ДъГуудОлдТаймс
- има един куп герои, които не бяха показан в анимето, споменатият от Реалиста Skull Knight (гугълни го да видиш как изглежда), едно малко елфче Пук (тези двата са ключови), един Апостол (като тези дето изядоха Бандата на Ястреба, но сякаш над средното ниво) и един войн от непоказана страна, който последствие се включва на още няколко пъти в историята.
- реално първи епизод е продължението на последния (и в мангата е нещо подобно)
- след като бива "белязан" Гътс е под непрестанна атака от духове, чудовища, зли сили и апостоли. Дефакто той е ходеща храна за тях. След като се сдобива с Дагон слеъра си, благодарение на горното и без друго мрачната и тегава личност на Гътс, става направо хмм не се сещам за друга подходяща дума освен - брутален. Много много брутален.
- Гътс обикаля света, води своята малка лична война с апостолите и в последвалите арки информацията е толкова много, че не мога накратко да я опиша качествено
- събира се нещо като дружина, Гътс, една млада вещица с нейното елфче, Пук, едно хлапе, войн-девица от религиозен орден (лееееко куку), нейният ангел-хранител в лицето на млад войн-благородник и Каска, разбира се
- междувременно прегазват няколко култа, имбави апостоли и като цяло не скучаят
- а през това време Грифит от Божия ръка, "преживява" поредната трансформация и се връща обратно към света на живите, в плът и кръв.
Негови войници стават същите тези апостоли, които Гътс усърдно избива (поне тази част от тях, до която още не се е докопал). Събира един ЕЛИТ от най-могъщите сред тях, до които Зодд не стои вече толкова имбав. А този последния с превръща в нещо като верния му жребец.
- Грифит повежда война срещу бога-император (и изключително могъщ апостол) на една далечна страна (забравих й името), побеждава го в последните чаптъри (не без неволната помощ на Скул Найта, опитващ се иначе да убие Грифит и останалите от Божествената ръка) и си основава собствена хмм империя.
- междувременно се обединяват света на хората, с митичния свят и всичко, за което хората са си разказвали митове и легенди, този път и без пряка намеса от Год Хенд и апостоли, се превръща в доста болезнена реалност.
е това е от мен
сигурно някои чел мангата ще се почуди какво ТОЧНО аз съм чел, ама за без пари толкова