В ролите :Никълъс Кейдж, Чандлър Кентънбъри , Надиа Таунсенд и др.
Държава :САЩ
Резюме :През 1959, като част от посветителна церемония за начално училище, група студенти са помолени да нарисуват по нещо, за да бъдат запазени картините в Капсула на времето. Едно мистериозно момиче, обаче, вместо рисунка запълва целият лист с на пръв поглед случайно избрани числа.
50 години по-късно, ново поколение ученици решават да отворят капсулата, а криптираното съобщение попада в ръцете на Кейлъб Костлер. Този който прави изненадващото откритие, обаче, е бащата на Кейлъб, професор Джон Костлер. Оказва се, че в съобщението са кодирани с абсолютна точност кординати, жертви и дати на всички големи световни трагедии от последните 50 години. Напредвайки с разкритията по смразяващите тайни, които крие листа с цифрите, Джон осъзнава, че в съобщението са предсказани още 3 събития – последното от които изглежда ще е в световен мащаб и по някакъв начин той и синът му са замесени. Когато опитите му да уведоми властите се провалят, той решава да вземе нещата в свои ръце и да се опита да предотврати унищоженията преди да се случат.
Публикувано на: Нед Мар 29, 2009 9:14 pm
Johnny Cage
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 1:41 pm Мнения: 5065 Местоположение: Sofia
Иначе бях много учудена - филмът лично много ми допадна и хареса, въпреки извъртяните идеи и въпреки склонността на американците да обединяват множество противоречащи си елементи във филмите си. По някакъв начин ми напомня за "След утрешния ден".
Спойлера:
Толкова ми допадна, че бях склонна да приема абсурдностите, намесата на извънземните и появата на дървото на живота в края на филма xDD. В крайна сметка останах с много въпроси, недоразбрах някои неща около филма. Например на картинката в къщата на Лусинда имаше слънце=Господ + някакви ангели и пророк на земята. Изведнъж тези ангели са извънземни, а дървото на живота в крайна сметка се появява в другия свят. И сега какво твърди филмът, че извънземните са висшата сила или че и Господ и извънземни се съюзяват?! xDD Омг, абсурдно..странно. Като гледах изгарянето на света/апокалипстичния край и т.н. непрекъснато се сещах за Igne natura renovatur integra = By fire nature is restored in purity, само дето тук не е точно обновяван, а унищожаван, но карай.. Ениуей, як беше филма и то доста .
_________________ All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost.
Заглавие: Re: Филм:Knowing (2009)
Публикувано на: Вто Мар 31, 2009 8:05 pm
Line
Мм филма е излезнал вече,така че няма нужда от спойлери о.О
Той може и да е излязъл, но аз и предполагам, някои други, все още не са го гледали, тъй че ИМА нужда от спойлери. Все пак мнения като това спойлват мъничко.
SHADOWSONG написа:
Добър филм, последните сцени с изтребването на земята и новата планета бяха излишни според мен...
Публикувано на: Сря Апр 01, 2009 10:06 pm
Vego
Мародераторче
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Мм филма е излезнал вече,така че няма нужда от спойлери о.О
Той може и да е излязъл, но аз и предполагам, някои други, все още не са го гледали, тъй че ИМА нужда от спойлери. Все пак мнения като това спойлват мъничко.
Винаги ще има някой,който да не го е гледал о.О Т'ва не е аргумент Както и да е
На мене ми хареса филма, защото този път няма осем девет десет смелчаци, които си мерят пишките и да спасят земята, а в случая човечеството няма какво да направи и земята е унищожена с леко оптимистичен край спасяват избрани деца да почнат развитието на човечеството отначало.
на мен ми звучи като незадоволителен край,който нито е отворен,нито буди размишления. Хепи енд, с малко жертва от страна на човечеството. нищо което може да се нарече оригинално или добре измислено
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения