|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Пон Юли 27, 2009 1:20 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
41во Народно Събрание на Република България Цитат: http://www.parliament.bg/Народно събрание на Република България, София 1169, пл. "Народно събрание" 2; тел. 939 39, факс. 981 31 31, email: infocenter@parliament.bg Цитат: http://www.gerb.bg/София, Пл. България 1, НДК Административна сграда,ет. 17.; Тел: 02 490 13 13; Факс: 02 490 09 51; e-mail: pr@gerb.bg СЪСТАВ:ГЕРБ "Граждани за Европейско Развитие на България" 26 + 90 = 116 КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ 0+40 = 40 ДПС “Движение за права и свободи”, 5 + 33 = 38 Партия АТАКА 0 + 21 = 21 “Синята коалиция” 0 + 15 = 15 “Ред, законност и справедливост” 0 + 10 = 10 Общо: 31 + 209 = 240Министерски съвет на Република България: Министър-председател – БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ- министър на вътрешните работи и вицепремиер - Цветан Цветанов; - министър на финансите и вицепремиер - Симеон Дянков; - министър на образованието, младежта и науката- Йорданка Фандъкова; - министъра на културата - Вежди Рашидов; - министър на отбраната - Николай Младенов; - министър на правосъдието - Маргарита Попова; - министър на регионалното развитие - Росен Плевнелиев; - министър на икономиката, енергетиката и туризма - Трайчо Трайков; - министър на здравеопазването - д-р Божидар Нанев; - министър на труда - Тотю Младенов; - министър на външните работи - Румяна Желева; - министър на земеделието и храните - Мирослав Найденов; - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Александър Цветков; - министър на околната среда и водите - Нона Караджова; - министър физическото възпитание и спорта - Свилен Нейков, - министър без портфейл - Божидар Димитров. Поименният състав, предложен от настоящия премиер - Бойко Борисов бе приет с 162 гласа „за”, 77 гласа „против”, 1 „въздържал се”. Това са хората, които ще управляват държавата НИ следващите 4 години. Това са хората, които изкараха 60% от отчаяния Българския народ до избирателните секции. Това е надеждата на България и Българския народ, че нещата ще тръгнат към по-добро. Тази тема се пуска по време на церемонията по приемане в изпълнителната власт и живот и здраве, нека съществува до следващите избори. Нека следим заедно дали новата надежда ще се придържа към обещаните принципи и нека ги подкрепяме, когато има нужда. Призовавам всички, да си оставят черногледството в джоба, не да го хвърлят, но приказката за неволята предполагам знаете, така че не чакайте да ви падне от небето доброто, а бъдете активни граждани и мислете с главите си.Notepad this: Аз Не съм гласувал за настоящото мнозинство. Но нещо характерно за американския народ и начин на мислене, което не се асимилира заради други, ненужни такива, качество е -когато изборът бъде направен, всички застават зад гърба на спечелилия и го подкрепят, а не му забиват нож. Може да се плюят до последно по предизборни диспути, но народа каже ли - край, всички се обединяват за доброто на страната. Това в България за съжаление е голяма рядкост и се надявам(дори аз), от днес нататък да не е. А сега ще изкоментирам протичането на днешното заседание. Общото ми впечатление бе изненадващо добро, въпреки разочарованията, които предстои да изложа. Като изключим задължителните формалности и стигнем до момента, в който трябваше да се вземе отношение по предложения от премиера, вече настоящ кабинет - бях много приятно изненадан, че нямаше желаещи да се изкажат. Докато разбира се, думата не взе г-н Станишев... и получи заслуженият смях от цялата зала. Тогава, излагайки ВСИЧКИ СВОЙ черни ризи, хвърляйки в лицето на мнозинството по най-наглия начин(коалицията, обръчи от фирми и прочее), изтъквайки за пореден път свойте постижения... Просто за пореден път се уверих, че този човек не бива да е лидер на парламентарна партия и истински се радвам, че народа(нали, надявам се народният глас е бил...) го свали от власт. Освен последното, той заяви, че заради свойте избиратели, КБ ще гласуват против кабинета предложен от Борисов. А защо?! Защо не може да призове свойте избиратели да застанат зад гърба на новия управляващ, защо не може да даде шанс и надежда, защо не може да уважи ДЕМОКРАЦИЯТА, която ясно казва " мнозиството печели ". Защото това е типично и тъжно. По този начин мнозинството бива игнорирано заради малцинството. И това е човек, обвиняващ настоящото мнозинство, че е малцинство и това не е правилно . . . . . Ясно си личеше и завистта в думите му, но може би само ми се е сторило(едва ли). След него дума взеха съответно лидерите на политическите групи решили да