Еми значи мангите попринцип не бях чувал нищо за тях до 11 години. Тогава един приятел на брат ми го караше на гледа Наруто, ма той не се изкефи, а аз видях анимето и се изкефих. Почнах да го гледам, изгледах го цялото и почнах други анимета. Нямах намерие да чета манги, защото се кефих на анимета, ма накрая видях, че нямам възможност Все пак аниметата са по манги и мангите излизат по-бързо и някой анимета(Claymore & Gantz да кажем) са до 26 епизод и приключват Така че почнах да чета, хареса ми и почнах да чета доста
БТВ. Мorridin има хора дет се кефят повече на манги отколкото на анимета
общо взето покрай филърите на наруто почнах да чета мангата и от тогава почнах много манга да чета всякаква.. сега почти негледам даже аниме предпочитам мангата ^^
Публикувано на: Съб Дек 01, 2007 7:34 pm
allinyourhands
Пф,ами не.Мислих си,че е самия стил на рисуване(2/3 от лицето -очи,триъгълен нос и производни),доста по-късно разбрах,че значи комикс.
А аниме бях гледал,във видеотеката(тогава му казвахме рента )на село имаше касети с Crying freeman,Нз дали го помните това аниме,един гол убиец,който плаче,много му се изкефих,по-късно даваха Акира по някоя кабелна,адски много се изкефих(тогава съм бил АМА много малък)и реших да се поинтересувам...и така.
Не си спомням първата манга
Мисля че едни от първите ми бяха неща от типа на Beck, 20CB(тогава само 1 томче излязло беше и въобще не ми хареса и до преди някво няма и година все още бях на това мнение преди да дам шанс отново) и може би причината че почнах сериозно да чета беше Hikaru no go. Бях крайно възмутена че това е края на мангата Но имаше и още някви преди това дет въбще не ме впечатляваха и не си ги спомням Мисля неща като Goth, Blood hound бяха тогаз също ама не мога да се сетя кога точно
_________________ <3
Заглавие:
Публикувано на: Нед Дек 02, 2007 12:55 am
BlossomStar
хо...аз като почнах да гледам аниме си го избирах от anipike като произволнох цъках на разни добре звучащи заглавия, но там имаше и манга и - цък! - Angel Sancturary...то имаше и кратко описание...разтърсих се и го намерих в сакура крайзис...уви...там беше само до трета глава или нещо такова...май не бе цели първи комикс... или айде...максимум до трети да са били, но си мисля, че бе първи...там прочетох другите неща...не всички, де... но и яой прочетох... после изчетох всички фен сайтове...и защото ще, не ще всичко разкавах на най-добрата ми приятелка (понякога и беше супер досадно, милата) и бях и разказала разбира се и за Angel Sanctuary, тя по едно време ми изтърси, че Оманга го превеждат...и умрях от кеф... там...почнах да чета и Самурай Диипър Кйо...почнаха и МПД Психо...и общо взето доста от първите им проекти ги почнах...и от там се зарибих по манга...не случайно и първият форум, в който съм се регистрирала е този на Оманга...всъщност и от Сакура Крайзис си се зарибих..там бяха доста от мангите на Юки Каори преведени...както и Аличино...
Цитат:
Name: Asina Posts: 154 (0.076 per day) Position: Uber Poster Karma: +4/-10 Date Registered: Monday, May 13, 2002, 10:53:53 AM Last Active: Thursday, Nov 29, 2007, 05:16:12 AM ICQ: AIM: MSN: YIM: Email: hidden Website: Current Status: Offline Offline Gender: Age: 20 Location: Arcadia Local Time: Saturday, Dec 01, 2007, 01:24:06 PM Language: English Signature: When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflyes...Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll be mercyfull and let you be cruel...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger...
и веднъж на една година си се връщам там..не само аз
някакво...много е странно:) ...става ми тъжно
между другото и вайс кройз може да ми е една от първите манги или пак по това време...
