|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:14 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 19, 2008 8:58 pm |
|
Recca |
|
|
|
В интерес на истина, това може би ми е първото или 1 от първите анимета, които си спомням да съм гледал като малък. Макар предполагам и грам да не съм разбирал от езика, на който съм го гледал, доста ми се беше харесало и си спомням, че беше бая брутално xD. Пък и преди известно време като, че ли пак бях попаднал на него, абе струва си.
п.п. Естествено едва ли като съм го гледал съм знаел, че е аниме, но просто разликата м/у аниме (особено като това) и Мечо Пух/картуун~нетуъркси/etc. е очевиднa ;o
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 20, 2008 8:35 pm |
DARK MASTER |
|
|
Регистриран на: Съб Сеп 08, 2007 12:11 am Мнения: 1194 Местоположение: UK
|
hellraiser написа: http://www.battleangel.info/anime/dvd-cover-big.jpgи постера трябва да се смени - това е корица от мангата. btw ако тоя Камерън осере филма - до края на живота си няма да погледна американско кино.Американските говеда може да са свикнали да се гаврят със всичко, но не могат да го правят и с любимата ми манга
Дам забравих да спомена и това.
Тая картинка дето дате специално ми харасва като главна за представянето на OVите. Само дето си я намерих по изчистена и я сложих на темата с линкаовете > Battle Angel. Имамя на по-голям scan.
Същата ще я направя и подходяща за AniDB.Net и ще я сложа нея вместо тая от мангата дето ползват ;P.
Ето ти нещо брутално голямо за теб .
http://store2.data.bg/animesb/Battle%20Angel%20DVD/
Като намера начин в тоя акаунт ще кача и DVDто.
Тая корица по не ми харесва ма е най-огромния scan на DVD корица дето съм виждал и ще пастне идеално като кача DVDто.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 20, 2008 9:46 pm |
DARK MASTER |
|
|
Регистриран на: Съб Сеп 08, 2007 12:11 am Мнения: 1194 Местоположение: UK
|
Аз искам само да знам от къде да изкопам тия Extra Storyта дето споменах и не съм намерл.
Ма май първо требва да се консултирам със сайта тип anidb ма за манги да знам какво точно търса и дали съществува ;P.
За филма намерих картинката(на по-голям размер) дето мислих, че ще е плаката на игралния филм в търсачката на data. Май се оказва че е нещо като fan art.
Ето я http://www.data.bg/i.php?fid=40701613 .
И ПАК КАЗВАМ. ЗЕМЕТЕ ОПРАВЕТЕ ИМЕТО НА ТЕМАТАААААА!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: GUNNM a.k.a. Battle Angel Alita (cyberpunk) Публикувано на: Пон Фев 25, 2019 3:33 am |
|
DiaDora |
|
|
|
AOK написа: Обаче ще има игрален филм през 2009 продуциран от самия James Cameron, създателя на Титаник и Dark Angel. Дори иска, ако първият филм е успешен, да заснеме още две продължения Не би ми било 2009, най- ми било 2019 година. Е дочакахме де, какво са некакви си 10г. там. Хареса ми филмчето. Макар, че съм фенка на олдскул аниметата, лайвът по- надъхва. Само не съм сигурна, че бяха направили добър актьорки подбор за Докторчето и Докторицата му като цяло. Сайбър-пънка не ми е страст, но уважавам добрите сай-пънк истории, а тази ми мирише да е такава и задълже ще погледна мангата. Не ми харесва само промяната на имената - като се почне от самото име на анимето/филма/мангата та през Галли=Алита и се стигне до името на небесния град. Да ги бяха оставили както си е оргинала.
|
|
|
|
Заглавие: Re: GUNNM a.k.a. Battle Angel Alita (cyberpunk) Публикувано на: Пон Фев 25, 2019 9:15 pm |
|
Ragnos |
|
|
|
Това с промяната на имената си е норма за старите анимета от време оно, дето ги експортират у Юесей. Ако името е нетипично и труднопроизносимо по западните стандарти, гарантирано се променя. ОВИте за мен са доста долнопробни и претупани, така че нямам никакви специални очаквания за филма, но съм сигурен, че кървищата и карантиите са сведени до абсолютен минимум, което обира заглавието от цялата автентичност. Друго - налице е крайното късогледство на хамериканците в предаването на японския манталитет и особености на творбите, дори когато имат прекрасен сорс материал. Просто не могат да схванат как работи логиката на изток и винаги се мъчат да я пречупват през собствената си призма. Интересното е, че поплювковците от Форплей, на чието мнение често се доверявам, са харесали доста филма, та току-виж има и някоя приятна изненада. Но някак за тези неща съм по-склонен да вЕрвам на Фалкона, що се отнася до манга класиките...
