Дата и час: Пет Яну 31, 2025 8:55 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 11 от 11 [ 161 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ~ Seikimatsu Occult Gakuin (Лято 2010) ~
МнениеПубликувано на: Пет Окт 01, 2010 4:38 pm 
Аватар

Paint, rlzzz :lol:

Иначе явно не помниш добре моята теория за времето, особено специално за анимето. Там приемах времето, като безкрайна права от двете си страни без да има "пъти" на минаване, без и минало, бъдеще и настояще, а да го кажем с всичките си (наши) годишни точки по пътя. Принципно, ако приемем пътуването във времето и в "миналото" и в "бъдещето", от гледна точка на "настоящето", за възможно, то тогава това е може би най-логичното обяснение. В шести епизод в анимето, когато Мая вижда миналото на Бунмей има кратка сцена, когато майка му говори по телефона точно за поканата за училището, после се виждат извънземните и картината прекъсва. Както казах дават как му идва и идеята за пръчиците с идването му.

Иначе, да, то поста ми бил на тая страница(вече предишната наистина :lol: ), тцтц... Та ще обобщя. Използвай превода на имената и ги сложи в заглавията. Сега премисли епизодите... Не съдържа само някакъв странен вид пародия, ами и постоянно ни казва разни неща за връзката между хората, окултното и други неща. Но да, както казах, както и ти каза, много повече бих се изкефил на сериозен horror, като пак биха могли да постигнат целта.

Последна промяна djhot на Съб Окт 02, 2010 4:42 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 1:18 pm 
Аватар

Последният епизод ми хареса, както и анимето като цяло.
Арта беше много хубав, приятен за окото, плот-а не беше лош, OST-то също ми хареса.
9/10 от мен~ :vicious:

Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 1:54 pm 
Аватар

djhot написа:
много повече бих се изкефил на сериозен horror, като пак биха могли да постигнат целта

Бе и аз. Ама айде, да не е само хорър, ами да има и комедийни елементи, пак щеше да е интересно. Само дето май май са се целили към масовият зрител и са предпочели комедията. Не че е лошо, но поне един-два повечко хорър елемента нямаше да дойдат никак зле.

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 11:34 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Точно щото го помня подчертах и с картинка, че времевата линия е една и не-циклична ^^ Поне както аз го разбирам (и опитах да ти докажа). Ма как да е, това беше общо взето.

Иначе имената на героите ... това в маса анимета го има xD Кенши-чан с меча, Акума с дяволската си аура, Тенчи с вселенността си, Шинджи с вярата си, и т.н. Нещо като "името определя героя" си играят продуцентите от край време. Но имат и силата на канджитата да го правят. Аз не си представям ако на БГ трябваше да се кръщава герой примерно Божидар и героят да е изпратен в опаковка от Зевс xD Щеше да ми обезмисли толкова много неща, че искернно се радвам, че японския не ми е роден език... Така мога да си приемам комбинацията от звуци като имена без да се замислям за смисъла им. За това и избягвам да го правя xD

Макар, че от др. страна действително името определя човека и такава тема ще пусна някой ден в Пътя, ама не се е стигнало до там..
ПП: тази кратка дискусия по анимето някак ми оправдава гледането му доста повече. Хуу е да има 'ниме комюнити..

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 12:01 am 
Аватар

В смисъл щото обясняваше как Миказе успяла първия път и прочие... Иначе това за анимета мисля, че повечето го знаем, но тук както казах се обръща по-особено внимание на самите имена в заглавията и на използването им изцяло метафорично в самото. Но аз обичам да си измислям често неща дето не съществуват за някоя творба :lol: Но в случая уж има доказателства за т'ва...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 10:23 pm 
Аватар

Хммм... Изгледах анимето и последните няколко епизода ме "разбиха" оценката на анимето за мен скочи от 7/10 на 9/10. :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 08, 2011 10:55 am 
Аватар

Вчера загледах първите 4-ри епизода на Seikimatsu Occult Gakuin и адски ми хареса.
Дано продължи в този стил!