подкрепят ГЕРБ безвъзмездно - Сините, РЗС, Атака. Нещо, което действително е изключително ново и както бе наречено от г-н Сидеров - политическо джентълментство, в името на работата за страната. Нещо, което трябва да е по подразбиране. Естествено, никой няма да седне да подкрепя простотия, никоя от тези формации не смята да защитава абсурдни идеи, идеали и прочее... става въпрос за принципи и за една СТРАНА, която трябва да бъде управлявана според демократичните идеали. Изключително добро впечатление ми направиха... Имаше укори и от тяхна страна, но освен, че си бяха на място(лично мнение), бяха поднесени и по доста по-човешки начин, от наглия тон на бившия премиер. След тях последва натурално, изказване от страната на ДПС. След като изясниха, че най-големият им проблем е национализма, те заклеймиха избраното по-късно с 162 гласа управление - като малцинство. Заклеймиха "царя" като "мъдър", че е направил коалиция при 120 депутата в парламента, което съответно трябваше да значи обратното за настоящия премиер. След което желанието ми да чуя до край бе малко замъглено от недоумение... След като за пореден път бе обявено за малцинство обаче, се заформи намек за абсолютната власт, злоупотребата с нея и евентуалната бъдеща такава от управляващите, как без опозиция би било катастрофално. Във връзка с последното ДПС бе изтъкнато като вечно нужното звено, за стабилно правителство. Ако някой е имал изказване, подбуждащо етнически скандал, то това беше изказващият се от Движението за Права и Свободи. За пръв път от изключително много време обаче, ДПС не е това звено . . . Накрая думата взеха от ГЕРБ, което беше страхотна стратегия, отново. Изказването на настоящия зам.премиер бе кратко, не-хулно, спретнато и доброжелаещо. Такова, което им спечли изборите преди няколко седмици. Мога да кажа само едно евала, след като протече и церемонията по заклеването и връчването на властта, и аз също да подкрепя новото правителство. Разбира се, не на сляпо. И тази тема ще разписвам при всяко по-важно събитие или стъпка на настоящите мандатоносители! Честито им и тежко им : )
|
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Вто Юли 28, 2009 1:44 pm |
|
Dunan_Knut |
|
|
|
бля бля тъпанар. Единственото, което ни остава е да се утешаваме с мисълта, че е по-фешън да ни управлява кръстникът от колкото някви там червени боклуци и турци. Ебати и утехата. За никъде не сме. Вервайте ми, каза бат бойко. Толкова да ме дразнят тея тъпанари, просто с думи не мога да опиша. Ми като има балъци да гласуват, ще си останем една скапана прогнила от копрупция държава. Колко ли съм горда, че един смотан бодигард ни е премиер. Като стане дума за политика, вече и неговото име се знае в германия и друго освен смях и подигравки не предизвиква. Ебати срама. Клоун ни е приемиер, курва за министър на образованието... . Абе не ми се коментира повече, трагедия просто.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Вто Юли 28, 2009 8:54 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Dunan_Knut написа: бля бля тъпанар. Мен ли нарече тъпанар, само да съм сигурен? Да, Бойко е поредната надежда, но за разлика от предишните той НЕ каза "вервайте ми". В интерес на истината НЕ каза НИЩО. НЕ обеща НИЩО. Идеята му е да се ОПИТА да направи НЕЩО и доста ясно стана вече, особено след вчерашните изказвания от трибуната, че НИКОЙ от ГЕРБ или подкрепящите го полит. формации НЯМА намерение да оправи страната за един мандат. Единствената им цел е да я стабилизират - до колкото могат!! И нормалните хора, се надяват на това, а не на ЧУДЕСА, каквито изискват черногледите, Дунан... Бодигард? Т'ва па ми е толкова абсудно като го прочета Пича си има фирма за охранителна дейност, докторантска и инжинерска титла, к'ви ли не заслуги, но не -- той е БОДИГАРД. :0 Нещо по-черногледо като мутра/мафиот поне няма ли в речниците на черногледците. И бтв, след Цар за премиер, бодигард си е направо еволюция бе... лол. CV-то на човек от злато да е, все ще има къде да го наплюеш... стига да искаш. Но според мен не е правилно да плюеш преди дори да го прочетеш е§ти... Вижте ся, от тая тема аз излязох като някакъв защитник-фенбой на ГЕРБ, което далеч не е така, ама сигурно дългописните теми уморяват окото и изпускате фактите. Ако някой случайно се е объркал, че очаквам от това правителство чудеса - прочетете ми поста отново, или поне тоя. Намираме се във е§ти кризата и инфлацията пак ни яде, за пореден път. От новото правителство очаквам да даде всичко от себе си, да се опита да стабилизира тая държава. Хората искат възмездие, надявам се и за такова да видя ОПИТИ. Обаче като ги ПЛЮЯ още ПРЕДИ да са стъпили в длъжност дори, НАДАЛИ помагам. И ако се стигне до там нещо да зависи от мен, БИХ предпочел да дам ПОДКРЕПА отколкото негативизъм, плюене и търсене под вола теле. Тая тема е именно за дискутиране на новото правителство - неговите добри действия и неговите лоши такива. Да бъде проследено внимателно. Гражданска отговорност му викат някои... ама от тая неплатената, дет няма нищо общо с МПС.. Thaumaturgist написа: Това означава, че сега Силата прави Съединението Това беше добро И донякъде разбира се - вярно.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Вто Юли 28, 2009 9:47 pm |
