|
Ами при такива условия не ти трябва да вадиш аудиото и видеото.
Ползваш тогава: http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix
Там като заредиш файла ще ти се появят видеото, аудиото и субовете.
Махаш отметката на субовете и правиш ново mkv файлче.
После хващаш WinAVI (конвертер) и конвертираш файла в .avi.
Но изчакай някой, който е по на ТИ с нещата да пише, че може да има и по-бърз начин.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 20, 2008 12:45 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4374_1309041750.jpg) |
zdzdz |
Модератор |
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 9:11 am Мнения: 3661 Местоположение: Sofia
|
LooneR написа: Не знам доколко тук му е мястото, но тъй като това е разделът за фенсуб и се говори за хард субване, аз ще си питам . Значи това за вграждането е елементарно и доста добре обяснено. Обаче аз искам да направя следното. Да вградя на едно mkv тези субтитри, но VirtualDub не може да разпознае този формат. Ако можете да обясните как да извлека видеото и аудиото във формат, който може да запази първоначалното качество. Ето това ми е въпросчето. Можете да ми преместите мнението, ако не е за тук.
Пробвах с MKVExtract, обаче като ми вади видеото и аудиото ми ги записва сътоветно като .H264 и .AC3. А това не са формати, които VirtualDub разчита и затова питам как да си извадя видеото и да си вградя субовете. Някакъв конвертор ли как? Знам, че вие се занимавате и ако някой е правил следното: взема файл на английска суб група и изважда видео и аудио( без субове с 1 дума) и си вгражда субчета. Ето това искам да направя накратко.
EDIT: То аз знам как да го конвертна към avi, обаче проблемът е че се губи голяма част от качеството на видеото.
Значи доколкото разбирам искаш Hardsub с .mkv контейнер и видеото ти е с h264 кодек.
VirtualDub не ти разпознава mkv-то, защото не работи с този контейнер. Затова трябва да ползваш VirtualDubMod. Тази програма работи с avi mkv и ogm. Обаче на мен ми прави проблеми при отварянето на mkv с h264. Пише ми, че няма декомпресор H264VFW (Video for Windowss), а аз имам. Но затова пък без проблем отваря .avi с h264. И от тук моя метод е малко дълъг но ефикасен.
Пак ползвам MKVExtractGUI и си вадя видео потока с разширение .h264
След това ползвам MeGUI. Тя има един инструмент AVC2AVI [Tools->Muxer->AVC2AVI] (тя служи да сложиш сурово AVC видео в .avi контейнер без да губиш качеството). Обаче тя разпознава разширения .264, зотава трябва да си промениш името на файла от .h264 на .264 И така вече имаш готов .avi с непроменено качество готов за хардсъб.
Отваряш го с VirtualDubMod, слагаш с VSfilter филтъра субтитрите и избираш компресия. Ако искаш да е същата h264, преди това може да провериш битрейта на изходния файл с MediaInfo и да зададеш същия битрейт при компресията с VirtualDubMod.
Когато вече имаш готов хардсъб ти остава само да го муксираш с аудиото в .mkv контейнер с MKVMerge
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Вграждане на субтитри, чрез VirtualDub и VSfilter ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 23, 2008 10:05 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=29911.jpg) |
PoKeMoN_For3ver |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
Мерси много dripper супер пич си за да си хабиш времето да кажеш на някой как става нещо което не те интересува толкова ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) :D:D. Мерси много ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) :):).
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Вграждане на субтитри, чрез VirtualDub и VSfilter ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Яну 25, 2009 9:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=23114_1344887526.jpg) |
Johnny Cage |
|
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 1:41 pm Мнения: 5065 Местоположение: Sofia
|
PoKeMoN_For3ver написа: Мерси много dripper супер пич си за да си хабиш времето да кажеш на някой как става нещо което не те интересува толкова ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) :D:D. Мерси много ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) :):). Пич той си го пише за тези който се занимават със правенето на субтитри а не за тези който не ги интересува ОМГ
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|