общо взето ...на старият ми компютър си спомням, че най-ранната ми картинка беше от 98 аниме ...и тогава съм била гледала...тези от free-techno.link...т.е. Лейн, Гост ин дъ Шел, Пърфект Блу, Ескафлон... търсех си Меджик Найт Рейърт, защото го бях гледала по италианската и ми харесваше, но нищо не разбирах и така ми бе скучно...Ах! Май Годес също ми бе едно от ранните...Неон Дженесис Еванджелиън, което и до сега не съм гледала сериала...си спомням, че бях намерила първи епизод, но се оказа на италиански проявявах огромен интерес към Ел Хазард, което също така и не можах да гледам...и към Вампайър Принцес Мийу (пак не съм го гледала)... общо взето много е възможно и Вайс Кройц да ми е първата, защото може първият сериал да не съм го гледала, но бях изчела и за него всичко и бях зарибила много и двете ми най-добри приятелки...и едната ни караше да се обясняваме в любов на една мечка (аз на Кен) и на една мишка (едната приятелка на Йоджи)...след като вече тя се беше обяснила на едно куче (другата на Ая)...а това бе преди Angel Sanctuary
така може би първият ми досег с яоя наистина е бил Вайс кройз, защото си спомням, че с огромно любопитство, но такова, което ти е странно съм търсела яой картинки на Вайс
Щом за толкова години Angel Sanctuary ми е номер едно манга как мислиш...какво ли ме е грабнало...а и Оманга бяха жестока сканлейшън група...Сакура Крайзис също
----
оуу...а тази карма -10 ми беше, защото бях казала, че съм расист
_________________ When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
Аз започнах да чета манга заради анимето Наруто. Бях прочела някъде някаква глупост, че Саске и Сакура щели да се оженят в 400 серия и си викам това ако беше вярно щеше да е голям смях и реших да потърся продължението демек мангата и ми стана интересно.
Публикувано на: Пон Дек 10, 2007 12:26 am
Evility
Ами, първата манга която четох май беше на Блийч, иначе си тръгнах с аниме... та беше ми интересно какво ще стане по-нататък и... ами, зарибих се... какво друго ^^ Не помня по какъв повод научих какво е манга, явно е било преди великия ми бум на откритие на анимето и мангата... Честно казано, най много ми харесва че няма цензура (е, освен йаой мангите, ама то там си е по друг повод) - нищо не ти спестяват, мозъци, кланета, кървища... велико е. Абе като книгите.
Във Форума всички са толкова компетентни ...
Заглавие:
Публикувано на: Пон Дек 10, 2007 12:53 am
Furian
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 11:50 pm Мнения: 146 Местоположение: The Emerald Dream
Хмм.. Интересен въпрос. Може би откакто открих този сайт. Дотогава бях само чувал за манга и бях гледал няколко анимета като малък. Обаче, откакто започнах да следвам висше, така се зарибих по мангата.
Та коя ми беше първата манга? Май беше RG Veda. Мисля че се бях зарибил по историята и понеже нямаше други епизоди реших да прочета мангата. Отначало ми беше много странно да чета отляво надясно, ама бързо се свиква. След това се зарибих по King of Hell, Claymore, Bleach. При избиране на манга при мене е много важно да ми хареса историята И начина на рисуване. Ако не ми хареса художника я за*****м. Може би това е една причина да не прочета Trinity Blood и Hellsing, но никога не е късно да го направя. Все пак ме кефят героите и историята.
Отначало изобщо не знаех какво означава манга. Запазвала съм такива снимки, но не знаех, че се казва така. Всъщност като започнах да слушам японска музика, тогава разбрах какво наистина означава аниме и манга....
От H дооджиншита ЕСТ. Навремето, мислех, че Манга = Хентай и търсех за манги по сайтовете(ест- H manga) и вероятно такава е била и първата ... и вероятно е била или по Sailor Moon или по Ranma Бая време само на некви дооджиншита си карах и един момент зех да чета и баш си Ранма мангата и после HxH и другите шонени.. май.. нещо такова .. По другите въпроси- тръгнах от аниме по ртл2 - в H мангите ме грабна/// H-я След 160 епизода лигавщини, най-сетне ххх...
ми... започнах си с анимете... знаех си к'во е манга ама не четях... да де четях ма то само H.Manga и в поредното H.Manga пакетче се оказа, че имало Kodomo no Jikan и хоп-ца айде зарибихме се