|
Dunan_Knut |
|
|
|
SayanMk написа: Dunan_Knut написа: бля бля тъпанар. Мен ли нарече тъпанар, само да съм сигурен? Не, разбира се. От къде ще те познавам, за да те обиждам, не че това ме е спирало до сега де. Баш бойко си имах впредвид. Да, чела съм му биографията. За Бога как няма да има добро образование, не случайни хора се издигат. И да... то е просто върхът. И общо взето съм осведомена до колкото ми позволява интернет пространството. И пак казвам, единственото нещо, което ми харесва в цялата ситуация е, че вече червените и турците са на заден план. Бойко поне ме забавлява, докато всеки път като видех мутрата на ахмедчо и на сергей ми идеше да разбия телевизора. И ... кво? Хлебарките вече не са на власт и да се радваме, че шутовете поеха кормилото... Ми не.. Ще се огранича от изказвания, защото всеки път като започнем да говорим за политика с моите съквартирантки, които също са бойко-фенове, те ми казват, че не мога толкова усърдно да го плюя, след като нямам информация първа ръка, което е тъп аргумент като цяло, защото с това се затапват всякакви спорове, тъй като това важи за всеки и всичко. Така че! Единствената, която мога да изкоментирам чистосърдечно е бившата директорка на 73 и сегашната минисърка на образованието. Като цяло е симпатична жената. Нямам оплаквания, просто защото бях на ръба на изключване и тя не ме изключи. Но тя с едно училище не можеше да се оправи, пък сега е министър на образованието... Е... Да не говорим, че моралът й е под въпрос, но това вече е друга тема. Трагедия просто. Че е едно ниво по-малко зле от преди, така си е, това не го отричам. Но просто е крайно крайно крайно недостатъчно и за пореден път наивно. Смотана история. Това мойто не е негативизъм, съфорумнико, а чист реализъм. Но хей, ако бъркам ( хахах да бе), ще се радвам разбира се. Но много ме съмнява това. Хахахах, а иначе ако под подкрепа разбираш писане по форуми: '' аз подкрепям'' евала просто. Или е важен принципа, а? Е дали подкрепяш или не, колкото и да не те кефи, ама нищичко не зависи от твоята подкрепа.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Вто Юли 28, 2009 10:17 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
|
Dunan_Knut написа: също са бойко-фенове Също? ... Щом имаш впечатления и информация от новата МОНка, бих предпочел да чуя повече за нея, отколкото повече за това колко не те кефи някой... Трябваше да почнеш с това. Не мога да нарека пост започнал и свършил с обиди и упреци към хора, които не са имали сцена за изява на власт като реалистичен просто ;0 Не върви да имаш крайно негативно отношение и да лепваш едно "надявам се да греша" накрая. Не върви да хейтиш нон-стоп всичко и всеки и да се надяваш нещата да потръгнат поне малко... Представи си следната ситуация: В момента аз се чудя к'ва магистратура да карам като дойде това време... и примерно реша да запиша Политология. И хоп, изкарам я. Натрупам някъв стаж в няква мизерна фирма и след някоя и друга година - ХОП стана министър на финансите :О Ти през това време отиваш и завършваш HR/PR/социология и МИО едновременно... И ся... аз съм министър на финансите... пускам си телевизора и чувам теб, по нац. телевизия, как обясняваш защо аз съм хипер-мега-убер-зле и НеМА как да излезе нещо добро от мен или моето управление. Аз съм стъпил в длъжност ВЧЕРА, но ТИ вече ме вкарваш в третата канавка на квартала. След това сменям канала и чувам още по-обидни думи към мен. След това ОЩЕ по-зле... И добре, после на мен за к'во да ми пука? Преди да стъпя в длъжност, преди да покажа какво мога, вече всички избиратели, гласували за мен, са ме оплюли каче ли аз съм им взимал парите последните години! Мерси =О Докато всички си мислят, че от тях или тяхното мнение нищо не зависи - ест. че нищо не зависи. От моето мнение обаче зависи цялата вселена ! ;0
|
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Пон Авг 03, 2009 7:24 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Няма как да стане по-лошо, защото това би означавало много хора да загубят и малкото, което имат, демек вече си говорим тук за революция.
