|
Дата и час: Чет Мар 06, 2025 12:14 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 19, 2008 12:29 pm |
 |
Lost_Ronin |
|
 |
|
nem13 написа: Lost_Ronin написа: nem13 написа: Никой не може да се научи да пише. Хората могат да подобрят стила си, идеите им да стават по-оригинални и развити, но не можеш да се научиш на изкуство. Каквото и да научиш, ако нямаш талант, то не е изкуство...
Толкова ли не забеляза, че рикуеста на първата страница за Наруто е ебавка? Страшно си претенциозен.  Отхвърляш труда на началните учители. Те не учат ли децата да пишат? Учителят ми по рисуване, значи не е направил нищо? Значи всичко е до талант, а той на нищо не ме е научил, за какво ли му давам пари. Значи отхвърляш и рисунките на малките деца, като произведения на изкуството?  Кой според теб може да прави изкуство и кой не? Аз казвам, че всички могат. Даже и децата, които не знаят основните цветове и рисуват с фулмастри, децата, които клепат с боите, хората които пишат стихове (колкото и изтъркани и клиширани да са), хората пишещи дневници, хората пишещи есета, наивни романчета и т.н. — значи според теб те не творят, не правят изкуство, така ли?!  Много малко деца правят изкуство на тая крехка възраст. Аз познавам едно само. Мда, отхвърлям труда на началните учители. Те не учат децата да пишат или да рисуват, те ги учат да копират. Децата копират, защото нямат базата, за да създават, освен някои изключения, които по-късно често стават творци. Естествено, има и такива, които не са изключения, те почват да създават изкуство по-късно. Да, децата пишат есета... зачитал ли си се обаче в това колко банални са и дали имат оригинални идеи? Някои имат. Има и деца, които рисуват хубаво, но те са си изключения и се броят на пръсти.
Пръстите на колко хиляди души се броят?  Виж сега, това, че ти имаш наблюдения върху едно дете си е твой проблем. Аз обаче съм виждал десетки, да не кажа стотици деца по пленери чудесии, награждавани и така. Школата в която съм има поне десетина деца и то баш деца. Сега това, че тези след пети клак, които рисуват са по-малко е така.  Но това не значи, че нямат хубави есете, разкази и така нататък. Вярно по-трудно е да напишеш нещо от колкото да нарисуваш, но това не значи да се сложиш на пиедестал и да кажеш: "Не струвате". Бтв с какво се занимаваш, понеже все гледам, че имаш високо мнение и си нещо като литературен критик.  За арта май не съм те виждал.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 19, 2008 1:37 pm |
 |
BlackID |
|
 |
Регистриран на: Чет Фев 21, 2008 2:58 pm Мнения: 587 Местоположение: У вас
|
Темата ви за дискусия съкс
говорите за изкуство и талант...
Ако приеме теорията на лост за вярна, то всяка драсканица е един вид изкуство, от където следва, че ако започна да пишкам в жълто на снега правя невероятно нетрайно изкуство... Да речем че е вид изкусттво но пак съква
Идеята на опозицията е, че изкуството е само това което се харесва, има стойност и т.н.
Нали се сещате, че няма фик в тоя раздел с по-малко от двама почитатели... дори и най-леймърските си имат някой, който им се кефи...
Това че човек е без талант, не значи че не твори, а пък изкуство ли е...
Въпрос на схващане
ПП:Вероятно ако някой провери думичката "изкуство" в тълковния речник щще каже, че всияки писали в тая тема са идеоти, ама к'во да се прави...
Поздрав: Човекът, който няма да ви напише фик xD
_________________ Цък
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 19, 2008 8:36 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Lost_Ronin написа: nem13 написа: Lost_Ronin написа: nem13 написа: Никой не може да се научи да пише. Хората могат да подобрят стила си, идеите им да стават по-оригинални и развити, но не можеш да се научиш на изкуство. Каквото и да научиш, ако нямаш талант, то не е изкуство...
