|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 4:01 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Saru Lock Публикувано на: Пет Май 30, 2008 11:44 pm |
antifon |
|
|
|
Заглавие: Saru LockМангака: SERIZAWA Naoki Година на започване: 2004Брой томове: 15+ томаСтатус: OngoingЖанр: Екшън, Комедия, Еччи, Мистерия, СейненВъзрастова група: 16+Ятаро Сарумару, наричан Сару, е експерт в бизнеса с ключарството и постоянно мисли за момичета. На този (почти) обикновен тийнейджър му е възложена доста необикновена мисия, която бележи началото на неговите приключения! Връзки - http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=33336
Последна промяна antifon на Съб Май 31, 2008 3:51 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Май 31, 2008 12:06 am |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
За 4 чаптъра толкова не съм се смял от доста време, мангата засега върви отлично, а нашите главни герои са абсолютни. За почитателите на подобни жанрове comedy/ecchi въобще да не се замислят, а да я дърпат.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Май 31, 2008 12:35 am |
antifon |
|
|
|
Ъъъ...4 глави... има цял том излязъл (виж линка който съм дал към дата във връзки) . Препоръчвам ти да не четеш версиите на Mahou-X.
Иначе да - доста е забавно и арта не е никак лош, а волюма завърши доста... странно.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Май 31, 2008 1:04 am |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Дам сега видях, че са превели до осми чаптър мангата, по принцип до минути научавам кога кво излиза, но тази вечер ми е ужасен нета и не проверявам , все пак благодаря за напомнянето.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 8:30 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Днеска я почнах и тамън свърших втория арк, но все пак ще си кажа впечатленията досега. Много ми хареса убийствената нецензурност. Секс, наркотици и якуза Супер директно е преставен японския подземен свят. Ся доколко се опира на реалността...има ли значение? Важното е че е интерсно и доста различно от повечето манги. Арта е супер готин и някои от мацките са убиец Сару е малко скучен и не ми е особено интересен, но не е твърде зле. Ямамото е забавен Определено ще си я продължа мангата ^^ Жалко, че в share са пуснали само до 13-ти том въпреки, че е излязъл да 17-ти ;/ А дано и с преводите продължат. Определено си струва да й се хвърли око на мангата най-малкото заради нестандартното представяне.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 20, 2008 8:36 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Интересен девственик на неговата възраст аз не съм видял .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 22, 2008 10:55 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Тъъъй изчетох и 13-ия том и сега само ме е яд, че следващите 4 не мога да ги намеря >< Ето ми го вече по-ясното мнение относно мангата.
Арта както и в първите томове продължава да си кефи. Приятен и детайлен е. Има сууууупер готини мацки ама има и сууууупер грозни мацки >< Не мога да го разбера автора какво толкова се кефи да рисува грозили. Но готините мацки са си верно готини. Кочовете и те са ноу куул нарисувани само дето малко смешно ми става като се ядосат и навсякъде им изкачат вените
Историята се разказва на отделни аркове, които нямат особена връзка помежду си и са най-общи разделени на комедийни и по-сериозни. Комедийните са зверско тъпи :/ В тях се разказва за Сару и приятелите му и това как се опитват да се обездевственят. Има аркове, които горе-долу биват, но повечето спокойно могат да се пропуснат.
Сериозните повечето са свързани с Heaven's Crow и/или Рицуко. Те са доста добри. Интересни са откъм инциденти, а и е много любопитно да видиш какъв е живота в Шибуя (доколкото може да се има доверие на тийнейджърска манга ><).
Повечето герои са готини и ми харесва това, че ролята на Сару в повечето случаи е на помощник. Не са го направили някакъв супер-дупер-хипер як главен герой, който всичко може да оправи с щракване на пръсти. Вярно, че е супер добър ключар и показва завидни детективски способности, но не прави супер нереалистични геройства. Останалите също са готини. Особено Рицуко
Другото, което ми хареса и което вече писах е пълната нецензурност. Секс, секс и пак секс. В някои моменти имах чувството все едно чета хентай манга Доста освежаващо спрямо останалите (нормални) манги ^^
Като цяло оценката ми е 7/10. Приятна е за четене и има интересни похвати, но не блести с нищо особено. Няма да я следя, но от време на време ще проверявам и като понаизлязат още томове ще ги глътвам набързо ^^ Хубавото е че излизат всяка седмица чаптъри.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 23, 2008 5:53 am |
|
Aerith |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 4:13 pm Мнения: 1115 Местоположение: USA
|
Хмм, те до коя глава са до 13ти том, че ме мързи сега да тегля целия архив ^^;; ...в смисъл, от 139та ли започва 14ти ?
P.S. Nvm, ако случайно не си я намерил още, ето поне глава 139та --> 猿ロック 139
_________________ 『 t・o・r・n ♥ 』 //♥tumblr♥//♥last.fm♥
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Saru Lock Публикувано на: Пон Яну 26, 2009 8:49 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
23ри чаптър го прочетох преди малко и това с университета на Сару ме разби какви изроди мъже и жени има девственици. Очертава се яка арка и доста смешна.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Saru Lock Публикувано на: Сря Яну 28, 2009 4:41 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|