Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: *- Ai Yori Aoshi -* (пролет 2002)
МнениеПубликувано на: Сря Авг 13, 2008 6:08 pm 
Аватар

Я как така няма дискусия за това Аниме. Голям пропуск. *запретва ръкави*

Изображение
Заглaвие Ai Yori Aoshi

Вид Телевизионно, 24 епизода

Година 11.04.2002 до 26.09.2002

Жанрове College, Comedy, Daily Life, Harem, Romance, School Life, Seinen, Sudden Girlfriend Appearance

Студия Fuji TV, J.C.STAFF, Cosmic Ray, Magic Bus, Music Brains, Power Box

Запознайте се с Hanabishi Kaoru, ученик, който живее самостоятелно.
    Неговите дни преминават както на всеки друг ученик.
    Един ден той вижда едно красиво момиче, облечено в кимоно, на гарата. Помагайки й да стигне до мястото, към което се е опътила, той разбира, че това е Sakuraba Aoi, негова приятелка от детството. Фамилията на Kaoru и тази на Aoi имали уговорка - двамата да се оженят, но поради непредвидени обстоятелства, Kaoru напуснал семейството си и от тогава не се е чувало и дума за него. Притеснената му годеница хукнала да го търси и да му търси обяснение за неговото бягство и така се стигнало до тук. Объркан и едновременно радостен, Kauro няма друга възможност освен да приюти своята приятелка. Но тогава в живота му навлизат и още 5 момичета, които все така неволно пречат на любовта м/у него и Aoi.

Screenshots
    Изображение

Герои
    Kaoru Hanabishi
    Изображение
    Озвучен от: [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Sōichirō_Hoshi]Sōichirō Hoshi[/url] (Японски) ; Dave Wittenberg (Английски)
    Главният мъжки персонаж в анимето.
    Ученик, който участва в Фото клуба в училище. Той ненавижда фамилията Hanabishi, заради нечовешкото държание към него и майка му. Тъй като фамилията отхвърляла връзката между майка му и баща му, те никога не се оженили. Срещата с Aoi е най-доброто нещо, което му се е случвало до сега.

Aoi Sakuraba
    Изображение
    Озвучена от: Ayako Kawasumi (Японски), Michelle Ruff (Английски)
    Главният женски персонаж в анимето.
    Тя е сладко и срамежливо момиче, което се обръща към Kauro като "Kauro-sama". Тя обикновено носи индигово кимоно. Тя готви, чисти и прави абсолютно всичко перфектно. За разлика от други Harem анимета, тя прикрива своята ревност и до някъде успява. Тя е много привързана към Kauro и е готова на всичко, за да остане с него.

Tina Foster
    Изображение
    Озвучена от: Satsuki Yukino (Японски), Wendee Lee (Английски)
    Тина е родена в САЩ, но е прекарала повече от живота си в Япония. Тя учи в едно училище заедно с Kauro и даже участва във Фото клуба с него. Връщайки се от 1 годишна обиколка около земята, тя се мести при Kauro. Нейният начин за казване на "Здравей" към нежния пол, е да ги хване за гърдите и да си поиграе с тях. Тя е малко устата, обича да си попийва, а и трудно се напива. Домашният й любимец е порче на име Uzume.
    Тя е един сложно устроен герой. Американка, която е отгледана в Япония. Тя никога не се е чувствала на своя почва никъде.

Miyabi Kagurazaki
    Изображение
    Озвучена от: Akiko Hiramatsu (Японски), Lia Sargent (Английски)
    Тя е нещо като пазител/отговорник за Aoi. Стриктна и понякога много грижовна, тя също е сложно изграден образ в анимето. Тя таи голямо уважение към Aoi и винаги се обръща към нея с "-sama".

Taeko Minazuki
    Изображение
    Озвучена от: Kaori Mizuhashi (Японски), Philece Sampler (Английски)
    Taeko е нов член във Фото клуба, която след уволняването й от старата й работа, се мести да живее в къщата на Kauro и Aoi и да работи като прислужница там. Наблегнатото на нея са огромните й гърди и нейната непохватност.

Mayu Miyuki
    Изображение
    Озвучена от: Sayaka Narita (Японски), Karen Strassman (Английски)
    Тя е нещо като вундеркинд.
    Mayu и Tina са нещо като заклети врагове. Те никога не са на едно мнение.
    Тя има навика да говори от трето лице.
    Въпреки, че не живее в къщата на Kauro и Aoi, тя винаги им гостува, а това досажда на срамежливата ни Aoi много.

Chika Minazuki
    Изображение
    Озвучена от: Haruko Momoi (Японски), Kari Wahlgren (Английски)
    Братовчедката на Tae, тя скоро се привързва към човека, който я ненавижда - Mayu.
    Тя се появява от време на време в Анимето, но е незаменим герой в него. С нейният весел характер, тя е чудесна придобивка към излъчването на Анимето.

Uzume
    Изображение
    Озвучен от: Yuka Inokuchi (не се шашкайте, не говори, а цвърчи само)
    Малкото порче на Tina, което се привръзва към човека, който така го мрази - Miyabi. Незаменим образ в цялото Аниме.

