Дата и час: Чет Фев 06, 2025 10:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: България - химн и знаме, дискусии
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 5:01 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

ФЛАГ
Изображение
vs
Изображение
ХИМН
http://bg.wikipedia.org/wiki/Мила_родино
http://store2.data.bg/kosyok/Mu3uka/Nac ... 0Bulgaria/
vs http://bg.wikipedia.org/wiki/Национален_химн

Харесвате ли знамето на България? >why
Харесвате ли химнът на България? >whyy....

Имате ли по-добри предложения, критики, идеи, желания за промяна. Мотивирайте отговорите си =0

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 7:24 pm 
Аватар

Знаме като знаме.
Химна рулз :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 10:40 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Д'ох никво развитие в тая тема... к, аз ще кажа тогава нещо по-така =0
> знамето ни е мега-сухо и скучно + се състои от 3 цвята, което е изтъркано, колкото и да ме кефи какво символизират те. Откак нямаме и герб е направо зле. Никъв вид не дава и не хваща окото...
И не имам предвид, че трябва да е нещо като на Зимбабве.
Мен ме кефят знамена като японското, корейското, израелското, турското, мавританското, китайското... такива, които имат 1 елемент и 2 цвята, дето може да се нарисува черно-бяло и веднага да се сетиш кое е това знаме...

> химна ни съдържа страхотни лирики, но звучи като на погребение. Тъжен, ТЕЖЪК, драматичен. Вижте химна нааа... европа ли, на оон ли, нз - ода на радостта просто, то ти кеф да го пееш, да си въриш по улицата и да се кефиш и да се надъхваш. С нащо пропадам в дупка кат си го запея.....

Now how about that for a topic =0

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 10:49 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

За знамето :arrow: по мое мнение знамето ни само по себе си си е доста добре. три цвята-класика. Няма излишни украси които да го правят трудно за възприемане или 8758432753267532 звезди дето символизират ебала-ли-съм-го-кфо и тряя да се рисуват/броят...
проблемът обаче е че комбинацията от тия три цвята или подобни на тях ги има при мн др държави, което не го прави отличително... Именнно затова по мое мнение Японското рулз ;)

За химна ... :arrow: химн като химн... Аз мисля, че е добър, но за съжаление вече текста му не отговаря на реалността (това вече е друга тема на разговор) текста е добър, мелодията повече от подходяща, към химна критики нямам ;)

Последна промяна angel_of_darkness на Пет Авг 08, 2008 10:51 pm, променена общо 4 пъти

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 10:49 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Саяне не че искам да спамя темата, но нали се сещаш, че това ще един от подминаваните топици. Първо защото е скучен, и второ, че и 2та подложени за обсъждане обекти съкват жестоко :)

пп. И за да не ме пишеш оф ->

Харесвате ли знамето на България? > Не, твърде семпло, със или без герб пак никога не ми е правило каквото и впечатление.

Харесвате ли химнът на България? > Всъщност докато си отбивах наборната след 23453245 път, в който ни накараха да го преповтаряме в опит са се получи групово пеене /заради клетвата/ макар да бе видно, че всички мучим като говеда и със същия % на успеваемост в синхрона просто го намразих, много жестоко при това... Повече не искам да го чувам!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 10:51 pm 
Аватар

Според мен флага ни е супер. Семпъл, но наистина символизира нещо уникално, както каза Sayan. Химна също ме кефи и като го сравнявам с тези на другите държави е много добър. Има още само 2-3, които ме кефят толкова много. Просто за по-запознатите хора с история (чужденци) този флаг наистина вдъхва респект.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 10:51 pm 
Аватар

Аз пък си харесвам нашия химн.Имайки предвид 5те века робство и още и преди тях мисля, че си е точно на място.Въпреки, че имаме невероятни военни успехи и могат да се напишат и изпеят песни за тях аз си предпочитам сегашния.Тъжнато звучене го свързвам с турското робство и с това, че сме успели да се съхраним 5 ВЕКА.Това е ужасно много време, което не всеки народ би успял да преживее и да се запази.За това, когато слушам химна се сещам колко е силен нашият народ и се чувствам горд.Всеки случай не искам да се сещам за песни, които мога да подскачам на един крак и да се въртя в кръг, когато чувам песента на нашия народ!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 11:00 pm 
Аватар

