|
Дата и час: Пет Мар 14, 2025 7:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] |
|
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Вто Авг 30, 2016 2:39 pm |
 |
KoP3Le7o |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
 Заглавие: Kingsglaive: Final Fantasy XV Жанр: Приключенски, драма Тип: Филм Продукция: Square Enix, Aniplex Година: 2016 Официален сайт: http://kingsglaive-jp.com/AniDB / IMDbРезюме: Магическото кралство Луцис е дом на Светия Кристал, но от империята на злото Нифлхейм са готови на всичко да им го отнемат. Между двете кралства бушува война от много дълго време. Крал Регис от Луцис командва военна армия наречена Кингсглейв. Служейки си с магията на своя крал, Никс Улрик и неговите хора пазят короната в град Инсомния, борейки се да се справят с голямото предимство, с което армията на Нифлхейм разполагат. За да запаси империята си, крал Регис е изправен пред ултиматум – или да предаде всичките си земи извън кралския град, или да види сина си – принц Ноктис, женен за Лейди Лунафрея, която е бивша принцеса на Тенефре, а сега заложник на Нифлхрейм. Ще видим много драматични пътища и решения, през които кралете ще трябва да минат, за да запазят царствата си.
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Вто Авг 30, 2016 11:38 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Визуално е абсолютен оргазъм - локации, сгради, превозни средства, дрехи, прически, оръжия...чудовища. Историята не е чак толкова зле. В смисъл простичка е и съдържа стандартните мейнстрийм фентъзи тинтири-минтири - чест, идеали, сблъсък между добро и зло, но не е чак отблъскващо и е подходящ начин за поднасяне на страхотния екшън.
В ревюто, което четох днес се говореше за накъсване и несвързаност, но нещата не са трагични, поне в общ план. Почти не се забелязват. Отвъд средата има няколко кратки сцени, в които се чудиш "Къде изчезнаха противниците?", "Абе, как той се озова тук?" или "Защото се случи това?", но не пречат толкова. Сякаш са клъцнати някои детайли. Може би ще е по-добре в японската версия. Имаше и оплаквания, че филмът не може да се гледа самостоятелно. Не е съвсем вярно. Това е предистория. Събужда любопитството към света и персонажите, но не те оставя в бесен cliffhanger. Можеш да спреш до тук знаейки, че борбата продължава. Негатив, който ми направи впечатление, визуално доста заемки от други места - Assassin's Creed да кажем и още много. Някои финални сцени ми напомниха на Pacific Rim, но това за мен е по-скоро плюс.
В крайна сметка анимето си заслужава, защото е красив спектакъл. Определено е технически по-съвършен от вторият и Apple Seed, и от Captain Harlock 2013. Битките са повече и по-сложни от тези във Final Fantasy VII: Advent Children. Бе, шоу.
Ако някой се чуди "Защо ги ручахме жабетата?" с грозната графика и анимация на Brotherhood: Final Fantasy XV щом типовете не се появяват във филма, спойлер - има ги в кратка сцена след финалните надписи. Доколкото разбирам те са главните герои в играта.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Сря Авг 31, 2016 9:10 am |
 |
Ragnos |
|
 |
|
Вчера изгледах около 25 минути и не издържах повече, днеска ще се мъча повторно. Даже лиги не можах да пусна и въпреки че преднамерено си изключих мозъка и бях сложил доста ниско летвата за сценарий, всичките ми сетива крещяха "спри тази глупост". Първите 2-3 минути почнаха олрайт, може би заради добрия наратив на Церсей Ланистър, дадоха картата, града, бариерата, ала бала - дотук добре, обаче със събитията в гората тотално ме изгубиха. Ни в клин, ни в ръкав ми дойдоха тези сцени - ръшнати, кофти режисирани, още по-зле монтирани, обясненията бяха или твърде много или прекалено малко, не съм сигурен. Викам си "ватевър", това е по игра, предполага се, че ще има доста дупки за тези, дет не са я цъкали, да видим нататък. Нататък беше още по-зле. Масовката с демоните имаше излъчването на всичко друго, но не и на масовка. Основно камерата се въртеше около един или двама души и техните противници, като за да не забравим, че става въпрос за десант, ни показваха по някой далечен план от време на време. От героичните подвизи на главния и диалога като от филм на Джейсън Стейтъм ми се повдигна леко ("Длъжник съм ти" - "Ти и всички останали" - "Длъжник си ми" - "Пиши ми го на сметката" омг втф). Накрая не разбрах що нашия излезе крив, май заради забавянето на отбоя, ама ни засипаха с порой от тъпотии и пак му изгубих края. И на мен ли ми се струва, или тия продуцентите се заиграват с темата за бежанската вълна, само дето й викат имигрантска вълна?
