Дата и час: Съб Фев 15, 2025 8:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Seirei no Moribito (пролет 2007)
МнениеПубликувано на: Съб Фев 17, 2007 8:21 pm 
Аватар

Изображение
AniDB ANN
Title: Seirei no Moribito \ 精霊の守り人
English: Moribito: Guardian of the Spirit
Genre: Action, Adventure, Fantasy, Parallel Universe, Seinen
Type: TV Series
Episodes: 26
Year: 07.04.2007 till 29.09.2007
Producers: Uehashi Nahoko, Kamiyama Kenji, Kawai Kenji, Production I.G
URL: http://www.moribito.com/

Веднъж на всеки 100 години, водна фея поставя яйце на един човек и после този човек се превръща в пазача на феите. Този път честта се пада на Чагуму, вторият принц от новото кралство Його.Животът на Чагими не е лесен. Кралят го намира за неудобен и смята да го убие. Резултатът от това е, че кралицата моли жената боец Валса (май на картинката) да защитава Чагуму. Освен това няква извънземна форма на живот постоянно се опитва да го убие заради яйцето, което му е оставено от водната фея.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 1:43 pm 
Аватар

Lol, още Февруари месец някой бил пуснал тема за анимето. Добре, че има търсачка. :lol:

Според инфото в AniDB анимето ще бъде 26 епизода. Първи епизод вече е субнат от Anime-Kraze. Дали ще си заслужава гледането ще се разбере след още един-два епизода. Засега аз поне се колебая. Историята може да се окаже интересна, но ще видим...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 2:47 pm 
Аватар

ей, като по 4асовник. то4но то4их зъби за нещо подобно :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 3:04 pm 
Аватар

блах нещо мноого мяса на фейри тейл...
Абе може ако не е няква боза...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 3:50 pm 
Аватар

Веднъж на всеки 100 години, водна фея поставя яйце на един човек
Цитат:

Ъъъъ.... къде му го поставя това яйце:V)?

Иначе звучи банално, но пък картинката е интересна...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 10, 2007 9:22 pm 
Аватар

Видях опънинга и трейлъра - наистина показват страхотен арт (специално този тип на рисуване на персонажите много ми допада), анимацията е на много високо ниво, и историята изглежда интересна... ще го следя с интерес.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 11, 2007 4:06 pm 
Аватар

Вчера изгледах първи епизод. Допадна ми. :) Ще го следя пък ще видим как ще се развие. Монолозите на героинята тип "главна героиня в латино сага" са ми малко странни, но ще свикна сигурно. Абе готинко. :D

Претенциозност до дупка му е цаката, казвам претенциозно претендирайки за претенциите си.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 9:39 pm 
Аватар

Добро си е ма малко комент по негу.Като цяло е наистина добро и ми е интересно кво ще ставаа.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 9:47 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Това е, както и преди казах - доста по-добро, отколкото ревюто му може да бъде :) Бекграунд анимацията троши! Може да скипва фреймове, но хората са си пипали внимателно! Мн съм доволен. Главната героиня също кефи повече от нормален човек иии дано успее да го защитава, макар не виждам до кога ще трае това. В сми - трябва да го защитава цял живот или какво? Ако няма шанс да се върне на трона, цял живот да бъде преследван залудо .. не виждам бъдещето на това аниме, но въпреки това историята ме кефи и вярвам, че ще се доразвие. Само дето трудно се навивам да го гледам :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 11:44 pm 
Аватар

1ви еп ме израдва и ще си го следя упорито^^ Ееееех, има мацка с оръжие (засилих се да пиша меч, ама се сетих, че е копие :lol: ) Да видим нататъка как ще продължи, ама дано не се окаже някаква боза де :roll:

Ich und du...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 13, 2007 10:59 am 
Аватар

първия еп много ми хареса, много добра анимация
колкото до историята, тепърва ще видим как ще се погаждат Чугун и мацката

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 13, 2007 9:20 pm 
Аватар

Зарадвах се на първи еп ... едно че е old style в смисъл едновремешни работи ... анимацията е доста приятна ... пък и мацката е с характер! Тепърва ще се разбере защо и се налага да си изкупва дълга и тем подобни ... а хлапето ужасно ми прилича на момиченце ... сигурно като го пострижат ще влезе в правия път :lol: Усещам че горката женица ще има проблеми с капризите на разглезена царска особа :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 14, 2007 2:09 pm 
Аватар

