Дата и час: Чет Фев 06, 2025 11:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 13 [ 184 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 21, 2006 2:46 am 
Аватар

Ми то аз вече я дръпнах от мулето(добре че е само 700К). Ся се заемам с разучаването :) . Благодаря за линка все пак :) .

Edit: Мисля че успях да я подкарам тая пущина и то без проблеми :D .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 21, 2006 12:15 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Като я прочетеш информацията от онези две места не би трябвало да имаш проблем с програмата, но ако има въпроси питай :)

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 23, 2006 6:09 pm 
Аватар
Henshin!

Яяя как съм я пропуснал тая тема :)
Значи, Fate в момента се превежда от един човек, засега е преведено около 5%.... в близките 20 години може и да видим завършен превод :)
Тсукихимето до 1 месец живот и здраве ще го играем :)
Всъщност за новини в преводите на visual novels може да поглеждате тук - http://visualnews.net/

А след малко ще кача една изненада за феновете на type-moon на тракера :)

here it is

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 1:09 am 
Аватар

Мерси, мерси. Фейт вече го имах, но предната ми версия на Тсукихиме беше някакъв рип без музика. Hollow Ataraxia is nice to have, но след като още няма планиран превод... и все пак, тенкс
Сайтът вече го имаше, но както и да е.
Имам едно в предвид да кача DVD standard edition версията на Kanon с добавени гласовете от Dreamcast версията, но с този бавен ъп не знам кой ли ще има търпението (или въобще желанието :) ) да го тегли.

Ениуеи, аз се надявам Haeleth да го довърши поне до края на тази година. :D

BTW, Safiir, ahl - за "pure" eroge ли говорите? Тоест - здраво хентаи елементи и с малко история като украса ?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 10:27 am 
Аватар
Пантсу Мастър

disembodied написа:
BTW, Safiir, ahl - за "pure" eroge ли говорите? Тоест - здраво хентаи елементи и с малко история като украса ?

Аммм не съм сигурен, че ти разбирам въпроса. Кое точно говорене имаш предвид щото ние за доста неща говорихме? :)
А иначе хентай игрите ( или както ги наричаш ероге ) са баяяяяя разтегливо понятие. Ако не се лъжа в yami to boushi to hon no tabibito имаше само една по-загатваща рисунка ( което не е чудно имайки предвид, че Carnelian ги е правила ), но пак се води хентай игра. Така че кое е "pure" и кое не е...ми зависи от това човек кое го интересува повече. Историята или секса :)

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 11:36 am 
Аватар

Това е защото самото понятие "хентаи игра" е неточно. За повече инфо скивни първия пост в темата.
Под pure eroge имам предвид да е изцяло съсредоточено върху секса. Де да знам, просто с такова впечатление останах. Като прочетох "bible black" и ми присветна пред очите :lol:

Иначе аз лично такива игри с основен фокус върху хентаи елементите ги ненавиждам. Пълна загуба на време. Виж, ако историята е основният фокус (визирам Divi Dead - доста странна и на моменти not kewl at all, но въпреки това почти всичко е история, и то много готино представена) е друг въпрос.
А такива в които хентаи не присъства въобще (и нямам предвид да е рязано и пуснато като 'all age version') са си истинско бижу, защото при тях си е направо задължително историята да е свръх-увлекателна, 'щото иначе няма клиентела :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 11:49 am 
Аватар
Пантсу Мастър

disembodied написа:
А такива в които хентаи не присъства въобще (и нямам предвид да е рязано и пуснато като 'all age version') са си истинско бижу, защото при тях си е направо задължително историята да е свръх-увлекателна, 'щото иначе няма клиентела :lol:

Така е така е. Напълно съм съгласен. Но доста голям процент от игрите, които имат доста хентай в тях пак са с по-добра история от много от аниметата, така че и те не са за изпускане ^^ За съжаление обаче доста от тях ги правят на хентай анимета и на практика им изрязват цялата история :(

Edit: Е сега пуснах Metamor Fantasy и играта почва много сладурски. Главният герой е едно плюшено мече, което страшно много прилича на това от Bleach ( забравих там как се казваше ). Не само външният му вид ами и така се държи. И като го гледам с някакви rpg елементи изглежда, че е ама още не съм стигнал до битки.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 31, 2006 7:51 pm 
Аватар
Henshin!

Честито, F/sn вече е официален проект, само след няколко години ще го играем на енг :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 01, 2006 2:36 am 
Аватар

Хахаха какъв оптимизъм :lol: . И все пак значи надежда има :D . А и между другото много благодаря за TYPE-MOON collection-а :) .

disembodied написа:
Имам едно в предвид да кача DVD standard edition версията на Kanon с добавени гласовете от Dreamcast версията, но с този бавен ъп не знам кой ли ще има търпението (или въобще желанието :) ) да го тегли.

Бе ако ъплоуда ти е поне 20 KB/s качвай :) . Аз определено имам и търпението и желанието да го дръпна :) .

