Дата и час: Съб Фев 15, 2025 9:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 5 [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ~ Ghost Hound ~ (есен 2007)
МнениеПубликувано на: Пон Юли 20, 2009 8:51 am 
Аватар

Скучно си е наистина анимето.Веднъж го бях дропнал,после пак...До 20 епизод стигнах и действието не се разви кой знае колко много...

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 21, 2009 1:15 pm 
Аватар

мен ме кефеше идеята до едно време, освен това мн добре използваха звуци и т.н. обаче към края се изложиха. очаквах доста повече.

МнениеПубликувано на: Чет Юли 30, 2009 12:07 pm 
Аватар

Отначало тръгна добре, имаше много хубави моменти, и артът не беше никак зле, но после като го обърнаха на една мелодрама и едвам го догледах.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 30, 2009 2:01 pm 
Аватар

Ghost Hound доколкото си спомням е една от първите творби на Masamune Shirow но впоследствие работата по нея е спряна.А колкото до анимето - все още не съм го гледал :?.

МнениеПубликувано на: Чет Авг 06, 2009 10:38 pm 
Аватар

My turn.. again.
Окей, от къде да започнем?
Относно арт-а.. тук нямам абсолютно никакви критики, защото беше наистина хубав, щом на мен ми хареса. Ама какво друго можем да очакваше от Production I.G.?
В началото едва го гледах, признавам.. много мудно беше, но след 5 - 6 епизод започна някакво свястно действие и любопитството ми се засили. След 10ти вече всичко вървеше много добре, развиваше не прекалено бързо, но не и изключително бавно.
Анимето е хубаво, макар пак да не беше достатъчно за 10. А, да забравих за края да кажа.. Определено беше много ОЧАКВАН. Може би, затова не стига за 10. Просто, цялото аниме хубаво.. не можах да предвидя какво ще се случи, но края беше повече от предвидим. Тотален минус за Production I.G. , но какво да се прави..
Оп-а е великолепен! Прекалено много ми хареса.
Ед-а пък е скучен и плосък.. >_< wharevaa
Soo~ results are: 7/10 ^_^

Enery.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2020 10:25 am 
Аватар

Shinreigari ep. 1-9 - слушах големи приказки навремето за този сериал и леко ги игнорирах. Сега се убеждавам, че съм бил прав.
Не че някъде в ядрото на историята няма интересни неща, които все още ме държат на борда, но презентацията и някои от основните елементи на историята са ми досадни.
За някой новопокръстен аниме фен сетингът може би изглежда оригинално: затънтено градче с красива природа и скучен бит, мрачна мистерия в миналото му, за която местните не обичат да говорят, язовир на дъното на който се крие нещо мистично, древна религиозна секта, кметът е оплетен в далавери, подозрителна корпорация владееща всичко... е, това за мен е клише до клише.
Не че има нещо лошо в клишетата, но стигаме и до самото шоу. Фоновете са красиви, но керътър дизайнът е доста опростен и грозноват, някак не им пасва. Част от героите са сякаш рисувани в различен стил. Анимацията е семпла. Голяма част от времето зрителят е атакуван от леко затормозяващи звукови и визуални ефекти, които се предполага да създават мистериозна атмосфера или да представят психологическото състояние на героите. Не съм им фен - можеше да са малко по-приглушени и по-естетически издържани. Определени сцени се повтарят отново и отново, и отново, а траят твърде дълго - горкият зрител не е заслужил и това.
Авторите са се постарали с психологическите реакции на персонажите, както и травмата им да изглежда реалистична: е едни от плюсовете на анимето. Обаче инфодъмповете с термини от неврологията и психологията понякога идват съвсем не на място, особено когато се случват между герои, които се предполага да са професионалисти. Сякаш авторите размахват голямо знаме с надпис "Вижте, написали сме си домашното!".
Не ми харесва и това смесване на психология с пара-психология. Интересна идея, но някак не е реализирана добре.

Съдейки по гледаните девет епизода, бих харесал това заглавие много повече, ако беше с по-лицеприятен керъктър дизайн, по-приглушени ефекти и да кажем два пъти по-бързо темпо. 13 серии ми изглеждат по-оправдани от 22.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2020 11:40 am 
Аватар

ИзображениеИзображение

Викаш, не е ли си moe, не ми го хвали.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2020 12:25 pm 
Аватар

The Hollow Shrine написа:
Викаш, не е ли си moe, не ми го хвали.

За теб всичко е крайност.
Ако кажа "Тази ябълка прекалено сладка ми идва, бих предпочел да имаше и малко киселко в нея.", ти ще го прочетеш "Мразя всички ябълки, ако някой ми ги похвали ЩЕ ГО МАЧКАМ С ВАЛЯК!".

