|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 11:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Мар 21, 2006 2:46 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2618.png) |
ahl |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Чет Фев 02, 2006 2:04 pm Мнения: 592 Местоположение: Чирпан
|
Ми то аз вече я дръпнах от мулето(добре че е само 700К). Ся се заемам с разучаването ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Благодаря за линка все пак ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
Edit: Мисля че успях да я подкарам тая пущина и то без проблеми ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) .
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 23, 2006 6:09 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=480_1331798230.jpg) |
evilduke |
Henshin! |
|
Яяя как съм я пропуснал тая тема
Значи, Fate в момента се превежда от един човек, засега е преведено около 5%.... в близките 20 години може и да видим завършен превод
Тсукихимето до 1 месец живот и здраве ще го играем
Всъщност за новини в преводите на visual novels може да поглеждате тук - http://visualnews.net/
А след малко ще кача една изненада за феновете на type-moon на тракера
here it is
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 31, 2006 1:09 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3698.jpg) |
disembodied |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Мерси, мерси. Фейт вече го имах, но предната ми версия на Тсукихиме беше някакъв рип без музика. Hollow Ataraxia is nice to have, но след като още няма планиран превод... и все пак, тенкс
Сайтът вече го имаше, но както и да е.
Имам едно в предвид да кача DVD standard edition версията на Kanon с добавени гласовете от Dreamcast версията, но с този бавен ъп не знам кой ли ще има търпението (или въобще желанието ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ) да го тегли.
Ениуеи, аз се надявам Haeleth да го довърши поне до края на тази година.
BTW, Safiir, ahl - за "pure" eroge ли говорите? Тоест - здраво хентаи елементи и с малко история като украса ?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 31, 2006 10:27 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
disembodied написа: BTW, Safiir, ahl - за "pure" eroge ли говорите? Тоест - здраво хентаи елементи и с малко история като украса ?
Аммм не съм сигурен, че ти разбирам въпроса. Кое точно говорене имаш предвид щото ние за доста неща говорихме?
А иначе хентай игрите ( или както ги наричаш ероге ) са баяяяяя разтегливо понятие. Ако не се лъжа в yami to boushi to hon no tabibito имаше само една по-загатваща рисунка ( което не е чудно имайки предвид, че Carnelian ги е правила ), но пак се води хентай игра. Така че кое е "pure" и кое не е...ми зависи от това човек кое го интересува повече. Историята или секса
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 31, 2006 11:36 am |
disembodied |
|
|
Това е защото самото понятие "хентаи игра" е неточно. За повече инфо скивни първия пост в темата.
Под pure eroge имам предвид да е изцяло съсредоточено върху секса. Де да знам, просто с такова впечатление останах. Като прочетох "bible black" и ми присветна пред очите
Иначе аз лично такива игри с основен фокус върху хентаи елементите ги ненавиждам. Пълна загуба на време. Виж, ако историята е основният фокус (визирам Divi Dead - доста странна и на моменти not kewl at all, но въпреки това почти всичко е история, и то много готино представена) е друг въпрос.
А такива в които хентаи не присъства въобще (и нямам предвид да е рязано и пуснато като 'all age version') са си истинско бижу, защото при тях си е направо задължително историята да е свръх-увлекателна, 'щото иначе няма клиентела
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 31, 2006 11:49 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
disembodied написа: А такива в които хентаи не присъства въобще (и нямам предвид да е рязано и пуснато като 'all age version') са си истинско бижу, защото при тях си е направо задължително историята да е свръх-увлекателна, 'щото иначе няма клиентела ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Така е така е. Напълно съм съгласен. Но доста голям процент от игрите, които имат доста хентай в тях пак са с по-добра история от много от аниметата, така че и те не са за изпускане ^^ За съжаление обаче доста от тях ги правят на хентай анимета и на практика им изрязват цялата история
Edit: Е сега пуснах Metamor Fantasy и играта почва много сладурски. Главният герой е едно плюшено мече, което страшно много прилича на това от Bleach ( забравих там как се казваше ). Не само външният му вид ами и така се държи. И като го гледам с някакви rpg елементи изглежда, че е ама още не съм стигнал до битки.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 31, 2006 7:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=480_1331798230.jpg) |
evilduke |
Henshin! |
|
Честито, F/sn вече е официален проект, само след няколко години ще го играем на енг
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 01, 2006 2:36 am |
ahl |
|
|
Хахаха какъв оптимизъм ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . И все пак значи надежда има ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) . А и между другото много благодаря за TYPE-MOON collection-а ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
disembodied написа: Имам едно в предвид да кача DVD standard edition версията на Kanon с добавени гласовете от Dreamcast версията, но с този бавен ъп не знам кой ли ще има търпението (или въобще желанието ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ) да го тегли.
