Дата и час: Чет Мар 06, 2025 12:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 8 [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 6:31 pm 
Аватар

snookie написа:
Всички тия неща са примери...
Много добре ги знам тия дето "учили" и "работили" целия си живот...
и се оплакват...
Също така се предполага че разбирам колко е гадно да си късаш задника от работа и да ти дават пари, с които "и гъза не моеш си избършеш"...
Ама тва значи ли че трябва д ти писне, да си седнеш на гъза и да чакаш да ти паднат пари от небето...

Еее, ти явно много знаеш и разбираш, не мое да се спори с тебе :D Откъде ги знаеш тия учили и работили хора? Да не членуват в клуб на оплаквачките?

Аз не казвам, че НЕ ТРЯБВА да се работи и че трябва да чакаш, да ти паднат пари от небето. То от небето не падат кой знае колко приятни за главата неща обикновено. Нито се оплаквам от парите, които взимам. Просто се чудя, има ли наистина човек, който да се КЕФИ да работи и да има някакъв стойностен живот освен работата си.

И най-вече, много се кефя да си мрънкам по повод бачкането, докато бачкам (което правя в момента:).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 6:36 pm 
Аватар

Не мразя да работя, но може би, защото засега при мен работата е повече мое решение, отколкото задължение. Всички те ми пари отиват главно за мен, плюс някои разходи, за които смятам съм длъжна да поема отговорност.

Работила съм и по 10 и по 20 часа на денонощие и колкото и да ми е било изморително физически, а и емоционално, фактът, че в първия случай колегите ми тогава бяха нечовешките пичове, а в другия случай не ми беше неприятно, някак си не ми пречеха. Събуждала съм се с идеята - мамка му, не ми се работи, няма да ходя, няма, няма...И после пак.

Сега бачкам вкъщи, 4-5 пъти в месеца и навън. Имам време и за ученето си, и за личния си живот, и за личните си интереси и не се оплаквам. Скоро мисля да се захвана с нещо по-сериозно, но засега положението ме устройва.;р

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 6:45 pm 
Аватар

Евала ти правя, Zenith:)

Иначе има нещо криво в това, да си отмяташ половината кинти за сметки и малко убива ентусиазма. Друго си чувството, да си работиш за "джобни".

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 7:03 pm 
Аватар

Цитат:

(п.п. не си правете труда да пишете "поучителни" коментарчета от сорта на "като пораснеш ще видиш"... нема да ги чета... Растях, растях... и толко и видех... пхах...)

включвам поучителен коментар така че може да не четеш надолу :arrow:

Цитат:
Всички тия неща са примери...
Много добре ги знам тия дето "учили" и "работили" целия си живот...
и се оплакват...

от кьде пьк ги знаеш ти тея примери да не би да си вьрвял по-сьщия пьт?? я малко се аргументирай щото тва което каза е адската малоумщина << ти да си чувал за хора дето немогат да ги издьржат мама и тати и че единственият им шанс е да бачкат следователно няма как и да не ходят на лекций и секвите там..айдее като спрат мама и тати да ти дават пари тогава ми се обади >.> :arrow:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 7:11 pm 
Аватар

И аз това си мислех, че човек, на който наистина му с НАЛАГА да работи, непременно се оплаква:) Това си е необходимо зло, а не удоволствие. Понякога не ти се прави изобщо, а ТРЯБВА. Досадно е.

А човек, който смята работата за благородната постъпка да отърве хората, които го издържат, просто не е работил достатъчно :lol: Да работиш не е реверанс към любимите хора или услуга за обществото, а необходимост.

Впрочем, аз и баща си издържам, а на него май хич не му пука за това, че виси на нечий гръб :lol: Но ако спра да правя парички ще пукнем и двамата от глад и ще четем на свещи.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 7:47 pm 
Аватар

kcekce написа:
И аз това си мислех, че човек, на който наистина му с НАЛАГА да работи, непременно се оплаква:) Това си е необходимо зло, а не удоволствие. Понякога не ти се прави изобщо, а ТРЯБВА. Досадно е.

А човек, който смята работата за благородната постъпка да отърве хората, които го издържат, просто не е работил достатъчно :lol: Да работиш не е реверанс към любимите хора или услуга за обществото, а необходимост.

