|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 2:50 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Shigurui ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 29, 2010 11:46 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15371_1245829856.jpg) |
gribo |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Нед Авг 19, 2007 8:47 pm Мнения: 309 Местоположение: София
|
![Изображение](http://i375.photobucket.com/albums/oo197/gribo/shigurui.jpg) Брой томове: 14 (13 scanlated) Статус : Ongoing Тип: Манга Жанр: Action / Drama / Historical / Martial Arts/ Seinen Автор: YAMAGUCHI Takayuki, NANJOU Norio Година: 2003 Сериализирана в: Champion Red (Akita Shoten) Няма лиценз на английски. Първите 6 тома са анимирани. Линк: http://www.mangatraders.com/manga/series/575Накратко: At the beginning of the Edo period (1603-1868), when people enjoyed a time of peace, Lord Tokugawa Tadanaga decides to hold a fighting tournament. In the past, matches were fought with wooden swords, but this time real swords will be used. The one-armed Fujiki Gennosuke and the blind Irako Seigen will fight each other in this tournament, even though both of them are disciples of Iwamoto Kogan — known as Japan's greatest swordsman. So begins the story of intertwining fates, conflict, and strange destinies. Това е една от най-добрите манги, които съм чел. Също така обаче е и най-бруталната - което за някои може и да е недостатък. Артът е много добър, като характерна черта му е анатомичната реалистичност. Сюжетът също е на много високо ниво и увлича сериозно. Препоръчвам на всички със здрави стомаси Аз я прочетох лятото и за мой кофти късмет точно тогава бяха спрели да пускат нови сканове и очевидно беше изоставена. Тия дни друга група подхвана превода и пусна 2 нови тома, да се надяваме да изкарат и последния.
_________________ Поръчки на манга, комикси и книги на английски език
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shigurui ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 30, 2010 2:02 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34312_1588111353.png) |
DiaDora |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
excape написа: Почнах я, но още след първите няколко чаптъра я дропнах, може и да е добра, но лично не е моят тип манга. Анимето гледай. Уникално е.....след като го изгледаш, ще се запалиш и по мангата, гаранция! Сега на автора на темата: Санк Ю, че направи тред за тази манга, щото мен ме мързеше, а пък си струва от всякъде.. Не е за всеки, но общо взето полюсите са 2 : или тотално се влюбваш в брутализма, или го намразваш. Нема средно положение. Тва ми е една от любимите манги, а анимето ми е на първо място по оргиналност, сюжет и анимация от всички досега. Досега са издадени 13 тома. Наскоро качиха всичко издадено и преведено в www.mangafox.com след като един от пичовете там се нави да я преведе. Евелата на такива хора. 14 том се очаква март да излезе в Japan. Още малко за историята на мангата: правена е по по романа на Norio Najo : Suruga-jo Gozen Jiai:The imperial tournement at Sunpu castle. Книгата разказава за различните мачове по време на самурайския турнир с истински мечове,организиран от Токугава: който е исторически достоверен,под формата на 12 глави- всяка една глава е отделен мач. Първия разказ е за главните герои на мангата.Но тя включва герои и случки и от другите разкази. ...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shigurui ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 30, 2010 5:16 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=30916_1308794807.png) |
excape |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
DiaDora написа: excape написа: Почнах я, но още след първите няколко чаптъра я дропнах, може и да е добра, но лично не е моят тип манга. Анимето гледай. Уникално е.....след като го изгледаш, ще се запалиш и по мангата, гаранция! Мерси, ще го пробвам тези дни
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shigurui ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 27, 2010 11:12 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=228.jpg) |
Nocturno |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
Тази манга я чета на някакви етапи. Преди време я бях изчел до 4-5 том. Сега пак я почнах и не мога да се спра. Не знам защо изобщо съм спирал предишния път. Май доста брутална ми беше, но явно нещо в мен се е извратило напоследък ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Реализмът взима връх. Анимето също съм го гледал и наистина е доста пипнато. Дали артът е по-добър от този на мангата мога да споря, но мисля да си го спестя. На първо място признавам пристрастност към мангата "като цяло" пред анимето, а на второ - смятам че няма място за сравнение. Едното засяга различни възприятия от другото. П.П. Сцената с Ирако Сейген и превърналия се в тигър Коган е просто... нямам думи. Ще ми се да си я направя на плакат.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shigurui ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 27, 2010 1:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2450_1492109112.png) |
Super_Beast |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
Накратко анимето и мангата са епични и са задължителни! Преди неможех да намеря чаптери след анимето сега гледам са излезнали доста та е време да видя кво става натам.
