Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:18 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !
МнениеПубликувано на: Пон Яну 12, 2009 11:35 pm 
Аватар

абе хора, спрях да гледам телевизия защото ми омръзна от идиотския характер на българската реалност в медиите и политически.

Само тъпотии се случват и отразяват, достатъчно да ми се иска да не бях българин,ами китаец или де да знам- австралиец.

Сега що за болен мозък може толкова да се вълнува от тия глупости че да направи подобен дебилски монтаж от господари на ефира,телевизия скат и новините и да му излепи такава музика..сега като го видях не знам да са смея ли,да плача ли. Има нещо садистично в цялата тая тема. Сигурно всички си мислят за какво говорят,но на мен ми изглеждат като заблудени овци дето си мислят че думата "българин" ги определя като хора и трябва всеки ден да развяват байряка и да се молят на снимка на левски. Който си мисли че още е в робство е роб на собствената си реалност или на тази която телевизия скат и новините поставят. Българите все си мислят че някой ги цака, а те самите нищо не правят да оправят нещата и само се цакат взаимно

ето ви пример- в софия някви са напили и пребили до смърт някакъв , и пак и пак...другите хора на улицата си стоели и гледали безучастно.Ей ти българи, след като се случи обаче всички почват да оплакват трагедията :ok:

къв е смисълът от напиването като свиня и дискотеките? Прави ли хората по щастливи? Толкова е безмислено

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 4:04 pm 
Аватар

blurymind написа:
абе хора, спрях да гледам телевизия защото ми омръзна от идиотския характер на българската реалност в медиите и политически.

Как може да използваш "реалност" и "медии" в едно и също изречение.

А и
Цитат:
къв е смисълът от напиването като свиня и дискотеките? Прави ли хората по щастливи? Толкова е безмислено

Знаеш ли кое е по-безмислено... да отидеш и да им кажеш, че е безмислено...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 5:34 pm 
Аватар

Освен да кажа "Цирк" друго няма смисъл.

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 5:52 pm 
Аватар

Сега гледам репотражите на живо и мога да кажа направиха цирк :evil:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 5:55 pm 
Аватар

GoDSmAcK написа:
Освен да кажа "Цирк" друго няма смисъл.

Alukard написа:
Сега гледам репотражите на живо и мога да кажа направиха цирк :evil:

Добре дошли в 21-ви век... Днес всеки има лично мнение :lol: :lol:

Цитат от Лари Флинт:

Цитат:
Мнението е като задника - всеки си има 1

Тия решиха да си го показват...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 9:59 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Anime<O_O>addict написа:
Сметнах че този раздел би бил най-подходящ ...
http://www.vbox7.com/play:6ce28c45

wrong, В търсене на Пътя трябва да е! Правилата са си правила...

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 15, 2009 12:05 am 
Аватар
Pugnus Dei

Днес беше ... с една дума Кербала... това е далеч от Протест... мега нагласената история... нищо общо с '97

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 15, 2009 12:42 am 

Actually, това си беше чист израз на гнева на гражданското общество срещу правителството и тези които ги защитават. Това беше и целта на протеста(просто беше зададена по друг начин) и в тази насока беше напълно успешен, защото министрите ги извеждаха от центъра с бронирани джипове :mm:

Ноо, ако бяха дошли още 10 хил. души може би нямаше да ни пръснат толкова лесно. В същност ако не се беше появил някой умник, който мисли че е хитро да прави бомбени заплахи, нямаше да тръгнат да ни пръскат...

Можеше да бъде по- добре, но като за първи по- истински протест(вижте Франция, за да се научите какво е протест :lol: ) беше сравнително добър

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 15, 2009 12:48 am 
Аватар

ShApEsHiFt3r написа:
....

Може много да ти се кефят, може да те харесват, ама тъп ли си? Честно питам. Идеята на протеста беше друга.
Цитат:
НИЕ ИСКАМЕ:

1. работещ механизми за борба с корупцията
2. незабавна реформа на съдебната власт
3. незабавни мерки за подобряване на жизнения стандарт на всички Българи, по който показател сме последни в ЕС
4. благоприятен климат за стимулиране на раждаемостта
5. незабавни реформи в образованието
6. незабавни реформи в здравеопазването
7. едно прозрачно правителство
8. незабавни мерки за защита на природните богатства на България
9. незабавна промяна в избирателния закон и мерки за стимулиране на избирателната активност
10. незабавна административна реформа

... защото сме Българи. Искаме да живеем в страна, в която убиец на дете получава ефективна присъда.
Страна, в която хора болни от рак получавах необходимото лечение. Страна, в която мога да имам деца, защото
тя ми помага. Страна, в която да виждам детски площадки и градинки пред блока си. Страна, в която мога да
пътувам спокойно, защото пътищата са на ниво. Страна, в която зимата мога да ходя по тротоара и да не попадна
в пирогов. Страна, в която природата се зачита както от жителите така и от управляващите. Страна, в която
ако плащам осигуровки да ме възнагради с добра пенсия покриваща живота ми. Страна, в която съм наясно кой, как
и къде я управлява. Страна, в която полицията ми е приятел а не партньор в дребни престъпления.

Страна - в която мога да се чувствам БЪЛГАРИН, и да се гордея с това!
Просветени и глупаци колкото искаш. Ама вашето е върха. "Нищо общо с 97-ма." Нали ако имаше общо тапървата щяха да почнат проблемите за България. Това беше запланувано като мирен протест! Мирен. Наясно ли сте с тази думичка? Идеята на организаторите не беше да правят размирици, а да изложат исканията си (естесвено, като типични българи, организаторите потънаха и не поеха отговорност за случващото се). Никой не искаше да бута правителството, а тия дето говорите как това е идеята, целта, едва ли не святото дело, после ще си лапнете пръста, защото ще стане по-лошо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 15, 2009 9:33 am 

dream_dragon ТИ тъп ли си или не осъзна от какво бяха подтикнати 5000 души да отидат на площада пред народното събрание? Аз не говоря за официалните искания, не говоря за формалностите, говоря за простата причина гражданите да отидат на този протест. И то е защото са ядосани, мразят сегашното правителство, искат промяна. Те не отидоха защото в студентски град беше убито момче или поне тези които отидоха за това бяха малцинство... Дори и не-провокаторите бяха на площада за да псуват и да обиждат полицаите, политиците и всичко което ги дразни в държавата...

И отново казвам какво мисля:

Това не беше просто протест, това беше израз на чувствата на гражданското общество, на което му е писнало да го тъпчат; НЕзависимо каква е била официалната причина да бъде направен протеста.

И ако още мислиш, че съм казал нещо необмислено, погледни собствения си цитат... В 10те точки от първия пост, ясно и просто са казани исканията на организаторите, но това не са просто искания. Това са невъзможни искания. Защо ги има? Защото политиците бяха достатъчно глупави да се надуят и да дадат НЕвъзможни обещания, а народът бе достатъчно наивен да им повярва дори и малко, а сега е ядосан, че политиците не са изпълнили обещанията, които в същност обективно погледнато не можеха да бъдат изпълнени(повечето от тях) само за 3-4 години :?

Аз на протеста бях като мирен протестант, защото аз не съм очаквал нищо повече, от това което получих още от момента в който направиха грешката да направят 20% увеличение на заплатите, при положение, че светът от лятото на 2006/7(банковата криза в САЩ, не съм сигурен в момента коя година беше) лека полека беше тръгнал към рецесия...

Направиха грешки, и сега ще си понесат наказанието, но аз ще съм просто присъстващ на площада, който няма да посегне да удря полицай или да кърти павета - nothing more, nothing less.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]