Дата и час: Пет Мар 14, 2025 4:03 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 58 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кое аниме бихте гледали с майка си?
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 5:48 pm 
Аватар

Well, bluntly said, всички знаем, че родителите ви мислят аниметата за "(китайски) детски". [патос]И сигурно някои от вас са прекарали неуморни години в пот, кръв и сълзи с обяснения, че аниметата не са детски.[/патос]
Кои анимета бихте искали да гледате/смятате, че можете да гледате с родителите си? Или изобщо със семейството си (пр. братя, сестри, братовчеди). Защо смятате, че те ще им се харесат? Какъв подход бихте използвали?

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

Заглавие: Re: Кое аниме бихте гледали с майка си?
МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 6:29 pm 
Аватар

Цитат:
Кое аниме бихте гледали с майка си?

Няма такова животно :mrgreen:

Иначе един братчед си падаше по пирати, като по-малък. С него бих гледал One Piece

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 6:46 pm 
Аватар

Ми що не преименуваш темата на "Кое аниме бихте гледали с някой от родителите си?"?

Сега по темата - баща ми е кауза пердута...той освен от футбол и май от документални филми за физика на елементарните частици, от друга телевизия не се интересува интензивно.

Майка ми.
Аз изпортих възможностите си при нея, защото я мъчих все със заглавия, които не са в интересите и...но и тогава изборът беше мизерен - Akira на VHS-ска и Sailor Moon на немски по кабелната телевизия.
1. Ако можех да почна отначало, подходът ми би бил да я зарибя с някаква нейна любима тема:
mystery, detective, comedy (но не ученически или шоненски простотии), supernatural, historical, fantasy и sci-fi (но сериозен, а не експлозии които се чуват по-добре в космоса...)
Освен това си пада по красива графика и избягва всякакви там сюрреализми (каквито пък аз обичам).
2. Бих заобикалял омразните и теми - action, psycho drama, секс и хомосексуализъм (да бе, имало жена която не си пада по педали...и дори ми е майка...или пък се преструва...).
Друго което мрази (и не мога да я виня) е j-pop.
Естествено бих избягвал заглавия съдържащи много фенсървис предназначен за мъже...но в случая на майка ми бих избягвал и фенсървис също и фенсървис за жени.
3. Бих търсил заглавия с по-универсални послания, а не някакви добри, но фрашкани с нърдски референции анимета, като да кажем Steins;Gate.
4. Бих търсил заглавия с превод на езици, които познава. Обаче качествен превод. Да ме извиняват българските фенсъбъри, но съм срещал големи отклонения. Има и добре преведени заглавия, но по правило не са неща, които биха заинтересували една възрастна дама.
Тук аз имам късмет, че майка ми разбира руски. "Братушките" имат много качествени аниме преводи.

Ето един кратък списък, който ако имаше възможност щях да предложа на майка ми:

Akira (опитах навремето, но качеството беше зле, а преводът отвратителен)
Angel's Egg
Area 88 (TV)
Baccano
Black Blood Brothers
Black Lagoon (да, против някои от горните принципи е, но те са по-скоро guidelines)
Blood: The Last Vampire OVA (без ТВ шитовете)
Cowboy Bebop (с това я мъчих при английски субтитри и мой симултанен превод...беше се нахайпила много, но не и хареса края...май това беше последната капка...)
Danshi Koukousei no Nichijou (мисля, че ще го разбере)
Darker than Black (отвратителен български дублаж по TV 7 и Super 7...не ми хвана вяра, че е хубаво)
Detective Conan (всъщност тя хареса няколко епизода въпреки немския дублаж...по AXN го излъчваха с добри субтитри, но в лошо време)
Fireball, Fireball Charming (май го хареса с руски субтитри)
Full Metal Panic TSR (не и другите сезони)
Ghost Hunt
Ghost in the Shell all
Gosick (ако може да преглътне някои от простотиите)
Lupin III: Cagliostro no Shiro
Macross Zero (и хареса...въпреки, че пак превеждах от английски субтитри)
Memories (не и хареса...преводът беше български дублаж...но май не заради него)
Monster
Nodame Cantabile
Ouritsu Uchuugun: Honneamise no Tsubasa
Planetes
Sword of the Stranger
Vampire Hunter D: Bloodlust

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 6:49 pm 
Аватар

Не мисля, че някога майка ми ще седне да гледа заедно с мен някое аниме, и все пак ако трябва да избирам аниме сигурно ще е Clannad или др. аниме с подобем жанр.
А иначе мен брат ми ме запали по аниметата, като малки често гледахме Dragonball заедно. Аз от своя страна зарибих братовчед ми. :mrgreen: Последно заедно с него гледахме Bleach. :rocknroll:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 6:57 pm 
Аватар

velush написа:
Ми що не преименуваш темата на "Кое аниме бихте гледали с някой от родителите си?"

