Дата и час: Вто Фев 11, 2025 11:02 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 42 от 50 [ 740 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 50  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: One Piece
МнениеПубликувано на: Нед Мар 03, 2013 3:58 pm 
Аватар

deathrazor написа:
Thats bullshit.
В един от СБС-ите попитаха Ода за треите чашки при гроба на Ейс и той много силно намекна,че това е Сабо.

Не знам къде, защо и какво е намеквал, но в databook-a ясно пише, че Сабо е загубил живота си по време на инцидента. Ето скрийн:
Изображение
Цитат:
Here says that Sabo lost his life during the incident.

Не вярвам в книжката да е написал едно, а после да е казал съвсем друго. И да го е изрекъл, Ода влиза в много странен парадокс. Освен ако смъртта не е метафора на прераждане, разбира се, стига между инцидента с героя и този панел да има нещо общо:
Изображение
След подобна катастрофа единствените, които биха могли да го спасят са Иванков и д-р Вегапънк. Първият със сигурност би помогнал в такава ситуация, все пак е в комитета на революционера. А колкото до втория...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 03, 2013 4:07 pm 
Аватар

Wind_Falcon написа:

Но засега съм по-сколнен да вярвам че претежаването на два плода е уникално умение на Черната Брада вследствие плода му. (също така той не е изял плода на Бялата Брата, а открадна силите от трупа му, има разлика)

Само, че не е така.
Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 03, 2013 4:12 pm 
Аватар

^ Ако е имал обикновен плод в себе си, то плодът на Бялата брада, след неговата смърт, се е регенерирал в обикновения, непосредствено след което е бил излапан от Чернобрадия. Достатъчно логично е.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 03, 2013 5:11 pm 
Аватар

... Значи си взимаш една ябълка, отиваш първи при наскоро умрелия девил фрут юзър и неговия плод се регенерира в ябълката ти? :o Найс...

МнениеПубликувано на: Нед Мар 03, 2013 6:23 pm 
Аватар

Или взимаш ябълка, отиваш при някой юзър и го убиваш.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 03, 2013 6:35 pm 
Аватар

ако тая теория е истина(което дълбоко ме съмнява),едва ли обикновенна ябълка от градината на самърсби върши работа,най-вероятно трябва да е някаква разработка на вегапънк,до която не всеки има достъп.А ако пък просто трябва да е обикновен дяволски плoд,без значение от способността,е още по-тъпо

МнениеПубликувано на: Нед Мар 03, 2013 7:04 pm 
Аватар

Една торба с ябълки на малката лодка, изоставена от разбягалите се пирати, в една от които се регенерира дяволският плод на Смайли. Какъв е шансът точно тези ябълки да са разработка на Вегапънк? Ако бяха негови, то по тях най-малкото щеше да има някаква окраска, досущ поне като тази на плодовете фабрикати. Аз си оставам с впечатлението, че една от способностите на плодовете е да се регенерират в най-близкия и най-обикновен такъв.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 1:06 pm 
Аватар

realist написа:
Wind_Falcon написа:

Но засега съм по-сколнен да вярвам че претежаването на два плода е уникално умение на Черната Брада вследствие плода му. (също така той не е изял плода на Бялата Брата, а открадна силите от трупа му, има разлика)

Само, че не е така.
Изображение

Това от къде е, не си го спомням? :tv:
Принципно на мен ми се нрави такава налудничава теория за трима Чернобради или нещо такова :stars: Както и за дървото, което ражда дяволските плодове, нейде в океана...

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 1:27 pm 
Аватар

"Нейде в океана..." - най-вероятно на Рафтел.
А колкото до страницата, като гледам трябва да е от Фишман Айлънд арката и по-конкретно след битката с Хорди (може и преди нея да е)

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 1:30 pm 
Аватар

^доколкото си спомням единствено роджър и екипажа му са стигали до рафтел.Как тогава плодовете са се разпространили из целия свят?Едва ли са натоварилили 30 чувала с ябълки и са тръгнали да ги продават или подаряват....

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 1:45 pm 
Аватар

Кой е казал, че някой ги е набрал от това дърво (което не се знае дали е истинско или просто теория)?
Аз само предполагам, че ако съществува, сигурно е на Рафтел.
А дори и да не е там, а където и да било (ако съществува естествено), може просто плодовете да си "узряват", след което да падат от него в океана и така, носени от течението, да се разпръснат из целия свят.

