Ми не знам какво сте очаквали да се случи накрая.
Гън-не-знам-какво-си-то да хвръкне?
Това, което ме издразни най-много са безкрайните речи и мотивации, които му дръпнаха, както и че шматката застана на пътя на сестра си, разчитайки да не я смачкат.
Точно тези елементи обаче не ви правят впечатление в стандартните шоненски тупалки, нали?
Ако изрежем цялата тази патетика и безсмислените монолози/диалози, всъщност битка между гигантски роботи би трябвало да изглежда така - бавна и тромава, а наоколо да се суети поддържащия екип.
На ниво сюжет най-голямата издънка са действията на Kou Kimijima. Ако питат мен, с тези възможности за хакване и промиване на мозъци, е могъл да завладее света (или поне важна политическа позиция) още приживе, ако беше действал по-внимателно...пък после да прави каквото си иска...
Още - доста от героите останаха недоразвити или ги хвърлиха в някаква тъпа музика (като каратистката).
Да, глупаво си беше анимето, но някак си прекарах добре, докато го гледах.
Красива визия, nerd-ски slice of life (работата в един клуб по роботика сигурно е толкова мудна и със setback-ове), интересна конспирация (докато не разкриха колко малоумна е) и last but not least Kona-chan...
Мисля, че разочарованите тук просто сте очаквали съвсем различно заглавие.
Аз не очаквах нищо и спокойно си го следих.