Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Видео клиенти. :The player system:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 15, 2006 10:20 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

DA PLAYER system :twisted:
Плеъри много, ако имате проблем с някои или искате да се добави някой - пишете, ако искате сами да добавите някой - направете го! Аз пускам за сега само за VLC, защото го смятам за най-добрия. Всеки е свободен да пусне за любимеца си, но без глупости и спам!

ИзображениеИзображение

Ползвани термини:
поток - stream
plug-in - допълнение
Ползвани сайтове:
http://wiki.videolan.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/VLC_media_player
http://www.videolan.org/

ИзображениеVideo Lan Client - VLC, или VLC media player[b]. Безплатен клиент с отворен код в момента, a kakво го най-добър за мен, вижте сами по-надолу.

Клиентът е платформено независим, поддържа много аудио и видео кодери и файл-формати, също така DVD, VCD и различни поточни протоколи БЕЗ нужда от допълнителни кодеци. Ако имате такива, които случайно да се сработват с vlc, то това може само да ви радва.
ТУК можете да намерите пълен списък с поддържани и неподдържани кодеци в зависимост от операционната ви система.
Може също така да бъде ползван и като сървър, за създаване на мрежови поток. Използва libavcodec от FFmpeg проекта за повечето случаи и libdvdcss за DVD декодиране. Освен това, VLC има и възможност да конвертира много формати от един тип в друг.
За Windows, Linux и няколко други платформи, VLC предлага FireFox допълнение, което позволява да се гледат директно вградени в сайт файлове на QuickTime/WMP, без да има нужда да се ползват техните платформи.От v0.8.2 вече има и ActiveX допълнение, което позволява на MS Internet Explorer да пуска видео файлове с помощ на VLC.
VLC e познат и с функцията си, да пуска видео файлове в *.rar архив без нуждата те да бъдат разархивирани.
Освен всичко това, можете да намерите доста екстри свързани с VLC, като например - контрол през интернет, различни контрол-интерфейси, скинове...

снимките се хостват на галерия.датаком.бг
Изображение
Изображение
Изображение
space = pause
f = fullscreen

Бе какво да ви кажа - супер-нормален плеър, който може да ви се стори малко тежичък, но със сигурност по-лек от Zoom :lol: Струва си определено - user friendly интерфейс, поддръжка на суупер-много формати и streaming такива.... бе кой квото му харесва, но vlc+mpc+cccp = null problemo ;)

Последна промяна SayanMk на Нед Ное 11, 2007 8:17 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 15, 2006 10:46 pm 
Аватар

Браво за подробното инфо.
Относно формулата vlc+mpc+cccp = null problemo има ли някоя програмка дето маха неправилно деинсталирали се кодеци ?

I am the surcease of every pain
I am the end of the mortal scope
I am the trial of every soul
I am the tomb of every Hope
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 15, 2006 10:52 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ами разни като Advanced Uninstaller биха махнали всичко до системни файлове чак... мн на дълбоко рови... ако ще го инсталираш - направо деинсталирай с него.. той и регистъри даже махаше, не знам. Но баш за кодеци... Win install CD, друго не знам :lol: Но ако под неправилно деинсталирани имаш предвид оставяне на папките им - трий ги ръчно.... ако си баш недовършено разчистване... някой uninstaller е решение според мен.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 8:19 pm 
Аватар

:) и на мен ми е сред любимите.
Само да добавя че върши отлична работа при гледане директно от интрнет. По принцип фимчетата си ги гледам дииректно от сървърите (ако са български) и всички останали плейъри се лигавят или първо теглят на формати, които иначе безпроблемно отварят от харда.
Малко още май има какво да се желае за контрола над титрите, ама...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 3:08 pm 
Аватар

e каза да пиша тука и аз пиша начи пробвах сичко дето се сетих ама тва не преиснталирах ли на VLC-то свалих по нова версия само още не съм прбвал за K-Lite Codec Pack-да свалям по нова версия та ако смяташ че тва ше помогне или нещо друге ше тряабва да се направи казвай щотовече се отчаях гледа ми се яката ОР пък не мога

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 22, 2007 4:22 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Не тука бре, тука-> http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=446 :lol:
Разкарай го тоя грозник K-lite и слагай един CCCP :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 07, 2007 2:16 pm 
Аватар

Използвам KMPlayer от известно време и съм доста доволен. Срещал съм само няколко проблеми с гледане на онлайн телевизия и разминаване на звука в някой .mov клипове. Има доста опции, които не всеки ще ползва, но са интересни и понякога доста полезни.
Не се чувствам подготвен да напиша ревю, но според мен си струва да се пробва.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 07, 2007 6:09 pm 
Аватар

Crystal Player
Много добър плеър с малък размер - под 2 мб. Удобствата му са в това, че е много бърз, няма вградени кодеци, има он скрий дисплей, който е изключително удобен, има някакви вградени филтри за звука и картината, които си вършат много добре работата. Например на филмчета с много гадно качество им подобрява значително качеството.
Недостатъци: платен е, не разчита добре странните формати - мкв и огм например, отдавна няма ъпдейтната стабилна версия.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 19, 2007 11:52 am 
Аватар

Gom Player ползвам, страхотен е, безплатен, малък, лек, с приятен дизайн и с достатъчно опции да върши горе-долу всичко.

Не съм инсталирал никакви кодеци. Той си го прави вместо мен, когато се появи някой странен формат, автоматично отваря сайта и сваля кодек оттам. Досега не е успял да ми плейва само 2 файла, които подозирам, че са повредени. Основните формати, които ползват аниметата из нета, си ги има в инсталационния пакет, явно. Плейва ги без проблем.

Недостатъци: Прекалено е добър. Не бе, наистина, всички го ругаят докато не го пробват, и все ми обясняват, че VLC бил по-добър...[/u]

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 18, 2007 10:56 am 
Аватар

nem13 написа:
Gom Player ползвам, страхотен е, безплатен, малък, лек, с приятен дизайн и с достатъчно опции да върши горе-долу всичко.

Не съм инсталирал никакви кодеци. Той си го прави вместо мен, когато се появи някой странен формат, автоматично отваря сайта и сваля кодек оттам. Досега не е успял да ми плейва само 2 файла, които подозирам, че са повредени. Основните формати, които ползват аниметата из нета, си ги има в инсталационния пакет, явно. Плейва ги без проблем.

Недостатъци: Прекалено е добър. Не бе, наистина, всички го ругаят докато не го пробват, и все ми обясняват, че VLC бил по-добър...[/u]

Е тва е истината човек,GOM Player rulzzzz! :thumbsup:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 01, 2007 2:57 am 
Аватар

за windows смятам за най-добър zoom player
a за linux VLC

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]