|
Дата и час: Съб Фев 08, 2025 7:08 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юли 02, 2006 9:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4341.jpg) |
Oni_no_ko |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 12:06 am Мнения: 625 Местоположение: Bishounen~Land
|
Аз не съм казала, че не нямам никакви вродени данни. Само че когато започнах с опитите да рисувам манга, бях много далече от добре изглеждащи рисунки. В последствие съм се усъвършенствала до по-високо ниво. И не, не мога да рисувам оригинална манга, поради простата причина, че тя се учи. Имам предвид, че ако примерно някой си има таланта да рисува, той може и да успее да стигне до някакво ниво с мангата, но тя едва ли би била като тези, които четем...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юли 03, 2006 12:08 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=404.jpg) |
Sierra |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Аз не твърдя, че не помага - и аз съм прерисувала, знам. Ако прерисуваш - после стилът ти става често взаимствам (освен ако не се научиш как да компилираш стилове или не си докараш някой свой случайно). Но пак - ако решиш да рисуваш своя манга и имаш конкретни идеи в главата за това кой какво прави, как ще рисуваш позите, ако не познаваш и на елементарно ниво анатомията, как ще рисуваш перспективата и т.н.? Има някои хора, които успяват само с прерисуване, защото си го могат - евалата, ама аз честно казано не знам много такива.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юли 14, 2006 6:16 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=302.jpg) |
inuyasha |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:02 pm Мнения: 1070 Местоположение: Някъде в пространството
|
Oni_no_ko написа: Sierra написа: В крайна сметка, ако си купува и прерисува манга, ще се научи да прерисува, не да рисува. Аз не съм много съгласна...От опит казвам, че човек може да се научи да рисува манга като прерисува. Просто във един момент се заучават разни характерни ососбености и човек започва да си рисува без да се налага да гледа от някъде. Отделен е въпросът, че трябва да имаш поне малко рисувателни способности. Останалото е тренировка. Освен това с прерисуване се постига и прецизност, понеже докато човек прерисува се старае да се доближи максимално до оригиналното изображение и неговите пропорции.
Аз съм жив пример за тези думи!!! Ако щете ми вярвайте. За жалост нямам скенер за да ви покажа мои рисунки не, че се опитвам да се изтъкна или нещо такова, просто искам да кажа, че това което каза Oni_no_ko е не 100 ми 1000% сигурно. Обаче като си взема скенер ще ви покажа само с прерисуване, че се стараеш да стигнеш до точна съваршенност на героя който прерисуваш и може да кажа, че ги правя точно такива каквито ги гледам и ДА това определено помага за да се научиш да рисуваш и сам. Напоследък почанх да се старая малко повече от мен си без да гледам и да ви кажа не са перфектни да, но са по-добре от това което щяха да бъдат ако не се бях научил да прерисувам добре. Такаче с прерисуване пак може да се стигне и до идеална манга ако щете стига да има желание и време. Защото както беше казал един приател "Има ли желание има и начин". А сега по моя въпрос намерих тука в едно сайтче за това как се рисуват неща за хентайчета в смисъл облекло и т.н. обаче са платени та ако някой знае от къде може да се намерят безплатни цена няма да има ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) . А ето и въпросното сайтче http://cgi.ebay.com/HOW-TO-DRAW-JAPANESE-ANIME-HENTAI-MANGA-COMICS-ART-DVD_W0QQitemZ220005138835QQihZ012QQcategoryZ8575QQrdZ1QQcmdZViewItem както и тук http://www.animeextreme.com/.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Юли 22, 2006 12:55 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4525_1257203366.gif) |
limon4elo |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Мерси на всички, които са се потрудили да намерят нещо за рисуването на мангата. Сега и аз да кажа няколко думи в полза на прерисуването. Първите ми опити да рисувам каквато и да е манга са в ранна детска възраст преди повече от 10г. и къде ти комикси и картинки - видеото, стоп кадър и прерисувай каквото успееш за 15мин. после виеото пак се плейва, връщай спирай отново и пак дзверене!!! Друг път помагаше оризовата хартия (да живее), но пък се намираше трудно. Другите дечица се шляеха навън, аз вкъщи прерисувам. После в оновното, средното училище, всички ми казваха, че не съм за тук. И аз като inuyasha, не се изтъквам, но определено се развих в тази област. Така че който иска да пробва, прав му път. Няма да стане от първия или десетия, но практиката е решаваща. Хубавото на тия самоучители е, че има някакви пропорции обяснени, като това как се рисува глава, как точно е направено разпределението на очите и т.н. Принципно това, ако сам не го установиш все ще се чудиш защо не ти се получава и що е криво. Такива пропорции се учат и на уроци по рисуване, които също според мен вършат работа и при мангата. Независимо че телата са с по-издължени крака, абе вие си знаете спецификите, какво ви обяснявам......Уроците са според мен, ако ти искаш за твой си кеф да рисуваш супер добре и да подобриш това, което сам не можеш.
В крайна сметка с прерисуване можеш да се научиш съвсем прилично да рисуваш манга, а тези книжки също помагат. Ако щеш можеш и с прекопиране да почнеш, ако имаш манга или картинка подръка ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) [/b]
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ггггиигиигигигигигигиги ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Сеп 27, 2006 12:51 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4811_1272745499.jpg) |
Loggerhead |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Фенщината ви тресеееее ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) ."С упорит труд може да надминеш гения"- Рок Лий "Наруто" !!!Относно рисуването /като цяло/ - може да се научиш да прерисуваш,прекопираш,фалшифицираш цялото творчество на тази земя,но това няма да те направи художник или скулптор...а ще си просто имитатор ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) Ставаш някой в света на изкуствотоп едва когато изпъкнеш с нещо твое нали? Прост пример-мои познат се беше затворил за 4г в къщи за да се усъвършенства .... успя,да,взе си приемния изпит за В.Търново с 5.90 без да ходи на частни уроци.Верно му идва отвътре ,за някои неща,но подяволите неможе и неможе да направи едно единствено свястно лице на герои от манга или аниме... Просто няма ръка и усет за този вид рисуване. С упорство се постига много,но до едно определено ниво,от което насетне се иска талант ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) Така че,не се отказвайте-прерисувайте и повтаряйте до омала-може пък да излезе че сте гении,нали?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|