Дата и час: Съб Фев 22, 2025 1:25 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 33 от 53 [ 788 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Hunter x Hunter TV/Movie (есен 2011)
МнениеПубликувано на: Нед Авг 04, 2013 11:50 am 
Аватар

Дам, кралят наистина е луд, което ми харесва, много ме израдва
как им махаше главите и после като зашлеви оная Неферпито.
Знаех си, че Колт ще поиска помощ от хората още като го дадоха в началото.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 05, 2013 12:08 am 
Аватар

Към новия епизод: Кралят е дивак, спор няма! Наистина беше яко как береше глави, просто ми напълни душата! :rocknroll:

Към филма: Супер беше, само не разбрах как така Пайро можеше да използва Нен?! До колкото разбрах, Омокаге може да пресъздава душите на умрелите, не да ги подсилва, а не ми се вярва слепият Пайро от онова време дори да е чувал за Нен, камо ли да го използва...

МнениеПубликувано на: Пон Авг 05, 2013 7:35 am 
Аватар

Когато очите на Курапика се обагрят в червено, той навлиза в своето "Императорско време", което му позволява да бъде Специалист и да използва всички видове аура - да бъде едновременно Преобразувател, Излъчвател, Създател, Манипулатор и Подсилвател, при все че се е родил Създател. Първоначално обаче, след като Пайро, да бъдем по-точни - марионетката на Омокаге, си присвои очите на Курапика, те бяха обикновени, но когато двамата другари от детството се сблъскаха, те светнаха в червено и следователно куклата можеше поне донякъде да използва Нен.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 05, 2013 8:43 pm 
Аватар

Филмът ставаше и беше разпускащ, но пък и малко провлачен ми се стори.
Хубавото беше, че показаха много добре насажданията на Илюми у Киллуа как да побягва при по-силен противник,
да не създава приятели, защото един ден ще ги предаде, както и кой е бил 4-ият
при Паяците преди Хисока да заеме мястото му.
А битките бяха страхотно направени от страна на студиото и бяха наслада за очите,
особено тази, в която се млатеше Хисока!
Много ми се щеше да видя подобно нещо от него и горе-долу се сбъдна това ми желание.
6/10 получава като крайна оценка.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 07, 2013 11:15 am 
Аватар
Модератор

Movie 2: The Last Mission
Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 07, 2013 7:57 pm 
Аватар

Супер новина!
Дано да е по-добър от първия. Радвам се, че ще видим и дедката в него.

МнениеПубликувано на: Нед Авг 11, 2013 1:14 pm 
Аватар

Яко смотаният епизод... :pokey:

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 11:59 am 
Аватар

Mad house започнаха да разтакават локуми. Направо се излагат...

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 4:38 pm 
Аватар

Моля? Какви локуми, какво разтегляне? Анимето си върви с нормално темпо, не се е отклонило от оригиналната история в мангата и анимацията е добра, като цяло. Не разбирам от какво се оплаквате. Единственото, което на мен не ми харесва е цензурата, примерно тук:

Разбра се какво стана чак, когато Зито излезе от другата страна, както и когато Краля уби онези фермери и наръга малкото момиченце. Но в крайна сметка се научих да го търпя и след време му свикнах. Както казах, за мен, поне засега, Mad House са се справили много добре с анимирането на тази арка.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 5:32 pm 
Аватар

И аз днес изгледах епизода и не виждам нищо нередно. Вярно, че малко повече от половината епизод гледахме дразнещата за мен кралица и как всички се опитват да я спасят, но всичко си върви добре спрямо мангата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 6:35 pm 
Аватар

И да върви, и да не върви по мангата пак епизодът си беше супер смотан.
Много хвалби отнесе тая арка точно, ама за мене е най-слабата от всички досега!

