Дата и час: Пет Фев 07, 2025 10:18 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: < Shonen Central > General Discussions
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 3:44 pm 
Аватар

Такаа...
Това е тема за сравнения и обсъждания на shonen манги-не в смисъл да се обсъжда колко скучен е бил последния чаптър на <insert your favourite manga here> (за това си има теми за всяка манга),а да се обсъжда примерно колко красив е арта,но за това пък историята куца и тн. ,или пък колко повече действие име от <insert the manga you hate here> .
...Сега като гледам и на мен ми е малко трудно да го обясня точно.Общо взето обсъждане за силните и слабите страни на произволна манга,а не за дълбокия смисъл на page 13 от последния чаптър на гореспоменатата <favourite manga>
Като най-близка подобна тема в Аниме раздела мога да посоча тази. За разлика от нея обаче,това е тема точно за обсъждания и дискусии.

Сега малко подробности за shonen мангата:
"Shonen - Момчешка манга, стил: action/adventure, и е предназначена за момчета от 8-18 години.Това определено е най-популярният стил и обикновено се характеризира със зрелищни битки. Манга от типа "DRAGON BALL Z", "YU-GI-OH!", и "YU-YU-HAKOSHO" попада в тази категория. Разбира се, нивото на насилие може да е предназначено за по-възрастни читатели. "
Thanks to Wazzaaa

А ако изобщо си нямате хабер от манга-какво правите в тази тема?!Първо се чете тази.

Ghostbuster разяснява накратко какво, аджеба, е шоунен в лудия отаку свят - Shōnen жанрът в манга света.

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 5:18 pm 
Аватар
Masaka?!

Оh, well... много отговори, много нещо...
Таа да дам малък boost, темата е доста обща, което означава, че малко неща могат да се категоризират кат офтопик, може да си спамите наволя и без това раздела има нужда от малко активност! Може да пишете за всичко свързано със шонените /и не само/. Ако мернете някое хубаво ново заглавие да споделите, абе въобще всичко.

:!: Също така спойлери по принцип няма да се маркират освен ако не е нещо супер фрапиращо; пример за допустим спойлер - "Учиха Мадара" дето го споменава Киюби.

Може да си спретнем и флейм двубойче :twisted:, Naruto, Bleach, HxH, etc. vs One Piece; резултата ще е ясен, но все пак... :P

Всъщност OP изпозлва почти същите похвати като другите мангил ето - дядото на Лъфи се оказа изведнъж важна клечка, също така и баща му, но някакси начина, по който се поднася това инфо е различен. Пък и Ода ги запланува нещата с месеци назад, това за дядката може да се усети още от прототипа на OP...
*cough* за разлика от бащата на един друг шонен герой *cough*

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 6:47 pm 
Аватар

Бе boost-a си е хубаво нещо, но както каза темата е доста обща, а ние не влизаме много-много в Yaoi темата, та нямаме кой знае колко голям опит :) .

По повод двубойчето-не бъди много сигурен, защото както се оказа в едни коледни битки :D ОП геройте отпаднаха рано-рано и то само Лъфи има щастието да се изправи срещу достоен (ако това е възможно предвид, че все пак говорим за Негово Височество the future Pirate king :twisted: ) противник - Ичиго и загуби (тези хора, какво по дяволите са си мислили като са гласували!!!).

Цитат:
*cough* за разлика от бащата на един друг шонен герой *cough*
Струва ми се, че с теб бихме могли да си организареме един За/Против Bleach двубой :lol: . Не те кефи нещо Белината! Shame on you :!: Направо не знам как си устоял на His Coolness Byakuya-sama :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:04 pm 
Аватар

То пък Byakuya големия coolness има,произволен arrancar ме кефи повече :roll:
Всъщност в момента не мога да се сетя за шонен,в който някой от родителите на главен герой да не е някакъв юбер-важен/силен character.И обикновено е бащата.Защо,по другите?!Защо някой няма супер-героична майка,която да го спаси точно преди да го обезглавят?
Срещу ОР няма да говоря защото ми направи прекалено добро впечатление.Това не означава че няма да си защитавам мозъчните дъвки-Bleach,Naruto,etc.
ПП-То и аз Yaoi темата не я посещавам,просто бях отбелязал,че я има,да не се засили някой да прави :whistle:

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:04 pm 
Аватар
Masaka?!