|
|
|
Заглавие: Re: GUNNM a.k.a. Battle Angel Alita (cyberpunk) Публикувано на: Вто Фев 26, 2019 1:11 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Без да съм чела мангата ми беше окей да го зяпам. Имаше сносен екшАн. Овите ги изгледах после и се учудих колко плътно всъщност са ги следвали. Алита (без странните и зъби и захапка от CGI-a) беше Yugo-boy беше леко дупка във филма в сравнение с ОВА-та и по-generic като цяло ,ама малък кусур. Фалкон-мен е сайбър-пънк маниак и неговите критерии са в небесата. За по-непретенциозни кат мен си ставаше. Най-вероятно е да ми се занижи оценката като/ако прочета мангата, но то си е стандарт при акт на мангосравнение.
|
|
|
|
Заглавие: Re: GUNNM a.k.a. Battle Angel Alita (cyberpunk) Публикувано на: Вто Фев 26, 2019 5:15 pm |
|
Ragnos |
|
|
|
И аз го изгледах току-що. Първо, баси дългия филм. Имах чувството, че никога няма да свърши. Второ, ми, не става. Имах някаква надежда в началото, нещата седяха доста добре първите 5-10 минути, но в момента когато видях Алита да псува като каруцар на две ракии, честно, ако в киното имах дистанционно - щях да го спра. Впрочем, това ми е и цялостното впечатление от лентата - филм, правен за американски тинейджъри с пълна цензура /както и очаквах/. Ако не знаех, че това нещо е правено по японска манга, никога не би ми хрумнало. Абе даже мозъкът, очите и сърцето на оная докторка бяха CGI... wtf?!? Сценарият, който като изначално не блести от оригиналност, е опростачен до немай къде. Диалогът е като написан от 12-токласник със синдрома на Даун. Като цяло по нищо не се различава от филм на Майкъл Бей - брутални ефекти, милиони кътове от различни ъгли, "шейки кам" и всички останали модерни кино шукарийки, благодарение на които старец като Лиъм Нийсън седи на екрана като Джон Уик, вместо като параолимпиец. Абе знаех си, че от автор на епични фейлове като Титаник и Аватар в комбинация с Родригез не мога да очаквам нещо величествено, но пък трейлъра пак успя да продаде тоя боклук. Пък и да си призная, CGI личицето на Алита беше so cute, че ме накара да се усъмня в психичното си здраве, i.e. if I was a cyborg I would definitely pork her. Fuck it, I would still pork her even as a human, kek.
|
|
|
Заглавие: Re: GUNNM a.k.a. Battle Angel Alita (cyberpunk) Публикувано на: Сря Фев 27, 2019 2:45 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Рагносе ти много добре обобщи и моето мнение, което не бях писал в детайли до сега.
Мангата не я бях чел преди това, но изчетох 1вия том след филма. Той дава усещането като други дългогодишни манги в тяхното начало - често срещан феномен е първите волюми авторът все още не знае какво точно прави, и пише/рисува дженерик неща докато се поошлайфа и той, и идеята на творбата. Също така този том силно намирисва и че е писан под постоянна заплаха че няма да набере популярност заглавието и ще му бъде дръпнат шалтера преждевременно, та темпото е бясно и шок факторът и емоциите преливат, без да има време за особена дълбочина. Но доколкото разбирам натам задобряват нещата - will check more out when I have the time.
Що се отнася до филма - it all boils down to execution.
Има промени (най-вече визуално с керъктър дизайна на героите, и като хронология на събитията), но филма се придържа сравнително близо до действието от мангата - тук проблемът не е че не е достатъчно faithful от тази гледна точка. Проблемът идва точно от това за което писа Рагноса - "превели" са тази история на стандартен Холивудски блокбъстър език, и всичко свързано с героите и случващото се на екрана, дори от narrative гледна точка да е измислено точно (което не винаги е така но тава е по-скоро на ниво nitpick), е реализирано плачевно. Имам чувството че всички plot related сцени (тоест всичко което не е екшън) съм ги гледал безброй пъти в други филми... и то анимационни за малки деца, че и по-добре направени.
