Това аниме има много добър замисъл. Хареса ми как са го поставили в рамките на преход от война към мир.
Така има много хляб за завръзки в сюжета и конспирации....... портрета на обществото ми се стори много правдоподобен....
Като цяло, анимето беше много интересна смесица от сериозни и лежерни епизоди.
Харесаха ми дори и обикновените мисии на отделът, защото допринасяха за изграждане на образите на героите.
Самите герои имат много индивидуалност и пасват точно в картинката.
Докато стигнах 24 епизод вече ги бях обикнала всичките

Лейтанантката на моменти малко прекалява, но иначе още от самото начало стана ясно, че тя изнася развитието на историята. Роланд от 901, също ми се струва важен, но по-скоро от страната на изграждане на впечатления от травмите от войната и показване на връзката с тайните действия на управляващите на империята. Ама, ми се искаше да видим нещо повече за онзи син фенер и по какъв специфичен начин влияе на хората, които го носят..... но карай

може би това му беше и чарът - на кого му е притрябвала причина един от главните герой да трепе наред когато го носи........
Жалко, че не са успели да ни покажат как се развиват нещата нататък в анимето..... аз останах с чувството, че част от благородниците и военните от предишния режим още по време на войната са започнали своите "експерименти" към промяна (според мен и точно те са "Сребърното колело")...... експериментите вероятно се разпростират доста по-далече от "Невидимите 9"...... със сигурност медицинските експерименти с хора са били една част от всичките планове...... Само така и не можах да разбера в каква посока се опитват да променят страната - че малките играчи се контролират с идеята за власт и пари ясно, но останалите изглеждаха или така все едно просто се забавляват, или като да имат по-солиден план за бъдещо развитие

.......
Empire? Cold War? Technical superiority? Boost for the economy? Personal gains?
Предполагам, че мангата развива неотговорените въпроси.... жалко, че не мога да чета японски, по RAW-овете ми се струва, че
Хареса ми историята, че беше така политически настроена

Анимацията ми се стори горе-долу... имаше някои моменти, които ме дразнеха, но се преживяват

Опънинг песничката е страшно зарибяваща и си е точно на място
Като цяло си заслужава, с доста добър потенциал е.....ако някога направят продължение...... Но дори и без него, анимето е добро.
П.С. От нещата на Гонзо съм останала с три впечатления: или са добри; или имат потенциал, но той не е развит и края не струва; или имат сюжет, който въобще не мога да и ги оставям.

Но пък, като компания винаги са си верни на някое от тези три качества