Кой загуби - Ичиго или Лъфи; тия двубои са леко малоумни, но мноо ясно, че Ичиго ще бие - има меч и за едно мигване време минава 1 километър :?
Зоро е отпаднал - неееееееееееееееееееееееееееееее!!111111

На Блийч това му е проблема, няма хореография на битките и контриране на уменията, а само сила на удара и скорост на удара. С различните soul slayer-и можеше да стане доста интересно, един да е силен срещу друг тип, ала бала... а те го обърнаха на кой е по-бърз и кой има повече реятсу. Дори маската на Ичиго не прави нищо, само става по-бърз? и по-силен.
Това, че Аранкарите спират мечове само с ръце... wtf, това е меч, мечовете режат, не ме интересува какво им е оправданието, не го приемам! :lol: Ичиго без маска - не може да реже, Ичиго с маска - може... дъъъ...

Белината ме кефи заради арта основно, пък и е разтоварващо, засега не съм се дразнил на нея; виж - Наруто дето пропиляха цял арк от 20тина глави за нищо.. argh!! Мри ф кофи, Кишимото!

Молба - може ли някой да ми намери всички светни страници на [manga-rain] групата дето превежда Bleach? Или въобще всякакъв готин цветен арт става :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:12 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

В bleach я има Yoruichi ^^ В Наруто я няма Yoruichi :roll:

Това мнение ще го оставя само ако ми намериш хентай доужинши с нея! :lol:
Какво имам предвид:
Изображение

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:16 pm 
Аватар

Ако под тоя арк се разбира Kakashi Gaiden-а:аз не му викам нищо на създаването на най-badass героя в цялата манга а.к.а. Copy Ninja Kakashi(защо все като тръгна да сравнявам Какаши с някого и в главата ми изниква Урахара?)
Morridin на каква хореография се надяваш при такава скорост?В Naruto поне напоследък ги вкараха в действие всичките ninja gadgets,вече не ги ползват само за украшения(а scroll-овете ги ползват и в някои хентай картинки,ама тва е друг въпрос).
За цветния арт на Bleach-Fan Art ако ти върши работа-всички Bleach сайтове са пълни.А за цветните страници от самата манга-освен да ги разгледам и извадя докато още ми е цялата на харда.
Колкото до soul cutter-ите - поне противоположните да са по-силни един срещу друг,баси!Примерно earth based>water based>fire based.

В Naruto няма Yoruichi-има Tsunade.

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:20 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Dark Cloud написа:
В Naruto няма Yoruichi-има Tsunade.

Именно! Няква бабичка там :roll:
Мори не си казал не съм ти пратил бре ^^ Тъкмо имам тука един-два. Ся ша ти ги пратя по скайпа.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:25 pm 
Аватар

Е,ако опира до младост има само Куренай и Анко.А,да, и Дейдара за господата със съответните наклонности :lol:

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:30 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Анко е супер яка кака наистина ама се появява само за няколко страници е*аси :? То направо си е грехота. Те изобщо трябваше да махнат това пишлеме Сасуке и да сложат Анко на негово място :roll:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:31 pm 
Аватар
Masaka?!

Цитат:
Ако под тоя арк се разбира Kakashi Gaiden-а

Имах предвид "Save Sasuke" от втората част, намериха го, появи се, удари една техника, не ползва обаче 'онова другото житцу', което е нещо като 'онова житцу' ама не съвсем и си тръгна. А Наруто зарева... е как да не я обичам тая манга.

Yoruichi > Tsunade; ясно защо... :Р
Кишимото е педал и тотално заряза Анко обаче...
Както и Кубо Тите заряза Натс'ки-чан...