А някой случайно да има CLANNAD? Ако да и ако се съгласи да го качи ще съм му много благодарен.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 02, 2006 10:14 am 
Аватар

Ето го Канон. Отказах се от ДВД версията, вътре съм обяснил -
http://torrents.animes-bg.com/details.p ... 7819f292b5

Yay, ще доживея превод на Фейт. Куул :D

Btw, за какво ти е Clannad? Да не би да си един от щастливите индивиди знаещи японски? :lol:

edit: btw, някой знае ли къде има/може ли да качи Kana Imouto, по възможност с музика? Имам само някакъв рип...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 02, 2006 4:22 pm 
Аватар
Masaka?!

Аз прочетох демото на Fate/Stay Night вчера и ми хареса; та се опътих към тази тема да видя какво се предлага :)
В първия пост гледам препоръчани Planetarian и Narcissu, но без да пише нищо повече за тях; аз поразцъках на линковете, но и там нещо не бях грабнат. Планетариана ми замяза на sci-fi, а narcissu на драма, но има ли love-romance, action,violence,mystery, etc. в тях? Каква е атмосферата в книгите; има ли някаква интерактивност (в първата знам, че няма)?
Мерси предравително. Търся най-вече нещо преведено от рода на Fate (но съм всеядно животно).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 02, 2006 5:00 pm 
Аватар

Ми преведени игри от рода на F/sn мисля че няма. Скоро обаче трябва да излезне превода на Shingetsutan Tsukihime. А пък Planetarian-a и Narcissu не съм ги пробвал(което ме подсеща, че трябва да го направя), затова че за тях немога да ти кажа нищо повече, от това което ти самият знаеш.

disembodied написа:
Btw, за какво ти е Clannad? Да не би да си един от щастливите индивиди знаещи японски? :lol:

Ами трябва ми защото си падам фен на Key, и май има някакъв шанс докато се пенсионирам да му направят превод, пък и да не направят ще си го цъкам в оригинал :) . Иначе японски не знам много, въпреки че се надявам, че скоро ще почна да поназнайвам повече :) .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 02, 2006 5:05 pm 
Аватар

Не. Те са кинетични новели, тоест няма интерактивност. И двете са преведени :roll: , иначе нямаше и да съм ги чел...

Ми, не знам - не ме бива в описанията, но ще се опитам.

Narcissu е разказана предимно от перспективата на момче, страдащо от неизяснено заболяване на белите дробове, както и от момиче прекарало по-голямата част от живота си в болници. Не бих казал че има романтика - не би могло да има, имайки предвид обстоятелствата. На сайта си е описано най-добре -

This is a story of disease and suffering; of medication and adverse effects; of thoracotomy scars and cellular poisons; of the living who cannot help but to die and of the dying who cannot help but to live; of a resting place other than "on 7F" or "at home".

This is a story of so many things.

But most of all ...

This is the story
of a girl whose heart was standing still
and a boy whose breath was being stolen away,
both of whom die.

В Planetarian се показват последствията от продължителна атомно-биохимична война. Човечеството е почти унищожено, борещо се за оцеляване срещу автономни роботи-убийци, някога борещи се на страната на отдавна-загиналите страни започнали войната, както и Дъждът - последствие от радиацията, който убива земята и всичко живо по нея, валящ непрекъснато. Главният герой не е виждал слънцето или звездите от както е бил малък. Преживява като търси градове-саркофази, непосещавани след биохимичните атаки. Точно в един такъв град той среща Reverie.
Присъства екшън, въпреки че по-скоро е брутална драма към края. Като цяло лъха апокалиптичност. Няма романтика, понеже главната героиня е робот. Но към края ще ви се плаче

Уф, как да ти опиша неописуемото? По-добре от това не мога. Прочети story на сайтовете...
Просто трябва да се прочетат. Иначе не би ме разбрал.

ahl - провери в hongfire.com. Там съм 90% сигурен че го има. Мен ми се иска по-скоро Air да преведат ама... хехе ;)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 02, 2006 6:43 pm 
Аватар

disembodied написа:
ahl - провери в hongfire.com. Там съм 90% сигурен че го има. Мен ми се иска по-скоро Air да преведат ама... хехе ;)

То аз знам, че в Hongfire го има(въпреки че вече май няма сийдове), просто ме мързи да го дърпам с 5-10 KB/s(не че не съм правил и такива работи де :) ). А иначе шанса да преведат AIR е горе-долу еднакъв с шанса да преведат Clannad, но AIR поне го има и на сериал и на филм, пък Clannad за сега си е само игра.

На Planetarian пък май ще му пускат продължение или нещо от сорта. Поне в Getchu пише, че ще излиза на 28-ми този месец, затова че не ми се вярва да е оригинала.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 02, 2006 6:58 pm 
Аватар

Не разбирам нищо от японския, но не би трябвало да е продължение. По-скоро може би е играта, но на диск и в кутия (преди се плащаше и сваляше от интернет...) - имаше малко инфо във форума на Хаелет по този въпрос.

Цитат:
Fresh from the Key homepage, the announcement of Planetarian ~boxed edition~! On sale April 28th. 2,800 yen gets you Planetarian on a CD in a box... with full voice.

The limited edition extra in the first edition will be a copy of Planetarian in book form.

Curse you, Key! Curse you and your constant drain on my credit card!

... sob :(
В такива моменти ми се иска парите да валяха от небето :lol:
/me plots hunting torrent sites for it, though :twisted:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 13 [ 184 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]