Дата и час: Сря Фев 05, 2025 12:09 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Интервю с Yoshio Sawai-създателят на Bobobo
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 1:08 pm 
Аватар

Изображение

Какво ви мотивира да станете мангака?
-Мисля,че отговорът е един и същи за всички мангака на моето поколение:Dragon Ball
Какво сте правили преди да започнете Bоbоbо-bо Bо-bоbо?
-Бях ученик по изкуства,правех малки проекти и от време-на време рисувах за да се отпускам.Отнесох една от първите си работи в Shueisha(сграда за японски издатели),която беше избрана за един от конкурсите,които се провеждаха.Най-смешното в тази исторя е,че не аз се записах за конкурса!Беше един човек,който получи мойте тъбла,и той е помислил,че те заслужават да участват.Не спечелих конкурса,но бях един от последните номинирани.Те ми предложиха да участвам в един от бройовете на "Jump",посветен на "младите таланти".Оценките бяха позитивни,затова можех да побликувам кратки историй,преди да започна Bоbоbо.
В един от първите томове на Bоbоbо,вия много говорихте за Yoshihiro Tagashi,авторът на Yu Yu Hakusho и HunterхHunter...
-Защото той е един от авторите които аз най-много уважвам.Научих много неща за неговят живот и имах шанса по-късно да го срещна.От нашят разговор разбрах,че трябва да рисувам манга за свое собствено удоволствие.
От къде ви дойде идеята за Bobobo?И защо избрахте това име?
-За името е много просто,думата "bo-bо"означава рошав.Какво по-добро име за моят герой*смее се*.
За идеята,когато бях в гимназята,обожавах светът на Тoriyama(създателят да Dragon Ball),беше много жив,движеше се през цялото време,без никога да се умори.За това исках да направя свят-смесица от Dragon Ball и Dr.Slump...и всичко започна от там.
От къде идва хуморa на вaшата манга?
-Не харесвам японскят хумор по-телевизята,предпочитам да прекарам една забавна вечер с прятели и от там тръгва хуморът в Bobobo*смее се*.
Имате доста разлчен стил на рисуване,със мнохо драскане и черти...
-Това е защото рисувам грозно.В японската система на образувание,в началните училища,оценките варираха между 1(много лошо) и 5(отлично).Преминах всичките години от основното училище и гимназията,с оценка 1 по рисуване!Драскането и многото черти ги правя,за да прикря грешките си.Което значи,че стилът ми е смесица от неспособноста ми да рисувам и от влянието на Man Gataro(автор на манга).
Вия сте от новото поколение на мангака.Каква е ваща гледна точка за светът на сегашната манга,за авторите и читателите?
-За читателите забелязах,че технят вкус е нов,често повлян от този на Тoriyama.Сещам се за Eiichiro Oda(One Piece),Tite Кubo(Bleach),Маsashi Kishimoto(Naruto)...Те са също и добри колеги,да не кажа прятели.От другата страна има ново покoление "мангака оtaku",те рисуват прекрасно,но могат само да покаят хубавите си рисунки,в историйте им няма интриги,няма инвестиций...Това е стил който не харесвам.От моита професионална гледна точка има два аспекта,които ме белязаха.Най-вече шансът който имах и все още имам е,че мога да срещам автори които много уважавам и да откря,че техният характер е добър,както тяхнят талант:хора които са много симпатични,мили,които се забавляват когато работят.Другят аспект който е малко разочароващ,от когато рисувам Bobobo за децата,исках да да ги срещна по фестовалите,например и да обсъдя с тях какво мислят за мангата.Но никога нямах възможноста да говоря директно със мойта публика.
Бихте ли ни разказали за вашите настоящи и бъдещи проекти?
-От доста отдавна рисувам Bobobo,имам огромна нужда малко да сменя обстановката,ако остана прекалено много в светът на Bobobo,ще ме е страх да го напусна.За това в момента работя по една идея ,която се развива в една гимназя,но с добре изпипана атмосфера.
Прилича ли си с "Highschool Kimenegumi"?
Да,макар и да не съм толкова добър колкото Motoei Shinzawa.

-----------------------------------------------------------------------------------
Избрах първо това интервю да пусна,защото то е най-интересно.Честно казано дори ме учуди това което Sawai е казал,очаквах да има силна конкуренция,която да не граничи с прятелство,между всички мангака,а не между две групи:тези които правят манги с хубава исторя и тези които правят манга с красиви персонажи.Всъшност има доста изненадващи неща(поне за мен) които той разказа за живота си в Япония.
Надявам се темата ми да ви е интересна и да породи дискусии и,естествено,още теми като нея.

П.П.Най-ми беше забавно когато той,най-спокойно си призна,че не може да рисува. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 7:32 pm 
Аватар

Eх, явно всичо се започва със Dragon Ball. =))
Но да, като си призна че не може да рисува и направо ме втрещи. Идеята със драсканиците ще се пробва :lol:

Заглавие: Re: Интервю с Yoshio Sawai-създателят на Bobobo
МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 11:47 pm 
Аватар

Bobobo-bobo Bo-bobo :3
Любимата ми манга. /b/-та направо блика от там XD
Иначе да, не е с най-хубавия арт мангата му XD

Фани ♥
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 12, 2009 3:41 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Almateria написа:
Eх, явно всичо се започва със Dragon Ball. =))

Мангата. Да се прави разлика от анимето.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]