И както и да го въртиш керъктър дизайнът на Ghost Hound е идиотски (да не говорим за духовната им форма).
Ако бяха ползвали нещо от сорта на този в Mouryou no Hako щеше да сработи значително по-добре.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2020 2:20 pm 
Аватар

Ъ... Take a joke, maybe.
Also, Mouryou no Hako e дизайн на CLAMP и те са от най-налудничавите за адаптиране в движение/аниме. Избягвам ги като чума. Mouryou no Hako го има - такова, каквото е, единствено защото в Madhouse има откачалки, на които им се рисува до откат. Дизайна в Ghost Hound e подобен на Jigoku Shoujo, Psycho-Pass, Dennou Coil, Occultic;Nine... примерно. Никак не го въртя и ме кефи. И анимето нямаше да може да се вземе толкова насериозно, колкото се взе, ако беше нарисувано по друг начин. Генерално, не ти разбирам резервите към анимето.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2020 2:53 pm 
Аватар

Ъ... Take a joke, maybe.

Всички шеги, които не ги пускам аз ГИ МАЧКАМ С ВАЛЯК!

Also, Mouryou no Hako e дизайн на CLAMP

Може да са помагали нещо технически, но истинският дизайнер е Aki Shimizu.
Доста е различен от типичният CLAMP дизайн.

и те са от най-налудничавите за адаптиране в движение/аниме.

Не и в случая на Mouryou no Hako.

Дизайна в Ghost Hound e подобен на Jigoku Shoujo, Psycho-Pass, Dennou Coil, Occultic;Nine...

Да, прилича донякъде на този в Occultic;Nine...което не е нищо хубаво...и пак там беше по-консистентен и с повече детайли. В Ghost Hound има персонажи, които сякаш идват от друг сериал.

Относно останалите, не съм гледал Jigoku Shoujo, но дизайнът не прилича на нито един от другите изброени. Да не говорим, че дизайните на Psycho-Pass и Dennou Coil са драстично различни.

Никак не го въртя

Това беше по адрес на шегичката ти.

и ме кефи

Ми хубаво.
Мен пък не ме, особено в цял ръст, в общ план.

И анимето нямаше да може да се вземе толкова насериозно, колкото се взе, ако беше нарисувано по друг начин.

Поради предразсъдъците ти на тема онзи дизайн, който всъщност не е на CLAPM и поради това, че всъщност беше абсолютно случаен пример - сложи който и да е друг сейнен керъктър дизайн: Monster, LOTGH, Black Lagoon, Fate/Zero или Dead Leaves (щото е от по-шантавите...но тогава и фоновете трябва да се променят) и пак щеше да сработи по-добре.

Генерално, не ти разбирам резервите към анимето.

Най-общо казано това не е предразсъдък, просто мнение. Въпросният дизайн не ме кефи на естетическо ниво.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2020 5:13 pm 
Аватар

Въпросната мацка Аки Някоя-си е рисувала някаква манга адаптация. CLAMP са отговорни за дизайна на героите в анимето.
Та предразсъдъците ми са си точно намясто и за тях говорим, очевидно не за факти.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 10, 2020 5:35 pm 
Аватар

Въпросната мацка Аки Някоя-си е рисувала някаква манга адаптация. CLAMP са отговорни за дизайна на героите в анимето.

Като последният напомня силно дизайна на мангата и почти никак този на стандартните CLAMP-щини.

Та предразсъдъците ми са си точно намясто и за тях говорим, очевидно не за факти.

Ми използвай очите си, що ли.

А и малко се отклонихме от темата. Да кажем, че не харесваш и този дизайн...лошо няма. Предложих ти да си избереш друг.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 11, 2020 10:50 pm 
Аватар

Аз го изгледах преди няколко години и мисля че дори бях писал за анимето, изглежда съм запомнил грешно, или може би съм писал в друга тема.

Според мен Nakamura Ryuutarou и Konaka J. Chiaki нямат слабо аниме и това не е изключение, с кеф го изгледах, но съм по-голям фен на другите им проекти.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 12, 2020 5:53 pm 
Аватар

Wind_Falcon написа:
нямат слабо аниме

Финалът на това тук е доста слаб, ако питаш мен. Този пресилен хепи енд с си го изстискаха от пръстите. Особено досаден момент, как събраха всички главни на едно място весели и щастливи...това в заглавие, на чийто един от основните постулати е, че травмите и проблемите се преодоляват с години.
Трябваше малко по-умерено да го карат.

Така или иначе имаше достатъчно добри идеи, но омешани в миш-маш. Ту развлачено, ту прекалено забързано където не трябва. Поне в един момент намалиха досадните шумови и психделичната визия.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 13, 2020 9:56 am 
Аватар

Shinreigari ep. 10-22 - както вече отбелязах има и хубави елементи. Определени събития са логично следствие от други, а и мистериозната атмосфера е голям плюс. Дори след определен момент авторите се решили да не тормозят толкова зрението и слуха на зрителя.
За съжаление в последната част се случват събития, които не са съвсем смислени, но пък идват съвсем навреме, за да може да насочат историята в "правилната" посока. Някои от героите се развиват в странна посока, да не говорим, че Рейка си е абсурдна през цялото време и нещо е местното deus ex machina.
Финалът е един набързо скалъпен хепи енд. Да, набързо, пък до този момент историята се влачеше. Бих предпочел да го бяха направили малко по-мрачен и сладко-горчив.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 5 [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]