|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 9:37 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Окт 23, 2008 12:23 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
И втори епизод си беше добър, видяха се бойните другари от войната - наетия детектив, който се занимава с момичетата в кутия + полицая. Все си мисля, че онзи с куклите, който се занимава с майката има доста сериозен пръст в цялата работа. Анимето кърти не знам, защо, но първата ми асоциация си беше с Twin Peaks. Просто за момента откъм арт и OP/ED не виждам от тазгодишните анимета кой може да го бие. А защо анимето не се следи от този форум, един "неизвестен" потребител просто го каза най-точно:
Цитат: : еее, шинигами е ключова дума за днешната младеж...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 28, 2008 11:20 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Bump... хайде малко повече мнения за това аниме.
Първи епизод бе брутален, силен, психарски... признайте си, че има нещо изперкващо в тънки като фиданка момичета, танцуващи на лунна светлина. Нз защо, но ми напомни на групичката около Абигейл Уилямс и салемските гонения на вещици... ><'''''''''
Жената винаги е била нещо неразгадаемо (твърде много бутончета има...) и като прибавим към картинката булото на нощта, лунната светлина... На въображението му стига само толкова, за да почнеш да си представяш страховити картини в главата си...
Интрото беше страхотно, невероятна анимация, главата в кутия, цялата атмосфера беше <3
Втори и трети нещо обаче забавиха темпото и като цяло не ме уплашиха/грабнаха чак толкова. Нз... сигурно ще изгледам още 2, 3 еп-а. Принципно не гледам много шоуджо/джосей истории (сериозни или не), а тази бие именно към такава...
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Окт 28, 2008 11:22 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Е, те още ония пичове от картинката не са се събрали и да разплитат случаите, явно и това ще стане в близките епизоди. Последната сценка на трети даде сериозна заявка с това как малката "литна" към небесата. Детективско с психо елементи, шоуджо има, но майката и тя как само се побърка... при това от едно изречение само ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) .
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Окт 29, 2008 2:40 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=343_1369223116.jpg) |
Darkprince |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Тааакааа, да се включа и аз в дискусията. ^^
Аз съм на мнемие, че формулата MADHOUSE + CLAMP работи (че даже и прави чудеса, ама т'Фаа са фенбойски коментари ^^"""), сега какво ще излезе накрая, това е друга тема ..., а примери: Chobits и CCS (Cardcaptor Sakura) - анимета (манги), които направиха CLAMP популярни (по си мисля, че това е второто, но това пак е мое мнение); после имаме X/1999 (TV и movie) и Tokyo Babylon, ама то е OAV (Sweet Valerians e мноУ шантаво ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). Но стига толкова съм коментирал, че започва да ме хваща яд за други две заглавия.
Така. По темата:
1-ви епизод - за да бъда лаконичен, ще кажа само, че беше интригуващ. Имам си аз една фобия от малки момиченца "с дълги (разчорлени) катранено черни коси" (не е само Ringu ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) , имаме си и "адското" момиче). Сега тези "момичета" танцуват на лунна светлина ( "благодаря" Mori, че ми припомни за салемските гонения, сега цяла нощ ще мъкнат да "купунявам" покрай кладите ) + японски кукли. Daaamn.
МноУ красив, мноУ sakura (CLAMP™) - ха, ха да цъфне Seishirou; и играта отрано щеше да загрубее.
2-ри епизод
Atsuko-chaaan ![Изображение](http://img175.imageshack.us/img175/4421/cebollitaanimatedonion1kk3.gif) Искам да я дават по-често. ^^
spiralkinda вече каза за "менталните тревоги" на частния детектив -> тази сцена беше добра и за "предполагаемия заподозрян" dollmaker.
3-ти епизод - майката на едно от момичетата изпада напълно в психическа криза; болница, приличаща на кутия; цяла стая, пълна с машини, които са поддържат живота на една от героините - нейните последни думи (?)
За толкова епизоди - нищо, но (на мен ми) е интересно.
OP/ED (Nightmare) доста допринасят за атмосферата, особено ендинга, който напомня това за Абигейл Уилямс, пък ...
