|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:00 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: 3D Anime <VS> 2D Anime Публикувано на: Пон Юни 05, 2006 9:29 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
В днешно време страшно се забелязва мешането на 2та стила на правене на аниме. Днешно време си е от поне 2-3 години насам да уточня. По тая тема доста сме говорили, но ми хрумна по време на разговор с Гатлър пак да я захвана..... Та...
Изберете, че и се обосновете, ако щете...
Тъй като аз съм за 2D! Какво ни дава 3D анимацията -страхотен и отвратителен еднотипов арт +1 pts -ефекти +1 pts -некви други ефекти...+1 pts -разни ефекти....+1 pts -ми ефектна е! +1 pts -доближаване до реалния живот... -3 pts
Какво ни дава 2D анимацията -страхотен и пространствен арт +2 pts -история +1 pts -ефекти +1 pts -неограниченост! +2 pts -докосване до нов, водещ се нереален, живот +1 pts
За какво са ни 3D анимета изобщо? За AMVта, които да печелят наградите на конкурсите? За да се насладим на векторна графика? Всъщност Final Fantasy AC & Apple Seed като самостоятелни филми, от жанрова гледна точка са пълна нула. Обаче пък FF- първият филм и WonderfulDays е доста по-добре от гледна точка на сценарии... И тук идва и възловия момент - все пак - двуизмерно аниме се прави от преди 100тина години, а 3D от доооооста по-малко. Тъй че може да се оправи в бъдеще, ще кажат някои... да ама не- нещо не в ред, не ви ли се струва.. Анимета от преди "50та година може да са зле като анимация, но в себе си съдържат легенди, предания и въобще - супер много смисъл. Тоест - анимето е тръгнало от смисълът. Докъто какво става в днешно време - 3D анимето тръгва от анимация,... WTF - толко ли сме изпростели // Нищо лично - явно да! ^^ Зрелище да има, нещо да шари в окото, пък за какво му е на човек да мисли...
Айде може и още да пиша, нооо... само ако някой се захапе.... иначе това е достатъчно.
VS примери __________________________ VS VS.
Добре де, личи, че съм пристрастен, голям чесън...
3D __________________________ Final Fantasy AppleSeed WonderfulDays
- ще съм благодарен, ако някой ми каже защо нещо такова трябва да съществува =/
2D __________________________ MononokeHime JuuniKokki ...и още много, вие си знаете.....
И който е за мешана скара да вдигне ръка __________________________
|
|
|
|
Заглавие: Re: 3D Anime <VS> 2D Anime Публикувано на: Пон Юни 05, 2006 9:35 pm |
|
Usagi |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 5:56 pm Мнения: 2677 Местоположение: Underworld
|
SayanMk написа: който е за мешана скара да вдигне ръка __________________________ буах буах буахахахахахаха
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юни 05, 2006 9:43 pm |
|
Mantzikert |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
Crap написа: Ми аз съм за 2D.Добре се получава и 2D герои + 3D екстри.Обаче 3D герои и като цяло 3D аниме -
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юни 05, 2006 10:35 pm |
|
Dunan_Knut |
|
|
|
Crap написа: Ми аз съм за 2D.Добре се получава и 2D герои + 3D екстри.Обаче 3D герои и като цяло 3D аниме - мхъм, определено така е най-добре. стига хубаво да съчетаят 2D и 3D, разбира се,защото на някои моменти може да се получи гадно. Много ми е странно да гледам някви 2D герои с 3D коси например, Gatler написа: Като чуя 3D и се сеща мза телетъбис.
? телетъбис? ама защо? странно....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юни 05, 2006 11:52 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Legato нещо не си ме разбрал Именно защото 3D ни доближава много повече до реалния живот му отнемам 3те точки, иначе нямаше да има -: lol :- накрая Това е единствената силна страна в страни от ефектите !
Адвент Чилдрен е пълна нула от към сюжет, ако не знаеш за какво става въпрос. И няма никаква връзка с първата част, за която обикновенния зрител, който не е аниме-фен, се надява като иде по киносалоните. И какво вижда той - точно ония точки, който изброих!
Та питам Аз - Защитниците на 3D-то, защо то не започва както е почнало обикновенното аниме, а почва наопаки, да не казвам - от никъде...
А, да - лека и наспивна! ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|