|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 7:35 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: MyFic: Tei-chan's "somethings" xD  Публикувано на: Пон Май 05, 2008 7:59 pm |
 |
Teiru-chan |
|
 |
Регистриран на: Сря Май 16, 2007 2:02 pm Мнения: 977 Местоположение: The seven hills (already six)
|
 Здрасти
Та пиша от доста време, но до сега никога не съм си разпространявала "произведенията". В момента си умирам от скука и реших поне ако не друго да направя тази тема, за да получа малко критика и да разбера хорските мнения.
Няма да пиша фик по аниме/манга, а просто мои си нещица.
А и ако заглавието ми е кофти, обещавам, че ще го оправя веднага щом измисля нещо по-умно xD
Ето и първото ми .. нещо xD
„Тя”
* Път, мечти, светлина. Вървиш, вярваш, виждаш. Животът е пред теб, целите те водят и се чувстваш добре. Идва Тя. Поглеждаш уплашен към нея, а тя те поздравява и се усмихва. Опиянен си. Искаш Тя да е част от теб. Затваряш очи .. вече е проникнала в душата ти.
* Път – къде е? Мечти – помниш ли ги? Светлина – защо е замъглена? Вървиш без цел и посока и чакаш непознатото от непознат. Желанията ти са неясни. Какво искаш? Мълчиш. Не виждаш добре .. леко замайване може би? Странно. Някъде там в мъглата виждаш очертания. Нейните очертания. Виждаш само нея .. чувстваш се добре.
* Път – не виждаш Мечти – нямаш Светлина – не усещаш. Чувстваш се празен. Чувстваш се безсмислен, излишен. Няма я. Тръгнала си е. Напуснала те е без да каже дума. Вече не живееш – просто съществуваш. Повдигаш глава. Нещо ти пречи да прогледнеш. Силна, нелепа и дразнеща очите светлина те заслепява. Светлината на лъжата. Мразиш тази светлина. Мразиш тази лъжа. Мразиш тази съдба. Мразиш и нея .. Любовта.
П.П. По принцип не обичам да пиша по темата "любов", но това е единственото ми 'нещо' по тази тема.. за сега xD
Последна промяна Teiru-chan на Съб Май 10, 2008 6:19 pm, променена общо 3 пъти
_________________ Ashita no imagor niwa wasureteru you na sono bashinogi no kotoba nante iranai itsumo yori sukoshi nagabikase gita no daijoubu GEEMU nara mata sagasebaii
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Май 05, 2008 8:10 pm |
 |
mandra |
|
 |
|
Ъъъ... извинявай, но какво?  Освен... неща, друго . разкази . ще пуснеш ли? Защото май не успявам да... ги възприема.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Май 05, 2008 8:14 pm |
 |
Teiru-chan |
|
 |
Регистриран на: Сря Май 16, 2007 2:02 pm Мнения: 977 Местоположение: The seven hills (already six)
|
Знаех си, че няма да го чатнете т'ва =]]
Жалко ;//
Ем ще пускам и други неща, ама не ся, че трябва да ги редактирам и да ги преписвам на компа, а на гости ми е Великия Мързел (:
И все пак.. надявам се някой да разбере "Тя" и да пусне коментарче по темата
_________________ Ashita no imagor niwa wasureteru you na sono bashinogi no kotoba nante iranai itsumo yori sukoshi nagabikase gita no daijoubu GEEMU nara mata sagasebaii
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Май 05, 2008 8:15 pm |
 |
WrathOfGod |
|
 |
|
много елементарно... и с грешки... зле
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Май 05, 2008 8:27 pm |
 |
Teiru-chan |
|
 |
|
WrathOfGod написа: много елементарно... и с грешки... зле 
Ако се аргументираш, ще е добре.
Ако ли не - изказа ти е зле
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Май 05, 2008 8:49 pm |
Shizuka |
|
 |
|
Може и да е сладникаво за някои, но на мен ми харесва!^^
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Май 06, 2008 9:31 am |
uchiha_sakura_chan |
|
 |
|
ммм...нз за другите но аз те разбрах тей  мн хубаво!дано да има още
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Май 06, 2008 1:29 pm |
sharky-kun |
|
 |
|
Тези любовните всички ги знаем. Нещо по нестандартно би било по-добре.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Май 06, 2008 1:39 pm |
 |
Teiru-chan |
|
 |
|
 Точно там е въпросът, че всеки го възприема различно.
На едни им харесва, на други не.
Едни го разбират, други не.
За мен тва "нещо" (просто не знам какво се води като жанр) има сантиментално значение.