Чаках го с голямо нетърпение.Оказа се че не е имало смисъл.Нито анимацията беше чак толкова качествена като в трейлъра, нито пък имаше някакъв елемент, който да ме грабне и да компенсира за лейм плот-а :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 15, 2007 10:54 am 
Аватар

Леле снощи го изгледах този 1-ви епизоди, има ли го събнато на английски ? Аз си го намерих с италиански субтитри и така го гледах, но така или иначе знам италиански по-добре от английски.
Впечатления:
- Анимация - Страхотна като цяло, а от Бибоп насам не съм виждала бекграунда да се движи целия, статичните сцени, които са характерни за почти всички анимета ги няма и тук виждаме как всички хора правят нещо. Движенията много добре са направени, доста по-плавни и истински изглеждат.
- Дизайн на героите - много приятен, на мен специално ми е един от любимите.
- Дизайн на бекграунда - тука са се постарали наистина много, от сцената с нивите с ориз, до завивките на имераторското ложе... много интересно беше нарисувана и водата, иии хората изглеждат наистина с мокри коси като излязоха от нея!!!
- История - според мен ще е доста интересна, поне в първия епизод станаха някои заинтригуващи неща.
- Герои - главната героиня е страхотно жива - почти като истинска, безскрупулна, силна, умела, говори каквото мисли. Момченцето ме уби с тоя заповеднически тон, как го бяха направили не е истина, точно каквото би бил един малък принц.
Атмосфера - бях тотално погълната от това което виждах на екрана, така че не знам какво друго да кажа освен, че и атмосферата са я направили леко приказна (все пак е фентъзи), сякаш нещо тежи във въздуха, но повечето хора си живеят нормалния живот и са доволни от него. Целият дизайн е много добре подбран и я създава точно такава - все едно гледаш преразказана някаква легенда от минали времена.

Цялостна оценка до момента - 10/10. Ще го следя това аниме, отдавна не съм гледала нещо толкова качествено.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 24, 2007 3:32 am 
Аватар

3 епизода му излезнаха вече.

Лейм плот? То щото тоя сезон някакви сценарни шедьоври само се появяват, мани мани...

Да, къде-къде по-смислено е да гледаш (уж)moe персонажи дето освен да ходят на училище, където по половин час си говорят как се яде храна; разни ъндеди с вид на тийнки, дето ритат електрически уреди, страхуват от слънчева светлина и се спасяват от някви 'куул' индивиди разхождащи се с goth-loli-та; РОБОТИ С ДРИЛОВЕ ДЕТО СЕ ЮНАЙТВАТ С ДРУГИ КАТО ПРОСТО ЗЕ ЗАБУЧВАТ ОТГОРЕ; някви полу-мацки полу-демони гледат мръсно със сребърни очи и са много уж непукисти, а всъщност са некви яко емо и събират разни боклуци по пъти и са яко tsundere към тия боклуци, и се убиват една друга като им изтече срока на годност(при това от най-близките им приятели най-често. Нали сте яко безчувствени, бе??? Приятелство? GTFO); някакви женскоподобни пичове дето се тако'ат с майка си(не че тя има нещу против, д**ба загорелия milf д**а), и са некви много мощни май, живеят в некви храмове с некви кифли, дето и те некви магийки праскат в някакви абсолютно РАНДЪМ моменти се пауър-ъпват и се трепят една друга, май и те незнаейки защо(явно заради некви спомени, които също са на рандъм принцип)... Дори няма да коментирам наноха и прочее.

Не че хейтя тия анимета, на които им описах сюжетите по-ясно отколкото и те ги представят, напротив - приятно изненадан съм от повечето от тях, и ги следя, което въобще не бях очаквал тая година. Просто 98% от аниметата изобщо са с абсурдни, изсмукани от пръстите сюжети. Аниме и добър сюжет - ХА. Всъщност това аниме с тоя простичък, но поне логичен донякъде и смислен сюжет внася малко разнообразие, ако не друго.

След тоя рант към аниметата изобщо да си продължа към анимето... Което ме изненадва с липсата на дразнещи неща. Шотата, дето се мъкне с главната героиня, въобще не е такава досадна и ревлива и сдухана като едни други шоти дето се мъкнат с главните героини тоя сезон(а и въобще). Анимацията е екстра(production IG), в трети епизод екшъна е почти на ниво на някое пълнометражно аниме. Героите са си екстра и като дизайн и всичко. Липсват патетичните диалози, монолози и въобще всякакви други лози. Хората си говорят съвсем нормално, а не като герои от пиеса на някой нефелен шекспир-уанаби. Бе въобще екстра си е.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]