|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 11:45 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 4:28 pm |
|
Mephisto |
|
|
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
Най-новото на Наоки Урасава. Издава се този път от Коданша. Няколко думи за историята : 1949 г. Млад японец, живеещ в Америка, който е изгряващ мангака на американска почва, съвсем случайно открива, че главният герой на комикса му всъщност е бил измислен от друг артист в Япония. Воден от чувството за дълг и справедливост, той решава, че трябва да се върне в Япония (където преди е работил към американската армия като преводач) и да намери оригиналния автор на комикс-героя. Пристигайки обаче в Токио, той неусетно става част от мистериозна история, с участието на политически и подземни фигури. Какво всъщност представлява героят на комикса (прилеп) ? И дали историята не започва много назад във времето ? Прочетете и ще разберете. Това е накратко, на базата на излезлите досега 8 волюма. Както може да се види в Manga Updates всеки излезнал волюм редовно се превежда (макар и от различни групи). Надявам се, че не само феновете на Урасава ще зачетат този motion comic (или както ние му казваме - manga), но и по-голяма публика ще се заинтересува. Защото най-добрата част според мен на тази манга е, че не само ни представя следвоенна Япония и животът тогава, но и много важни исторически, реално случили се факти, които са повече от любопитни. За феновете на Урасава ще кажа само, че всичките "подправки", които Наоки урасава владее ги има в "манджата" Billy Bat. На 19-ти април излиза следващия волюм, който очаквам с нетърпение! Поздрави! П.С. При допълнително желание от вас мога да ви предоставя интересна информация за събитията, които досега са описани в мангата. Повярвайте ми, интересна е меко определение за такава информация.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Пон Мар 30, 2009 4:48 am |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Преди време четох първите 3 чаптъра и си беше доста интересна. И от тогава чаках да се появят другите с добро качество, но изглежда това няма да е скоро, та ги наваксах с кофтито... Доста е интересна и мистериозна покрай тея прилепи. На места е доста объркващо докато зацепиш Иначе всеки утрепан ще инсценират, че е прегазен от влак
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Пон Мар 30, 2009 6:13 pm |
|
Nocturno |
|
|
|
Има ли качени някъде онлайн сканлираните досега глави? П.П. Между другото мангатрейдърс има ли опция за онлайн четене? edit: Да, мерси, запознат съм с мангаъпдейтс
Последна промяна Nocturno на Вто Мар 31, 2009 1:48 pm, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Съб Апр 04, 2009 12:59 pm |
|
Nocturno |
|
|
|
Прочетох наличните глави онзи ден и засега определено мога да кажа, че мангата е яко надъхваща. Историческият момент ми допада особено много, тъй като и аз си падам по периода, в който се развива действието. Това, че главният герой е мангака, а мистерията се върти около произведението му (хъммм ) само ме нахъсва още повече . Ще следя с огромен интерес. Цитат: П.С. При допълнително желание от вас мога да ви предоставя интересна информация за събитията, които досега са описани в мангата. Повярвайте ми, интересна е меко определение за такава информация. Човече, направо се чудя защо още не си я дал . Определено искам
|
|
|
Заглавие: Re: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Съб Апр 04, 2009 2:07 pm |
|
Mephisto |
|
|
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
Добре, искате - давам. Значи, за т.нар. "Shimoyama incident". Това е реално случил се инцидент въпросната година в Токио. Става въпрос за неразкритата смърт на Sadanori Shimoyama - президент на "Японски национални железници" по онова време. Неговото тяло е било открито на жп линиите по линията JR Joban на сутринта на 6-ти юли 1949, след като е бил обявен за изчезнал предната вечер. Шимояма в комикса : По това време е бил широко разпространен слухът, че неговата смърт е била убийство, направено да изглежда като самоубийство. Случаят обаче никога не е бил разрешен от полицията. ----------------- В едно от интервютата си наскоро (за списание "Quick Japan"), Урасава споделя, че обича да хвърля светлина върху реално съществуващи факти от историята на Япония, за които малко се знае. (това според мен важи и за факти и от световната история, както е в Монстът историята с Kinderheim-a) Та, така - очаквайте продължение за други интересни факти от Billy Bat. Сега отивам да чета последния chapter на Pluto! Поздрави!
Последна промяна Mephisto на Съб Апр 04, 2009 3:26 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Чет Апр 16, 2009 10:21 am |
|
Mephisto |
|
|
|
Днес излиза 9-ти чаптър, надявам се, че колкото се може по-скоро ще го прочетете. EDIT : За нетърпеливите - RAW scanПревод EDIT2 : Няхахахаха! Не можах да се сдържа! Next Chapter: May 21
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Пет Апр 17, 2009 8:17 am |
|
Mephisto |
|
|
|
Наистина е невероятно. Очаквам някакво гениално обяснение, защото това вече е трудно да се разясни на читателя.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Naoki Urasawa's Billy Bat Публикувано на: Съб Апр 18, 2009 1:37 pm |
|
Nocturno |
|
|
|
Готино, готино С развитието от новата глава Били-то адски много ми напомни за книгата на Мураками Харуки "Преследване на дива овца". Не знам дали някой от вас я е чел и ще се съгласи ли с мен. Иначе яко въпроси изникват. Въобще е яка мъгла, а следващата глава излиза чак след месец . Хич не ми се нрави това .
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|