|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 6:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Kekkaishi Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 12:58 am |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Заглавие: Kekkaishi(結界師) Жанр: Екшън, Йокай Старт: 18.02.2004 Публикува: Shogakukan Издава: Shounen Sunday Статус: ON Брой томове : 21+ Мангака: Tanabe Yellow Призове: Шогакукан Шонен Манга 2007 Линкове: Връзки/Манга Ревю: CaBa
Преди 500 години, феодален лорд е бил атакуван от демони желаещи да откраднат неговата мистична скрита сила, непобедима сила която ще им помогне да превземат човешкия свят. Известният маг Токимори Хазама бил извикат, и заедно с неговите двама студенти, успяват да спасят земята. Но феодалният лорд е бил убит, а неговата сила заровена на място наречено Карасумори. Сегашни дни, Йошимори Сумимура и Токине Юкимура, наследници Хазама клана, са kekkaishi (barrier master) защитаващи земята и силата. Те използват техника наречена Kekkai, вид магическа бариера, използвана за хващане и унищожаване на Ayakashi (демони) които са привличани към Карасумори. Всеки демон които се доближи до силата на Карасумори, ще стани по-силен и затова Йошимори и Токине пазят Карасумори от нахлуване на Ayakashi. Но някои от демоните създават силна организация за да вземат мистериозната сила. Но плановете на Йошимори са не само да унищожава демоните, но и да стане толкова силен, че да може да спаси целия свят от демоните. За да направи това той първо трябва да разбере каква точно е силата на Карасумори, и също така и да усвои по-добре своите kekkai умения. _____________________ Kekkai-shi се превежда буквално като майстор/владеещ спиритуални бариери, а тия бариери може да са много видове. Интересен подход има нашето пингвинче, с неговите праволинейни правоъгълници, но това е само в началото.. Омакетата към мангата са страхотни, шефа просто ужасно много ми харесва ^О^ Атмосферата която създава мангата е на типична йокай история, но усещаш как нещата почват да тежат и колко всъщност тежи този свят(и сюжета респективно). Нормалните йокай истории, започват и свършват добре, но са дадености. Появяват се чудовища, които умират и хвърчат черва, тук не е точно така. Аякашитата са си аякаши, нашите герои се занимават с тях! Видовете йокаи са различни, ние говориме за едно защитено място, като е пределно ясно, че има още МНОГО други такива. Силата идва точно от това. От мизерията на реализма- нашите НЕ са "избраните". Е, да -избранници са за своят клан, тоест те трябва да носят >отговорността< и нищо повече. Реално нищо не пречи на човек без сили да стане Кеккайши, стига да е от клана и да го има в кръвта си. Можеш да станеш по-силен от 'избрания', но отговорността е негова. И какво - има още един избранник, от съседите "бекъп", както ги наричат по-късно. От там тежеста на избранника ни пада драстично, а като сложиш, че има кой-знае още колко такива раиони и избранници - вече тая тежест я няма. Обаче успоредно с това пък, се качва тежеста на света. Тоя свят не е толкова прост явно!! И има вътре какво да се развива, има накъде героят ни да бъде повишаван. Дори да е перфектен в своята област, области има още маса! Но това ще почнете да го усещате едва, като се зачетете!, когато историята която ви разказвам започне да ви се изняснява без чужда помощ. Та атмосферата, макар и бавничко навлизайки в нея - бих казал, че е доста уникална за йокай жанра... Героите претърпяват нон-стоп растеж, просто no pts of comment, супер са, готини са, бъзиците им не се натрапват и не развалят сериозността, не са крайни въобще - муцка!
От тук надолу, ще коментирам открито до чап 133, преведен от FH (демек сопой лер и) Вай, големия брат некъв супер готин се оказа. През цялото време мислех, че ще бъде погълнат от черната си сила и Зеккай. Дори до последно, още там като обясняваше как тия другите 11 са вече не-хора си мислих, че и той ще стане не-човек, дори и да си изпълни плановете.... но вече ми се изми мнението за него. Надявам се да НЕ стане така и вече не желая да го подозирам. Пича скача в огъня винаги за свойте и супер злобния поглед дето тегли на ония огромния мн ме израдва. Нямам търпение да дойде деня, в който ще има саморазправа между тях, ще е или грандиозно или много кратко...