И знамето и химна са си добре. :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 11:05 pm 
Аватар

знамето ни е доста банално, ако трябва да бъда честен (да не говорим че го има във всякакви комбинации от трите цвята както хоризонтално, така и вертикално ориентирано)
въпреки това, обаче, е и доста семпло, не претруфено и кичозно като на Уганда или Централна Африка
пък и цветовете си отиват, бялото спомага да не изглежда твърде шарено, за разлика от тези на държавите с изцяло цветни флагове (които направо си дразнят окото, ЮАР)
общо взето 3/5

а химнът е пълна скръб
текстът обхваща горе-долу географски България, but so does една песничка на агитката на Славия
мелодията изсмуква жизнените ми сили, най-вече когато е възпроизведена от пращящи стари колони
общо взето бих го заменил за нещо по-исторически-ориентирано и по-живо

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 11:13 pm 
Аватар

Хм.. истина е, че знамето е класика.. и все пак бих се радвала, ако не бе обикновен трикольор, а бе малко по-интересно/разчупено. Не казвам, че е трудно да се запомнят тези три цвята, но много повече хора биха се сещали за него, ако беше нещо по-странно..
Разбира се нещо по-стилно, не някой кич.. защото някои знамена са доста гадни..
Доколкото си спомням някъде бяха объркали българското знаме с италиянското даже..
Химна - страхотен е химна ^^! Обожавам го.. вложена е добра мелодия вътре *кима*

- А Одата на радостта е велика индийд :D .

Deep roots are not reached by the frost.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 11:22 pm 
Аватар

Можеше да сме като със знамето на Либия- монохром.

Иначе знамето си е нопмален трикольор. Ако имаше едногербче отпред щеше да е супер.

Химна. Бавен и тържествен като мелодия- тъкщмо какъмто си трябва. Ама текста можеше да е по- боен.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 09, 2008 12:11 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Mantzikert написа:
Химна. Бавен и тържествен като мелодия- тъкщмо какъмто си трябва. Ама текста можеше да е по- боен.

Е сига де, чак пъкна война още не сме тръгнали ;)

Герба за знамето не ми халесва като идея, само отбелязва присъствие ама нито се вижда нито помни... :)

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 09, 2008 12:20 am 
Аватар

Всъщност не си харесвам знамето. :lol: Нещо със змей щеше да е по-подходящо (няма да казвам дракон, че на балканите такова не се среща никъде :lol: ) или пък някой фигурна или знак, ама и така става, нищо, че ни бъркат знамето и ако не греша преди няколко месеца го сложили като италиянското. :whistle:
А химна ни е хубав и даже много. Ама сигурно всеки си го казва за собствената страна това, въпреки, че и руския е много добър и няколко души от обкръжението ми много му се радват. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 09, 2008 12:30 am 
Аватар

Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
химна ми харесва... флага не ми харесва >_<

най-много ми харесва на Южна Корея Изображение
angel_of_darkness написа:
Герба за знамето не ми халесва като идея, само отбелязва присъствие ама нито се вижда нито помни... :)

Изображение
Герба го махнаха, щото не сме лъвове вече (това е било отдавна)...
сега трябва герба ни да изобразява вълци и едно малко лъвче
(2 по-големи вълка които ядът това по средата 'малкото лъвче ^^)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 09, 2008 12:35 am 
Аватар

и двете много ми харесват и винаги са ми харесвали. химна е прекрасен: показва борбеност жертвоготовност и любов към България (поне аз така го възприемам). Единственото което бих променил е знамето. Цветовете са си екстра всеки символизира нещо ама според мен в средата или горния ляв ъгъл може да се сложи примерно лъв или глава на вълк (тая идея мн ми хареса) за да показва още веднъж силата на българския народ

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]