Според мен ще се задържи нивото на ужас и безумие в такива граници, че хем да има какво да губиш, хем мизерията да е пълна.
Като цяло това ми беше най-голямото разочарование от българския народ, което съм имал в съзнателния си живот. Преди няколко дена заведох една англичанка на "Вечният огън" и се опитах да й обясня смисъла от него - накратко той е там да ни напомня, че преди са се раждали войни, а сега сме просто добитък. Слабите се мачкат, а силните са, или нечий кучета, или много внимателно контролирани от полицията, от една страна, и престъпността от друга.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Сря Авг 12, 2009 3:48 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Veskou написа: Щом АТАКА и РЗС го подкрепят значи има надежда... особено АТАКА, които са толкова крайни, не се подчиняват и винаги когато има нужда са в опозиция! Хаха.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Пет Авг 14, 2009 1:49 am |
|
nem13 |
|
|
|
За Йорданка Фандъкова - и на мен ми беше бивша директорка новата министърка, и мога да кажа, че си е свършила прекрасно работата. Откакто се захвана с кметството 73 почна да запада епически яко, добре че от тази година имаме нова директорка (втора след Фандъкова), която почна вече да прави чудеса.
Но за малкото време гореспоменатата дама ми направи страхотно впечатление - при отношението си с децата, по-големите поне. Най-впечатляващото не беше това, че им говори нормално, като на равни, а и че те имаха такова отношение към нея и явно я уважаваха. Допреди тя да си тръгне училището беше в доста прилично състояние.
Да, принципно всеки, който е учил там, ще ти каже, че е дупка (и е така), но в сравнение с всяко друго школо си е върха. Вярно, имахме лейм директорка между нея и новата, но какво да се прави, преходно време. Тъкмо свърши и ще почне да става по-готино.
Така че за мен Фандъкова се очертава най-свестния министър... е, заедно с Вежди Рашидов.
БТВ, аз гласувах за ГЕРБ.... не че съм им страшен симпатизант, но е глупаво да гласувам за някой друг гъз просто напук. Дадох им шанс, пък да видим какво ще свършат. Засега радват. Ако не друго, ще е весело.
|
|
|
Заглавие: Re: Български Парламент, 41во Народно Събрание. Мандат - ГЕРБ! Публикувано на: Пет Авг 14, 2009 2:22 am |
Alienvisitor |
|
|
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 8:47 am Мнения: 266 Местоположение: plovdiv
|
Ами гледам началото на новия кабинет,популизма си тече вадят факти и тн.,аз мисля да изчакам поне о6те 6 месеца и плана им за 2010 за да дам краина оценка,но съм обнадежден признавам си,финансовия министър ми прави адски добро впечатление личи му че знае какво говори и излиза подкован с факти не само да мърмори нещо. Бойко е ясен определя някой за враг и само затова говори неска в новините беше пълен смях там пресконференцията и фиаското на Орешарски,дано да тръгнат нещата,мен ми е ясно че който е нависоко няма как да не бръкне в кацата с мед,ама нека да оправят нещата и да бъркат малко няма лошо. Е тея дни лейбъристите в англия пълен разгром след разкритията за министрите им но страната си е ок икономиката ок,едно време и Хелмут Кол по-малките може да него помнят,легенда и тн оказа се че взимал и той някои лев ок чу се съд това онова и после се забрави,запомни се какво е направил за Германия. Та дано да случим на нещо читаво този път,макар и с бодигарда на царя . Реално си мисля че Сащ и ЕС са натиснали и искат резултати и генерала поне това може да направи а някой назначения бяха знакови особено в силовите министерства.
_________________ Learning is non ending curve as you learn much you know much is left to be done .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|