Wiplash-ът да гледаш история правена като за дечица, с някакви уж сериозни и брутални рязаници и екшън е жесток, а целият ефект смехотворен. Да не говорим за Хамериканският морал, да режеш (киборгизирани) хора на екрана можеш колкото си искаш, по какъвто и да е начин, без да скриваш нищо - всичко е ОК, PG-13 дори му слагат, но о това да покажеш малко кученце как го убиват - не, това вече е прекалено (за справка вижте в ОВА-та тази сцена с кучето).
What the fuck?!
И не мога да спра да мисля за едно интервю на Oshii, в което обяснява как след като режисирал Urusei Yatsura и заради успеха на това заглавие му предлагали работа по много различни проекти, но се спрял на Ghost-а защото според него тя била историята с най-голям потенциал. За хората които не са чели мангата - тя като атмосфера е доста по-различна за 90% от времетраенето си спрямо филма, и чак накрая става близка до него. Oshii обаче вижда именно този потенциал, и прави най-добрите решения за да го реализира напълно, дори да е в разрез със стила и атмосферата на мангата. Той реално го дистилира до най-силните му точки - забавя темпото, премахва смешките и лигавщините, фокусира се върху вътрешният свят на героите (Ghost-a е интересен от днешна гледна точка защото почти няма world-building, а сега това е мания), филмът става не екшън блокбъстър (макар че има и тупалки и стреляници), а по-скоро като философско есе под формата на арт хаус филм. Което като цяло ако се погледнат всички добри киберпънк заглавия, и те бият по скоро на експериментални, отколкото на мейнстрийм творби.
Алита филмът по никакъв начин не реализира потенциала на мангата. Той е стандартен, невдъхновен, дженерик, mediocre, n-та на брой стара гадна писнала до втръсване Холивудска манджа и пр. А потенциалът на мангата по дяволите е огромен. Аз съм сигурен че всеки човек на който му обясниш на кратко за какво става въпрос в нея, би се надъхал на историята и веднага ще се филмира по различните елементи и какво може да бъде постигнато с тях. Отново както каза Рагноса, първите минути от филма са сравнително обещаващи. Но всичко интересно е сведено до умопомръчителна тъпотия за слабоумни Хамериканци и техните производни да се надъхват на нея. Никакъв опит за дори наченки на дълбочина. Не са се възползвали от никакви по-характерни themes за киберпънк творбите - абсолютно нищо, кръгла нула.
Спокойно този филм можеше да си остане 1:1 както е направен сега и да не е Алита/GUNNM, те нищо не са използвали от мангата което си заслужава. Защо въобще са се занимавали да купуват правата не мога да си обясня, мангата не е популярна че да има някакъв голям привличащ ефект, пък това което са взели от нея всеки втори дебилен сценарист в Холивуд може да издриска (падението на Камерън от Aliens до Alita го оставям без коментар)...
Аз и не харесвам как изглежда Алита, с тези огромни очи ми изглежда на bug person. Не ми харесва и как върху цялата са драскали със CGI по нея (да знам че motion capture-ът е на истински човек), косата й е толкова изкуствена че не е истина, постоянно ме разсейваше с фалшивостта си, и като цяло във всяка сцена изглежда като нарисувана отгоре, особено си личи това когато има сцена с кученцето до нея. Тя дори не изглежда особено близка до облика й в мангата. Останалите киборзи също са много тъпо изглеждащо визуално, някакви ламаринени лайна, никакъв опит за оригиналност, естетика, било то елегантна или брутална, отново креативна дупка.
Иначе ако има хора които ги интересуват само тупалките, без проблем могат да му се накефят на филма, от тази гледна точка е ОК, аз лично обаче не гледам филми само заради едните голи компютърни ефекти и екшън...
|
|
|
Заглавие: Re: GUNNM a.k.a. Battle Angel Alita (cyberpunk) Публикувано на: Пет Мар 01, 2019 1:49 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Изчерпателно и компетентно мнение ас еВър Мисля, че Камерън е метнал кръстосен поглед само на ОВИ-те и е пропуснал мангата После ги е метнал в Холивудската мелачка за ''донатъманяване'' и доискусоряване. Наистина, нито един от филмогероите не кореспондираха с оргиналите на ОВА-та да речем - и визуално и като характери. Мен персонално най- ме издразни лайв Юго. НетФликс да се бяха заели с проекта, можеше и да им се получи по-успешно. ( Поне кученцето щеше да е на пихтия на екрана оДма)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|