Аз го бях пропуснал защото има отвратителен misleading плакат - останах с впечатление за садо/мазо ечи комедия, а засега не е (не че главната героиня не съдира главният герой от бой :lol:).

ПП

Догледах го.
Явно епизоди 6-9 са mid-season writers crisis :lol: . Е, при Чупакабрите имаше една култова сцена.
Това, което не ми хареса в края беше, че яката мацката най-неочаквано се крашна точно по този идиот Бунмей. Това беше адски тъпо и нелогично...като толкова държаха да го "задомят", да го бяха уредили със заместник-директорката примерно (е в бъдещето, щеше да е прекалено дърта за него, обаче бели магии, вечна младост, това-онова :grin: ).
Иначе срещам много коментари (по други места), че краят не е логичен...за мен си беше. Ключът (енергията от срещата на Бунмей със себе си) трябваше да се използва, а не да се премахва. Самата инвазия си беше вече уредена от Черната вещица - Бунмей не е причината за нея, а възможността тя да бъде прекратена.
Много хора пишат, че Бунмей бил победил извънземните с лъжица :shock: ...това не е вярно, той ги победи с телекинезата си и с енергията натрупана от срещата със себе си. Лъжицата просто му помогна да се фокусира. Според мен той потроши преминалите нашественици, излевитира до портала и там се взриви унищожавайки го.
Неспособността му до този момент да ползва телекинеза го отдавам на психологически причини.
Time paradox-ът...ами то никъде изрично не се казва, че при телепортация във времето не се създава паралелен свят. Т.е. № 6 и малкият Бунмей може да са от различни светове. Проблемът е в бащата на Мая и останалите бунтовници - те не трябваше да имат спомени от другия свят, освен ако нямат Steins;Gate-нове в главите си :lol: :lol: :lol: .

Както и да е, последните 3 епизода малко поуравновесиха нещата. Общо взето приятно сериалче...но е на една стъпка от възможността да бъде нещо много по-яко.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 14, 2011 1:05 pm 
Аватар

Определено аниме, което направи пълен обрат в оценката ми.
Почнах го, гледах 2-3 епизода и бях готов вече да го дропя. Гледах още 2-3 епизода и стигнах до заключението, че е тъпо, но става за губевремка 6/10. Изгледах го до края и останах замаян. Тикнах му 8/10. :lol:

Ем какво да кажа...обичам анимета, които ме изненадват, а това го направи по много добър начин (въпреки че почна толкова мудно). Като се има в предвид, че не понасям "Magic" anime-та, много ми хареса към края, главно идеята и замисъла, не "битките" да ги наречем. Радвам се, че не го дропих, а и че имах достатъчно време да изтърпя до развръзката. :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Май 07, 2012 11:59 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Belgarion написа:
Burnx написа:
Чудех се да плача ли, да се смея ли. От 10 епизода окултни глупости анимето се превърна във Fairy Tail mage battles... Очаквах да го усерат накрая, но до такава степен не съм си и помислял. :shock:

С други думи е време да почна да го гледам? :mrgreen:

Пу, и това го бях забравил. Отлежавало ми е по дисковете от година и половина =)) Тъкмо изгледах 1ви еп. Не изглежда зле ;P

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2012 9:29 pm 
Аватар

Хора имам TZF релийс-а но субтитрите са на испански или там някъв си език.Трябват ми английски или Български субтитри.
Ако може само файловете ако не,линк към торрент!
Много благодарности!

МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2012 1:05 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Belgarion написа:
Пу, и това го бях забравил. Отлежавало ми е по дисковете от година и половина =)) Тъкмо изгледах 1ви еп. Не изглежда зле ;P

И тогава ми се видя яко тъпо и го отложих във времето. И сега макар и 8 месеца по-късно продължавам да мисля, че е недостойно да му отделям от ценното си внимание :shock: :lol:
Може би ще го оставя да до-отлежи още година.
В най-лошия случай ще го гледам до макс 3 години (толкова най-много съм разтягал аниме, лол) =))

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 11 от 11 [ 161 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]