Щото, момко, естествено тази тема е единствено за моите бенефити (не исках да издавам толкова рано истинските си мотиви, но ти разкривам намеренията си от благодарност за изчерпателния пост) и си търся материал да brainwash-вам майка ми, т.е. смятам най-безсрамно да крада идеи от теб и от останалите след теб. Тъй като има хора, които не четат първия пост и се ориентират само по заглавието и това също е част от пъкления ми план. А освен това няма да я преименувам, защото
velush написа:
баща ми е кауза пердута

И все пак, за да не е прекалено безочливо, реших да питам и с другите си роднини какво биха гледали хората. Може пък на някои бащите им са по-open minded.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 7:21 pm 
Аватар

ПП
Споменавал съм и друг път, че с една позната сме anime nakama и редовно гледаме най-различни заглавия, та ако мога да присламча и нея към списъка под предлог "аниме, което бихте гледали с малко по-възрастна от вас жена" :lol: :lol: :lol: .

За разлика от майка ми, тя си пада и по action, брутализми, horror, несериозни sci-fi/fantasy...пак не харесва хомосексуализма, но пък не я отблъскват panty shot-овете и boing-ите :lol: а освен това яма проблем с руския.

Ето тези неща и харесаха докато ги гледахме:

Psycho-Pass
Uchuu Senkan Yamato 2199

Akira
Appleseed
Appleseed Saga Ex Machina
Aquarion Evol
Baccano
Bastard
Black Blood Brothers
Black Lagoon
Bounen no Xamdou
Cowboy Bebop
Darker than Black all
Druaga no Tou (за мой ужас...от един момент нататък си го гледаше сама...)
Final Fantasy VII: Advent Children
Full Metal Panic all
Ghost Hunt
Ghost in the Shell all
Gosick
InuYasha all
Jin-Roh: The Wolf Brigade
Juubee Ninpuuchou
Kurokami
Level E
Macross Frontier
Macross Zero
Mardock Scramble: The First Compression (втория филм си го изгледа сама)
Mobile Suit Gundam 00 all
Monster
Needless
Nurarihyon no Mago 1 (но не се впечатли...та по-скоро не е за този списък)
Project BLUE Chikyuu SOS
Seikimatsu Occult Gakuin
Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles
Sousei no Aquarion
Steins;Gate
Sword Art Online (за мой ужас го хареса много...и трябваше да трая BG субтитрите :lol: ...и да обяснявам...примерно, че пише патч, но героите казват upgrade, каква е разликата...и разни RPG термини...)
Sword of the Stranger
Tengen Toppa Gurren Lagann
Tiger & Bunny
Toaru Majutsu no Index 1-2
Toaru Kagaku no Railgun
Trigun: Badlands Rumble
Vampire Hunter D
Vampire Hunter D: Bloodlust
Vandread
Venus Wars
Wicked City
Zone of the Enders: Idolo
Zone of the Enders: Dolores, I

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 7:27 pm 
Аватар

Моят баща е същият. Ще гледа Гранада-Майорка, ама нема 20 минути да отдели, поне да види какво е аниме.

Майка ми... Не съм и предлагал да гледа, но ако го направя, може би ще е някоя любовна драма, но не от тези с 15-годишните герои. Бих избегнал всякакъв фенсървиз, откачени фентъзита, екшъни, спортни, училищни комедии и т.н. Кървища също. Примерно Elfen Lied, Kuroko no Basket, Fairy Tail, One Piece, Hunter x Hunter, Another (само за пример ги давам, че първи ми изникнаха на ума) никога не бих и пуснал. А пък за цицории от сорта на Ikkitousen - no chance.

