|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:06 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Юли 10, 2008 9:25 pm |
Ronin@ |
|
|
|
Amazoneca написа: Къща без двор? Апартамент без цветя? Това какво общо има със Земята. това хората сами си го избират. Може и да не си гледат растения вкъщи, но такива хора са малко. Земята не може да е паразит, защото Тя може без нас, но ние не можем без нея (за сега). Също така явно не си разбрал това, което казах за колите. Говоря ти за онези, живеещи в държава за която "бананова република" би бил супер голям комплимент. За държава, в която хората дори се радват, че в градче на 10км от тях има 1 домашен телефон и лампа/крушка, която ходят да гледат, както ние ходим да гледам Биг Бен и такива неща.
Има общо-спасяваме й озона.Може да не го правим заради това,но и планетата не съществува точно заради нас.Паразитът може без домакина си,затова и Земята може без нас,но истината е,че,ако я приемем за жива,то тя паразитира чрез живота си от нашето съществуване.Иначе би била просто едно пусто парче скала.А за колите те разбрах,просто пак не си прав.В банановата република или която и да е изостанала в икономическо отношение страна,пак могат да си купят коли,просто светогледа им е твърде назадничав.Та те дори не знаят,че съществуват такива неща.Дори и някой милиардер да им стовари 1000 коли на поднос,те ще ги оставят да ръждясат.Ние също можем без Земята-можем да живеем на станции и огромни космически кораби.Просто все още не са достатъчно огромни за да пренесем флора и фауна.Освен това откриха годна за живот планета,ако все още не знаете.Засега тя е парче скала,но ако се заселим там,тя ще започне да паразитира и ще я приемем за жива.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Юли 10, 2008 10:46 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Hasegawa Kumiko-chan написа: ПП: А дори и да оцелеем сега, дори и да се преборим с всички сега съществуващи проблеми, трябва да се примириш че рано или късно наистина ще изчезнем. Нищо не е вечно и ние не сме. Все някога ще дойде някой по-сиен и по-добре приспособен от нас и ще ни измести от мястото на върха на хранителната верига. Може да е след 1000 години, милион години, 10 милиона, 100 милиона..... Но рано или късно и нашия ред ще дойде.
След толкоз милиона години ще сме престанали да сме хомо сапиенс :/ То дори само след няколко хиляди ще почне масирано генно инжинерство и роботизиране и какво ли още не. Освен ако не стане някаква глобална катастрофа в близките няколко стотин години (от типа на метеорит или мноу яко слънчево изригване) или не дойдат лошите извънземни ( ) не го виждам това изчезване на човешката раса. Ние сме стигнали на това равнище защото сме най-адаптативния и приспособим организъм на Земята. Това не е малко постижение. Ако имаше някаква опасност да се самоунищожим нямаше да сме слезли от клоните даже.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 11, 2008 12:04 am |
|
Amazoneca |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 26, 2008 11:36 pm Мнения: 358 Местоположение: Пловдив
|
Ronin@ написа: Amazoneca написа: Къща без двор? Апартамент без цветя? Това какво общо има със Земята. това хората сами си го избират. Може и да не си гледат растения вкъщи, но такива хора са малко. Земята не може да е паразит, защото Тя може без нас, но ние не можем без нея (за сега). Също така явно не си разбрал това, което казах за колите. Говоря ти за онези, живеещи в държава за която "бананова република" би бил супер голям комплимент. За държава, в която хората дори се радват, че в градче на 10км от тях има 1 домашен телефон и лампа/крушка, която ходят да гледат, както ние ходим да гледам Биг Бен и такива неща. Има общо-спасяваме й озона.Може да не го правим заради това,но и планетата не съществува точно заради нас.Паразитът може без домакина си,затова и Земята може без нас,но истината е,че,ако я приемем за жива,то тя паразитира чрез живота си от нашето съществуване.Иначе би била просто едно пусто парче скала.А за колите те разбрах,просто пак не си прав.В банановата република или която и да е изостанала в икономическо отношение страна,пак могат да си купят коли,просто светогледа им е твърде назадничав.Та те дори не знаят,че съществуват такива неща.Дори и някой милиардер да им стовари 1000 коли на поднос,те ще ги оставят да ръждясат.Ние също можем без Земята-можем да живеем на станции и огромни космически кораби.Просто все още не са достатъчно огромни за да пренесем флора и фауна.Освен това откриха годна за живот планета,ако все още не знаете.Засега тя е парче скала,но ако се заселим там,тя ще започне да паразитира и ще я приемем за жива.