Не искам някакъв арт просто. Общо взето търся нещата на stfun. Виж примера в поста на Сафиир. ;) Или това, мноо ме радва, въпреки, че не ползва сложни светло-сенки и прочее...
Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:36 pm 
Аватар

Че що да няма готина хореография Bleach? Това за Ичиго си е така, но виж битките в СС много ме кефиха, особено тези с капитаните. А битката между Йороичи и Сой Фон (май така и беше името) беше култова-Йороичи в близък план :love: За soul cutter-ите аз пък не се кефя много-много на "един тип срещу друг тип" битките. Много се издразних като в Наруто се появиха, макар че там е по-разбираемо, предвид че атаките им се базират на природните елементи.

В Наруто са вкарали всичките ninja gadgets? Кой ги ползва? Само Шикамару и Наруто са новите, които се занимават с тях да не говорим, че Наруто го вкарвам в тази бройка само заради новата му техника. Вярно може и да бъркам, защото Наруто го следя просто, защото го четох толкова дълго време и не искам да ми е отишло зян :lol: .

Общо взето не мога да се сетя за някоя манга, в която хореографията на битките да ме впечатлила адски много. Има го и момента, че не съм сигурен какво се разбира под хореография в мангата, все пак май там не може да пресъздаде, толкова добре динамиката на битката.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:49 pm 
Аватар

Култова е всяка битка със участието на Кенпачи-нечовек просто!Ако Ичиго не трябваше да го победи по сценарий Кенпачи щеше да го скъса в Soul Society.
Анко все още се надявам пак да я видя,я в някой back up team,който пристигне,я някъде другаде...
Ааа е този арк вярно че беше разочарование-Сасуке но ползва "онова" джутсу,както и Наруто,Сакура пък тая патка как не пукна още като застана между Chidori-то на Саске и Rasengan-а на Наруто на оня покрив.
Анко на мястото на Сасуке?Мнее,не е в това грешката на мангата.Виж,ако му беше по-голяма сестра може...
А къде е грешката?Ми в името е грешката-трябваше да се казва Sasuke мангата и Орочимару да е станал Youndaime.
В момента се боря с тегавия си нет да кача някои неща,като са готови ще ти дам линк да кажеш нещо подобно ли те интересува.Иначе общо взето като примерите са(че и тях ги ъплоуднах даже).

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 7:59 pm 
Аватар
Masaka?!

Е, тва беше единствения ръкопашен бой са...
Аз нямах предвид елементи като Dark Cloud; просто исках розовите цветчета да не са така злобно downgrade-нати примерно. Какъв е смисъла от тия атаки като всичко може да се убие със скорост...

Абе куная е опасен на теория поне - виж като Шика мента ония кунаи и тия от Акатски трябваше да ги dodge-нат; забележи - не останаха на 1 място да ги избегнат само с чакра надуване, нито пък се телепортираха зад Шика :lol: Всеки себеуважаващ се Bleach персонаж би избрал вторите два варианта :P

Само светата троица ли ще обсъждаме :lol: (Наруто, OP и Блийч)? Няма ли фенове на Dr.Gey Man; дори и Death Note е бил издаван от Шонен-джъмп като се замисля...

Иначе като арт:
Блийч>ОP>Наруто (дам, поставям OP преди Наруто)
История (драма, емоционален заряд, избягване на клишета, разгръщане на действието, всякви такива неща:
OP>>>>>>>>>>Наруто(бие с малко, абе заради първата арка)~>Блийч
Хумор:
OP>Блийч>Наруто;
Битки:
OP> хм, тук нз как да ги подредя, в Наруто се опитват да го искарат, че не зависи само от чакрата и нивото и въобще са по-сложни като замисъл, ама в Блийч лъхат толкова много на uber coolness...

ЕДИТ: ОМГ, афро скелет буржоа, който обича да пие чай, но също така си пада и хентай (щото пита Нами дали може да и скива гащичките)
Ето защо One Piece rules them all!
Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 27, 2007 8:36 pm 
Аватар
Модератор

Morridin това ли искаше? - http://www.sendspace.com/file/2321jr
Също и - http://stfun.deviantart.com/

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща