Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:19 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Българино, Събуди Се !
МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 3:08 pm 
Аватар

Абе, да не сте на по 10? Едно клипче и се юрнахте. Скапана ни е държавата, ама и ние сме неин продукт вече. Аз не мисля, че анархистите, патриотите или, който и да е пътуващ без билетче, щото му се свиди левче може да претендира за нещо. нагло е, когато ти самия не изпълняваш и най-дребните си задължения, защото ти се свидят, тези които те управляват да играят на по-големи залози. А кой ги избира? Кой им позволява? И кой е виновен, че 20-годишните наистина вярват, че живота им няма край, та се качват на кокал в колите си? Обожавам патриотите, които не знаят за кво са патриоти. и в това клипче ми изкараха Левски, Ботев и още. Добре де...Ами айде, когато бг патриотите почнат да живеят в настоящето, ама да живеят, а не да правят яки клипчета и да подканват на протести, вместо да се целуват нощем с портрета на Левски, тогава да ми говорят колко обичат майка България. Поклон пред паметта на героите ни, но нека не бъдат опетнявани от хора, които искат кауза, за да не им е скучно.

На протест обаче бих отишла, дет се вика сега му е времето, а аз се дразня не от целите, а от тези които си ги поставят и начина им на пропагандиране. Иначе да, държавата си е*ало майката и аз живея на минус 40, бакшишите ме ментят нон стоп, баща ми пука гума три пъти за 1 месец заради дупки, нема пари, нищо че се работи...И да, искам да се промени. Дали и аз да направя едно клипче? :roll:

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 4:33 pm 
Аватар

Naku написа:
Манталитета на българите е такъв, че в техния свят законите са за заобикаляне. Бях на 8, ако не се лъжа, когато попитах мама "Аз като слушам си мисля, че законите са врата в полето. Защо хората просто не я заобиколят?"

I'll tell u what ... първо да ви пикам на тезата че народа ни е виновен . Закони ?! къде ги видя бе душо , тва искам да знам . Манталитета е такъв поради простата причина че няма такива . Второ коя от 3-те власти в скапаната ни държава си върши работата както трябва ? Корупция ?! може би ако тези които ни управляват не гледаха само себе си всичко щеше да си е на мястото ... Ние сме виновни и за какво ? че сами сме си го избрали ? имаме избор всякаш ? на кого му пука за присъда 3 месеца за убийство ... Всеки си затваря очите и тва е ... и за бога дай ми смислен пример за това ...
snookie написа:
Вие кво бе...
да не би изведнъж да почнахте да си изпълнявате задълженията, че да си искате правата...

Да спазвам "правилата" и да затъвам в калта защото няма кой да ни осигури по-нормален стандарт .

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 5:03 pm 
Аватар

Цитат:
I'll tell u what ... първо да ви пикам на тезата че народа ни е виновен . Закони ?! къде ги видя бе душо , тва искам да знам . Манталитета е такъв поради простата причина че няма такива .

Закони има!Народа е виновен ,че вече не ги спазваме не само политиците ни ние сме си виновни за манталитета които сме си устроили не смяташ ли че сам си противоречиш?

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 5:14 pm 
Аватар

Alukard написа:
Цитат:
I'll tell u what ... първо да ви пикам на тезата че народа ни е виновен . Закони ?! къде ги видя бе душо , тва искам да знам . Манталитета е такъв поради простата причина че няма такива .

Закони има!Народа е виновен ,че вече не ги спазване само политиците ни ние сме си виновни за манталитета които сме си устроили не смяташ ли че сам си противоречиш?

Къде ги виждаш тия закони , или това че ние сме свикнали да се заблуждаваме че ги има ни кара да си мислим че е така . Демокрацията е България е илюзия - факт . Когато сравниш законите ни с законите на една западна държава тогава ми говори , инак е безсмислено . А защо те да достигнали то това ниво ами политиката им го е позволила ...

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 5:47 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Anime<O_O>addict написа:
Да спазвам "правилата" и да затъвам в калта защото няма кой да ни осигури по-нормален стандарт .