Та днеска ще се напъна да го догледам, виждам и бг суби има вече, белким схвана нещо повече, па ако не - ще му сипя как си трябва.
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Сря Авг 31, 2016 9:24 am |
 |
velush |
|
 |
|
Бъди откровен поне със себе си за летвата.  Тук във форума си хвалил и по-големи бози. K:FF XV поне в сравнение с FF SW и FFVII AC не е драматично по-зле откъм история, дори ми се струва малко по-разбираема. Не се чудиш, какви ги вършат главните герои. Относно масовката - ми не е масовка. Интересуват само от определени герои. Цитат: още по-зле монтирани Разбира ти тутурутката от монтаж, нататък има по-големи проблеми с него ).gif) . На тези места, за които говориш монтажът е перфектен, но както сам каза, явно не ти харесва как режисьорът е видял сцените. Техническите и смислови проблеми свързани с монтажа, за мен се случват някъде след първия час на филма. Цитат: ще се напъна Той на бате саможертвения.
Последна промяна velush на Сря Авг 31, 2016 9:44 am, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Сря Авг 31, 2016 9:44 am |
 |
Ragnos |
|
 |
|
Не го хлебя целенасочено, даже имах мераци да го превеждам. Така че съм си напълно откровен. Тук чувството е, че гледам full lenght gaming cinematic, а не филм в общия смисъл на думата. Цитат: Относно масовката - ми не е масовка. Интересуват само от определени герои. Когато имаш масов бой, това си е масовка. Ти пък много знаеш от какво се интересуват продуцентите. Цитат: Не се чудиш, какви ги вършат главните герои. Аре бе, сега ти не си искрен. Цитат: Разбира ти тутурутката от монтаж ... колкото и твоята. Все пак съм правил някакви аматьорски напъни да монтирам видеа. Баш като се чудиш как да съeдиниш два фрейма кадри, които не си пасват особено, прибягваш до оня похват с потъмняването на екрана за секунда-две и смяна на сцената. Пусни си филма от начало - ще видиш, че само в първите 10 минути има поне 20 такива монтажа, които се набиват на очи и не правят добро впечатление. Това говори и за кофти режисура, защото господинът на стола не може да си подреди логически анимирания материал.