Толкова ли не забеляза, че рикуеста на първата страница за Наруто е ебавка? Страшно си претенциозен.  Отхвърляш труда на началните учители. Те не учат ли децата да пишат? Учителят ми по рисуване, значи не е направил нищо? Значи всичко е до талант, а той на нищо не ме е научил, за какво ли му давам пари. Значи отхвърляш и рисунките на малките деца, като произведения на изкуството?  Кой според теб може да прави изкуство и кой не? Аз казвам, че всички могат. Даже и децата, които не знаят основните цветове и рисуват с фулмастри, децата, които клепат с боите, хората които пишат стихове (колкото и изтъркани и клиширани да са), хората пишещи дневници, хората пишещи есета, наивни романчета и т.н. — значи според теб те не творят, не правят изкуство, така ли?!  Много малко деца правят изкуство на тая крехка възраст. Аз познавам едно само. Мда, отхвърлям труда на началните учители. Те не учат децата да пишат или да рисуват, те ги учат да копират. Децата копират, защото нямат базата, за да създават, освен някои изключения, които по-късно често стават творци. Естествено, има и такива, които не са изключения, те почват да създават изкуство по-късно. Да, децата пишат есета... зачитал ли си се обаче в това колко банални са и дали имат оригинални идеи? Някои имат. Има и деца, които рисуват хубаво, но те са си изключения и се броят на пръсти. Пръстите на колко хиляди души се броят?  Виж сега, това, че ти имаш наблюдения върху едно дете си е твой проблем. Аз обаче съм виждал десетки, да не кажа стотици деца по пленери чудесии, награждавани и така. Школата в която съм има поне десетина деца и то баш деца. Сега това, че тези след пети клак, които рисуват са по-малко е така.  Но това не значи, че нямат хубави есете, разкази и така нататък. Вярно по-трудно е да напишеш нещо от колкото да нарисуваш, но това не значи да се сложиш на пиедестал и да кажеш: "Не струвате". Бтв с какво се занимаваш, понеже все гледам, че имаш високо мнение и си нещо като литературен критик.  За арта май не съм те виждал.
Покажи нещо хубаво, което да не е просто добра ръка и добро око, и копиране. Дали ще е рисунък или текст, покажи ми, щото аз не съм намирал:V.
Занимавам се с журналистика и пиша проза, макар че за момента нямам нищо издавано (не броя някакви глупавички дреболии отпреди години).

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 19, 2008 8:50 pm |
 |
Rykira |
|
 |
Регистриран на: Пет Май 02, 2008 12:03 pm Мнения: 176 Местоположение: Edo.
|
nem13, направиха специялна тема мисля за тоя спор, ама като ше е тука, тука ше е. Вземи изобразителното изкуство, ей така просто за пример. Преди то си е било само рисуване, скулптори, и др. а сега има и Фотошоп. Е, кажи сега, че не се научава. Аз лично изобщо не ме бива с фотошоп, сега проучвам прорамата, ама нали и тва е изкуство?(изобразително). Според мен може да се научи, стига да имаш достатъчно верме и упоритост.
А за талантаа... имам един гаден спомен. Кажи-речи от 5-6 години си драскам по тетрадките, тегля уроци от интернет, гледам филмчета от youtubе, и други места със уроци и похвати, и в крайна сметка понаучих едно-две неща. Тва бяха 3-4 пакета с копирна хартия, изрисувани с простотии, знаеш по колко листа има вътре. И най-накрая, рисувам си аз в час и тоя до мене хвърля един поглед и вика :
- Брей, ти имаш талант!
Все идеше ми да го засипя със всичките си изрисувани листи копирна хартия да види той талант.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 19, 2008 8:57 pm |
 |
Line |
|
 |
|
omg.
Ние всички сме талантливи копелдаци и т'ва си е.
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 19, 2008 8:58 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Чшшт, естествено, че Фотошоп се научава. Но колкото и да си добър, ако нямаш талант, просто ще копираш и комбинираш уроци и ефекти и никога няма да постигнеш изкуство. А може да има изкуство със Фотошоп, ако успееш да изразиш нещо истинско и създадеш впечатление, или пък идея.
)
И да, повечето хора не правят разлика м/у талант и много, много сериозна работа...

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 26, 2008 1:35 am |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
Nimeria написа: Мдам. Искам Йожи и Оми от Вайс Кройц в някое тясно помещение и с много секс :Р Ама искам някое момче да го напише , лол :Р Гей секс!
Тази заявка вече е изпълнена, а ето я и темата с разказа.
Следва Vampire Knight, а след това Soul Eater евентуално.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Окт 26, 2008 6:02 pm |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
За първото предложение благодаря. За второто ще трябва да потръгне темата малко, за да си говоря на 4 (6/8/10) очи с модераторите, че да направят малко изключение заради мен. Вместо MyFic да пиша друго, така че да си личи отдалеч за какво иде реч ;').
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Окт 27, 2008 9:47 am |
Beleg Kutalion |
|
 |
|
Може ли аз?  След като напиша и по другите заявки и изгледам анимето ;') (да знам, че е доста голямо). Това не пречи някой друг междувременно да напише Fic :Р.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Окт 27, 2008 4:08 pm |
 |
Nimeria |
|
 |
|
MorticiaN написа: emeraldd_isle написа: А ако ще се прави Наруто фик, то поне да не включва Саске  (мрииии  ) Няма пък, аз исках SasuSaku и Nimeria ще ми напише SasuSaku
Ест! Чакай само да ми дойде деструктивната муза :р
SasuSaku > all ве еееееееееееееей
Ся сериозно : Мога да поемам някой от поръчките , ако ми харесват ^^
_________________ Louise - mein Herz Jetzt komm zur Ruh Mit meinen Tränen decken wir uns zu, Ich und du...
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|