Еми ето как много точно показа защо сме толкова зле и все по-зле ставаме. За да се вдигне стандарта трябва всички да спазват правилата. Ама тъй като 90% от българите мислят като теб, така и няма да се оправим никога.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 5:57 pm 
Аватар

Safiir написа:
Anime<O_O>addict написа:

Еми ето как много точно показа защо сме толкова зле и все по-зле ставаме. За да се вдигне стандарта трябва всички да спазват правилата. Ама тъй като 90% от българите мислят като теб, така и няма да се оправим никога.

къде споменах че не правя това което изисква държавата от мен ? :?

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 5:58 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Еми казваш "къде ги виждаш тези закони". Значи не знаеш какви са законите и следователно няма как да ги спазваш :o

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:07 pm 
Аватар

Safiir написа:
Еми казваш "къде ги виждаш тези закони". Значи не знаеш какви са законите и следователно няма как да ги спазваш :o

и какво общо има тъпото безаконие с това че си плащам данъците , гласувам , плащам за билет , спазвам разделното изхърляне , уча и когато имам възможност сам си изкарвам доходите с робски труд за мизерна средна заплата ? Пак живеем в кал и с лайанри които ни управляват :o Едва на 20 съм и за мене това да избягам от България не е вариант , нямам такова намерение ...
Властите си затварят очите за конституцията дори която и без това бива изменяна всяка година едва ли не ...

Последна промяна Anime<O_O>addict на Пет Яну 09, 2009 6:13 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:18 pm 
Аватар

Anime<O_O>addict написа:
Alukard написа:
Цитат:

Закони има!Народа е виновен ,че вече не ги спазване само политиците ни ние сме си виновни за манталитета които сме си устроили не смяташ ли че сам си противоречиш?

Къде ги виждаш тия закони , или това че ние сме свикнали да се заблуждаваме че ги има ни кара да си мислим че е така . Демокрацията е България е илюзия - факт . Когато сравниш законите ни с законите на една западна държава тогава ми говори , инак е безсмислено . А защо те да достигнали то това ниво ами политиката им го е позволила ...

wow човек ти слушаш ли се законовата книга в България е със същите закони както всяка др страна на земята.Просто тука хората са свикнали че дори и да ги нарушът няма последствия.За това сами сме си виновни че не сме си търсили правата когато не беше толкова трудно!Истината е че с всяка изминала година ние постоянно се залъгваме и гледаме настрани надявайки се за чудо без да се замислим не е ли дошло времето да поемем нещата в свои ръце както всяка др страна би направила при такива гаври с народа и общественото мнение!

Цитат:
Не знам дали си излизал навън от България, ама това което аз видях за 1 година в чужбина ме убеди, че и при тях няма справедливост. Опитай да съдиш доставчика на газ задето ти е писал сметка колкото 3 заплати за 1 месец... чакай 5 години за изслушване на делото, и след като останеш с пръст в уста, тогава ми ги давай за пример. Постоянно ни бяха надписвани сметките (телефон, интернет...), плащахме убийствен наем, храната е гадна, нездравословна и скъпа. Водата е мръсна, натровена. Образованието е много на ниско ниво. Яд ме е, задето си загубих времето. Това което са разбрали техните политици е как чрез медиите да манипулират общественото мнение. Всичко е реклама на държавите. А всъщност там живеят промити мозъци, на които не им пука, че работят на 3 места за да изплащат 300 000 хиляди евро, с които са си купили къщата. Имат по 2 отделни заема за коли (на всеки по една).Лихвите постоянно се вдигат, което и гарантира, че децата им ще работят за да изплащат дълговете им. Това, за което трябва да сме благодарни, е, че сме достатъчно умни за да разберем в какъв подъл филм ни вкараха.

Също така във всяка друга страна за предомишлено убийство биха осъдили веднага за 25 години затвор само в българия за двама убийци дават домашен арест и 500 лв гаранция.Само в България за смъртта на 12 деца дават глоба от 1000 лв.Само в българия се разследва углавно убийство повече от 4 години без напредък.Навсякаде другаде тези неща винаги ще заемат 1 во място но не и тук защото явно най дебелата котка в българия заслужава прайм тайма в новините а не истинските новини!