Е много хубаво, ама ако се заселим там като какви отиваме? Ние сами се предлагаме на паразита, тоест тогава е малко гадно да се каже, че планетата паразитира, защото това си е по наше желание. Само че поне аз като се позамисля хората защо ще отидат там? Да я ИЗПОЛЗВАТ. Тоест или ще се явим като паразити или ще бъдем в симиоза с планетата, защото ще се насели с растения и такива и ще я съживим един вид .
Ако почнем да мислим и да говорим над това, само тук в тази тема ще е малко тегаво . Абе общо взето разбрах, надявам се че и ти си ме разбрал така че няма да пиша километрични постове.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 11, 2008 3:26 am |
|
Darkstalker |
СЕЛСКИ БЕКs |
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 6:26 pm Мнения: 3158 Местоположение: none
|
Safiir написа: След толкоз милиона години ще сме престанали да сме хомо сапиенс :/
И ще останем само homo. D:
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 11, 2008 9:48 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Darkstalker написа: Safiir написа: След толкоз милиона години ще сме престанали да сме хомо сапиенс :/ И ще останем само homo. D:
I lol`d
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 3:09 am |
|
aniira |
|
|
Регистриран на: Съб Юли 21, 2007 5:22 pm Мнения: 269 Местоположение: Близката лудница o.O
|
В момента съм малко в недостиг на мозъчни клетки, но ще се постарая да напиша нещо смислено XD.
Да. Хората са вирус, паразит, бацил за планетата Земя. Първо копаем недрата й и извземаме всичко ценно, що се намира там. После унищожаваме горите й и заедно с тях, малкото останал източник на кислород; естествените обитания на много животни. И после идете ми се чудете защо тигрите в Малайзия взимали толково много жертви всяка година. Защото няма каде да живеят! И на мен да ми саборят къщата и да ме изгонят от работа, и аз ще си търся ново жилище и начин на прехранване. И не са само тигрите. Още много животни са на това дердже/?/. Също така изхвърляме сумати вредни газове и подобни в атмосферата. Няма озонов слой вече. От каде мислите, че идва ракът на кожата? Няма ледници. По непотвърдени данни питейната вода на планетата е драстично намаляла. Нищо добро не е видяла Майката Земя от Човека. Знаете ли какво чух някаде, преди време? --> Разликата между първобитния човек и сегашния е, че тогавашния не е знаел какво прави,когато сече гори /дърва/, а сегашния съвсем съзнателно разбира последствията и продължава да го прави. /или нещо такова~ Не знам каде съм го чула и дали това е виц или не, но съм го запомнила /в общи линии ^^ /. И така, крайното ми становище е, че човека е бацил и паразит за Земята *nod* *nod*.
P.S. : Извинявам се за допуснати кавито и да било грешки - правописни, пунктуационни, фоктологически.
Ако това, което съм написала е прозвучало безсмислено или неподходящо. Ако съм повторила казаното вече от някой друг, то моля да бъда извинена. Не съм го направила съзнателно или умишлено. В такъв случай, съответно, мнението ми да бъде изтрито.
Последна промяна aniira на Пон Юли 14, 2008 4:30 pm, променена общо 2 пъти
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 9:10 am |
|
Hasegawa Kumiko-chan |
|
|
|
aniira написа: Езерото Чад в Австралия е пресъхнало. Или ако все още не е, то то е пред пресъхване.
Ано.... Езерото Чад се намира на границата на държавата Чад в централна Африка. (Което е друг континент.)
И освен това за езерото Чад е характерно че всяка година по време на сухия период намалява наполовина че и повече площта си. И после си възвръща размерите през дъждовния период.
Та... просто отбелязвам че примера беше много лош.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 10:47 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Офф лелеее... няма нищо по-досадно от свободна тема на разговор с право на лично мнение...
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 15, 2008 9:16 pm |
|
Amazoneca |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 26, 2008 11:36 pm Мнения: 358 Местоположение: Пловдив
|
iRoNWill написа: Safiir написа: Защо говориш в трето лице? >< Ти не си ли човек? Може да не е! Аве аз имам въпрос?Като толкова говорихте,обсъждахте и прорихте по тази тема,до какво заключение стигнахте>:?:
Ти явно не разбираш смисъла от дискусиите над такива сложни теми. По принцип смислената дискусия се води на малко по-високо ниво и трябва доста повече от това, което сме изписали за да се убедим в нещо. Тук просто разбираш други гледни точки, почваш да се замисляш над това, което казват другите и подобни неща. Трупаш някакъв вид полезна (в повечето случай) информация и какво ли още не.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|