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 7:46 pm 
Аватар

нз мен много ме кефи тая арка. Хънтара не е като другите шонени и за тва е готин.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 12, 2013 9:33 pm 
Аватар

Очакваше се някому да не му се понрави арката, защото е доста обемиста и се изисква търпение. Но нека да изкажа своите си наблюдения.

Арката с химерите засега представлява най-дългата част от сюжетната линия, намерила място в творбата на Йошихиро Тогаши – Hunter x Hunter. Като цяло обаче на някои може да им се стори не чак толкова увлекателна, колкото предишната, че дори и безсмислено разтегната като наслоена пласт върху пласт продължително джвакана дъвка със съмнително съдържание и свойства. Безконечно трупане на персонажи, фрапиращи моменти, ненужна доза покаяние, заливане със сантименталности и прочее.

Навлизайки в новата фаза от историята си, авторът, изглежда, е целял няколко неща:

- въвеждане на нови персонажи;
- усложняване и разкриване на света;
- израстване на старите герои – в случая Гон и Киллуа, които вземат централно място във фабулата;

Тези три фактора са оста, около която се върти цялото сюжетно действие. Още от самото начало, от първия епизод, се наблюдава едно прииждане на нови и нови герои, колелото се завърта около тях, те оставят своята диря във фабулата, допринасят за по-сетнешното развитие както на сюжета, така и на персонажите, вземащи възлова роля в него, и потъват в историята. Наред с тях Йошихировият свят се разтваря, разгръща и тласка зрителя към нови хоризонти, представя му различни места, хора, животни, зверове… от света, както бе подсказано още при въведението. Централните герои, протагонистите, непрекъснато търпят както физическо, така и духовно развитие. Ако си направим паралела преди-сега, ще установим, че те, от една страна, са запазили характера и стремежа си, а от друга страна, са претърпели пълна метаморфоза. Взорът им е станал по-прозорлив и изчистен, станали са по-предвидливи и внимателни в действията си. Да, Гон все още действа твърде прибързано и импулсивно, но това е защото съществува фактор, който му влияе (в случая имам предвид атаката на Неферпито, защото, когато се би срещу жълтата буба с многото ръце, Гон показа, че не е празноглавец и че може да разсъждава), а и както бе казано преди – то е в кръвта на Подсилвателите. Киллуа, от друга страна, е точно това, което приятелят му не е. Но това е така поради психологическия натиск на Илюми, нанасян му години наред – още от ранна детска възраст му е втълпявана една-единствена мисъл. Цяла идеология, която е невъзможно току-така да бъде разрушена. И за това не се изисква само и единствено кураж. Персонажът на Тогаши, първо, трябва да се сблъска с реалността и да потърси невъзможния път напред, а не да се изправи пред единствената алтернатива да побегне с подвита опашка от страх. Досега нямаше опоненти, срещу които да не посмее да се изправи. Всъщност обаче имаше такъв случай – когато се изправи очи в очи срещу по-големия си брат по време на Изпита.

В новата арка бе въведена изцяло нова част – буболечките химери. В миналите тяхното място заемаха единствено човеци, с изключение на летящите заекоподобни хуманоиди и малкото гадини, представени ни на Острова. Ако се върнем на въведението от първите епизоди, ще срещнем репликата „Страховити чудовища и магически зверове”. Питам аз, къде досега видяхме такива освен по-горе изброените? Призванието на ловеца е да лови. Ето я новата ловна земя.