"Do you really mean it, baby. Can you tell me what's on your mind?" - daaamn. >< ( ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) )
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 01, 2008 3:13 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=25633_1233462744.jpg) |
Reyller |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Юни 10, 2008 11:30 pm Мнения: 258 Местоположение: Варна
|
В първите 2 епизода не се разбира почти нищо и т'ва ме дразни малко.От друга страна нещата изглеждат много заплетени и очаквам нататък да стане много интересно. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Сега си пускам 3ти и се надявам да стане нещо по вълнуващо,защото тези семейни драми ми идват в повече.
(просто ми е писнало от overreacting emo parents)
_________________ i dun talk liek diz irl i swer,itz jus bad intrnt habit =P~ //need w4rds?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 01, 2008 10:47 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1245_1262876890.png) |
Haruka |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Пелестно аниме настина. Имам чувството, че гледам някоя от книгите на Харуки Муками направена на аниме. Има нещо общо в действиелност, но по-скоро е заради атмосферата.
Излиза от рамките на "аниме" като цяло и повече ми напомня екранизирана мистерия новела. Доста е необичайно - цялостното усещане.
Артът е красота. Просто цветовете, chara design-ът, всичко. Към музиката и оп и ед клиповете нямам никакви забележи. От героите за сега най-много се кефя на Киба- има едно такова излъчване на един определен тип кламп герои XD. Двете момичета докарват до фенгърлинг, а и са и двете много красиви.
Колкото до историята, за сега е интересно заплетена. Включиха доста герои, остана да се изяснят и връзките между тях. А ще има и още да намесват. Нямам идея за какво става въпрос в оригиналната история, но няма и да се спойля.
Начинът, по който си представят нещата - като отрязаните крайници - е доста безцеремонен и определеноми харесва. Мистерията е на добро ниво, макар че до хорър чак не стига.
За сега това са ми впечатленията, а идеи за развитието все още нямам. Но е в топ 3 за сезона, имайки предвид, че гледам почти всичко. ^^
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Mouryou no Hako (есен 2008) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юли 02, 2010 1:50 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34312_1588111353.png) |
DiaDora |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
![:taz:](./images/smilies/taz.gif) аниме ! любим ангст,крими,психарии жанр +CLAMP + МАДХАУС = страхотия както обикновено... когато го гледах супер се издразних,че последния епизод стоя непреведен доста мноого време - може би повече от полвин година или на мен така ми се стори. А и понеже историята е бая засукана, трябваше да стопирам нон-стоп да чета по-внимателно субовете постоянно. Ако го пуснат енг дъб, ще го гледам наново, щот имам некви бели петна от историята, която беше голяма лъжица, дори за моите способности. Напомня на Монстер, но си има собствен стил и ми беше идеално с 13 епа. Мразим локуми, дори и интересни. Щото историята вървеше тромаво за 13те си епизода, (макар и интересна) му давам 9/10...Иначе другото беше
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Mouryou no Hako (есен 2008) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 19, 2017 8:20 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Mouryou no Hako ep. 1-13 - това навремето го бях дропнал от първи епизод. Настъпи моментът за rewatch и преоценка. Да го кажа така - доста е трудно да го харесваш. Почва с някаква досадна yuri драма, която тотално може да те заблуди за жанра. Нататък продължава интересно, но хаотично с резки смени на темите, темпото и героите. Още скокове напред-назад във времето. Не че с тези методи не могат да се постигнат хубави неща, просто Mouryou no Hako не успява да се възползва добре от тях. Самата история не е чак толкова сложна и интересна, просто изсипани на едно място тонове семейна драма изглеждаща завладяващо, само докато не бъде разплетена. Има обаче и хубави елементи - примерно артът и анимациите. Те са малко пестеливи и тук-таме се среща кухо CGI, но са красиви и естествени. Режисурата на диалозите са радост за окото и ухото. Разследването на преплитащите се загадки докарва правилна детективско-мистична атмосфера. Има няколко доста разточени сцени, където част от главните герои разсъждават за събитията и се отклоняват в странични теми. Те са може би най-бавещите сюжета, но и най-приятното ми преживяване свързано със сериала.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|