Бе ако ъплоуда ти е поне 20 KB/s качвай ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Аз определено имам и търпението и желанието да го дръпна ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
А някой случайно да има CLANNAD? Ако да и ако се съгласи да го качи ще съм му много благодарен.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 02, 2006 10:14 am |
disembodied |
|
|
Ето го Канон. Отказах се от ДВД версията, вътре съм обяснил -
http://torrents.animes-bg.com/details.p ... 7819f292b5
Yay, ще доживея превод на Фейт. Куул
Btw, за какво ти е Clannad? Да не би да си един от щастливите индивиди знаещи японски?
edit: btw, някой знае ли къде има/може ли да качи Kana Imouto, по възможност с музика? Имам само някакъв рип...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 02, 2006 4:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Аз прочетох демото на Fate/Stay Night вчера и ми хареса; та се опътих към тази тема да видя какво се предлага
В първия пост гледам препоръчани Planetarian и Narcissu, но без да пише нищо повече за тях; аз поразцъках на линковете, но и там нещо не бях грабнат. Планетариана ми замяза на sci-fi, а narcissu на драма, но има ли love-romance, action,violence,mystery, etc. в тях? Каква е атмосферата в книгите; има ли някаква интерактивност (в първата знам, че няма)?
Мерси предравително. Търся най-вече нещо преведено от рода на Fate (но съм всеядно животно).
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 02, 2006 5:00 pm |
ahl |
|
|
Ми преведени игри от рода на F/sn мисля че няма. Скоро обаче трябва да излезне превода на Shingetsutan Tsukihime. А пък Planetarian-a и Narcissu не съм ги пробвал(което ме подсеща, че трябва да го направя), затова че за тях немога да ти кажа нищо повече, от това което ти самият знаеш.
disembodied написа: Btw, за какво ти е Clannad? Да не би да си един от щастливите индивиди знаещи японски? ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Ами трябва ми защото си падам фен на Key, и май има някакъв шанс докато се пенсионирам да му направят превод, пък и да не направят ще си го цъкам в оригинал ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Иначе японски не знам много, въпреки че се надявам, че скоро ще почна да поназнайвам повече ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 02, 2006 5:05 pm |
disembodied |
|
|
Не. Те са кинетични новели, тоест няма интерактивност. И двете са преведени ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) , иначе нямаше и да съм ги чел...
Ми, не знам - не ме бива в описанията, но ще се опитам.
Narcissu е разказана предимно от перспективата на момче, страдащо от неизяснено заболяване на белите дробове, както и от момиче прекарало по-голямата част от живота си в болници. Не бих казал че има романтика - не би могло да има, имайки предвид обстоятелствата. На сайта си е описано най-добре -
This is a story of disease and suffering; of medication and adverse effects; of thoracotomy scars and cellular poisons; of the living who cannot help but to die and of the dying who cannot help but to live; of a resting place other than "on 7F" or "at home".
This is a story of so many things.
But most of all ...
This is the story of a girl whose heart was standing still and a boy whose breath was being stolen away, both of whom die.
В Planetarian се показват последствията от продължителна атомно-биохимична война. Човечеството е почти унищожено, борещо се за оцеляване срещу автономни роботи-убийци, някога борещи се на страната на отдавна-загиналите страни започнали войната, както и Дъждът - последствие от радиацията, който убива земята и всичко живо по нея, валящ непрекъснато. Главният герой не е виждал слънцето или звездите от както е бил малък. Преживява като търси градове-саркофази, непосещавани след биохимичните атаки. Точно в един такъв град той среща Reverie.
Присъства екшън, въпреки че по-скоро е брутална драма към края. Като цяло лъха апокалиптичност. Няма романтика, понеже главната героиня е робот. Но към края ще ви се плаче
Уф, как да ти опиша неописуемото? По-добре от това не мога. Прочети story на сайтовете...
Просто трябва да се прочетат. Иначе не би ме разбрал.
ahl - провери в hongfire.com. Там съм 90% сигурен че го има. Мен ми се иска по-скоро Air да преведат ама... хехе
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 02, 2006 6:43 pm |
ahl |
|
|
disembodied написа: ahl - провери в hongfire.com. Там съм 90% сигурен че го има. Мен ми се иска по-скоро Air да преведат ама... хехе ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
То аз знам, че в Hongfire го има(въпреки че вече май няма сийдове), просто ме мързи да го дърпам с 5-10 KB/s(не че не съм правил и такива работи де ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ). А иначе шанса да преведат AIR е горе-долу еднакъв с шанса да преведат Clannad, но AIR поне го има и на сериал и на филм, пък Clannad за сега си е само игра.
На Planetarian пък май ще му пускат продължение или нещо от сорта. Поне в Getchu пише, че ще излиза на 28-ми този месец, затова че не ми се вярва да е оригинала.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 02, 2006 6:58 pm |
disembodied |
|
|
Не разбирам нищо от японския, но не би трябвало да е продължение. По-скоро може би е играта, но на диск и в кутия (преди се плащаше и сваляше от интернет...) - имаше малко инфо във форума на Хаелет по този въпрос.
Цитат: Fresh from the Key homepage, the announcement of Planetarian ~boxed edition~! On sale April 28th. 2,800 yen gets you Planetarian on a CD in a box... with full voice.
The limited edition extra in the first edition will be a copy of Planetarian in book form.
Curse you, Key! Curse you and your constant drain on my credit card!
... sob
В такива моменти ми се иска парите да валяха от небето
/me plots hunting torrent sites for it, though
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|