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Сря Авг 31, 2016 10:06 am |
 |
velush |
|
 |
|
Цитат: Тук чувството е, че гледам full lenght gaming cinematic, а не филм в общия смисъл на думата. Че каква е вече разликата? Съвременните филми са точно толкова накъсани, неритмични и прибързани, като филмче от игра. За справка Captain America 2 и 3. Няма ги старите обзорни кадри и плавни монтажи, дето се вижда всичко. Сега има непрестанен екшън, камерата се друса и тук-таме фокусът се губи (уж нарочно). Цитат: Когато имаш масов бой, това си е масовка. Ма не я представят тук и няма писано правило, че трябва да се вижда в детайли. Цитат: какво се интересуват продуцентите И режисьора, и сценариста...уж съм гледал целия филм и знам, че в тази част на историята фокусът е върху тези персонажи. Цитат: Аре бе, сега ти не си искрен Миии, във FFVII AC доста съм се чудил, кой за какво се бори и защо главният е такова дърво. Пък във FF SW така и не разбрах, какво му беше на главният лошко. В Harlock 2013, ако не бях запознат с други части на фернчайза, също щях да съм леко объркан за какво иде реч. Цитат: 20 такива монтажа Как ги броиш fade to black-овете? С началните надписи или без тях? Щото бяха доста такива надписи. Още съм забелязал, че японците много обичат да започнат с този похват. Някаква традиция. Примерно всички Patlabor филми започват така. Къде точно смяташ, че прилагането му е технически проблем, а не просто стилистика? Цитат: Това говори и за кофти режисура, защото господинът на стола не може да си подреди логически анимирания материал. Хайде да се разберем. За лоша режисура ли говорим или за лош монтаж? Лошият монтаж е, когато се губи връзка, прекъсне сцена...(в това отношение помня по-големи проблеми във FFVII AC...не че и тук няма, но са по-нататък) От изказванията ти, мога да предположа, че просто не ти харесва режисурата.
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Сря Авг 31, 2016 10:39 am |
 |
Ragnos |
|
 |
|
velush написа: Как ги броиш fade to black-овете? С началните надписи или без тях? Щото бяха доста такива надписи. Още съм забелязал, че японците много обичат да започнат с този похват. Някаква традиция. Примерно всички Patlabor филми започват така. Eстествено, че без надписите, въпреки че играят същата роля. И това не е японски патент. Това е най-ненатрапчивият похват да свършиш две неща едновременно - да кредитнеш екипа и да свържеш кадрите. В Меча на странника пак имаше такова кредитване, но въпреки това боят изглеждаше свързан и последователен. Цитат: За лоша режисура ли говорим или за лош монтаж? Очевидно, и за двете. Режисьорът казва на монтажиста какво да реже, а той преценява как. Вариантите са режисьорът да е добър, но монтажистът да е с леви ръце; възможно е обратното; възможно е и двамата да са некадърни. Тук съдя за третото. 1. Фейд-овете са твърде чести и не са на правилните места (кадрите не са добре подбрани) - грешки на режисьора. 2. Съединяването на кадрите е грубо и се набива твърде на очи - грешка на монтажиста.
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Сря Авг 31, 2016 11:04 am |
 |
velush |
|
 |
|
Цитат: В Меча на странника пак имаше такова кредитване, но въпреки това боят изглеждаше свързан и последователен. Пък във филмите за Люпен бият паузата и след надписа действието продължава... Но ако се върнем към споменатите от мен Патлейбъри, по същия начин се сменят нещата, както тук. Цитат: Очевидно, и за двете. Не съм съгласен за едното. Не и в тази част. Не съм съгласен и с "некадърни".
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Чет Сеп 01, 2016 9:48 am |
 |
Ragnos |
|
 |
|
Изненадващо, но втората половина на филма беше все едно друг човек я е правил - нещо като Стар Трек Отвъд. Първата част тъпня, втората - въргал. Пуснах си го на големия телевизор с БГ субите /между другото, доста читави се оказаха/, и ме фана яд, че версията беше обикновено 1080р, а не full hd. Между другото, загледах се в лицевите изражения. Някои бяха невероятно сполучливи и дори се зачудих дали не са ползвали някакъв моушън капчър.
Краят, за съжаление, си го бяха изсмукали тотално от пръстите. То е ясно, че си оставят вратичка за продължение, и все пак беше супер елементарен.
|
 |
|
Заглавие: Re: Kingsglaive: Final Fantasy XV (лято, 2016)  Публикувано на: Чет Сеп 01, 2016 11:08 am |
 |
KoP3Le7o |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Вратичка за продължение... Да, но сигурно в играта.  След надписите дават точно сцената от началото на играта, където почват да бутат. Впрочем играта е страхотна, успях да играя демо в братовчед ми Коце Санджито и ми остави много добро впечатление.
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|