|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 1:34 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 3:16 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Действието, поставено във въображаемия свят на Джон Р. Р. Толкин "Средната Земя", проследява похода на хобита Фродо Торбинс и неговата задруга, който има една-едничка цел - да унищожат Единствения пръстен и по този начин да осигурят смъртта на неговия създател - Черния Лорд Саурон. В ръцете на полуръста и приятелите му е поверена неминуемо отговорната задача и последната надежда да се осигури светлото бъдеще на всичките свободни народи на Средната Земя - ако не успее, всичко ще бъде погълнато в мрак. Трилогията е режисирана от Питър Джаксън и разпространена, благодарение на Ню Лайн Синема. Считан за един от най-големите и амбициозни филмови проекти на всички времена, с общ бюджет от 285 милиона долара, филмът отнема общо 8 години подготовка, снимане и обработка. Сцените за трите части са снимани едновременно и изцяло в родната на Питър Джаксън Нова Зеландия. След излизането си, филма прави неминуем и грандиозен успех, нареждайки се сред четирите най-печеливши филми на всички времена, спечелва 17 от 30 номинации за Оскар, като последната част споделя първото място за най-много спечелени оскари (11 на брой) с филмите Титаник и Бен Хур. I ЧАСТ: ЗАДРУГАТА НА ПРЪСТЕНА/ ТHE FELLOWSHIP OF THE RINGГодина: 2001 Жанр: Фентъзи, Приключенски IMDB: №20 в Top 250; 8.8/10; LinkРежисьор: Питър Джаксън Времетраене: 208 минути Бюджет: 93 млн. долара В Ролите: Илайджа Ууд, Йън МакКелън, Виго Мортенсен, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Шон Остин, Кристофър Лий, Джон-Рис Дейвис Резюме: Младият хобит Фродо и смелата задруга от приятели и съюзници се впускат в опасна мисия, за да унищожат легендарния Единствен пръстен. По петите им са слугите на злия Саурон, Господарят на мрака и създател на Пръстена. Ако Саурон си върне Пръстена, Средната земя е обречена. Тази епична история за доброто, злото, приятелството и саможертвата, носител на четири награди Оскар, ще ви пренесе в свят, който надминава и най-смелите ви фантазии. Трейлър: II ЧАСТ: ДВЕТЕ КУЛИ/ THE TWO TOWERSГодина: 2002 Жанр: Фентъзи, Приключенски IMDB: №31 в Top 250; 8.7/10; LinkРежисьор: Питър Джаксън Времетраене: 223 минути Бюджет: 94 млн. долара В Ролите: Илайджа Ууд, Йън МакКелън, Виго Мортенсен, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Шон Остин, Кристофър Лий, Джон-Рис Дейвис и др. Резюме: Втората част от фантастичната история започва оттам, където свърши първата: смелата група от хобити, елфи и хора се е разделила на три, опитвайки се да се противопостави на злите сили на Саруман и Саурон. В своите пътешествия, членовете на Задругата ще се сблъскат с невъобразими опасности и древни чудеса. Заедно те ще трябва да се изправят срещу могъщата сила на Двете кули. С много нови светове и завладяващи нови герои приключението продължава... с още по-богати образи, по-зрелищни визуални ефекти, повече магия... Трейлър: III ЧАСТ: ЗАВРЪЩАНЕТО НА КРАЛЯ/ THE RETURN OF THE KINGГодина: 2003 Жанр: Фентъзи, Приключенски IMDB: №13 в Top 250; 8.8/10; LinkРежисьор: Питър Джаксън Времетраене: 251 минути Бюджет: 94 млн. долара В Ролите: Илайджа Ууд, Йън МакКелън, Виго Мортенсен, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Шон Остин, Кристофър Лий, Джон-Рис Дейвис и др. Резюме: Историята продължава… Докато Фродо, Сам и Ам-гъл се приближават към отровените от злото земи на Мордор, за да унищожат Единствения, Арагорн се опитва да обедини хората, за да се изправи срещу Саурон. Времето им изтича, а силите на злото обсаждат Минас Тирит, столицата на кралете на Гондор.Кралят се завръща. Арагорн се извисява на бойното поле и властният му светъл поглед, възпламенява войската, която се подчинява на волята му. Светът на Средната земя е на ръба да бъде разкъсан в една последна битка между Доброто и Злото. Пътят продължава напред към светлината или назад в мрака. Трейлър: Не смея и да си помисля, че мога да направя по-добро представяне отколкото в Уикипедия, само опитът би ми отнел седмици, въпреки, че съм дива фенка. Затова: Уикипедия към филмитеУикипедия към книгатаЛично мнение: Първо да започна с факта, че въпреки, че от 3 години съм в тоя форум, допреди 2 години се водих киноманиачка и си СПОМНЯМ, че бях проверила дали има тема, че дори и бях писала в нея, днес се разрових 2 пъти из форума страничка по страничка да я намеря и не успях. I'M SHOCKED AND APALLED. Иначе *включва fangirl power mode* тоя филм си остава най-пленяващото нещо, което съм гледала досега. Въпреки, че съм човек, дето принципно оценява правото на чуждо мнение, искам сега да упражня своето такова и специално да се обърна към хейтърите(ПОДЧЕРТАВАМ хейтърите, а не хората, чийто вкус не оценява цялата продукция) на трилогията, жанра и изобщо всичко свързано с Властелина на Пръстените и да им кажа: МАЙНАТА ВИ, ДРАГИ МОИ МУНЬОВЦИ, ЗАВРЕТЕ СИ МНОГОЗНАЕЩИТЕ ЧОВКИ КЪДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ОГРЯВА. Thank you for your attention. Та, back to business, историята за мен се разви по следния начин: изгледах първия филм, прочетох книгите, докато чаках следващите филми прочетох книгите от кора до кора още няколко пъти....изчетох и хобитът, изрових целия интернет за всякаква информация, клипчета и т.н и т.н.......ОТКРИХ ВИГО МОРТЕНСЕН(много важен факт).....станах маниак...поизплаших родителите си, че съм ненормална.....още си държа едно календарче от 2003 на властелина над леглото и прилежно всеки месец си сменям страничката....и след...колко станаха, 7 години вече, още гледам филма с такова удоволствие, както когато го гледах за първи път. What about you?