Впрочем, аз и баща си издържам, а на него май хич не му пука за това, че виси на нечий гръб :lol: Но ако спра да правя парички ще пукнем и двамата от глад и ще четем на свещи.

E oт тука вече си зависи до колко си егоист...
Аз пак ще си казвам, че аз съм сигурно единствения дето си обича родителите... и единствения който не изпитва никакъв кеф от тва, да бъде зависим...

Риска да ми говорите, че говоря глупости... хохооооо отдавна го преминах :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 8:00 pm 
Аватар

Човече... Не е там работата. Изобщо не съм насторена да ти вкарвам нещо, дето да го преодоляваш.

Сума ти и хора си обичат родителите. И днешно време адски много хора почват да бачкат още като ученици. И това не кой знае какво. Просто си работят.

Ти пречупваш всичко през любовта към родителите и отговорността за себе си... ВСЕКИ би трябвало да е отговорен за себе си. Ако те изхвърлят на улицата и не можеш да се оправиш, значи още не си зрял човек. И автоматично висиш на някой на врата. Ако пък висиш умишлено на някой на врата, щото те мързи, значи си леке. Нямам нищо против това. Но бачкането е ДОСАДНОООО:))))

А дали ще подреждаш картофи или ще подреждаш база данни, все тая. Въпросът е, дали си независим. Може и брат ти да си го е решил така този въпрос и да не му пука за висшето образование.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 8:07 pm 
Аватар

kcekce написа:
Може и брат ти да си го е решил така този въпрос и да не му пука за висшето образование.

Аз нямаше да казвам, че му пука за висшето образование, ако не му пукаше...

Иначе си стоя зад мнението...
Грешката ми беше, че взех тема в "На Лафче" на сериозно...

пхахахаха...

И все пак... споделям примери... да си самостоятелен е част от кефа да правиш, това което искаш и то сам... За мене си е кеф по едно време да се спра и да видя, че все пак нещо съм постигнал ей така...
И да се радвам на малки неща, на които друг човек би казал "Убиване на време" или "Голямата работа"...
Щото според мен да си заслужиш парите... е наистина голяма работа... особено днес... особено тука...

Последна промяна snookie на Сря Дек 10, 2008 8:11 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 8:11 pm 
Аватар

Ми аз за пръв път пускам тема в "На лафче"-то поради същата причина. Тук хората киснат от скука.

Но темата беше "Писна ли ви от БАЧКАНЕ", а не доколко оценявате труда на родителите си. И аз се надявах скептично на сериозни отговори:)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 8:12 pm 
Аватар

kcekce написа:
Ми аз за пръв път пускам тема в "На лафче"-то поради същата причина. Тук хората киснат от скука.

Но темата беше "Писна ли ви от БАЧКАНЕ", а не доколко оценявате труда на родителите си. И аз се надявах скептично на сериозни отговори:)

Ма аз оценявам всеки труд...

Както допълних по-горе...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 9:01 pm 
Аватар

Абе на мен ми писна от бачкане и не защото съм адски натоварен, а защото 8 часа на ден седя на едно място :( Ама и вие ме шашкате, цял живот бачкали, дори не съм подозирал, че тук има абонати на 3-та възраст :shock:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 9:03 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Еми писна ми я :lol: преди маса време, но човек израства и просто в един момент безразличието поглъща всяко недоволство :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 11:40 pm 
Аватар

zlobcho написа:
Абе на мен ми писна от бачкане и не защото съм адски натоварен, а защото 8 часа на ден седя на едно място :( Ама и вие ме шашкате, цял живот бачкали, дори не съм подозирал, че тук има абонати на 3-та възраст :shock:

=)) Копелеее, на трета възраст съм:))))))

Е мерси, внучето ми :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 11:50 pm 
Аватар

Маце, или да кажа наборке, де ни прати ти бе :shock: Ако наистина си на 27, знаеш ли колко още има да бачкаш до пенсия? :lol: Само като се замислиш и сърцето ти заподскачва от радост.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 11:57 pm 
Аватар

zlobcho написа:
Маце, или да кажа наборке, де ни прати ти бе :shock: Ако наистина си на 27, знаеш ли колко още има да бачкаш до пенсия? :lol: Само като се замислиш и сърцето ти заподскачва от радост.

Ми нали съм на трета възраст вече :lol: И до пенсия едва ли ще доживея...

А 27 ще ги направя след около 2 мсеца, и то шумно :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 8 [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]