|
Дата и час: Нед Мар 16, 2025 12:46 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Юни 24, 2007 9:38 pm |
 |
Sinner |
|
 |
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 8:13 pm Мнения: 221 Местоположение: Sofia
|
FairyMistress написа: Я виж ти, ко туй? Да предположим, че имам някакви съвсем базисни основички. Отново да си питам, за какво селекция и пен туул в тая картинка ?_?
аз предположих че е правена със селекции, защото при селекциите се получават такива бели пропуски до линиите обикновено оО. А пен тулът някак си с него се прави задоволително добър LineArt а ако се оцветява със CellShading с пен тула е доста лесно Оо...и все пак дефинираи "съвсем базисни основички"
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 25, 2007 9:24 am |
 |
Sinner |
|
 |
|
FairyMistress написа: Доста самоука съм, защото ме мързи да чета и затова не мога да ти кажа точно колко базисни. Признавам си, понятието CellShading нищо не ми говори, а е възможно да е нещо, което използвам например... Иначе когато оцветявам обикновено отделям линеарта на отделен слой и всички цветове бутам под него... Не използвам селекция или пен туул. Ако си имал предвид нещо съвсем друго, тогава съжалявам много и си затварям веднага необразованата човка:)
Ами то е логично да отделяш Lineart-a в отделен Layer. Въпросът е, че после като оцветява ( В отделните Layer-и ) е можело да използва селекции или пен тулът. Относно Cellshading и Softshading :
Soft Shading :
http://www.malamessomal.it/sfondi/manga ... 15_jpg.jpg
CellShading:
http://creative.myspace.com/groups/_sj/ ... 0x1024.jpg
Идеята е , че при софт-а самите сенки са естествено-завършени( смисъл плавно се сливат с основния цвят), докато при Cell-а краищата не са софт. Това е просто въпрос на стил
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 25, 2007 10:10 am |
FlameHazel |
|
 |
|
Sinner, платинен си моето момче! Много ще ми помогнеш ако ми дадеш свестно туториали, ако трябва и книги ще си купя...коло тухли съм изчела за щопа , не е истинаХ)...(макар че ме съмнява да има за това  ) Значи аз преди няколко дена заминах...на място без нет и затова си оцветявах  За лицето използвах пен туул, пък после и малко селекции за по-лесно, както и burn tool(един от любимите ми инструменти Х) ) Както и да е...малко е недодялана, но за мен си е "някакъв" напредък в оцветяването... //няма картинка
Последна промяна FlameHazel на Съб Май 08, 2010 10:42 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 25, 2007 2:23 pm |
 |
Sinner |
|
 |
|
Избягвай да използваш бърн тула за оцветяване, защото той малко променя цвета. Като за начало ще ти дам ето този туториал, който аз използвах като работих с мишка за оцветяването на тази рисунка : http://www.deviantart.com/deviation/41228882/
Eто и замият туториал: http://www.deviantart.com/deviation/207 ... _scale%3A5
В него е обяснено как да си направих свестен лайнарт със канали ( но трябва да ти е много изчистена рисунката ) , как да оцветяваш със селекции ( спецялно за FairyMistress да го погледне ) и как да оцветяваш във Cellshading стил ( отново за FairyMistress спецялно да го погледне ^^''), след което е придаден реализъм, чрез оцветяване на самият лайнарт.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 25, 2007 5:00 pm |
 |
FairyMistress |
|
 |
|
Аха... наистина съм се изказала въобще не на място, извинявай  ops: Мислех, че съвсем друго имаш предвид. Иначе аз категорично предпочитам да използвам SoftShading, ама си имам и тъблет, с който да ръчкам де:)
@FlameHazel: Добре си се справила:) Малко лицето се е получило плоско, можело е да рискуваш повечко със сенките. Но това е все още дребна работа, напредваш бързо и се справяш много добре, а най-важното - таланта, го имаш в големи количества!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Юни 28, 2007 9:24 pm |
FlameHazel |
|
 |
|
Значи...започнах пак да си пиля нервите и да следвам съветите на един художник от интернет как да оцветяваме аниме. Проблемът е обаче, че той рисува с таблет, а аз с мишка Пак хубаво, ама косата не става без таблет по начина който той я е оцветил....Та въпроса ми е как да се оцвети по подобен начин и косата, ама с мишка....защото не се получава както аз опитвам.... Ето я и рисунката, оцветена до някъде. Давам я просто за насока...даже и сенките не са изчистени... //няма картинка вече Ако някой може да ми даде насоки или линк към обяснение в интернет ще съм му адски благодарна
Последна промяна FlameHazel на Съб Май 08, 2010 10:43 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Юни 29, 2007 1:04 pm |
 |
FairyMistress |
|
 |
|
Уау, страхотно се получава!
Виж това, пак е за таблет, но мисля, че стилът ще ти хареса - http://www.deviantart.com/deviation/36095764/
Разбира се, няма как да постигнеш същия ефект, прото при косата е адски трудно без таблет (поне за мен). Може да оцветиш косата, после по очертанията да сложиш по-тъмен цвят със soft brush, после dodge tool и накрая да пробваш със smudge tool. Аз поне така правех, когато нямах таблет, получаваше се прилично. Но спок, все някой "голям майстор" ще ти дае по-добър съвет, виж туториала:)
Иначе бих ти препоръчала да си набавиш таблет. Не са невъзможно скъпи, особено малките, а при тоеб това си е една добра и сигурна инвестиция:) Много ме кефи стилът ти на рисуване, срещала съм и по-добри техники тук, но макар и по-точно нарисувани, не са толкова красиви рисунките им. Мисля, че след 1-2 годинки ще си велика!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Юни 29, 2007 6:04 pm |
 |
Sinner |
|
 |
|
FlameHazel написа: :ambulance: За този художник ставаше въпрос.  Този има страхотни туториали за кожата, ама този косата ме гръмна просто, невъзможно е без таблет...Девиантарта е неизчерпаем източник на такива сведения, на за съжаление повечето такива са за таблети.... Иначе отдавна крънкам нашите за един Wacom, да видим кога ще се усетят... Ще пробвам с твоя съвет, ще пипна още малко кожата и ще постна резултата, да видим какво ще стане...
Дрън дрън дрън дрън....Вие не разбрахте ли, че във Photoshop няма невъзможни неща  точно това нещо със косата може да се направи с мишка. Вярно е, че ще е малко по врътливо, но когато човек свикне да работи с определена техника с мишка всичко става относително бързо. За сега ще ти препоръчам отново моят любим туториал, който е за мишка-пейнт и от който изходния продукт е задоволително добър : http://www.deviantart.com/deviation/207 ... _scale%3A5
Сега ще седна и ще направя едно туториалче как с мишка да си направиш косата от туториала на FairyMistress
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Юли 03, 2007 1:59 pm |
 |
FairyMistress |
|
 |
|
Въх... wacom, и аз искам wacom:) Казаха ми че били waaaaay better от моето
А какво стана с тая картинка, рисувай!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Окт 22, 2007 4:01 pm |
FlameHazel |
|
 |
|
FairyMistress написа: Въх... wacom, и аз искам wacom:) Казаха ми че били waaaaay better от моето А какво стана с тая картинка, рисувай! Нама да я бъде май....въображението ми е зациклило...след няколко месеца се "завръщам" само с едни драсканици от малкото ми тефтерче за всичко....по скоро като нещо ей така....(тази отляво започна с няколко кръгчета и свърши като момиче  ...) (Без коментари за грознописа плс....)
Последна промяна FlameHazel на Съб Май 08, 2010 10:41 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|