Лична оценка:
    Определено Анимето е на ниво. Въпреки, че съдържа Harem не е наблегнато на този жанр. Арта е много добър и успокояващ, историята се развива спокойно и няма дърпане на локуми. Героите придават много за цялото излъчване на Анимето и го правят неповторимо. Определено едно нещо, което ще ви направи добро впечатление ако го гледате.
    Давам 9 от 10, защото не изпъква с нищо кой знае какво, но пък като цяло история и герои, всичко е много добре изградено.

Последна промяна dripper на Чет Авг 14, 2008 7:52 am, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 13, 2008 6:47 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Нали няма прекалено тъжни моменти, i just can`t stand them :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 13, 2008 7:28 pm 
Аватар

Няма тъжни моменти, освен ако не симпатизираш на момичетата, дето не са успяли да се хванат с главния герой. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 13, 2008 8:30 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Тоест си заслужава гледането? ОК, dl in progress :blush:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 14, 2008 12:00 am 
Аватар
Цар Алко

Не изпъква с кой знае какво, но е добра губевремка. Харемче с неособено големи драми и привкус на комедия чат-пат :lol: . От всички май Tina Foster ми допадна най-много :). dripper редактирай малко тия герои, че информацията относно тях съдържат spoils :roll: .

drip: Добре, но пък инъче по1 изречение отива за тях само.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 03, 2008 11:23 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

@spiralkinda за теб може би е било губевремка, но за мен...

Гледал съм повече от 400 анимета и хиляди, хиляди епизоди. Гледал съм какви ли не истории, а единственото аниме на което пролях сълзи беше xxxHolic. И така беше до сега, но за разлика от него тук видях невероятна проява на човечност, което ме захвърли в другия край на вечността, по посока на щастието ^^.
Това е и първото аниме, което ме накара да посягам за носната кърпичка през 5 минути. Това аниме разчувства сърцето, което мислех че е отдавна разпиляно на прах! Това което чувствам, минути след като догледах последния епизод е неописуемо :D.
Може да се каже, че спечели олимпийски златен медал в класацията ми за най-любими анимета, и най-вече зае първото място в тази за романтични такива ^^
Възхитен съм до дъното на душата си :wave:

пс. Отивам да сваля и гледам втория сезон :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 03, 2008 11:43 pm 
Аватар
Цар Алко

Първите епизоди биеха на драмичка, а после, чак пък кърпички? Изгледай и втория, там кърпичките за другаде ще са :lol: .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2008 5:04 pm 
Аватар

когато свърша Ouran High School Host Club ще го гледам

Цитат:
Evility написа:
Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... :lol:
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2008 6:49 pm 
Аватар

Това аниме ей така помежду другото прокарва някои много тежки истории :( Така както е забавно и в лек тон, направо те разбива на моменти, ако си човек, няма как просто да не се почустваш гадно за историята на даден герой :D На мен много отдавна ми е в любимите. Иначе любимата ми героиня е Миюзуки Маю :wink:

Заглавие: Re: *- Ai Yori Aoshi -*
МнениеПубликувано на: Нед Яну 03, 2010 5:49 pm 
Аватар

Релаксиащо анименце. :)

Заглавие: Re: *- Ai Yori Aoshi -*
МнениеПубликувано на: Нед Яну 03, 2010 6:13 pm 
Аватар

Анимето е досто добро.2ри сезон нещо не ми хареса много-много,ама ставаше.

Цитат:
Evility написа:
Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... :lol:
 Профил  

Заглавие: Re: *- Ai Yori Aoshi -* (пролет 2002)
МнениеПубликувано на: Нед Яну 03, 2010 10:27 pm 
Аватар

това нещо го дропнах след втория епизод... но щом Бел толкова се е разчуствал, може би има нещо повече зад него. Положението същото ли остава до края както през първите два епизода? Аз лично не ми хареса характера на Аои, и главния герой не ме накефи толкова... и изобщо атмосферата бе досадно ... застояла да речем. не го приемах като релаксиращо. Скечбуук бе перфектното релаксиращо аниме, но това не го изтраях...

//останалите герои също звучат стандартно... clumsy maid, cute pet, wunderkind, etc...

//другия вариант е да почакам да докарам изгледаните ми серии до 400 и тогава да го гледам? :lol: така де, аниметата променят хората...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 03, 2010 10:35 pm 
Аватар
The No-Goodnick

@erejnion - веднага бегай го доглеждаш... как може да дропнеш т'ва велико аниме след 2-ри епизод... отивай го доглеждаш...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 03, 2010 10:41 pm 
Аватар

не слушай dadaadda, недей го доглежда, няма да ти допадне :lol: erejnion, нашите вкусове с теб нямат нищо общо, а на мен това ми е любимо аниме, затова си мисля, че дори няма да го издържиш до края :D

МнениеПубликувано на: Пон Яну 04, 2010 12:04 am 
Аватар

Бе честно казано това аниме едва успях да му изтърпя първият епизод. На вторият нямам спомени - май само пет минути съм го гледал преди да го махна.

Може да му дам втори шанс скоро.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]