Ако не сте разбрали протеста на 14.01.2009 не е за сваляне на правителството а за преразглеждане на нашета съдебна система и нейното спазване спрямо европейските закони както и желанието да се наложът законите в нашета република!

Последна промяна Alukard на Пет Яну 09, 2009 6:28 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:26 pm 
Аватар

България като страна е хубава, като държавно управление е под всякаква критика. С буквално подарена свобода, псевдоуправници, отчаян народ...
Наистина много ми се иска всичко да се промени. Но как като повече от половината България й е кеф да седи и да чака наготово. Давам един прост пример с протестите против матурите. Когато молиха ученици от 9ти, 10ти, 11ти клас да отидат и да подкрепят каузата те отговаряха - какво ни пука на нас, така или иначе няма да се отървем. Те бяха приели идеята без да имат намерение да променят нещо, според тях бяха изправени под свършен факт. Свършен факт който можеше да се промени.
Та така и нашата работа с народа ни. Който отиде на 14ти отиде, другите ще гледат сеира и ще се надяват по-смелите и сърцати българи да направят това което може да направи единствено цял един народ.
И все очите ни са навънка, гледаме к'во правят държавите от ЕС и аха и ние да го направим ама нъцки. Ние не можем да се оправим в нашата си държава, на другите сме тръгнали да подражаваме. Закони - бол. Ама кой да ги спазва? Като ти можеш да убиеш 15 бременни и пак ще лежиш 3 месеца в затвора, а после "ех, живот добре дошъл отново". Самите управници не спазват законите, а народа ли да ги спазва. И сори, че го казвам ама все повече се убеждавам, че българите са като стадо овце. И всъщност само ние сме си виновни. Все пак виновен е не тоя който изяжда баницата, а който му я дава.

на морно чело, сгушено на гърдите ми. Носталгична съм.
Към отминали докосвания.
Come Undone
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:26 pm 
Аватар

shmuxy написа:
Цитат:
Демокрацията е България е илюзия - факт

Демокрацията по целия свят е илюзия.
Цитат:
Когато сравниш законите ни с законите на една западна държава тогава ми говори , инак е безсмислено .

Не знам дали си излизал навън от България, ама това което аз видях за 1 година в чужбина ме убеди, че и при тях няма справедливост. Опитай да съдиш доставчика на газ задето ти е писал сметка колкото 3 заплати за 1 месец... чакай 5 години за изслушване на делото, и след като останеш с пръст в уста, тогава ми ги давай за пример. Постоянно ни бяха надписвани сметките (телефон, интернет...), плащахме убийствен наем, храната е гадна, нездравословна и скъпа. Водата е мръсна, натровена. Образованието е много на ниско ниво. Яд ме е, задето си загубих времето. Това което са разбрали техните политици е как чрез медиите да манипулират общественото мнение. Всичко е реклама на държавите. А всъщност там живеят промити мозъци, на които не им пука, че работят на 3 места за да изплащат 300 000 хиляди евро, с които са си купили къщата. Имат по 2 отделни заема за коли (на всеки по една).Лихвите постоянно се вдигат, което и гарантира, че децата им ще работят за да изплащат дълговете им. Това, за което трябва да сме благодарни, е, че сме достатъчно умни за да разберем в какъв подъл филм ни вкараха.

Първо къде за бога се е случило това нещо защото съм живял в Германия 2 години , храната е евтина , баща ми работеше за 120 евро на ден ( което тук се икарва за 1 седмица ) . И това което говориш са пълните глупости ... Образованието им е ужасно тук не споря ... Я ми кажи ти кое е най-важното една нация да живее щастливо с висок страндарт , без убийства и престъпност ( поне далеч по ниска от колкото в България ) ? Не ми говори за политиците им . Манипулират чрез мендиите е и :o ? Нали дават всичко за народа си и не крадат ?! Айде кажи ми че не е така ... Правата винаги можеш да си ги намериш стига да знаеш как .