Продължителността на арката също така е допълнително усложнена с дългия наниз от герои. Само ловците са… Колко? Гон, Киллуа, Кайто и дружинката му, Морел, Кнов, Накъл, Шуут, Исак Нетеро, Палм, Биске и предстоят да бъдат включени и още. А химерите? Ако тръгна да ги изброявам, ще ми отнеме твърде много време. Героите обаче не са просто фигури, които трябва да бъдат поставени нейде там и да изпълняват що-годе някаква си функция, пък и тя ако ще да е с нулева стойност. Както виждаме, авторът нарочно обръща повече внимание върху всичките си персонажи – изгражда тяхната идеология, психология. Превръща ги в не просто действащи за момента лица, а в такива, които да допринесат за нещо – било то в рамките на действието, или в рамките на прогатонисткия мироглед – именно такава функция изпълниха Кайто, Морел, Кнов, Накъл, Шуут и Биске, които оказаха силно влияние върху Гон и Киллуа. Даден учител е способен да обучи учениците си до едно ниво, както стори господинът с разгащената риза, след това са нужни други преподаватели, които да предадат съответно своите знания, които са от по-високо ниво, на школниците си.

Едновременно с всичко това обаче трябва да се представи и частта от новия свят – НЗЖ, и новата потенциална опасност – химерите. Представете си всичко това да бъде събрано в 20 епизода – нагъчкано до такава степен, че свят да ви се завие – просто няма как, а и е невъзможно. Да съгласен съм и е факт, че има и ще има по-слаби епизоди от други, но като цяло не смятам и не числя арката като по-слаба от другите. Дори напротив. По-добра и по-въздействаща е от останалите. Самата идея, че стои по-долу от предишните, трябва да бъде изоставена. Защото пред нас, първо, се разбулва изцяло нов свят – действието не се развива в някои осъвременен град или на остров, свят, който е разстлан връз доста обширна територията. Второ, включен е малък урок по биология, въпреки че на места някои от процесите са дело на въображението на автора. Представена е цялата действаща и работеща верига на химерите, заимствана от тази на мравките в природата, и отново са включени множество герои - в случая химери, и всички мравки до една са различни. Трето, до завръзката се стигна бавно, ако приемем, че началото й се сложи след раждането на Краля. Ако раждането на Краля бе изтеглено със седем-осем епизода по-назад, цялото действие отиваше по дяволите. Защото времето, нужно за израстването на героите, както и за всичко, което се случи досега, нямаше да стигне. Четвърто, тепърва има да се изграждат, доизграждат и надграждат нови и нови етажи от голямата конструкция, които са от първостепенно значение. Самата арка от началото до края представлява всичко онова, което се случва, когато човек завърши основното си образование и е длъжен да продължи напред – е, разбира се, ако желае да се развива, просто казано. Тя е това, което трябваше да се случи след Остров Грийд. Ако на действието му бе сложена тапа или бе съкратено, край с него. Нека не забравяме, че същинската част тепърва предстои, а всичко досега бе просто опипване и приготвяне на почвата.

Така че мисълта, че арката е слаба или по-слаба от останалите, е налудничава поне за мен. Може би е възникнала вследствие на това, че зрителят е очаквал отново действието да бъде събрано в не повече от 20-ина епизода, както бе досега, или че просто не е бил готов за толкова дълга фабула.

П.С. Новината за новия филм е страхотна. Преди време бяха плъзнали някакви слухове, но сега се радвам, че информацията е официална. Четейки резюмето, предусещам, че ще гледаме нещо истински епично. А дотогава - ще чакаме.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 13, 2013 12:08 am 
Аватар

Аз имах предвид, че един епизод 5 мин нов материал и другото 15 мин повторение. Затова прочетох мангата, за да видя какво ще стане, но ако ще разтакават по тоя начин...

МнениеПубликувано на: Вто Авг 13, 2013 9:24 pm 

SonGoku, пристрастен си, и не можеш да погледнеш обективно. Все пак HxH ти е от любимите анимета.
Цитат:
Така че мисълта, че арката е слаба или по-слаба от останалите, е налудничава поне за мен
Арк-а си е стабилно слабичък.Да не го бяха анимирали изобщо, само ми остави горчив вкус в устата.Твърде бавно темпо и твърде много ненужен материал и мелодрама.Става си анимето, но вече с нищо не се отличава от Наруто или Блийч. Все пак и те си имат силни арк-ове.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 33 от 53 [ 788 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]