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 3:35 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Цитат: What about you? И аз съм маниак Тези филми са ми в топ5 на всички времена!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 3:44 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Duuuuuuuuude >< Т'ва е епичността на киното събрана в 9(12 часа). За мене лично филмите са си филми, които треа се разглеждат кат самостоятелни творби, които носят изцяло духа на книгите, но и създават своя собствена колония от побеснели фенгърли (вж мен). Мноооооо яко епик са, да не говорим, че саундтрака на трети филм си е нещо, което и до ден днешен не моа спра да цикля. Фимлите са си нещо униканлно от всеки еди ъгъл и фактът, че ги е правил фен на поредицата им дава тва дет всички искаха....Леголас фтв ве...
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 3:57 pm |
Нарутард |
|
|
|
Уважавам само 3тия филм другите са толкова скучни на моменти ,че се чудиш дали да ги спреш.
_________________ Истинската революция е революцията на съзнанието.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 4:00 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
@Zenith - така е. И всъщност филмите ме изпълват в пъти повече спрямо книгите. @Нарутард - и да си говориш, 1ви съм го гледал 6 пъти, 2я 11 пъти а третия 7 пъти... Няма да ме откажеш лесно
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 4:22 pm |
Le Bagman |
|
|
|
Само да посоча очевидния факт, че който не е гледал разширените издания нищо не е гледал :] В тях има страхотни сцени, които, освен че са мега Awsum, запълват някои дупки и добавят по-голяма дълбочина на някои от героите. (Как така пръстенът ще падне баш във водата, какво правят Саруман и Грима, ко стана с жезъла на Гандалф, защо Боромир е такъв циганин и тн и тн и тн).
Последна промяна Le Bagman на Сря Юли 28, 2010 4:33 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 4:29 pm |
Нарутард |
|
|
|
Belgarion написа: @Zenith - така е. И всъщност филмите ме изпълват в пъти повече спрямо книгите. @Нарутард - и да си говориш, 1ви съм го гледал 6 пъти, 2я 11 пъти а третия 7 пъти... Няма да ме откажеш лесно Историята е невероятна , не го отричам просто първите 2 филма са направени слабо. Ако някой "по-надарен" се беше заел с тях щяха да са на много по - високо ниво.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 4:37 pm |
Нарутард |
|
|
|
Хаха и твоята уста не е малка. Всеки си има лично мнение .. всеки си има вкус , първите филми са С К У Ч Н И.. поне за мен не ме касае мнението ти батко.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 4:58 pm |
|
Moon |
Културовед |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
|
Дам, много любима поредица. Хъм, първият филм ми е любимия от трите. Може би защото Ъм-гъл почти го няма.
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 5:01 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Le Bagman написа: Само да посоча очевидния факт, че който не е гледал разширените издания нищо не е гледал :] В тях има страхотни сцени, които, освен че са мега Awsum, запълват някои дупки и добавят по-голяма дълбочина на някои от героите. (Как така пръстенът ще падне баш във водата, какво правят Саруман и Грима, ко стана с жезъла на Гандалф, защо Боромир е такъв циганин и тн и тн и тн). Честно казано ги гледах на видео касета (ако някой знае какво е това ) е разбира се бяха няколко само за едната част. Нарутард написа: Историята е невероятна , не го отричам просто първите 2 филма са направени слабо. Ако някой "по-надарен" се беше заел с тях щяха да са на много по - високо ниво. За годините си филмите са едни от най- добрите, не прави грешката да сравняваш старо с ново.
|
|
|
Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings Публикувано на: Сря Юли 28, 2010 5:12 pm |
|
neorok |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 12, 2009 11:58 am Мнения: 285 Местоположение: Sofia, Eco-Dome Drujba
|
Dypeshnik написа: За годините си филмите са едни от най- добрите, не прави грешката да сравняваш старо с ново. Не само за годините си, а изобщо! Филмите не са остаряли откъм ефекти или нещо такова, за да ги оприличаваш на стари Както Киссси каза: Това Е най-добрата екранизация на книга!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|