|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 3:10 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 04, 2008 3:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
с две думи, на всякъде трябва да дадеш нещо за да получиш друго нещо,
в япония даваш тези проблеми които посочвате за да получиш добро отношение и приятни хора, в българия за да не съществуват проблемите на японското общество, трябва да търпиш пияниците, стереотипите от сорта на мъжа се връжа в къщи и крещи на жена си да слага салатата, изневери, общ характер на населението, от рода на че семейството без караници не може да мине, а в повечето случаи мъжете само льокат алкохол а жените надуват разваления грамофон от което главата ти става като балон и да не изреждам всички лоши неща на западния отворен характер, особено на тази част където жените много говорят, а мъжете се правят на много мъжествени, гъзари и тн.
японците може да са подтиснати и смирени и с голема проблемация схванати рамене и тн. но аз това го предпочитам от колкото примерно майка ми/жена ми да живее вместо мене всеки ден с ценните си напътствия и изисквания с това какво и как трябва да правя, с единствения резултат да изтръпвам като си чуя името, знаейки че ще следва поредния "ценен съвет" или "молба" да свърша нещо, което не им влиза в работата
не ми се иска да задълбавам обаче защото в края на краищата това се нарича индивидуален вкус, и често на хората които не обичат да си гледат работата това не им е неприятно и са свикнали с тъпотията и своеволието, и точно за това както каза един бг философ изтока и запада никога няма да се разберат, могат да живеят заедно и да имат деца, но винаги ще си останат чужди
(което поражда омг реакция когато ние чуем някое необикновено за нас нещо, обаче съвсем нормално на други места)
това което искам да кажа може много добре да се представи с един обикновен yin-yang символ, а нещото което хората не схващат е, че въпреки хубавия стремеж за еволюция и по-добър живот, винаги ще има обратна по посока и равна по сила противореакция на всичките ни действия, така че избирайте Япония или Не, винаги ше има много кофти и много готини неща на всякъде по света, целта е да избереш тези които ти пасват повече
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 05, 2008 2:02 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
evilduke написа: приемственосста към чужденците които се опитват да се интегрират в японското общество (не туристи). Специално по тази тема съм изчел супер много неща от хора чужденци, които са живяли там, и има най-разнообразни като нюанси мнения, но ми е доста интересно самите японци какво мислят за това. Един примерен линк.
само да отбележа че някой хора(на които много им сече пипето) имат невероятната способност да влияят психически силно над хората с думите си, дискутирайки факти и проблеми които по принцип не биха влияли силно на психиката, забелязвам че тези хора често влияят отрицателно
във крайни случаи даже, лингвистичната им способност е толкова силна че напълно могат да преобърнат смисъла на дадено нещо, правейки го плашещо по неразбираем начин и карайки читателя да се чувства някак си отблъснат и студен към това за което говори умелият промивач на мозък
имайте едно на ум четейки статията от горепосочения линк
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 05, 2008 9:25 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=480_1331798230.jpg) |
evilduke |
Henshin! |
|
Абсолютно, статията я сложих само като пример, за какво имам в предвид, никой да не я взима насериозно. Из нета има най-противоположни мнения по въпроса и даже повечето са положителни, но избрах точно тази, защото е доста популярна. По късно може да се разровя из линковете ми и да пусна и други ако на някой му е интересно. (pm me)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 18, 2008 4:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=12964.jpg) |
gaikokujin |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Вто Юли 03, 2007 4:32 pm Мнения: 55 Местоположение: Токио
|
Safiir написа: В България например може да се чувстваме много по-свободни от японците, но пък тънем в мизерия.
Не преувеличаваш ли малко? Какво мислиш, че нямаш, което японците на твоята възраст имат?
_________________ Learning without thought is labour lost; thought without learning is perilous.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 18, 2008 7:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Не е тук мястото за тази дискусия ама ти...сериозно ли? 0_о Не е въпрос за нещо конкретно (въпреки че мога да ти изброя десетки, че дори и стотици). Въпроса е в стандарта на живот. В Япония той е стотици пъти по-висок. Естествено има и изключения. То и тук има супер-богати, които могат да си позволят каквото им хрумне. Но ако сравниш средния японец и средния българин...направо не може да става дума за сравнение ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Но ще ти дам елементарен пример. Като отидеш в Япония се огледай колко чисто е навсякъде. След това като се върнеш в България се огледай отново. Открий 10-те разлики ><
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2008 4:06 am |
gaikokujin |
|
|
Safiir написа: Но ще ти дам елементарен пример. Като отидеш в Япония се огледай колко чисто е навсякъде. След това като се върнеш в България се огледай отново. Открий 10-те разлики ><
Няма полза от общи приказки. В момента се намирам в Япония. И не толкова в България, колкото в София е много мръсно. От София обаче е по-чисто почти навсякъде. В Токио също си има боклуци. Боклуците така или иначе нямат връзка със стандарта на живот. А по-висок стандарт=по-високи цени и накрая се получава горе-долу същото.
_________________ Learning without thought is labour lost; thought without learning is perilous.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2008 6:25 am |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Брей. Кажи ми един град в България където да се доближава до чистотата на Токио. И естествено, че има боклуци баси то възможно ли е да няма никакви ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Освен това виж средната заплата в Япония както и цените на нещата там. Примерно електрониката там е по-евтина отколкото тук. Единственото по-скъпо са храната, транспорта и наемите. За сметка на това средната им заплата е много пъти по-голяма. Значи доколкото знам от последните статистики е от порядъка на 300 000 йени месечно. Което ще рече около 3000 долара. Сложи и бонусите, които получават преди Обон и Шоугатсу и се равняват на по няколко допълнителни заплати...прави си сметка колко десетки пъти повече пари имат за харчлък. А нито храната, нито транспорта са десетки пъти по-скъпи там отколкото в България. Виж за наема не съм сигурен. Там принципно наема е страшно скъп.
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2008 8:37 am |
gaikokujin |
|
|
Safiir написа: Брей. Кажи ми един град в България където да се доближава до чистотата на Токио.
Сафир, и преди сме спорили с теб, само че за нинджите. Интересно ми е с какъв категоричен тон се изказваш за неща, за които имаш смътна представа. Още като студент си усвоил професорския тон, който би трябвало аз да използвам. Така трудно ще научиш нещо ново.
Сега конкретно: електрониката и в САЩ е по-евтина отколкото в Европа, но най-евтина е в Китай и китайските държави. От електроника не се живее. Всичко друго е изключително скъпо в Япония. Прибави това, че много жени не работят (а когато работят получават почти двойно по-малко от мъжете), а семейството се издържа само от мъжа. Покупателната способност на японците е чувствително по-ниска от тази на американци, канадци и западноевропейци. Чистотата на Токио не си я видял с очите си, за да ме убеждаваш какво виждам аз.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2008 8:47 am |
Safiir |
Пантсу Мастър |
|
АЗ имам смътна представа!? 0_0 Ой! Имам в пъти по-ясна представа от теб! Казах ти вече кои неща са по-скъпи в Япония. Храната, транспорта и наемите. От които само наемите е възможно да са повече от 10 пъти по-скъпи от тези в България.
Това, че има и други държави, в които електрониката е по-евтина отколкото в България не променя факта, че Япония е една от тези държави! Нали за това си говорим :/
В последните години има тенденция времето през което жените не работят да намалява все повече. Естествено получават по-малки заплати от мъжете, но то в коя държава не е така? Но дори и само мъжът да работи семейните приходи си остават десетки пъти по-големи от тези в България. Еби му майката аз ти дадох статистиката на средната работна заплата в Япония! 300 000 йени месечно плюс бонуси, които я вдигат до към 400 000. Което превърнато в левове означава, че получава между 3600 и 4800 средно месечна заплата. Това при условие, че работи само мъжа. Кажи ми сега, че всички цени в Япония са 10 пъти по-големи от тези в България и ще почна да подозирам дали въобще в момента наистина си в Токио :/ Като се има предвид, че Токио си е и един от най-скъпите градове в света.
Относно чистотата - питам те отново. Кой град в България може да се сравнява по чистота с Токио?
А и бтв какво стана с нинджите? Пита ли там професорите имало ли е аджеба нинджи или не?
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Апр 19, 2008 9:31 am |
gaikokujin |
|
|
Safiir написа: АЗ имам смътна представа!? 0_0 Ой! Имам в пъти по-ясна представа от теб!
А и бтв какво стана с нинджите? Пита ли там професорите имало ли е аджеба нинджи или не?
Ти си просто един дърдорко. А и бтв дъщеря ми ме пита срещал ли съм вече костенурките-нинджа в Токийското метро?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|