Дата и час: Чет Фев 13, 2025 2:07 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:12 pm 
Аватар
The No-Goodnick

ей... обрисували некъв паметник голямата му работа, вижте ся да му се бяха изсрали публично докато ги снимат няколко национални телевизии разбирам да е станало нещо, ама...

хората където са го обрисували паметника най-вероятно просто констатират, че искат промяна... само където нито знаят защо я искат тази промяна, нито каква я искат да е тази промяна, нито какво-и-да-било... <- т'ва е ако са от нормалните по-тъпички хора в таз държава :lol:

ако са от по-умничките бих казал, че сигурно ще да е нещо като т'ва къде каза/написа ередж "страхотна гавра със зависимостта ни от САЩ в момента / зависимостта ни от СССР в миналото.", само къде в момента не виждам к'во толкова да сме по-зависими от САЩ колкото от Русия :lol: :lol:

и като цяло - някой просто си прави гавра, бахти, иска да привлече малко медийно внимание; избори идват, к'во-ли-там-не и още работи... ей го ся до 5-6 дена ще се разкрие кой го е направо, защо го е направил и т.н.т., и някоя партийка ще иска да си вдигне рейтинга така или пък неква нова партийка ще вземе да изскочи от нищото(малко ме съмнява т'ва xD);

просто: Изблик на желание за медийно внимание.

Профил  

Заглавие: Re: Неграмотен ли е Българина? А може би родоотстъпник?
МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:15 pm 
Аватар

sarfios написа:
...... Те Русия си мизерстват и да си заблуждават, че някой им вярва на надвишеното его!

Е нормалният руснак едва ли има надвишено его....пък и тях ги уважавам се пак си имат музей на Водката D:....

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:16 pm 
Аватар

dadaadda, шансовете са това да е направено от анархисти / националисти / някоя друга подобна група. От тяхна гледна точка в момента сме си зависими от САЩ :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 4:39 pm 
Аватар

Уникална пародия и ирония. Дори по-скоро си мисля че някакъв butt hurt националист би го нарпавил отколкото родоотстъпник, разбира се ако въобще са били от такова естество мотивите, което ме съмнява...

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 5:23 pm 
Аватар

erejnion написа:
Не виждам неграмотност тук, нито пък много родоотстъпничество.

Това може да се приеме по два начина за мен: от една страна като страхотна шега; и от друга като страхотна гавра със зависимостта ни от САЩ в момента / зависимостта ни от СССР в миналото. Къде го родоотстъпничеството?

съгласен

п.п.

дадада имаш ли представа в България един точно определен консул, на точно определена страна, с каква потресаващо голяма власт разполага ? По-голяма сигурно от собствената ни минжитур-мин-предател ...

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 5:33 pm 
Аватар

Защо бе, какво? Готино са ги направили, харесва ми.
Кой, защо, как, умен, тъп, неграмотен, грамотен, какво мисли, защо мисли така - не ме засяга.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 5:36 pm 
Аватар

По- скоро невероятен цинизъм, вандалщина и провокация.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 6:41 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Thaumaturgist написа:
Родоотстъпничеството е в това, че не защитаваме интересите си, не ценим и пазим историята си. Какво като имаме социалистически период? Нима той е зло? Такъв ли е начинът да се осмее едното влияние, ползвайки другото за фон? Никъде не виждам героизмът в това.
И, какви са тия простотии да се събори паметникът? Защо? Та той е парче от историята ни. Нима ще отречем така кои сме?

Много добре казано :)
Mantzikert, съвсем прав си... И точно в тази вандалщина е проблема...
За всички останали - умерено или радикално съгласни с тази постъпка - помислете, в коя друга държава ще позволят подобно нещо да се случи в цетъра на столицата им? А също, вие знаете ли, че от Америка настояват (цитирам) "малко по малко Левски да изчезва от учебниците по история"... Интересно... Защо ли? Не съм националист... Не съм социалист... Не съм анархист. Аз съм Българин и подобни неща ме притесняват. Смятам за важно да не забравяме историята си и да я пазим. Защото без нея сме празни - едно голямо нищо. Много лоши неща са ставали, истина е. Но да парадираме с някакво псевдо бунтарство, забавно за (но не и подкрепяно от!) останалия свят е смешно, меко казано.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 7:22 pm 
Аватар

Чакай, oversoul, какъв е проблема в случая всъщност?

1) Вандалщината над паметник без значение, останка от минала епоха, при това "вандалщина" с мярка, и донякъде със стил. И "вандалщина", която постига това, което иска, без всъщност да накърни историята ни, интересите ни и тн.

или

2) Там другите случайни и несвързани с горното неща: как Вашингтон искал Левски да изчезне от учебниците по история, как е важно да не забравяме историята си и тн?

Между другото, 100% има подобни неща, направени и на паметници в други държави. Сега ме мързи да търся примери, защото ми е останало само като далечен спомен и не помня нищо конкретно, но такива случаи има.

А и... паметниците не значат нищо, ако не ги свързваме с нещо. А точно този паметник не го свързвахме с руската армия, а със скейтърите до него. Сега, изрисуван, пак почваме да го свързваме с руската армия, припомняйки си първоначалното му значение. Сега идва моя ред да те питам: не си ли доволен, че го изрисуваха?

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 7:40 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

oversoul написа:
А също, вие знаете ли, че от Америка настояват (цитирам) "малко по малко Левски да изчезва от учебниците по история"...

Wait...

WTF? Изображение

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 9:55 pm 
Аватар

oversoul като цитираш, трябва да даваш източник... не си го представям "Америка" да е отворила "уста" и да го е казала.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 10:04 pm 
Аватар

Не че нещо, ама:

"Неграмотен ли е БългаринЪТ?"

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 10:32 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
И на мен ми е интересно това за Левски, бихте ли предоставили източник?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 10:41 pm 
Аватар

Това за мен не е признак на неграмотност, родоотстъпничество или другите нелогични думи подбрани за заглавие.

Това за мен първо е гражданска позиция. Позиция, която медиите, мисля, неправилно отразяват. Това е позиция против гъзолизничеството на цялата ни нация. Винаги сме вървели след силните и винаги сме дишали прахта и неуспехите им.

На второ място това е изкуство. Направено е с умисъл, направено е с вкус, направено е със стил и чувство за хумор. 10 човека биха го направили за час при добра организация, но това което стои зад него дори и след изтриването му (което също не е твърде тежка задача) е една идея, запаметена от снимки и медии. Показва ни, че има дръзки и будни анонимни творци, които скандализират обществото. Тролове на ниво общество.

И докато телевизиите са най-достъпната медия след булшинството овцеподобни хора, то и те ще имат най-силно влияние за формиране на общественото мнение. Така и този акт бива линчуван като вандализъм и престъпление. Други гледни точки има, но те остават на заден план. Пропаганда в драгата ни демокрация. Когато новините не отразяват събитията, а налагат мнения, то ... there is something terribly wrong with this country, isn't there?

МнениеПубликувано на: Пон Юни 20, 2011 10:41 pm 
Аватар
Цар Алко

Vego написа:
И на мен ми е интересно това за Левски, бихте ли предоставили източник?

а бе пак в един от онези сатирични български сайтове, в които публикуват новини, че разни гърци разпънали плакат за спящите българи.

http://neverojatno.wordpress.com/2011/03/28/levski-3/

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 5 [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]