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shigurui ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юли 27, 2010 4:30 pm |
DiaDora |
|
|
Kaчили са волуме 14 в мангафокс. Чети народе, че не се знае докога ще е там... Добре че отпушиха, поне за Шигуруй: засега и тоя пич СакураСакуран е доста сериозен с преводите и ъплоуда. Блича и Нарутото пак са ги закопчали Спойл: Тоя Сейген как набучи двете нинджи след кат ги употреби... , напи ме... ама що ли? щото май се отнесаха подигравчийски с малкото просякинче ...ама си го отнесаха де... Задава се търнамента вече, следващия волуме ще е як !
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shigurui ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 22, 2011 4:17 pm |
DiaDora |
|
|
Ето, че добри хора преведоха тома. http://www.mediafire.com/?2h770zuzaimq4u1Качили са го в мангафокс също така. –––––––––––––––––––––––––––––––––– Нямам думи, колко трагично и силно свърши тази манга. СПОЙЛ !!През цялото това време от двете страни на везната имахме двама невроятни герои - единият олицетворение на стария ред и порядки, а другият - новатора,полъхът на промята, счупващ оковите на класовото общество. Дефакто бяха толкова еднакви, като монетата и страните и.
Поляризирането на симпатиите за единия или другия беше най-интересната част. Докато се движиш през историята усещането на монетата въртяща се във въздуха и падаща към земята се усилваше. Но коя половина щеше да остане на повърхността? Знаеше се общо взето, и все пак...
Не случайно Фужики надви Ирако с техниката за притискане на мечове. Спомням си го мн добре този момент и знаех, че ще дойде видов ден закакво го показват
Но също разкри друго лице- на промит мозък и егоист- макар че досега се считаше,че Ирако е егоиста, когато не се противопостави на заповедта за декапитация. Защо ли?
Просто искаше Мие за себе си, дори и на тази ужасна цена. И я плати, само и само да не загуби последното, което му оставаше.
Не защити честта на противник,когото уважаваше като свой съперник и под чийто чар дори той бе попаднал. Не защити веруюто си. Преклони глава като кученце и пак с желязна воля укроти порива да последва сърцето си. Като чу думата самурай и превключи на онази вълна. Трудно му беше, повърна, но все пак изпъни заповедта...Прояви самоконтрола и какво постигна:
Отблъсна отново Мие от себе си, с това си качество, от което тя винаги се ужасяваше. Затова и последва Ирако безапелационно. Фужики не можа да лавира, да се измъкне без да декапитира Ирако, както навремето Ирако се противопостави ловко на Коган. Той хем постигна своето, хем се измъкна сух от ситуацията. И двете страни бяха доволни.
Ирако, който единствен дръзна да се противопостави на стария ред, където хората са пионки в ръцете на тези по високо от тях и са безгласни букви според мен, заслужава мн повече уважение от масовата нагласа към него.
Фужики, въпреки демонстрацията на желязната воля и самоконтрол, накрая остана празен отвътре- без господар, без съперник и приятел, без чест и дори без любов...Постигна едно голямо нищо, защото никога не слушаше сърцето си.
Ако беше дръзнал да защити честта на Ирако, щеше да спечели уважението на Мие и може би любовта и, но най- вече себеуважението си. Той уважаваше и завиждаше дълбоко в себе си на Ирако за свободния му дух, искаше да е като него.
В мангата казват: ''залепен от неговата светлина, Фужики нямаше избор освен да го убие.''...за да прогледне отново може би. Ирако му се беше превърнал в мания.
Дори да беше наказан от властите, знаем самураите не ги е страх от смъртта, щеше да има чест и любов и да си отиде пълен от този свят.
А сега макар и с глава на раменете си, остана сам,излъган и кух отвътре, опозорил съперника си, загубил самоуважението си, загубил любимата си..
За мен Фужки накрая се оказа по-големия лУзер от двамата.
Има два пътя за него от тук нататък - или сеппуко или драстична промяна - по стъпките Сейген и свободата на волята, през бариерата на класовото разслоение. Change the old ways.
....Много силен финал на мангата. Велика е!
Последна промяна DiaDora на Съб Яну 22, 2011 6:10 pm, променена общо 2 пъти
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|