Зааа пича-рис, RIP, мн готин беше.. какво да кажа, евала на мангаката, че не го е страх да си жертва героите? Ем... няма да го кажа, фенбойче съм и ме е яд за момчето....
За >мацката< дето беше с нашия в Кокобору леъра - ще ми се да се разбере, че е момиче, тъпо е да го крие, щото така няма как Токине да развие чувство на ревност :>
За >мацката< със животните - искам да я дават по-често, внася живот просто *shining*
Токине - живия пример, че героите в тая манга си знаят мястото.. супер. И съм мн доволен от нея...
Дядката професор - не сфанах точно от де познава нашия дядка, ма тоя лудак ми хареса. Направи цял замък Аякашита смешни за едната лична вендета, че си я и постигна... рядко се среща такъв случай...
Ексорсисти - дали има и други и колко ли организации има, ще ми се да знам...
___the other side... Аякашитата са си аякашита, лоши спирити ядящи човешки спирити Кокубору баха лейм и им личеше, единствено черния беше нещо по от тях(и му личеше Мн)... ясно беше, че водят губеща битка, но това е суперски стартоф за нашия герой. Беше ми голям кеф, като братчето със зеккая премина през огнения кон mhahahahah
Демоните... ауу тая мацка личеше, че не е нормално Аякаши, ма викам си не еее- професора е луд, за тва. Да ама чушки.. като показаха портала "отвори се съвсем друг портал" и вече мангата +2 pts !!! Е сега дойдехме!! дет се вика... истинският проблем лежи напред. Нашия с демони няма как да се справя, ще трябва ексорсистка сила или бял зеккай....
Оотенгу - БАСИ, скапах се от кеф, истинску Тенгу !!! Обикновенно в нашта любима индустрия ги изкават мн зле, но тук - местен Бог. АУуууууу + още 2 pts!!! А и решението на проблема беше забавно, но явно така ще е с всичките месни Богове, с които се срещаме...
Което ми напомня за асистента на нашия местен - "нз забелязва ли се, но на главата ми расте Едно листо!" мн ме кефеше. "качели такива аякаши може някога да достигнат до нас, са ше опраа тука за половин ден"- яко ги нахрани тогава
Стига толкова, че стана май мн длъжко, като за първо мнение, ма така е.... Специални благодарности на СаВа за препоръката!
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 4:32 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Докато зацепа за каква препорака говориш минаха 5 мин
Добре, че покрай анимето най-накрая обарнаха и внимание на мангата. Скоро ще чукне 200 чаптъра, но поне бързичко изглежда ще наваксат до там с преводите.
Личното ми мнение за мангата е доста високо, най-вече започнах да се осазнавам колко ми харесва покрай момента с Gen. Просто малко са авторите които ще направят подобно нещо в shounen манга. И добре, че не си е променила мнението и да го върне след многото писма които е получила за него момент.
В самото начало като я четях си мислех какви добри битки могат да се измислят с квадратчета :>, но сега нещата се насочват към съвсем различно, и става все по-добра и добра мангата.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Апр 05, 2008 1:34 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Пфууу как може никой да не пише в тази тема бря . Значи за 149ти аз лично очаквах някакво мощно каране или женски бой между Tokine и тази вманиачената Juria. Като гледам Yuri ревнува най-много. Относно изминалите чаптъри ами хареса ми как Karasumori си даде силата на Yohimori за да скапе онова там как му беше наименованието огромното .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Апр 10, 2008 10:22 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Охх, изчетох том 16 на един дъх. Често очаквах доста по-добра битка с тоя големият. Най-накрая вече вижда силата на Карасумори (даже я ползва за малко), но няма да е скоро когато пак ще я ползва. Иначе доста се надъхах покрай историйката с тоя армор, че и Карасумори се включи в битката.
Неочаквах това с любовната история , но беше забавно и ни разсея малко. А когато се появи после онзи дракон, викам ей сега ще става забавно и оп край.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 11:39 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Охх, супер е когато се бият кой първи да изкара нов чаптър :>. Дано след това cnet да преведе и другият том бързо.
Та явно ще разберем нещо повече за Masamori :>. И тоя Mudou, доколкото разбрах е бил от Urakai, и Masamori заема мястото му. Иначе е интересно да видим битката на някой от такъв левъл. И тея топки е ясно вече, че са душите на хората които е утрепал, явно се цели и в по-силни вече, защото вероятно и по-силни ще са топчетата.
А тоя господар на земята, няма по-просто парче от него , разбих са да са смея колко пати са опърли на zekkai-я на Yoshimori.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Апр 30, 2008 1:14 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Уахахаха тия как се състезават да превеждат, естествено от това печелим само ние . Засега съм на 158ми чаптър и ще прочета следващите три, но определено братлето по-бързо да идва да спасява Yoshimori, че тоя Mudou се оказа сила .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Май 08, 2008 4:12 pm |
|
CaBa |
Модератор |
|
Доста напечено стана положението с тея пеперуди, и викам оставаше и само с един kekkai и да ги изтрепе всичките и щеше да е голям смях.
Иначе туй момиче... кхъм момче, взе да играй двойна игра, е предполагам по някое време ще му дойде акъла в главата :>.
А ония като си отвори очите , всички шок
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Май 08, 2008 7:44 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Уаа като се пробва да направи kekkai на цялото училище и за малко да успее добре, че дойде бабето сега малко да му се поскара. Положението обаче си е тревожно десетки хиляди пеперуди вече взеха и да припадат ученици из коридорите, а онзи май със шапката изтърва положението от контрол. Дано бабата да има някакъв план, пък този Kagemiya си е балъче и го правят на див с тия заповеди да слухти и да рапортува за всичко.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юни 24, 2008 9:30 pm |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Абе се пак ги направиха луди тия пеперуди с този четворен кеккай. Особено бабката, която контролираше прекалено голямата сила на Йошимори.
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Сеп 04, 2008 5:12 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
:> back on topic.. 192 Тъй като имаше няква пауза в превеждането, но видях, че са излязли доста чапове вече, реших да наКвасКвам...
Ау, тоя Мусоу малко ме е яд за него. Приличаше на Черен Петър Силата му беше малко твърде невероятна... в крайна сметка никой не видя лимита, за който говореше Масамори... и интересно до кое ниво на "12тте" е стигнал и е бил пребит. Или по-точно от къде е подхванал...
От известно врме насам смятам, че след като Масамори приключи с Оуги, ще дойде друг наред и така ще трябва да ги изкара и 12тте, кой от кой по-страшен. Да речем, още 3-4 ще се окажат като Окуни... ама я се окажат я не... знае ли се. Има един огромен приличащ на вълк/лисица, който се надявам да е от наще... Ма тва е long way от сега...
Времето на саморазправа между Масамори и Оуги настъпи, но никога не предполагах, че Оуги е нещо толкова гнусно... Все пак, като всичко приключи, надявам се до 200тния чап, ония малкия Оуги да сложи добра дума пред техния легитимен наследник и да останат с добри отношения с тоя клан, щото принципно ветровните елементи са ми слабост =D
Мацката дето беше с нашия в Кокубору в още колко комични ситуации тряя влезе Надявах се като гарванчето се изказа пред всички да престане да се самозаблуждава, ама Мацката със животните къде ее~ee Няма ли да тренира нещо нащо момче... Искам да видя и Кагами... оная мацката призована от професора :> Ама проблема с ексорсистите изглежда ще е след като с реши проблема с Оуги. Някой от тия ще е ексорсист.. 12тте...
Дразня се как всички игнорват нашия.. нито му казват за обратното-на-зеккаи, което притежава, нито му разясняват за силите, които има....
ААААААААААААА леле!!! За малко да забравя, оле оле МАЙКА МУУУУУ За сега само това са ми впечатленията от нея :Р Чудя се просто кога ли нещата ще излязат ТОЛКОВА извън контрол, че тя да реши да се намесва сериозно.... т'ва ще е нещо катооо някой от 12тте да вземе Карасумори или нещо от сорта, не мога да си го представя :> Мн мъ кефи xD Мистериозна, правеща квот си иска, uber силна, никва милост, действа кат страничен герой, дава вид, че знае повече от всички заедно и въобще ... ~♥~
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|