|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:37 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 29, 2013 2:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Защо пък говоренето да е нещо "лошо" ? От известно време чета и не коментирам, не защото част от нещата не ми допадат, а защото искам да се разгърне целия замисъл на мангаката, пред очите ми и тогава да отсъдя харесва ли ми или не и защо. Мотивацията е основен фактор за хората - защо правиш дадено нещо. След като Обито се сдоби с "абсолютната" сила, мотивацията си остана неговото слабо място. Това не е лошо замислено, но сякаш разпадането на чаптъри, ограничението от 20 стр и чакането с по седмица за следващите, отслабва напрежението мммм губи се момента.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 29, 2013 3:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44561_1613820851.jpg) |
VastoLorde96 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
Прав си, обаче това с времето се изтърква... Още от времето на бай Забуза, Наруто се бие, бие и финалният му удар е така известното "Talk no Jutsu"... И с Гаара беше така (изпита за чунин), и с Пейн беше така, сега и с Обито се повтаря историята, а ако накрая и Мадара бъде сразен от това джуцу... Не искам да се замислям за други примери, защото със сигурност ще се сетя, а т'ва хич не е хубаво.
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 29, 2013 5:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Може би тази "повтаряемост" не е случайна или творческо безсилие. Мангата е за деца, какво е по-важно да покажеш на едно дете, че може да реши всичко с юмруци, или с думи? Изкуството далеч не е безобидно, или да не влияе на хората. В Наруто да кажете, че никой не умира и това е лошо е същото като да кажете, че Карл Май е слаб писател, защото в книгите му героите не убиват. Далеч не искам да кажа, че последните чаптъри на мен лично ми бяха бог знае колко интересни, но и аз съм леко вече над таргет възрастта. Може би и при вас е така, не бъдете прекалено критични към детски комикс ![:hat:](./images/smilies/hat.gif) Поне не е откровено малоумен като белината
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 29, 2013 6:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4904_1381222709.jpg) |
Sharky |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 12:05 am Мнения: 1168 Местоположение: Сливен
|
Може би забравяш, че за 10 години, оригиналните фенове на Мангата, тези които са я направили, това което е - са пораснали. Единствено се чете Наруто от носталгия и нужда от closure. Ще дам един пример, който да илюстрира тезата ми. Аз израстнах с книгите на Хари Потър. Растях с персонажа и докато той и аз растяхме, в книгите персонажа имаше развитие, подобно на моето. Светът ставаше по жесток, по тъмен и 7-та книга, контрастира силно на тона и настроението на 1-та. Така си и обяснявам факта, защо например сега не давам 5 пари за Пърси Джаксън или който и да е там нов детски/teen идол. Просто съм надрастнал интереса си към тези неща. В Наруто, мангата е на нивото си от преди 10 години. Може би ще разбереш разочарованието на повечето от нас, че автора не се цели към една и съща аудитория, развивайки мангата си съобразно, а е забил колчето при 13 +/- годишните.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 29, 2013 6:28 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44561_1613820851.jpg) |
VastoLorde96 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
И Блийч е като Наруто... И в двете манги главните герои постоянно получават пауър-ъп-и, само че Ичиго печели битките си с някоя нова вариация на Гетсуга Теншоу, а Наруто - Талк но Джуцу!
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Naruto (manga) - внимание, спойлери!! ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 29, 2013 8:10 pm |
poker |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Защо ли ми се струва, че киши ще обърне нещата? Всички очакват това да се случи, а накрая обито ще извади някакъв аргумент и после мазало
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|