Дата и час: Пон Фев 24, 2025 1:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 39 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)
МнениеПубликувано на: Съб Май 18, 2013 9:30 am 
Аватар

Анимация, музика, всичко беше брилянтно! Определено най-добрия филм от излезлите досега, 4 пъти гледан за една седмица!! :rocknroll: :rocknroll: Не мога и да си представя какво чудо на чудесата ще е последния. От целия филм лъхаше атмосферата на ЕоЕ и много неща бяха направени по подобен начин, което е голям плюс. Ей така се правят $60 млн. бокс офис!! :mrgreen:

МнениеПубликувано на: Пет Юни 07, 2013 7:11 pm 
Аватар

Гледам има 10min short movie към Evangelion 3.33 :kicking:

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 27, 2013 12:13 pm 
Аватар

Evangelion 4.0 in 2015

Даа, що не... първо беше да ги пуснат един след друг, сега с 3 години разлика. Ще доживея ли да го видя тоя Евангелион най-накрая не знам...
Какво толкова правят за 3 години не ми го побира главата, хората се организират и правят един филм за месеци, те... като предположим, че Анно вече има сценария написан. Не знам, аз поне ако бях, за 6 години откакто се прави Rebuild-a бих намерил малко време поне да помисля тоя път как ще го завърша в подробности.
Все едно, enough rage, ще се чака и тва е.

МнениеПубликувано на: Чет Юни 27, 2013 12:28 pm 
Аватар

А колко филма ще са знае ли се?

МнениеПубликувано на: Чет Юни 27, 2013 1:26 pm 
Аватар

Я34L17У
Цитат:
Какво толкова правят за 3 години не ми го побира главата

Много неща - събират пари, правят сторибордове, решават на оперативки какво да остане от тези сторибордове, организират продукция...и чак после почва истинската продукция...всичко това съобразено с графика на другите проекти и т.н. и т.н.

Цитат:
хората се организират и правят един филм за месеци

Няма такова нещо. Само заключителната продукция може трае месеци.
При готов сценарий (и то най-вероятно draft, който ще се пренаписва още) са нужни години скриптиране, организиране (защото участват различни отдели и субконтрактори), груба анимация, дублаж, качествена анимация, корекции, монтаж, последни корекции и последен монтаж.
Това са стъпките за ТВ сериал, а при кино (където качеството е по-високо), най-вероятно нещата са по-сложни.
Ако при готов сценарий филм се произведе за време под година, значи е с някаква семпла анимация и късо времетраене.

Друг въпрос е и дали този филм е сред приоритетите на студиото.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 03, 2018 1:16 am 
Аватар

Върнете ми 9те часа от живота.

Ghostbuster написа:
bg_voin - не виждам причина да те интересува, така че защо се заяждаш?
Пост-а ти е бсолютно безсмислен.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 03, 2018 2:29 am 
Аватар

Нема връщане, баце.
Надушиш ли го че е претенциозна, но пръдня, дропвай на съответния епизод, защото по-добре да си загубиш времето с откровен боклук, отколкото с нечии болни претенции за гениалност, защото последните ще те ядосат повече и ще ти изгорят по-голямо количество мозъчни клетки.
Другият вариант е, да се настроиш да го изтърпиш ей така - за обща култура, та някой снобар, като ти отвори дума за гениалната символика и за тънкия психологизъм в NGA, ще знаеш какъв е въздухар или как повтаря чужди мнения, без сам да е стигнал до тях.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 20, 2018 9:56 am 
Аватар

Ебало си е мамата :lol: Не знам как да се приготвя за финал на нещо, започнало толкова отдавна в живота ми :lol: Срам ме е чак, че изпитвам тия емоции.
Анимират вече, така че наистина не очаквам да отложат още един път. Осем години... Ебаси. За малко неща съм чакал толкова...

Edit: For fucks sake, символа за повторение от името на финала ми е татуиран на крака... Не знам защо сега ме осени :lol: Dis gon be significant.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 20, 2018 10:08 am 
Аватар

Вие сте си добре, питай ни нас феновете на Ninja Scroll (и не, ТВ сериите, като и Basilisk са боклуци и по никакъв начин не заместват липсата на втори филм. Най-близкото нещо беше Highlander: The Search for Vengeance.).

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 26, 2018 12:38 pm 
Аватар

Still waiting for Despera and The Dream Machine over here.

Life is suffering.

За Евангелиона - третият филм е може би най-слабото Ева-related аниме, и имам усещането че първоначално замисълът е бил друг, но го е ударило нещо много яко по главата Ано и ни поднесе не добре сготвена манджа, така че ме съмнява последния филм да е нещо кой знае какво.