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 2:18 pm 
Аватар

^ Да взема да си изложа и моята хипотеза около "плъзването на плодчетата из света" и "дървото".
АКО на остров Рафтел наистина съществува дърво, по клоните на което виреят дяволските плодове, то:
1. Шансът хората на Гол Д. Роджър да са го открили е повече от голям
2. Обикновено пиратите, след като намерят някакво съкровище, чертаят карта и поставят хиксче, което да обозначава мястото, където се намира златото, иначе повторното му намиране би било невъзможно, освен ако по дело на случайността някой се окаже в точния момент на правилното място и без да иска се докосне до келепира.
3. Пиратите обичат да възпяват откритото богатство и често в екипажите им има предатели. (Позовавам се на факта, че все пак един автор, за да започне да пише история, въртяща се около пирати, трябва много добре да се запознае със самата пиратска концепция.)
Всички тези неща, взети заедно, не изключват възможността, след като Гол Д. е достигнал острова, някои от "доверените" му хора да са се върнали обратно на острова, да са взели една огромна част от плодовете и да са започнали тяхното разпространяване. Също така не изключвам шанса упоменатите пирати да са двойни агенти и да работят за Вегапънк и военноморските сили. Все пак лудият учен има хиляди разработки и материали около дяволските плодове. Единственият начин да се сдобие с толкова много познания за качествата на плодовете е като внимателно изследва солидно количество. (Само че досега нито сме видели, нито сме чули някой да притежава трезор с такива.) От друга страна обаче, Гол Д. Роджър, доколкото разбираме от казаното за него, е човек на честта и внимателно подбира другарите си. Така че също не е изключено в екипажа му да няма предатели. Думите му обаче "всичко оставих на онова място" изключват първата точка и именно тук се навлиза в странен парадокс. Теорията ми относно речта му е следната: съществува дърво, но са го изместили на "онова място", или преди да достигнат острова са открили "дървото", изровили са го и са го преместили на Рафтел, или мястото е самият остров Рафтел.

П.С. От онези дни ми се завъртя в главата и една друга теория. Тя е в известен смисъл свързана с пчеличките. Пчелата майка ражда пчели обаче всичките са мъжлета. Но идва онзи момент, в който се ражда царицата, след известно време тя се откъсва от кошера и започва да търси своя територия. Така че какъв е шансът, ако въобще има дърво, то да ражда единствен по рода си плод, който да полага началото на следващо такова? И в момента Вегапънк да си е направил цял разсадник ~.~ Funny, huh?

П.С.2. В изграждането на One Piece Ода използва много фолклорни елементи - видяхме Ноевия ковчег, превъплъщението на Посейден, летящ остров, така че не е изключено авторът да свърже по-натам плодчетата с ябълките на Хесперидите ~.~ Допълнително, че в митологията Хесперидите се свързват и с морето.

П.С.3. Ето и нещо интересно, което прочетох в уикипедия преди време: "Според друг мит египетския цар Бусарид намислил да отвлече прекрасните Хеспериди и наел за това пирати. Разбойниците нападнали Хесперидите в градината им"

Последна промяна SonGoku на Пон Мар 04, 2013 8:56 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 3:21 pm 
Аватар

Интересно мислене. Харесва ми частта, свързана с митологията. А колкото до самото дърво... Да, Роджър казва, че е оставил всичко на онова място, но дори и дървото да не е било на Рафтел, не ми се вярва да са го "пресадили" там. Причина: златният понегриф, който се намира на Скайпия и на който Роджър се беше подписал. Златен е, ценен е, Ропджър и пиратите му са го открили, но не са го взели, следователно е наистина малко вероятно да изкоренят дърво и да си го вземат, защото им е харесало.
Това са предателствата сред пиратите е истина... за реалния свят. Смисъл, наистина са си такива, всеки гледа за собственото си добро, но погледнато реално в One Piece не съм срещнал такова нещо. Всички пирати са верни на капитаните си. Дори и Гин от екипажа на Дон Крийг, макар и да му се опълчи, му остана верен до смъртта си. Наистина, в много случаи тази вярност към капитаните се дължи на страхопочитание, но точно в екипажа на Краля на пиратите да е имало предатели... не ми се вярва.

ПП.: Сега ме озари една мисъл. Може би все пак е имало предател (или поне след смъртта на Роджър и разпускането на екипажа) и този предател да е Вегапънк? :o Досега не са го показвали, нито знаем много за него. Знаем само, че е учен (вероятно най-добрия), който е отговорен за почти всички (или поне най-важните) открития на света. Някак си има логика да е бил в екипажа на Краля, защото те са стигнали до сами якрай, минали са през къде ли не, видели са какво ли не, така че... След разпадането на екипажа, Вегапънк подбуден от желание за знания и открития отива във Флота и започва стабилни проучвания.
ПП.2: Само не знам дали е бил толкова активен и по времето на Роджър :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 8:05 pm 
Аватар

VastoLorde96 написа:

ПП.: Сега ме озари една мисъл.

И мен, баш същата :lol: Като четях поста на SonGoku в главата ми светна една огромна мигаща лампичка - ВЕГАПЪНК В ЕКИПАЖА НА ГОЛ Д РОДЖЪР :lol:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 04, 2013 10:10 pm 
Аватар

:wave: Значи идеята ми все пак не е чак толкова налудничава! :D

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 42 от 50 [ 740 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 50  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]