Но всичко си опира и до характер. Идеи и да вземеш, не се знае дали ще допаднат на твоята майка. Затова най-добрият вариант е да се консултираш с нея какво точно иска. Аз лично (ако въобще някога реша да го направя) бих направил така.

Последна промяна Anubiss на Сря Яну 30, 2013 7:32 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 7:29 pm 
Аватар
TokiSubs

velush написа:
Needless

Тая боза пък как сте я гледали?

Преди години пуснах на майка ми да гледа School Days(не знам защо съм бил решил него да гледа като първо аниме :lol: ) и не го хареса. :lol:

Тия дни ще се опитам да пробутам Berserk на чичо ми. Той ми се вижда по-склонен да гледа такива неща, понеже го зарибих с корейски сериали. :lol:

Edit: In case you wonder... сега забелязах, че говориш за тази твоя приятелка, а не за майка си. :lol:

Последна промяна svenxxx на Сря Яну 30, 2013 7:35 pm, променена общо 2 пъти

Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 7:32 pm 
Аватар

По-рано днес видях темата и по-късно се чух с майка и я бъзикнах, колко анимета съм я накарала да изгледа =))

Ами помня, че гледахме заедно Hunter x hunter 1999, Hikaru no go, Glass mask, Great techer onizuka, Kenshin, One Piece (do ~110), Kuragehime, ... Тия се сещам. Следващият път може да попитам майка, че да ми припомни, защото ги бяхме броили по едно време и бяха излезли към 20 XD

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 7:44 pm 
Аватар

svenxxx
Цитат:
Тая боза пък как сте я гледали?

Явно не сме я взели толкова на сериозно, колкото ти :lol:.
Че е боза, боза е, но си имаше големи ебавки със стандартните конвенциите в шоненските тупалки (префърцунени речи, система на битките, комичен фенсървис и пр.)...както и просто тупалки :lol: .

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 7:57 pm 
Аватар

velush написа:
ако мога да присламча и нея към списъка

НЕ! :P

Имам предвид, че има неща, които би показал на приятелката си, но не би ги показал на майка си, нали?
Иначе темата ще е просто "Кои анимета искате да гледате със сенпаите си"

Аз примерно не бих заставила майка си да гледа някаква endless сапунка (пуснах й Monster и тя още на 9тия епизод попита колко остава докрая). Иначе бих й показала Detective Conan. И изобщо неща по които си пада: steampunk, детективски и заплетени истории, нещо с obvious хумор, а не subtle references.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 8:11 pm 
Аватар

Доста сейнени, ммм...А с братята ми гледам някакви шоуненчета, ечита хд

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 10:55 pm 
Аватар

С майка си съм гледал единствено Rental magica и тя го хареса. Със сестра ми нямам грижи, тя гледа всичко, което и аз, че даже и отгоре, стига да има възможност. :baby:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 10:58 pm 
Аватар

This is madness!

ded forum and you know it
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 30, 2013 11:07 pm 
Аватар

Интересна тема. :lol:

Първия спомен за гледане на нещо с майка ми и баща ми, беше още като даваха ПОКЕМОН по нова-тв. Помня как всяка сутрин ставах и чаках да почне епизод. :rocknroll: Тогава съм бил на 6-7 години, та е нормално родителите да оставят детето си да гледа нещо което иска за онова време.

Друг, по-пресен спомен който изниква в главата ми е когато даваха Наруто по ТВ-то, докато вечеряхме те пак ме търпяха и все пак не мисля, че им е било чак толкова досадно.

Преди година и половина - две успях с малко мъки да накарам майка ми да гледа Fullmetal Alchemist Brotherhood защото знаех, че ще й хареса. Мисля, че за две седмици максимум го изгледа (дори по-бързо то мен. :lol: ) И накрая не остана разочарована, идеята и историята за двамата брата й хареса, както и опенингите и ендингите.

Също когато даваха филмите на студио Ghibli по ТВ7 аз ня бях гледал повечето от филмите и майка ми със мен ги подкара. :lol: Помня, че остана доволна.

Сетих се, че когато бях 4-ти, 5-ти или 6-ти клас с баща ми всеки ден гледахме Тайнствените златни градове - много стойностно аниме.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 58 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]