Писала съм го преди 2 години и тогава "Тя" ми беше единственото завършено и добре изглеждащо "творение".
Сега съм на друго ниво и може би наистина беше грешка да пускам старо писание. ;//
Здраве да е. Сега преписвам и редактирам едно по-ново. По-късно сигурно ще го пусна (:
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Май 06, 2008 11:50 pm |
 |
Teiru-chan |
|
 |
|
Ето ви още едно 'нещо' за четене. Искрено се надявам този път да има реакции
П.П. Извинявам се за двойния пост.
„Реалност”
Лили стоеше на най-задната седалка в автобуса и гледайки през прозореца с удоволствие установи, че вече са извън Пловдив. Разбира се нямаше нищо против родния си град, но като знаеше, че отива на лагер с любимите си хора на любимия си курорт в Созопол, чувстваше радостна тръпка в сърцето си. Там щеше да забрави за цялато натоварване от учебната година, щеше да се отпусне на слънцето, щеше да се порадва на морето и щеше да бъде водена от безгрижието. - Никола, изхвърли цигарата веднага, да не те изхвърля аз! – извика една от учителките към Ники, който макар и добър приятел на Лили, си беше пристрастен към никотина, а и към други наркотични вещества. Всички избухнаха в смях, а момчето направи гримаса. - Хубу де, госпожо, кога ще спрем за почивка? – отегчено попита той и запрати цигарата през прозореца. - Когато каже господин шофьорът, Никола. Сега си седни на мястото и мирувай. Ники се тросна на седалката и загледа тъпо. След час автобусът все още пътуваше и учениците се бяха уморили да обикалят напред-назад. Всички си бяха по седалките и даже някои спяха. Ненадейно автобусът се разтресе силно. Чу се стържене отдолу и шофьорът спря. Пътниците се сепнаха и всеки запита панически „К’во става?” - Спокойно, де! – разнесе се гласа на шофьора. – Май цафнахме нящо. Шъ сляза да вида, а вий стойте мирно. Разбира се молбата на „бай Ванката” , както му викаха, остана неоткликната. Като по неписан закон всички ученици се втурнаха към вратите на автобуса. Лили също слезе, следвана от Ники, който още докато вървеше по пътечката към вратата, извади кутията с цигари. - Камък! К’ве са тйез павета по пътя! – извика бай Ванката и ядно изруга. Учениците останаха разочаровани, че не е нещо по-интересно и се качиха обратно в автобуса. Лили беше на път да ги последва, когато изведнъж почувства докосване по рамото си. Тя се обърна и видя жена, която беше с голяма несресена коса и изглеждаше като клошарка. Това, което направи най-голямо впечатление на Лили бяха очите й, които все едно можеха да четат мислите на човека, към когото са насочени. - Ти, момиче ще оцелееш. Бъди силна. – каза непознатата и се усмихна с най-истинската и най-страшна усмивка, която Лили бе виждала някога. Побиха я тръпки и й се прииска да заплаче. Искаше да попита жената коя е и за какво говори, но нямаше сили да го направи, защото дълбоко в себе си знаеше отговора. В този момент духна силен и топъл вятър и нещо прелетя през зрението на Лили. Беше бяло и тя беше готова да се вкопчи в него като последна надежда. - О, Боже! Списъкът! – извика учителката. – От къде пък този вятър сега? О, Лили ще го стигнеш ли, моля те. Ето там е .. Момичето само кимна и с насълзени очи тръгна към белия лист хартия, носещ се от топлия вятър. Докато подтичваше да стигне списъка, тя чу зад себе си далечния глас на Ники. - Добре, госпожо, фърлям фаса ..
БУМ!!!
Земята се разтресе и светът изгуби формата си. Болката от истината я прониза като нажежен меч, а огънят зад нея ставаше все по-горещ и по-голям. Всичко се размазваше... „НЕЕЕЕ!!!” Лили се събуди. „Кошмар!” Цялата беше обляна в пот и дишаше тежко. Лицето й бе мокро, а в дясната си ръка стискаше изрезка от стар вестник. Тя се огледа неадекватно и треперейки остави изрезката на леглото до себе си. Старото парче хартия беше напоено със сълзите й. Най-отгоре му с големи букви беше изписано:
„УЧЕНИЧЕСКИ АВТОБУС, ПЪТУВАЩ ОТ ПЛОВДИВ ЗА СОЗОПОЛ ИЗБУХВА ЗАРАДИ ЗАПАЛЕН ФАС НА УЧЕНИК. ЕДИНСТВЕНАТА ОЦЕЛЯЛА – В ПСИХИАТРИЧНА КЛИНИКА.”
Пушенето убива!!!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|