МнениеПубликувано на: Чет Юли 26, 2018 4:16 pm 
Аватар

Хубаво бе хора, ако Ева си беше останала с тия 26 епизода, щяхте ли да кажете, че последните 3-4 са слаби? Няма ЕоЕ, няма Ребилд...
3.33 си беше точно каквото трябваше да си е :)

ЙОРЛЕЙОРЛЕИИ!
Speak of the devil

Дано да й дадат на Мари Моме Убава някаква роля вече... Редно е... Да направят първия трейлър за нея... Мая Сакамото не бива да играе безсмислени роли. Ева не трябва да има безсмислени неща.

МнениеПубликувано на: Чет Юли 26, 2018 4:24 pm 
Аватар

The Hollow Shrine
Цитат:
ако Ева си беше останала с тия 26 епизода

Като начало аз щях да се излъжа да гледам целия сериал, щото така се случи че първо гледах The End of Evangelion (по немска телевизия с немски субтитри) и после гледах първите два епизода, за да видя дали не греша и става дума за друга поредица.

Цитат:
Ева не трябва да има безсмислени неща.

Too late for that.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 27, 2018 1:14 am 
Аватар

Глупости :) Цялото нещо е толкова абсурдно, истинско и лечебно, че няма как да е безсмислено.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 28, 2018 1:41 am 
Аватар

3тия филм ме учудва как има хора които да го харесват, дори си мисля че колкото по-голям Ева фен е някой, толкова по-малко трябва да го харесва, защото регресера спрямо 2рия рибилд филм (който според мен най-добре върви по границата между старото и добре обмислено ново) и буксува без сам по-себе си да дава нещо ново и надграждащо спрямо това което е било преди него (дори действа разрушително спрямо същността на много от героите). Според мен края на 2рия филм е толкова отворен че без особени проблеми можеше следващия филм да почне с последната сцена на 3тия филм и нямаше да има огромна нужда от обяснения и прочее как точно се е стигнало до там (естествено някои плот детайли нямаше да са същите, но те така и така са просто изстреляни в 3тия филм без да имат никаква логика или развръзка, така че няма да има никакво значение тяхно изрязване), което прави целия филм напълно ненужен.

Както казах, 3тия филм е просто напълно излишен и не впечатляващ, а и сам по себе си е изключително скучен и безинтересен. Предвид че и като анимация е по-зле и по-кратък като времетраене, си мисля че в някакъв момент доста навътре в продукцията Анно коренно е решил да промени оригиналния си замисъл, и 3тия филм се оказва недообмислен и недоизпечен в крайна сметка.

Иначе аз и не съм особено голям фен на Ева. Нито го мразя, нито го смятам за мастърпийс, сериалът втората му половина е интересна и с добри моменти, но първата е доста скучна с малки изключения, и си има проблеми с лош пейсинг (но като режисира е на много високо ниво), та според мен е просто добро, но не велико аниме.

Имам го и с него същия проблем който имам и с неща като Welcome to the NHK и подобни, въпреки че имат като таргет хора които общо да ги наречем са в някакъв вид депресия, в крайна сметка мисля че много малко успяват всъщност да предложат като artistic content който да бъде полезен на тези хора спрямо други заглавия с по-висока артистична и абстрактна тематика. Главно защото самият фокус на този проблем няма потенциала да се справи със задачата си, колкото и контра интуитивно да звучи.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 28, 2018 6:42 pm 
Аватар

Emotional impact, not for everybody.
3.33 беше изключително намясто... Много естествен ход на събитията. Фрашкано със символизъм и с вътрешния свят на Анно.
Данданията от досегашните събития, включително битката в началото на 3.33, и изведнъж тишината на руините на НЕРВ.
Хората са се променили, а Шинджи още си изживява травмите от миналото и вижда спасение в Каору, готов да направи всичко за него,
само за да го посрещне нова травма и дандания.

Анно добре е знаел, че ще хвърли на екрана метафора за цялата история с направата на Ева, за годините на затишие и признание,
и последващото вдъхновение пак, и накрая за това, че си е хвърлил креативната сила в новата история, ще му върнат едно ".... Иу".
3.33 си свърши с абсолютна разруха на поредната надежда, и с ново начало.
Ми, сори че не ви изнася и не ви е интересно, хора. Тва е силата на въображението. По-интимно и открито от тва не става.
Не разбрахте, че тая поредица не се прави за вас и ваша угода...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 39 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]