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:31 pm 
Аватар

Mery Jeane написа:
България като страна е хубава, като държавно управление е под всякаква критика. С буквално подарена свобода, псевдоуправници, отчаян народ...
Наистина много ми се иска всичко да се промени. Но как като повече от половината България й е кеф да седи и да чака наготово. Давам един прост пример с протестите против матурите. Когато молиха ученици от 9ти, 10ти, 11ти клас да отидат и да подкрепят каузата те отговаряха - какво ни пука на нас, така или иначе няма да се отървем. Те бяха приели идеята без да имат намерение да променят нещо, според тях бяха изправени под свършен факт. Свършен факт който можеше да се промени.
Та така и нашата работа с народа ни. Който отиде на 14ти отиде, другите ще гледат сеира и ще се надяват по-смелите и сърцати българи да направят това което може да направи единствено цял един народ.
И все очите ни са навънка, гледаме к'во правят държавите от ЕС и аха и ние да го направим ама нъцки. Ние не можем да се оправим в нашата си държава, на другите сме тръгнали да подражаваме. Закони - бол. Ама кой да ги спазва? Като ти можеш да убиеш 15 бременни и пак ще лежиш 3 месеца в затвора, а после "ех, живот добре дошъл отново". Самите управници не спазват законите, а народа ли да ги спазва. И сори, че го казвам ама все повече се убеждавам, че българите са като стадо овце. И всъщност само ние сме си виновни. Все пак виновен е не тоя който изяжда баницата, а който му я дава.

Първо как можеш да даваш пример с протест който засяга само една определена част от народа учениците не знаят какво искат това е факт от стотици години насам.Обаче вече самоусъзнатите хора от народа ни е писнало да ни пикаят на главите всеки ден.Ние искаме закон и справедливост и за това ще протестираме докъто не ни се обърне нужното внимание защото ние избираме политиците а не те нас!

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:35 pm 
Аватар

Alukard написа:
Mery Jeane написа:

Първо как можеш да даваш пример с протест който засяга само една определена част от народа учениците не знаят какво искат това е факт от стотици години насам.Обаче вече самоусъзнатите хора от народа ни е писнало да ни пикаят на главите всеки ден.Ние искаме закон и справедливост и за това ще протестираме докъто не ни се обърне нужното внимание защото ние избираме политиците а не те нас!

Давам пример защото не само учениците не знаят какво искат ами и огромна част от вече... хм... осъзнатите големи хора.
И всички искаме закон и справедливост но малко ще се борят за това.

на морно чело, сгушено на гърдите ми. Носталгична съм.
Към отминали докосвания.
Come Undone
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:43 pm 
Аватар

Mery Jeane написа:
Alukard написа:
Mery Jeane написа:

Давам пример защото не само учениците не знаят какво искат ами и огромна част от вече... хм... осъзнатите големи хора.

Как да искаш да са много като при предложението за това в този форум беше посрещнато скиптично и без никакъв интерес желанието на човека се убива още преди да му е дошло времето.Смисъл време е за пробяна и ако не дойде с нашето поколение няма да дойде с поколението на умопомрачените идиотчета след набор 92 които си мечтаят да са мутри като пораснат защото мутрите си живеели добре нима не се вижда на каде сме се запътили подяволите :headbang2:

МнениеПубликувано на: Пет Яну 09, 2009 6:46 pm 
Аватар

Alukard написа:
Mery Jeane написа:
Alukard написа:
Mery Jeane написа:

Как да искаш да са много като при предложението за това в този форум беше посрещнато скиптично и без никакъв интерес желанието на човека се убива още преди да му е дошло времето.Смисъл време е за пробяна и ако не дойде с нашето поколение няма да дойде с поколението на умопомрачените идиотчета след набор 92 които си мечтаят да са мутри като пораснат защото мутрите си живеели добре нима не се вижда на каде сме се запътили подяволите :headbang2:

Спирам да говоря относно темата и все пак не мога да не изкажа съгласие

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 4 [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]