Дата и час: Сря Фев 12, 2025 9:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 18 [ 269 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Следваща
500 Римски Легионера или 500 Самурая? Кой ще победи?
 Самураите?  61%  61%  [ 172 ]
 Легионерите?  39%  39%  [ 112 ]
Общо гласове : 284

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 5:30 am 
Аватар

Ако римляни трябва да се бият срещу самураи (които общо взето май са по скоро телохранители, отколкото войни де) надали ще пратят 500 мечоносци да се бият едно в едно, ами по скоро ще смесят в костенуркатра стрелци + копиеносци защитени със щитове. По тоя начин хем щитовете ще пазят от евентуални стрелци, хем копията ще пазят от евентуална конна атака, хем ще има кой да посрещне противника ако успее да се добере някой жив до групичката...
П.П. Веги, по принцип си прав за това колко смъртоносно може да бъде отличното боравене с меч, обаче е далеч по трудно да се пазиш само с него, отколкото да си защитен от три странни, а от тоя отпред да се пазиш сам. Една такава бойна формация не разчита на сила или техника, ами по скоро на дебнене на момента. Колкото и да си бърз и ловък, когато от три страни всеки един момент може да се насочи оръжие към теб, все в един момент ще сбъркаш и край. Разбира се, винаги я има вероятността да се съберат достатъчно супер умели бойци които да успеят да се справят с този недостатък на положението, обаче дори в този случай по голям шанс имат организираните римляни.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 9:57 am 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

Бате Арни > all.

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 10:08 am 
Аватар
Цар Алко

500 циганина ще победят... :twisted: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 10:11 am 
Аватар

РИМЛЯНИТЕ! Те си имат сякакви бойни формаци, в които се чувстват като в крепост. Така да се каже, докато саморайте отворят консервата, ще са дали два пъти повече загуби.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 11:34 am 
Аватар

Римляните :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 12:24 pm 
Аватар

самураите не са телоохранители, предимно са били войници и са имали големи сражения от хиляди на еднобойно поле с пехота кавалерия, стрелци и всичко че даже много са използвали и огнестрелни оръжия oще преди мейджи ерата, когато вече самураите са станали само телоохранители

и не, не мисля че самураите са по-добри само щото ме кефят и щото съм гледал нещо в аниме :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 12:25 pm 
Аватар

Местоположение: Wonderland Състояние: Potatoes Допълнително: I'm gonna be an unicorn.
самураите “.“

lovelyangel666 написа:
I like you too ;D You remind me of pancakes and nutella.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 2:27 pm 
Аватар

тука стана еба*ти мазалото....тия били туи, уния били друго, ама те имали таквоз, другите онаквоз....ЧУДУ... твърде много взехте да се вживявате.... :lol: да си призная сам раздвоен... и двете страни си имат своите предимства и недостатъци, но сам по сколонен да заложа на римляните колкото и да си падам по самурайте... вярно е че в исторически план такова сражение не се е случвало, но реално погледнато римляните са се сражавали срещу какви ли не армии и тактики и щот Рим е владеел по голямата част от света по онова време значи не е влучайно. Самурайте от своя страна се безспорни виртуози на меча и изкусвтово да нарежеш противвника си на салата, но всичко това както казвате 1х1.При сблъсък 500х500 според мен малко нещата няма да стоят така.. в никакъв случай не можем да говорим за категорична победа на едната страна и безразборното изсичане не другата, ще има много жертви и от двете страни, но моето мнение е че ако римляните загубят бойния ред (в което силно се съмнявам, но на боймото поле всичко е възможно) ще станат като колчета за тенировка за самураите заради своята намалена подвижност, но в противен случай мисля че самураите са в малко по неизгодна позиция колкото и дорбе да са обучени, изправени пред една стена от щитове ще им стане малко тъпичко.. :? затова бих заложил на легионерите заради гениалната бойна тактика и както казахте нечовешката дисциплина (в никакъв случай не искам да остане впечатлението че смятам самураите за хайка разглезени типове, но просто teamwork-a ще си каже думата според мен)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 2:49 pm 
Аватар

Ами, тука Наполеон го е казал преди нас.
Един мамелюк, е равен на двама френски войници.
10 мамелюци са равни на 10 френски войници.
100 френски войници са равни на 200 мамелюци.

Като персонални умения в единичния бой самураите ще спечелят винаги. В мелето обаче ще си пречат, а легионерите, който си е учил домашното, са МАЙСТОРИ в трепането на хора с дълги мечове, който напират към тях с крясъци. Във своят метод на воюване, те са не по-малко професионални от самураите. Службата в легиона е до 60 годишна възраст ша ме извинявате. Самураите са войни, легионерите - машини за избиване на народ в промишлени количества. За всяка възможна вражеска инициатива, те имат съответната контра тактика.
Въоръжението им също е превъзхождащо при бой в меле. Няма да обяснявам щот е дълго.

http://drunkethics.blogspot.com/
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 2:53 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 2:57 pm 
Аватар

Сайан демонстрира Епик Файл...

http://drunkethics.blogspot.com/
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 3:20 pm 
Аватар

lol-нах дълго време =))

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 3:43 pm 
Аватар

vegetosayajin написа:
HellScream написа:
Хората гласуват за самураите щото по ги кефят ,а въобще не гледат обективно на нещата - почти съм убеден че няма историк, който не е пристрастен, да каже че самурайте имат шанс ...
Странното е че познавам точно един историк с 30-годишен стаж
ще го питам :roll:

Мисля че това се явява последния пирон и в двата ковчега...С нетърпение чакам да чуя мнението на историка...(WTFFF Backstreet Boys on VH1....is worse then the Offspring for pete sakeee)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 3:44 pm 
Аватар

Цитат:
Изображение

точно и ясно

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 6:13 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Питам се защо ли логиката ми казва без да се замисля, че легионерите ще победят? Хм :mm:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 18 [ 269 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]